HomeViestejäShaumbra-lehtiElokuu 2022 - Kray, Andrade ja Rogermann - Rude Awakening -elokuva

Elokuu 2022 - Kray, Andrade ja Rogermann - Rude Awakening -elokuva

RUDE AWAKENING -ELOKUVA

Kirjoittanut Jonathan Kray, Jorge Andrade ja Sandra Roggermann (www.crimsoncircle.com)
Elokuun 2022 Shaumbra-lehdestä
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Suom. huom. "rude awakening" merkitsee "karu herääminen".

RAKKAAT SHAUMBRAT …

OLEMME VALMIITA, OLEMME TÄSSÄ JA SE ON TOTTA: RUDE AWAKENING -ELOKUVA JULKAISTAAN TEIDÄN KAUTTANNE 15.10.2022!

Kun aloitimme oman elokuvamatkamme neljä vuotta sitten, halusimme luoda elokuvan, joka ikuistaa shaumbrojen tarinan. Uskomaton ja todellinen heräämistarina, mutta myös tunne, että on yksin ja täysin hullu. Tarina sopeutumattomuudesta mihinkään ja kuulumattomuudesta yhteen tiettyyn ryhmään tai maantieteelliseen paikkaan. Tarina haluttomuudesta jäädä jumiin mihinkään, kuitenkin on syvä halu kuulua johonkin. Tarina ikuisesta halusta olla kapinallinen ja merirosvo, mutta kuitenkin ollen lopulta katkera myös kuulumisesta tuohon ryhmään.

Tämä on tarina ryhmästä vanhoja sieluja, jotka päättivät inkarnoitua planeetalle viimeiseen elämäänsä ja sallia henkilökohtaisen oivaltamisensa kuin tilauksesta juuri Koneiden ajassa.

Tarinamme kuulostaa tosiaan sellaiselta, mikä on suoraan Hollywood-elokuvasta. Ja olemme melko varmoja, että jos tämä tarina esiteltäisiin jollekin isolle elokuvastudiolle, he luultavasti nauraisivat pihalle sanoen: "Tämä tarina on liian omalaatuinen. Jopa tämän päivän standardien mukaan!"

Mutta tunnemme kaikki tämän matkan sinä uskomattoman omalaatuisena tarinana, joka se on. Sanoinkuvaamaton into paljastaa tuo syvä sisäinen totuus ja horjumaton halu tietää, tuntea ja olla kaikkea, kuka todella olemme.

Niinpä teimme, mitä kuka tahansa kapinallinen shaumbra-tarinankertoja tekisi. Yritimme muuttaa tämän omalaatuisen ja uskomattoman tarinan … johdonmukaiseksi käsikirjoitukseksi.

Aloitimme tarpeeksi yksinkertaisesti tekemällä joitain alkuhaastatteluja ja yrittämällä katsoa, keitä shaumbroja otetaan mukaan. Mutta kuten kaikki tiedämme niin valtavasta ja henkilökohtaisesta aiheesta kuin oivaltaminen, sielulla on tavallisesti eri suunnitelmia varastossa, kuin mieli haluaisi. Alkuperäinen haastateltavien luettelo muuttui nopeasti, ja vaihdoimme ymmärrettävämpään tarinaan. Ei vain shaumbroille, vaan myös laajemmalle yleisölle. Kenties voisimme tehdä elokuvan, jonka voisit lopultakin näyttää perheelle ja ystäville selittämään, millaiseen "kulttiin" olet osallistunut kaikki nämä vuodet.

Teimme muutaman upean "konseptitrailerin" ja saimme alkurahoituksemme kuntoon monumentaalisessa Merlin-tapahtumassa 2018 Bledissä. Mutta kuten kaikessa nykyään, juuri kuin luulimme selvittäneemme sen … kaikki muuttui jälleen. Nyt tämä projekti halusi olla vielä suurempi, ja siitä huolimatta että budjetit paisuivat ja tuottajat tulivat hulluksi, meidän täytyi toteuttaa se. Meidän täytyi vaihtaa alkuperäinen kuvaajamme luovien erimielisyyksien vuoksi, ja tunsimme nopeasti, että meidän täytyi fokusoitua paljon elokuvallisempaan ja eeppisempään tarinaan. Tarinan matkastamme ei tietenkään ollut tarkoitus päätyä YouTube-videoksi tai leväperäiseksi indie-filmiksi, joka kerää digitaalista pölyä Gaia TV:n suoratoiston alennuslaarissa.

Siitä syvällisestä ja intohimoisesta visiostamme huolimatta, miten tekisimme tarinallemme oikeutta, meillä ei ollut sellaista yleissuunnitelmaa, joka olisi perinteisessä dokumentissa. Kun matkustimme USA:ssa haastattelemassa Geoffrey Hoppea, Jean Tinderiä ja Andrew Martinia, kuvasimme ylimääräisiä elokuvakohtauksia tietämättä tarkkaan, mihin ne laitetaan. Teimme sen kaiken vaiston ja intuition varassa.

Se oli maagista aikaa, kun seurasimme vain vapaata luomisvirtaa ja tunteita, tarvitsematta tietää täsmällistä lopputulosta. Mutta se oli samaan aikaan myös melko pelottavaa, kun kulutimme muiden ihmisten rahoja tietämättä tarkkaan, mihin elokuva päätyisi tai mikä olisi sen fokus tai tarina. Dokumenttia ei voi koskaan suunnitella yhtä tarkkaan kuin perinteisen elokuvan. Näin on, koska löytää väistämättä uusia juonia ja tarinakulmia, kun tekee haastatteluja. Tunsimme kaikki melko varhain, että tässä tarinassa täytyi olla kyse syvästä luottamuksesta ja sallimisesta projektin löytää oman polkunsa.

Kun elokuva laajeni, sama tapahtui myös sijoittajien ja haastateltavien luettelolle. Kuvasimme haastatteluja Alankomaissa, USA:ssa, Japanissa, Australiassa ja lopulta päädyimme Havaijille. Matkan varrella meillä oli upeaa löytäessämme elokuvan todellisen äänen. Menimme vauhdilla alkuperäistä määräaikaamme kohti, 20.6.2020, ja meillä oli enää kerrontaosuus kuvattavana studiolla Amsterdamissa. Kerrontatarina oli tarina tarinassa, jossa seurasimme fiktiivistä hahmoa (Jonathan Krayn esittämänä), joka menee oivaltamisensa läpi potkien ja huutaen. Meillä oli vielä 22 sivua dialogia kuvattavana, ja olimme luottavaisia kuvauksen alkaessa. Tuossa kohtaa olimme edelleen budjetissa ja aikataulussa, vaikka olimme seuranneet intuitiivisia ja luovia impulsseja.

Ensimmäinen kuvauspäivä oli mahtava elämys. Olimme kuin pieniä lapsia, jotka leikkivät aikuisten leluilla kaupungissa, jota kutsumme nyt kodiksi. Kuvauksissamme oli auto 80-luvun hittielokuvasta Paluu tulevaisuuteen. Myös kaupungin pormestari kävi kuvauspaikallamme, tukien meitä täysin. Kuitenkin toisena päivänä iski todellinen katastrofi. Kokonaisen kuvauspäivän jälkeen, noin klo 16, tuottajamme kertoi meille, että olimme ainoa kuvausryhmä Euroopassa, joka edelleen kuvasi. Kaikki muut tuotannot olivat keskeyttäneet kuvauksensa koronaviruksen vuoksi, ja olimme kirjaimellisesti ainoita jäljellä. Meistä tuntui täydellisiltä merirosvoilta sekunnin murto-osan, mutta teimme nopeasti päätöksen lähettää kaikki kotiin turvallisuuden vuoksi – ajatellen sen kestävän pari viikkoa.

Just joo.

Kuuluisat. Viimeiset. Sanat.

Nyt siitä on yli kaksi vuotta, ja tänä aikana kävimme läpi kaikki mahdolliset tunteet toistemme ja kaikkien osallisten kanssa. Menimme lähes konkurssiin, kaikki motiivimme ja päätöksemme kyseenalaistettiin, ja meidän täytyi miettiä uudelleen koko bisnesstrategia, tarinarakenne, visio ja mitä halusimme kokea tämän elokuvan myötä. Se oli rajua kaikille mukana oleville, ja jonkin aikaa saatoimme pitää kiinni ainoastaan alkuperäisestä unelmastamme – miten hämärästä tahansa – nähdä tarinamme tuotuna maailmaan.

Kuin hermostuttavan jännittävässä trillerissä, aivan viime hetkellä saimme uutta rahoitusta viimeistelläksemme elokuvan. Olimme juuri ehkäisseet merkittävän katastrofin luottamalla tuohon syvään tunteeseen ja sallimalla uusien mahdollisuuksien ja ratkaisujen tulla meille, mistä tahansa.

Löysimme tarinaan täysin uuden kulman, joka oli yksinkertaisempi, elegantimpi, fokusoitunut ja voisi sisältää kaiken aiemmin kuvatun materiaalin. Kohtaukset joiden paikasta meillä ei ollut aiemmin aavistustakaan, alkoivat löytää oman oikeutetun paikkansa, ja kaikki eteni sujuvasti. Pysäytettyämme tuotannon koronaviruksen vuoksi ja mentyämme melkein konkurssiin, tämä oli hyvin tervetullut henkäys raikasta ilmaa.

Saimme hiljattain valmiiksi niiden puuttuvien kohtausten kuvaamisen, joita tarvittiin elokuvan valmistumiseen. Kaikki ne ideat joita meillä oli – ja joiden toivoimme toimivan kirjoittaessamme niitä – ovat nyt heränneet henkiin mitä mahtavimmassa kuvallisessa spektaakkelissa. Loppujen lopuksi saimme vihdoin nauttia nähdessämme tämän eeppisen projektin etenevän.

Kuten Adamus on joskus sanonut: "Enkelihuipulta katsottaessa kaikki on selkeämpää." Enkelihuipulle pääseminen on kuitenkin ollut melko karu juttu.

Kun on vain muutama lyhyt kuukausi tarinamme suureen ensiesitykseen, voimme viimeinkin katsoa taaksepäin tämän projektin kehitystä tyynen nöyrästi. On todennäköisesti kaikkien aikojen vähättelyä sanoa, että tämä projekti on todella transformoinut p**kan ulos jokaisesta meistä mukana olleesta. Menee luultavasti jonkin aikaa, ennen kuin täysin ymmärrämme projektin todellisen syvyyden ja kaiken viisauden.

Toivomme, että tämä projekti säteilee inspiroivaa valoa shaumbroille ja kenelle tahansa, joka koskaan miettii, onko tämä matka totta.

Ja jokaiselle shaumbralle siellä, joka koskaan kysyy: "Onko oikeasti mahdollista toteuttaa unelmani tässä maailmassa?" olemme tässä lempeästi muistuttamassa … V**TU, KYLLÄ!

*****

Päätoimittajan kommentti: Rude Awakening -elokuvan ainutkertainen nettijulkistus tapahtuu 15.10.2022. Tämän AINOAN JULKISTUSTAPAHTUMAN jälkeen elokuva päätyy suurelle yleisölle tulevina kuukausina.

Lisäinfoa

Adamuksen viesti

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >