HomeViestejäJudith Orloff23.6.2022 - En ole "liian herkkä"

23.6.2022 - En ole "liian herkkä"

EN OLE "LIIAN HERKKÄ"

Kirjoittanut Judith Orloff (www.drjudithorloff.com)
23.6.2022
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Jaan mielihyvin kanssasi tämä osan kirjastani Thriving as an Empath (= kukoistaminen empaattina).

Monet meistä ovat saaneet vanhemmilta, opettajilta, ystäviltä tai mediasta viestejä, että herkkyys on vika tai heikkous. On tärkeää lempeästi arvioida uudelleen sellaisia vanhoja ajatuksia itsestäsi, kuten "olen liian herkkä", "minussa on jotain vikaa" tai "minun täytyy kehittää paksumpi nahka". Nämä häpäisevät viestit eivät ole totta. Olet vahva, myötätuntoinen ihminen, ja siunaus muille.

Vaikka yhteiskunta saattaa sanoa, että olet liian herkkä, ja ehdottaa, että kovetut, kannustan sinua kehittämään herkkyyttäsi vielä lisää, kuitenkin pysymään keskuksessasi sen kanssa. Empaattina oleminen on valtava etu, kun opit käsittelemään sitä. Et ole hullu, "neuroottinen", luulosairas tai heikko. Olet upea, herkkä ihminen, jolla on lahja.

Intuitiosi ja tarkka herkkyytesi ovat parantavia. Haluan sinun arvostavan itseäsi, avoimuuttasi ja kykyäsi tuntea. Oivalla, miten erityinen ja täydellinen olet. Kun todella näet itsesi, voit yhdistyä eheyteen ja syvällisyyteen sisälläsi. Silloin voit nauttia empatiastasi – se on pointti. Kaikki eivät ymmärrä sinua, mutta se on ok. Etsi sukulaissieluja, jotka ymmärtävät, ja sinäkin ymmärrät heitä. On kaunista yhteydentunnetta.

Empaatit kehittävät usein huonon itsetunnon yhteiskunnan painettua matalaksi. Kun joku kritisoi herkkyyttäsi, älä usko häntä. Voit vastata myös ystävällisesti: "Arvostan herkkää puoltani. Kunnioita sitä." Tai jos nämä kriittiset äänet kuuluvat omasta päästäsi, vedä henkeä ja kasaa itsesi. Sano niille vain: "Lakatkaa vaivaamasta minua. Menkää pois!" Sano sitten välittömästi itsellesi: "Empatiani on vahvuus." Kun sanot "ei" näille sisäisille ja ulkoisille negatiivisille äänille, se rakentaa itsetuntoasi. Ota vähän hiljaista aikaa pohtia empaattisia lahjojasi – intuitio, syvällisyys, luovuus, myötätunto ja halu parantaa maailmaa. Anna itsesi kokea niiden arvo.

On kriittistä oivaltaa, ettei mikään ulkopuolella – ei mikään aine, ihminen, työ tai rahamäärä – voi saada sinua olemaan mukavasti oman itsesi ja herkkyyksiesi kanssa. Onnellisuus on sisäinen homma. Sinun täytyy oppia tuntemaan itsesi, rakastamaan itseäsi ja hyväksymään itsesi – se on elämän mittainen löytämisprosessi. Itsensä rakastaminen ei ole aina helppoa, mutta se on tavoittelemisen arvoista. Itsemyötätunnon myötä voit kukoistaa herkkänä ihmisenä ja nauttia lahjoistasi.

Kuten Eleanor Roosevelt sanoi: "Kukaan muu ei voi saada sinua tuntemaan huonommuutta, kuin sinä itse."

Tässä on katkelma kirjasta Thriving as an Empath.

Olen riittävä.
Minun ei tarvitse todistaa arvoani kenellekään.
Minun ei tarvitse olla kukaan, joka en ole.
Minun ei tarvitse teeskennellä, etten ole herkkä, tai hymyillä, kun olen onneton.
Olen tyytyväinen itseeni.
Rakastan itseäni.
Olen kiitollinen elämäni tilaisuudesta.

Ilmaise aikomuksesi. En usko mitään, mikä ei vahvista herkkyyteni, myötätuntoni ja rakkauteni arvoa. Olen empaattinen omassa elämässäni ja kannatan noita arvoja maailmassa.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >