HomeViestejäJudith OrloffHeinäkuu 2020 - Tehtäväsi ei ole ottaa maailman tuskaa itsellesi

Heinäkuu 2020 - Tehtäväsi ei ole ottaa maailman tuskaa itsellesi

TEHTÄVÄSI EI OLE OTTAA MAAILMAN TUSKAA ITSELLESI

Kirjoittanut Judith Orloff (www.drjudithorloff.com)
Heinäkuu 2020
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Empaateilla ja sensitiiveillä on avoin sydän. Heillä ei ole samaa tunnesuojausta kuin monilla muilla. He tuntevat ihmisten tuskan – sekä rakkaiden että vieraiden – ja haluavat vaistomaisesti ottaa sen pois.
 
Tällä hetkellä käymme läpi äärimmäisen haastavaa aikaa. Monet empaattipotilaistani kärsivät valtavasti siitä massiivisesta kärsimyksestä ja pelosta, jota maailmassa on. Tämä tekee heidät ja kaikki herkät ihmiset erityisen alttiiksi pakahtumiselle, uupumukselle ja ahdistukselle. Erityisesti kun monille heistä on opetettu, että myötätuntoisuus merkitsee, että heidän tehtävänsä on poistaa toisten ihmisten tuska.
 
Se ei ole totta. Voit pitää tukevaa tilaa jollekin imemättä hänen stressiään omaan kehoosi. Tämän tasapainon löytäminen on parantumistaito. Sisäisesti voit sanoa: "Tämä ei ole taakka minun kannettavakseni." On mahdotonta korjata joku, eikä ole oikeasti sinun asiasi edes yrittää. Yli 20 vuotta lääkärinä on opettanut minulle, että kaikki ansaitsevat oman arvokkaan polkunsa.
 
Tässä on muutama vinkki kirjastani "Thriving as an Empath: 365 Days of Self-Care for Sensitive People" vähentämään stressitasoasi ja löytääksesi oman keskuksesi, myös epävarmuuden ja kaaoksen keskellä.
 
1. Hengitä syvään, hengittäen ulos stressiä.
 
2. Rajoita altistustasi uutisille.
 
3. Älä anna toisten ruokkia paniikkiasi. Vaikka elämmekin nyt pelottavaa aikaa, paniikki ei ole avain mihinkään oveen. Kun tunnet paniikkia, hengitä syvään, meditoi muutama minuutti keskittämään itsesi ja fokusoidu tuntemaan turvaa nyt-hetkessä.
 
4. Jos huomaat imeväsi toisten stressiä tai tuskaa, ota aikaa yksin kasataksesi itsesi ja täyttyäksesi.
 
5. Älä joudu uhrimoodiin. Yritä nähdä oppitunnit, joita voit saada kaaoksesta ja kriisistä, äläkä ainoastaan uhriudu.
 
6. Pysy nyt-hetkessä. Ainoa tapa päästä tästä läpi on päivä kerrallaan. Yritä pysäyttää itsesi, kun mielesi tekee tulevaisuudesta katastrofin.
 
Monet empaatit ovat tottuneet pitämään sosiaalista etäisyyttä osana jokapäiväistä elämäänsä, joten se saattaa vaatia heillä vähemmän totuttelua kuin muilla. Maa ei ole pelkkä suloisuuden ja valoisuuden paikka. Täällä on suurta pimeyttä ja myös suurta kärsimystä. Tarkoituksemme herkkinä ihmisinä ei ole tulla marttyyriksi ja uhriksi, vaan yrittää koota kaikki mahdollinen valo, lisäämään tuon valon maailmaan ja voittamaan pimeyden rakkaudella. Tämä vaatii luottamusta ja suurta uskoa rakkauteen – voimme kaikki tehdä sen yhdessä.
 
Käytä tätä aikomusta em. kirjasta:
Voin olla myötätuntoinen tulematta marttyyriksi tai ottamatta itselleni toisen ihmisen tuskaa. Voin kunnioittaa jonkun parantumisprosessia yrittämättä "korjata" häntä.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >