HomeViestejäJudith Orloff17.7.2020 - Huolen voittaminen ja intuitioon luottaminen stressaavina aikoina

17.7.2020 - Huolen voittaminen ja intuitioon luottaminen stressaavina aikoina

HUOLEN VOITTAMINEN JA INTUITIOON LUOTTAMINEN STRESSAAVINA AIKOINA

Kirjoittanut Judith Orloff (www.drjudithorloff.com)
17.7.2020
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Maailmassa koetaan ennenkuulumaton määrä stressiä, kun ihmiset etsivät tietään pandemian läpi. Tuota määrää lisää valtavasti huoli ja pelko. Huoli on tietysti luonnollista, mutta meidän täytyy parhaamme mukaan päästä eroon pakkomielteisestä huolehtimisesta ja fokusoitua toivoon, terveyteen, intuitioon ja positiiviseen tulevaisuuteen. Onko tämä epärealistista? Ei minusta.
 
Psykiatrina olen nähnyt potilaissani ja itsessäni, että vastustaminen tai jäykistyminen tänä aikana vain lisää stressiä, uuvuttaa ja vie voimat, mitä kutsun "bunkkerimentaliteetin" sivuvaikutuksiksi. Jos taistelee tuskaa tai vastoinkäymistä vastaan, epämukavuuskouristus lisääntyy. Mutta kun rentoutuu enemmän, mieli, keho ja henki rentoutuvat ja kärsimys vähenee.
 
Empaatit ja erityisherkät ihmiset ovat erityisen alttiita tuntemaan pakahtuvansa ja olemaan huolissaan stressaavina aikoina, varsinkin silloin kun he katsovat pakkomielteisesti tilannepäivityksiä ja uutisia traumoista, taloudellisista vaikeuksista ja väkivallasta eivätkä sitten pysty sulkemaan huonoja uutisia mielestään. Lisäksi he ovat alttiita omaksumaan maailman kärsimyksen. He ovat luonnostaan huoltajia ja auttajia, mutta heidän tarvitsee selkeyttää terveet tavat auttaa tässä kriisissä. Näinä aikoina pysyminen maadoittuneena ja omassa keskuksessaan on avain empaatin hyvinvoinnille.
 
Tarkastelen elämää suurena meditaatioharjoituksena. Harjoituksenamme on, miten keskitetään itsemme kaaoksen keskellä, miten tyynnytetään yliaktiivinen mieli (suuri kärsimyksen syy) ja miten herätetään intuitiomme enemmän, kuin koskaan ennen.
 
Intuitio, tuo hiljainen ääni sisällä, tukee onnellisuutta ja selviytymistä. Joka päivä sinun kannattaa kuunnella sen neuvoja. Kysy jatkuvasti intuitioltasi: "Missä tunnen turvaa?" "Miten voin kukoistaa tänään?" ja "Mitä minun tarvitsee oppia ja parantaa tänä stressaavana aikana?" Sitten vedä muutaman kerran syvään henkeä, hiljenny ja kuuntele, mitä sisäinen äänesi sanoo. Tämä voi vaatia harjoittelua, mutta vastauksia tulee, jos jatkat sitä. Ideana on tarkastella kaikkea elämässä, myös kriisiä, keinona edistää omaa parantumistaan (ja maailman parantumista).
 
Itsesi tuominen takaisin tasapainoon kiinnittämällä huomiota hengitykseesi auttaa keskittymään ja rentoutumaan. Hindu-traditiossa hengitystä kunnioitetaan praanana, pyhänä elämänenergiana. Voit yhdistyä tähän elävöittävään voimaan vähentääksesi stressiä. Hengitys puhdistaa myrkkyjä kehosta. Hengityksen puhdistavaa voimaa on hapen hengittäminen sisään ja hiilidioksidin ulos. Voit hengittää ulos myös haitallisia tunteita, kuten ahdistus ja pelko. Tietoinen hengittäminen ankkuroi sinut kehoon ja vapauttaa stressiä.
 
Suosittelen myös käyttämään seuraavaa vahvistavaa mantraa ja muita tekniikkoja kirjasta "Thriving as an Empath: 365 Days of Self-Care for Sensitive People" vapauttamaan huolta, jota sinulla ehkä on kehossasi. Tämä päivittäinen itsehoitoharjoitus on korvaamaton näinä liioitellun stressaavina aikoina.
 
Mantra huolen vapauttamiseen
 
Krooninen huolehtiminen on yrityksesi saada kontrolli jostain, mitä et voi kontrolloida. Taolainen opettajani sanoo: "Jos kiipeät vuorelle ja olet huolissasi huomisesta, sinulla on erittäin vaikeaa." Venytä sieluasi ja vapaudu huolesta (edes muutamaksi minuutiksi) toistamalla tätä mantraa niin monta kertaa päivässä, kuin haluat:
 
Olen vapaa huolesta.
Olen vapaa stressistä.
Pysyn nyt-hetkessä.
En projisoi pelkojani tulevaisuuteen.
Olen vapaa.
 
Ilmaise aikomus. Annan armoa itselleni, kun olen huolissani. Pyydän huolen kärsimystä lähtemään, jotta voin kohdata haasteeni selkeyden ja luottamuksen kera.
 
(Ote Judith Orloffin kirjasta "Thriving as an Empath: 365 Days of Self-Care for Sensitive People")
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >