HomeViestejäJudith Orloff8.10.2012 - Miten vedetään positiivisia ihmisiä elämäänsä

8.10.2012 - Miten vedetään positiivisia ihmisiä elämäänsä

MITEN VEDETÄÄN POSITIIVISIA IHMISIÄ ELÄMÄÄNSÄ

Kirjoittanut Judith Orloff (www.drjudithorloff.com)
8.10.2012
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Kaipaatko suhteita, jotka tekevät sydämellesi hyvää ja luovat vahvempia yhteyksiä? Oletko väsynyt huonoihin valintoihin? Laimeaan kemiaan? Haluatko hallitsevamman rooliin siinä, keitä vedät puoleesi? Energiasta tietäminen voi muuttaa toimintamalliasi tällä "ei aina kovin helpolla" alueella ja estää yksinäisyyttä ja salakavalan väsymyksen. Silloin kun ei olla enää loputtomassa ylämäkitaistelussa, kaikki järjestelmät ovat valmiina rakkaimpien unelmiesi saavuttamiseen.
 
Kirjassani "Positive Energy" puhun siitä, miten luodaan positiivista energiavetovoimaa - tuota mystistä ja otteemme ulkopuoliselta näyttävää magnetismia välillämme. Se on rakkauden, ystävyyden, työn ja yhteishankkeiden kemian taustalla. Vetovoiman vastakohta on inho tai vastenmielisyys, voima mikä työntää pois. Psykiatrina autan potilaitani tunnistamaan energiavaihdon ihmisten välillä - ne jotka antavat energiaa ja ne jotka kuluttavat sitä. Vaikka vetovoima yhdistetään usein ulkonäköön, älykkyyteen, pankkitiliin tai charmiin, nämä eivät riitä loihtimaan esiin noita siunauksia. On oivallettava, ettet halua ainoastaan huomiota, vaan "oikeanlaista". Viittaamani vetovoima liittyy elämän perusolemukseen, karman ja älyn sivutuotteeseen. Et voi täysin kontrolloida sitä, mutta voit muokata värähtelyjä mahdollisuuksien maksimoimiseksi.
 
Miten voimme valjastaa tämän kiehtovan alkemian tuomaan kaivattuja mahdollisuuksia meille? Asian ytimenä on pyrkiä energeettisesti ruumiillistamaan se, mitä haluamme vetää puoleen. Katso aluksi, missä olet nyt. Tämä sisältää niiden rajojen määrittelemisen, mitä positiivisuus merkitsee asenteena ja käyttäytymisenä ja mitä ei. Kun tiedät tämän, voit vahvistaa näitä ominaisuuksia itsessäsi ja vetää puoleen samaa. Positiiviset ihmiset tunnistaa päättäväisyydestä tehdä parhaansa ja olla alistumatta siihen, mikä on negatiivista itsessä tai ulkopuolella. Näin itse näen sen:
 
Positiiviset ihmiset ovat:
 
- sitoutuneita kehittämään myötätuntoa itseään ja toisia kohtaan ja heillä on avoin sydän
- rohkeita seuraamaan unelmiaan
- pyrkivät olemaan aitoja ja uskovat itseensä silloinkin, kun ulkoinen romahtaa
- tietoisia pimeästä puolestaan ja yrittävät parantaa sen
- valmiita oppimaan virheistä.
 
Positiiviset ihmiset eivät ole:
 
- täydellisiä, teeskenteleviä tai positiivisia koko ajan
- tee itsestään hakkelusta puutteidensa vuoksi tai pessimismin mustaa aukkoa
- jatkuvasti juuttuneena pelkoon tai salli sydämensä kovettua
- narisevan puhtaita maailmanparantajia, jotka laiminlyövät oman hyvinvointinsa
- äiteliä miellyttäjiä, jotka sivuuttavat pimeän puolensa ja tiedostamatta toimivat sen mukaan toisten kustannuksella.
 
Neljä strategiaa positiivisten ihmisten ja tilanteiden vetämiseen elämäänsä
 
Energiassa ei ole pelkästään "päällä tai pois" -kytkintä. Aivan kuten radiossa on voimakkuuden säädin, voit säätää omia värähtelyjäsi. Voit vahvistaa niitä joidenkin ihmisten ja heikentää toisten osalta. Näin voit lisätä positiivisia signaalejasi.
 
1. Tunnista parhaat osasi ja puhu niistä käsin.
 
Määrittele hienoimmat ominaisuutesi - kenties kunnioittavuus, herkkyys, myötätunto, huumorintaju - ja heijasta niitä maailmaan. Puhumalla suoraan ja astumalla pois mukavuusalueeltasi laajennat energiakenttääsi. Valmenna itseäsi ennen uusien ihmisten tapaamista tai menemistä tärkeisiin tilaisuuksiin. Pidä tauko sisäistä kannustuspuhetta varten. Ajattele: "En keskity epävarmuuteeni, vaan vahvuuteeni. Tunnen positiivista energiaa sisälläni ja luotan siihen. Vaadin koko voimani." Tällainen selektiivinen huomiointi laittaa parhaat osasi etualalle ja keskiöön. Sitten perspektiivin vaihduttua on helpompaa siirtyä luottavaisena eteenpäin. Et voi käyttää liikaa tätä lähestymistapaa. Käytä sitä rutiininomaisesti. Päätöksen tekeminen siitä, mistä käsin toimit, keskittää energiasi.
 
2. Levitä rakkautta ulospäin.
 
Rakkaus luo vastustamattoman karisman, lämpimän hehkun, mikä tekee meidät ja toiset onnelliseksi. Voit lähettää sitä mihin tahansa tilanteeseen - hoivaamista mikä ei kuluta sinua. Miten? Keskity sydämeesi ja kuvittele jotain, mitä rakastat. Lokkiparvi. Poikasi hymy. Kukkiva ruusu. Pyydä sitten keskustelun aikana sisäisesti: "Anna rakkauden virrata lävitseni." Tunne sen nousevan rinnastasi - tunne lämpöä, seesteisyyttä, säteilyä. Nämä energiat liikkuvat ulospäin. Ihmiset pehmenevät sen lähellä, tuntevat turvaa ja haluavat lisää. Niinpä pomon vieressä seisoessasi ala "pumpata". Rakkausenergia tasoittaa kaikkien tilanteiden särmiä, edistää yhteisymmärrystä. Kokeile sitä silloinkin, kun et pidä jostakusta, mutta pyrit tulemaan paremmin toimeen hänen kanssaan.
 
3. Meditoi säännöllisesti.
 
Onnellisuutta voidaan lisätä meditoimalla. Huippuaivotutkimus vahvistaa, että meillä kaikilla on tietty "mieliala-automaatti", tunnevaihteluväli missä tavallisesti olemme. Mutta on osoitettu, että säännöllisellä meditoinnilla voimme muuttaa tavanomaisia mielialojamme positiivisemmaksi. "Positive Energy" -kirjassa kuvaan yksinkertaisen, mutta tehokkaan kolmen minuutin minimeditaation sydänkeskuksen avaamiseen. Käytä tätä menetelmää. Kun tunteita nousee pintaan meditoinnin aikana, tarkkaile niitä. Keskity siihen, mikä on kohottavaa, älä negatiivisiin tunteisiin. Käytä hengitystä keskukseesi pääsemiseen. Tämä sisäinen täyskäännös muuntaa pessimismin joksikin korkeammaksi. Sen seurauksena värähtelysi muuttuvat ja toiset reagoivat siihen.
 
4. Tee tunnesiivous.
 
Jatkuva negatiivisuuden murentaminen tekee tilaa positiivisuudelle sisälläsi. Itsetietoisuus on suurin liittolaisemme pelkoa vastaan. Psykoterapia, itsetutkiskelu, meditointi, päiväkirjan pitäminen ja/tai puhuminen ystävien kanssa edistävät parantumista. Kun negatiivisuus lähtee, sinusta tulee "houkuttelevampi".
 
Muista tätä työtä tehdessäsi olla ylläpitämättä idealisoituja odotuksia, kaikilla - myös sinulla! - on ärsyttäviä, haasteellisia ja pettymystä aiheuttavia piirteitä. Meillä kaikilla on heikkoja kohtia. Silti voit oikeutetusti toivoa, että vedät puoleesi toisia, jotka raivaavat tiensä ulos sonnasta sydän avoimena ja huumorintajuisena. Nämä ovat sankareitani ja ystäviäni.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >