HomeViestejäJudith Orloff16.5.2013 - Hyvin herkän miehen ylistäminen

16.5.2013 - Hyvin herkän miehen ylistäminen

HYVIN HERKÄN MIEHEN YLISTÄMINEN

Kirjoittanut Judith Orloff (www.drjudithorloff.com)
16.5.2013
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Herkät miehet ovat uskomattoman viehättäviä. He ovat uuden kehittyneen miesmallin tienraivaajia. Vahvoja ja herkkiä. Intuitiivisia ja voimakkaita. He pystyvät antamaan ja vastaanottamaan rakkautta olematta epävarma, "ei-saatavilla" tai sitoutumiskammoinen.
 
Kirjassani Emotional Freedom kirjoitan laajasti empaattisten ihmisten voimasta ja kuvaan strategioita, miten he voivat pysyä omassa keskuksessaan ja vahvana pakahduttavassa maailmassa. Koska olen empaattinen ja palvon herkkyyttä, haluan auttaa empaattisia miehiä (ja naisia) vaalimaan tätä lahjaansa ja tuntemaan olonsa mukavammaksi sen kanssa. Empaattisilla miehillä on usein vaikeampaa kuin naisilla, koska länsimaisessa kulttuurissa herkkyys on nähty heikkoutena tai liian naismaisena. Tämä on valtava väärinkäsitys. Uusi kehittynyt mies on taitava tasapainottamaan sekä maskuliinisen että feminiinisen puolen itsessään ja ilmentämään koko voimaansa.
 
Empaattiset ihmiset ovat erittäin herkkiä ja hienoviritettyjä tunneinstrumentteja. He tuntevat kaiken, joskus äärimmäisyyteen asti ja ovat vähemmän taipuvaisia älyllistämään tunteet. Tämä on erityisen haastavaa miehille, kun yhteiskunta kertoo heillä usein kasvaessa: "Isot pojat eivät itke." Tästä syystä herkkien miesten on erittäin tärkeää päästää irti stereotyypeistä ja oppia syleilemään lahjojaan. Ymmärrän, miten loukkaavia negatiiviset viesti "yliherkkyydestä" voivat olla - myös miten helppoa on pakahtua maailman liikaärsytyksestä. Olen ollut aina hypervirittynyt toisten ihmisten mielialoihin, hyviin ja huonoihin. Ennen kuin opin suojelemaan energiaani, tunsin niiden jäävän kehooni. Väkijoukot vahvistivat empatiaani.
 
Empaattisen miehen kauneus on, että hän voi tuntea, mistä "tulet". Jotkut voivat tehdä tämän ottamatta ihmisten tunteita itseensä. Oli miten oli, kuitenkin toisista - kuten minusta ja monista asiakkaistani - voi tulla tunnesieniä toisten ihmisten stressille. Tämä ylittää usein ylevän kyvyn imeä positiivisia tunteita. Jos empaattinen ihminen on rauhan ja rakkauden ympäröimä, hänen kehonsa sopeutuu näihin ja kukoistaa. Negatiivisuus tuntuu kuitenkin hyökkäävältä ja uuvuttavalta. Siksi hän on erityisen helppo maalitaulu tunnevampyyreille, joiden pelko tai raivo voi aiheuttaa tuhoa hänelle. Alitajuisena puolustusmekanismina empaattiset miehet voivat hankkia painoa puskuriksi. Lisäksi heidän herkkyytensä voi olla pakahduttavaa romanttisissa suhteissa. Moni voi pysyä sinkkuna, koska he eivät ole oppineet neuvottelemaan erityistapeistaan asuessaan kumppanin kanssa.
 
Miehen empatia sallii hänen rakastaa täydemmin ja olla sitoutuneempi rakkaussuhteessa. Mutta empaattisten miesten on hoivattava herkkyyttään ja myös maadoittua voimaansa ja asettaa rajoja negatiivisille ihmisille, jotteivät heidän energiansa kulu. Lue lisää suhdestrategioista artikkelistani "Vinkkejä herkkien ihmisten toimiviin ihmissuhteisiin" (toukokuu 2009, käännetty).
 
Sen tunnistaminen, että olet empaattinen, on ensimmäinen askel tunteidesi haltuun ottamisessa sen sijaan, että hukut niihin. Empaattisena ihmisenä haluan oikeuttaa herkkyytesi, jottet luule, että olet tulossa hulluksi. Minulla on lukuisia asiakkaita, jotka ovat sanoneet: "Judith, luulin, että minussa oli jotain vikaa. Tunnen itseni varsinaiseksi nynnyksi." Ei se niin ole. Järjestelmäämme voi vain tunkeutua helpommin. Oivalla myös, ettei se, että olet ainoa joka tuntee jotain, mitätöi havaintojasi. Määrätietoisuutensa säilyttämiseksi tunteellisesti "karheassa" maailmassa, empaattisilla ihmisillä on oltava riittävästi itsetuntemusta ilmaistakseen selvästi tarpeensa. Empatian herrana pysyminen parantaa itsesi hoitamista ja suhteitasi. Tässä on yhteenveto tästä tunnetyypistä.
 
Empaattisena miehenä olemisen hyvä puoli
 
* Sinulla on suuri sydän ja olet lahjakas toisten auttamisessa.
* Herkkyytesi tekee sinusta intohimoisen ja suuren rakastajan ja erittäin aistillisen.
* Olet intuitiivinen ihmisten ajatuksista ja tunteista.
* Olet tunteellisesti herkkä ja voit yhdistyä toisen tunteisiin.
* Olet kosketuksessa kehoosi ja tunteisiisi.
* Sinulla on selkeä tunne henkisyydestä.
 
Empaattisena miehenä olemisen nurja puoli
 
* Olet tunnesieni ja imet ihmisten negatiivisuutta.
* Olet herkkä tunteille, tunnet olevasi kuin johto ilman eristeitä.
* Olet altis ahdistukselle, masennukselle ja väsymykselle.
* Saatat tuntea olevasi saarrettu, kun asut samassa tilassa toisten ihmisten kanssa.
* Sinulla voi olla kroonisia ja heikentäviä fyysisiä oireita.
* Sinun voi olla vaikea asettaa rajoja kuluttaville ihmisille ja he ajavat ylitsesi.
 
Lähesty rehellisesti piirteitä, jotka eivät ole tuottavia tai tee sinusta vapaampaa. Haluat tietysti olla hyväntahtoinen, intuitiivinen ja avoin - empaattisen ihmisen avuja. Empaattisuus ei kuitenkaan tee sinusta vapaata, jos kuljet jatkuvasti vereslihalla, helposti murtuvana tai päästät levottomuutesi ulos ininänä, koska sinun on jatkuvasti puolustauduttava tunteellisesti. Jotta empaattinen mies tuntee olonsa mukavaksi omissa nahoissaan, on tärkeää löytää sopiva sekoitus älyä, tunnetta ja maadoittumista. Tässä on muutamia harjoituksia kirjastani. Tunnevapaus auttaa sinua saavuttamaan tämän.
 
Tunnetoiminta-askelia - miten empaattiset miehet (ja naiset) voivat löytää tasapainon
 
Käytä näitä strategioita:
 
* Värvää apuun älysi. Silloin kun olet tunteellisesti kuiviin puristettu tai epäilet ottaneesi jonkun ahdistusta, ajattele asioita läpi vastavoimaksi ahdistukselle. Käytä sekä positiivista itsepuhelua että logiikkaa maadoittumiseen. Toista tätä mantraa: "Minun tehtäväni ei ole ottaa itselleni toisten tunteita. Voin olla rakastava tekemättä sitä."
 
* Anna itsellesi hiljaista aikaa tunteiden purkamiseen. Ota tavaksi ottaa rauhoittavia minitaukoja pitkin päivää. Hengitä raikasta ilmaa. Venyttele. Tee lyhyt kävelylenkki työpaikalla. Nämä tauot vähentävät jatkuvaa liikaärsytystä.
 
* Harjoita sissimeditointia. Tunneylikuorman vastapainoksi toimi nopeasti ja meditoi muutama minuutti. Etsi yksityinen tila ja sulje silmäsi. Vähennä odotuksiasi - sen ei tarvitse olla Shangri-La. Tee kaksi asiaa meditoidessasi. Hengitä ensin ulos tukahtuneita negatiivisia tunteita - yksinäisyyttä, huolta ja muuta. Tunne niiden häviävän jokaisella hengityksellä. Laita toiseksi käsi sydämellesi ja visualisoi rakastavan lempeyden leviävän päästä varpaisiin. Nämä toimet rentouttavat sinut nopeasti.
 
* Määrittele empaattiset tarpeesi ja kunnioita niitä. Vartioi herkkyyttäsi. Tee rauhallisena hetkenä luettelo viidestä tunteellisesti stressaavimmasta tilanteesta. Tee sitten suunnitelma niiden käsittelemiseen, jottet haparoi tuossa hetkessä. Esimerkiksi:
 
- Jos joku pyytää sinulta liikaa, sano hänelle kohteliaasti "ei". Ei tarvitse selittää miksi. Kuten sanonta kuuluu, "ei on täydellinen lause."
 
- Jos mukavuustasosi saavuttaa maksimin kolmen tunnin jälkeen sosiaalisissa tilanteissa - vaikka rakastamiesi ihmisten kanssa - niin mene omalla autolla tai tee vaihtoehtoinen kulkusuunnitelma, ettet jää vangiksi.
 
- Jos väkijoukko on pakahduttava, syö paljon proteiinia sisältävä ateria etukäteen (tämä maadoittaa) ja istu kauimmaisessa nurkassa, sanotaan vaikka teatterissa tai juhlissa - ei "kuolleessa kulmassa".
 
- Jos tunnet parfyymin "hyökkääväksi", pyydä nätisti, etteivät ystäväsi käytä sitä lähelläsi. Jos et voi välttää sitä, seiso ikkunan lähellä tai pidä taukoja saadaksesi raitista ilmaa ulkona.
 
* Luo yksityinen tila kotona. Silloin sinuun ei iske tunne liiasta yhteenkuuluvuudesta.
 
Silloin kun empaattiset miehet voivat oppia yllä olevia taitoja herkkyytensä kehittämiseen ja negatiivisuuden torjumiseen, heistä tulee elävämpiä, rakastavampia ja luovempia. Ehdotan ajan kuluessa lisäämään tähän luetteloon uusia suojelevia strategioita. Sinun ei tarvitse keksiä pyörää uudestaan joka kerta, kun tunteesi ylikuormittuvat. Kun on käytännön selviytymisstrategioita, empaattiset ihmiset voivat tuntea olevansa enemmän turvassa ja heidän herkkyyslahjansa voi kukoistaa.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >