HomeViestejäJudith Orloff30.6.2011 - Himon ja rakkauden välinen ero

30.6.2011 - Himon ja rakkauden välinen ero

HIMON JA RAKKAUDEN VÄLINEN ERO

Kirjoittanut Judith Orloff (www.drjudithorloff.com)
30.6.2011
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine

Psykiatrina olen nähnyt, miten intensiivinen seksuaalinen vetovoima hävittää surullisen kuuluisasti järjen ja intuition hyvin järkevissä ihmisissä. Miksi? Himo on muuntunut tietoisuustila, jonka on ohjelmoinut perustarve lisääntyä. Aivot tässä vaiheessa voivat olla hyvin samankaltaiset kuin aivot huumeissa. MRI-tutkimus näyttää, että se alue "syttyy" (tulee aktiiviseksi). Silloin kun riippuvainen ihminen saa kokaiiniannoksen, "syttyy" sama alue kuin henkilön kokiessa voimakkaan fyysisen vetovoiman himon. Myös suhteen alkuvaiheessa, kun hormonit jylläävät, himoa lietsoo idealisointi ja projisointi - näkee sen, mitä toivoo tai tarvitsee jonkun olevan, sen sijaan että näkee todellisen ihmisen, viat ja kaikki.

Kirjassani "Guide To Intuitive Healing" puhun erosta himon ja rakkauden välillä sekä teknikoista seksuaalisen hyvinvoinnin parantamiseen. Puhdas himo perustuu täysin fyysiseen vetovoimaan ja fantasiaan - se katoaa usein "aidon henkilön" tullessa pintaan. Se on ruusunpunaisten lasien käyttämisvaihe, jolloin toinen "ei voi tehdä mitään väärää". Rakastaminen ei sulje pois himoa. Itse asiassa himo voi johtaa rakkauteen. Aito rakkaus joka ei perustu idealisointiin tai projisointiin, vaatii aikaa toisiinsa tutustumiseen. Tässä on joitain merkkejä tarkkailtavaksi puhtaan himon erottamiseksi rakkaudesta.

Himon merkkejä

- Keskityt täysin henkilön ulkonäköön ja kehoon.
- Olet kiinnostunut harrastamaan seksiä, muttet keskustelemaan.
- Pidät suhteen mieluummin fantasiatasolla etkä keskustele aidoista tunteista.
- Haluat lähteä pian seksin jälkeen sen sijaan, että hellittelet tai jäät aamiaiselle.
- Olette rakastavaisia, mutta ette ystäviä.

Rakkauden merkkejä

- Haluat viettää laatuaikaa yhdessä, muuta kuin seksiä.
- Eksyt keskusteluihin ja unohdat ajan kulumisen.
- Haluatte kuunnella rehellisesti toistenne tunteita ja tehdä toisesta onnellisen.
- Hän motivoi sinua olemaan parempi ihminen.
- Haluat saada tavata hänen perheensä ja ystävänsä.

Seksuaalisen vetovoiman toinen haaste on oppia pysymään keskittyneenä ja kuuntelemaan vaistojaan suhteen alkuvaiheissa. Tämä ei ole helppoa hormonien hyrrätessä, mutta on oleellista tehdä terveitä suhdepäätöksiä. Tässä on joitain vinkkejä auttamaan mielen pitämisessä läsnä, silloin kun tunnette vetoa toista kohtaan. Tämän ei tarvitse lopettaa intohimoa, mutta se tekee tietoisemmaksi siitä, ettei etsi vaikeuksia.

Neljä negatiivista vaistotuntemusta suhteista:

1. Pieni ääni sisälläsi sanoo "vaara" tai "ole tarkkana".
2. Sinulla on pahanolon, epämukavuuden tai kuiviin valumisen tunne tapaamisen jälkeen.
3. Vetovoimasi tuntuu tuhoavalta tai synkältä.
4. Tunnet epämukavaksi sen, miten tämä henkilö kohtelee sinua, mutta pelkäät, että jos mainitset siitä, työnnät hänet pois.

Vuosien saatossa olen puhunut naisille vankiloissa ja turvakodeissa. Puheeni "Miten vaistonsa kuunteleminen voi estää kotiväkivallan" keskittyy näyttämään naisille, miten tunnistetaan sisäisen äänensä ja toimitaan sen perusteella. Vaisto tuntee mahdollisuuden lempeyteen ja väkivaltaan. Monet naiset jotka ovat olleet väkivaltaisessa suhteessa, ovat myöntäneet: "Vaistoni kertoi minulle alussa, että jotain oli pielessä - mutta sivuutin sen." Tämä kuvio on johdonmukainen. He ovat sanoneet: "Tapasin erään miehen. Ensin hän oli hurmaava, seksikäs ja pyyhki jalat altani. Sähkö välillämme oli hämmästyttävää. Sivuutin äänen sisälläni, joka sanoi "sinun on parasta varoa", pelkona sitoutumisesta. Kun väkivalta myöhemmin alkoi, olin jo koukussa." Jotkut vaistot ovat kuitenkin kaikkea muuta kuin hienovaraisia. Ensimmäisillä treffeillä yksi nainen joutui sairaalaan oksentaen "psykosomaattisesta" vatsakivusta. Mutta estikö tämä häntä tapaamasta tuota miestä? Ei. Näiltä naisilta saamme tosimaailman oppitunnin: riippumatta siitä, miten vastustamattoman viehättävältä joku vaikuttaa, tarkka huomio vaistoihin mahdollistaa näkemisen ulkokuoren alle.

On paljon mukavampaa olla jonkun kanssa, josta vaistot pitävät hänestä. Silloin ei aina epäile tai varaudu yhteensopimattomuuteen. On myös annettava itselle lupa kuunnella vaistojaan, silloin kun ne sanovat: "Tämä ihminen on terveellinen sinulle. Teette toisistanne onnellisia." Olla onnellinen, ottaa riski, mutta myös kiinnittää huomiota varoitusmerkkeihin - tämä sallii teidän tavoitella viisaasti tyydyttäviä suhteita, joita ansaitsette.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Vanhoja viestejä voit lukea mm. näiltä sivuilta: www.adonai.fi/89 , http://luxonia.com/viestit , www.rosedalebooks.fi/foorumi/index.php
Näillä eri tyyppisillä sivuilla näyttää olevan laaja valikoima tekstejäni - en kuitenkaan suosi tai tue näitä sivuja sen enempää kuin muitakaan sivuja.

< PrevNext >