HomeViestejäLuxonia15.5.2011 - Usko ja uskonto

15.5.2011 - Usko ja uskonto

 

Tämä on mietityttänyt minua pitkään. Omalla polullani kohtasin niin monenlaisia entiteettejä ja tietoisuuden tasoja, että voisin sanoa jokaisen uskonnon olevan oikeassa, paitsi islamin.

Pidin islamia pitkään samanvertaisena uskontona muiden kanssa, mutta viime aikoina ovat harsot pudonneet silmiltäni - vai pitäisikö sanoa burkha.

Opintoihini yliopistolla kuului kulttuurien tuntemus ja sitä kautta opin, että mitä lämpimämpiin maihin mennään, sitä eriytyneempi on naisen ja miehen rooli.

Nuoreen mieleen istutettuna tuo ajatus päti pitkään.

Ei päde enää.

Olen viime ajat uppoutunut politiikan ja maahanmuuton maailmaan. Olen lukenut likipitäen kaiken, mitä eteeni on tullut. Ja herännyt, jälleen kerran.

Tiedän omasta kokemuksestani, että maailma rakentuu dualismille. Sen takia on mies ja nainen, valo ja pimeys, ikuinen henki ja kuoleva aine.

Tiedän, että maassa on ollut monenlaisia rakentajaluojia, joista meille tunnetuimmat ovat Elohim ja Jahve.

Tiedän, että Elohim on Valo.

Mikä sitten on Jahven rooli?

Ne uskonnot tässä maailmassa, jotka pyrkivät alistamaan ihmisen, ovat lähtöisin Jahvesta. Olen alkanut ajatella, että Jahve on pimeys.

En vielä tiedä, mitkä uskonnot ovat lähtöisin Jahvesta, mutta ensimmäisenä tulee mieleen islam, joka haluaa tuhota tieltään kaikki, jotka eivät palvele sitä. Islam ei tunnusta naista tasavertaiseksi miehen kanssa. Islam hyväksyy pedofiiliavioliiton. Islam haluaa tuhota muut uskonnot.

On heräämisen aika. Se sattuu.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on muuttunut. Se haluaa nyt palvella kaikkia maassamme olevia, uskonnosta riippumatta, myös islaminuskoisia. Suomen kirkko on alkanut myös tehdä politiikkaa, mistä sen pitäisi pysyä visusti erossa. Suomen kirkko tekee nyt kuolemaa. Nähtäväksi jää, mitä sen tilalle nousee. Toivon, että se ei ole minareetti.

Kunnioitan uskontoja. Ne ovat polkuja ihmiselle matkalla omaan itseen ja omaan sisäiseen jumaluuteen. Islam ei ole minulle uskonto, vaan tapa alistaa ihmistä. Siihen sisältyy sharia-laki, jossa ihmistä rankaistaan julkisesti. Montako naista on kivitetty kuoliaaksi (oletetun) aviorikoksen takia? Sitä on islam.

Eroan tänään evankelis-luterilaisesta kirkosta. Itkin äsken, koska se on ollut minun henkinen kehtoni. Itken taas. On hirvittävän vaikeaa erota kirkosta, koska minut on kastettu siihen, sukuni on evankelis-luterilainen ja uskon henki on vahva suvussani.

Mutta kun kirkkoni alkaa ajaa Allahin sanaa ja toivottaa Allahin kannattajat siipiensä suojaan, minä poistun, ja toivon, että mahdollisimman moni tekee saman.

Uskostani en luovu koskaan, koska se on elämäni kantava voima. Uskonnostani luovun nyt, koska en tunnusta Allahia jumalakseni.

Poistun nyt itkemään uskonnostani irtaantumisen kipua ja tekemään netti-ilmoituksen kirkosta eroamisesta. Palaan uskontooni heti, kun se palaa takaisin aitoon kristillisyyteen.

Musiikkiviesti on tällä kertaa Abban Dancing Queen.

---

© Luxonian viestejä saa levittää vapaasti epäkaupallisiin tarkoituksiin sillä edellytyksellä, että sisältöä ei muuteta ja että viestin mukana toimitetaan linkki alkuperäiseen julkaisukanavaan: http://luxonia.com

 

 

< PrevNext >