HomeViestejäShaumbra-lehtiElokuu 2020 - Maija Leisso - Virtuaalikeittiörupattelua shaumbra-sydämille

Elokuu 2020 - Maija Leisso - Virtuaalikeittiörupattelua shaumbra-sydämille

VIRTUAALIKEITTIÖRUPATTELUA SHAUMBRA-SYDÄMILLE
- tervetuloa Crimson Circleen Facebookissa

Kirjoittanut Maija Leisso (www.crimsoncircle.com)
Elokuun 2020 Shaumbra-lehdestä
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Crimson Circle Facebookissa on internetissä tuo epäkonventionaalinen, eloisa, rohkea ja sydäntä lämmittävä tila, jossa shaumbrat tapaavat toisiaan virtuaalisen kahvikupposen tai viinilasillisen ääressä. Siellä saamme leikkiä sellaisena, kuka olemme, ja siellä olemme vapaa ilmaisemaan suuren kirjon oivalluksia, kokemuksia ja typeryyttä rennolla "keskusteluseinällämme". Se on niin näyttävä ja cool ja niin mukava ja myötätuntoinen, kuin uusimmat jäsenet ja veteraanit tekevät siitä. Näemme kasvoja ympäri maailmaa, ja vaikka useimmat meistä eivät ole koskaan nähneet reaalimaailmassa, perheentunnun voi aistia. Aivan kuten ihmisperheemme, shaumbrat nahistelevat ja kiistelevät, ja sitten käsittelemme asian ja siirrymme eteenpäin. Kaikki tämä lisää rikasta aromia ikiomaan nettipaikkaamme, monikulttuurilliseen fuusiokeittiöjuhlaamme, jossa rupattelemme pöydän ääressä tänä historiallisimpana aikana maan päällä.
 
Tämä ryhmä on sen jakamista varten, millaista on elää se, mitä koemme shoudien, Crimson Circlen materiaalien ja työpajojen myötä. Meillä on yksilölliset kokemuksemme, jotka perustuvat valitsemiimme mahdollisuuksiin, joten jokainen tarina näyttää erilaiselta. Punaisena lankana on, millaista on tehdä näitä joskus haastavia tietoisuusmuutoksia, tulla oivaltamiseen ja saada vallankumouksellisia näkemyksiä siitä, millaisia olemme ja miksi olemme täällä. Tyylissä, perspektiivissä ja siinä paikassa, jossa olemme, on eroavuuksia, mutta jokainen kirjoitus on tärkeä sille, joka jakaa, ja usein sille, joka lukee, ja pelkästään tämä palvelee suurta tarkoitusta.
 
Esiintyjäseurue auttaa, kun tuntuu yksinäiseltä tässä maailmassa ja kaipaa shaumbroja – joo, e-haleja, kannustuksia, tykkäyksiä ja rakkauksia on runsaasti, emme kitsastele tunteidemme näyttämisen kanssa! – ja saa sen aidon tunteen, että kuljemme tuntematonta ja itsenäistä polkua, mutta yhdessä. On yksi parhaita vaihtoehtoja live-kokoontumiselle, erityisesti tänä sulkeutumisen ja fyysisen etäisyyden aikana, että voi vain rupatella shaumbra-toverien kanssa. Muodostuu ystävyyssuhteita ja vaihdetaan kunnioittavia neuvoja. Tarjotaan perspektiivejä ja osviittoja, ja kuten uudessa energiassa tapahtuisi, mitä enemmän "kulutat", sitä enemmän "ansaitset", joten liity mukaan!
 
MALTILLISTA MODEROINTIA
 
Sosiaalinen ryhmä on jäsentensä summa, yhteisluomus joka perustuu valintaan osallistua ja luottaa. Jäsenet muodostavat keskustelut, ja moderaattorit työskentelevät taustalla varmistaen, että kaikki menee sujuvasti eikä keskustelu harhaile liian kauas ryhmän tarkoituksesta. Esimerkiksi, saattaa olla ryhmä ruusupuutarhureille, ja siinä aiheet pyörivät ruusujen kasvattamisen ja hoitamisen, kenties ruusunäyttelyjen tai leikkaustyöpajojen ympärillä, mutta ei tulppaanien kasvattamisen. Kukaan ei postaa kysymyksiä, miten kannentiiviste korjataan tai mikä on paras muoto geelikynsille. Se ei ole paikka jakaa kuvia naapurin silkkiäispuista, etkä jää sinne pitkäksi aikaa, jos oivallat yhtäkkiä intohimosi olevan päivänkakkarat. Tai … jos olet siellä vain käyttämässä hyväksesi tuota ryhmää.
 
Olen ollut osa ylläpitotiimiä, joka moderoi ryhmäkeskusteluja, vuodesta 2014 ja aktiivinen jäsen alusta saakka, kun ryhmä perustettiin 2007. Joidenkin myrskyisten aikojen jälkeen kun vielä opettelimme ohjaamaan omia energioitamme, ryhmästä on tullut se poikkeuksellisen avoin ja kunnioittava turvasatama, joka se on nyt. Kirjaudun sisään joka päivä, kun olen saanut aamukahvini ja hiljaisen aikani, ja sitten tarkistan tilanteen muutaman tunnin välein, kunnes menen nukkumaan. Olen melkein aina saatavilla privaattikeskusteluihin jäsenten kanssa, jotka kysyvät suuntaviivoista ja muista asioista. Olen vapaaehtoinen ja teen tätä, koska pidän siitä ja se on minusta tärkeää. Se soljuu luonnostaan sen ympärillä, miten teen muita juttuja elämässäni, se on lisä kokemuksiini ja nautin osallistua keskusteluihin. Minä ja muut ylläpitäjät (Geoff ja Linda Hoppe, Jean Tinder ja Vili Aquirre) emme tietenkään voi olla siellä 24/7, vaikka työskentelemme 2–3 aikavyöhykkeellä. Meillä kaikilla on omat ylläpitotapamme ja -alueemme, mutta noudatamme samoja sääntöjä ja keskustelemme yhdessä kehittämisestä.
 
Suurin muutos perustamisen jälkeen tapahtui vuoden 2019 alkupuolella. Ryhmä muutettiin yksityiseksi/suljetuksi (ainoastaan ryhmän jäsenet näkevät, keitä siinä on ja mitä on postattu), ja fokusta selkeytettiin entisestään. Sitä johti Geoff, joka tiesi, että oli aika ottaa todellinen vastuu turvallisesta paikasta ja ryhmän fokuksesta. Ennen sitä ryhmä oli ollut avoin kaikille (joskus jopa roskapostittajille), ja sallimme silloin vielä paljon "melua", silmien sulkemista (tai pyörittelyä) ja menneisyyden pyörittämistä. Ryhmä oli myös sekoitus niitä, jotka seurasivat muita opettajia, emmekä olleet erityisen selkeitä sen tarkoituksesta. Oli paljon mieletöntä viraalimeemien, halpojen hihitysten ja draaman jakamista ja jäseniä, jotka ottivat seinän haltuunsa henkilökohtaisilla ongelmillaan tai hetkellisellä "hulluudellaan". Oli aika kasvaa aikuiseksi!
 
Ylläpitotiimi teki uudet ohjeet, jotka heijastivat, mitä Adamus yllytti meitä tekemään: kohtelemaan toisiamme kunnioittaen ja arvostaen. Laadittiin yksinkertainen käyttäytymiskoodi. Emme hyväksyisi enää mitään epäkunnioittavaa käyttäytymistä, ja ryhmä oli fokusoitunut matkaamme ja sitoutumiseemme päästä ruumiillistuneeseen Oivaltamiseen. Tämä merkitsi, että sanottiin "ei kiitos" muille kanavoiduille materiaaleille, jonkin myymiselle tai mainostamiselle, uusille jäsenille jotka eivät olleet Crimson Circlen tietokannassa ja kaikenlaiselle epäkunnioitukselle ja draamalle. Täysivaltaisina olentoina päätimme luoda tilan, joka on turvallinen, kunnioittava, myötätuntoinen ja selkeä fokuksessaan, ja muutama perussääntö on riittänyt toteuttamaan tämän.
 
MITÄ – SÄÄNTÖJÄ MESTAREILLE?
 
Monien shaumbrojen tapaan kamppailen sääntöjen ja järjestelmien kanssa. En ole anarkisti, mutta useimmat säännöt ja järjestelmät ovat hankalia kahdesta pääsyystä: niissä on kyse vallasta ja ne ovat monimutkaisia. Hyvissä säännöissä on kuitenkin tolkkua ja ne ovat hyödyllisiä. Ne ovat laajasti omaksuttuja ja kunnioitettuja, eikä tarvitse edes tietää, miksi ne toimivat. Crimson Circlellä ei organisaationa ole mitään sääntöjä niiden pelkkien välttämättömyyksien lisäksi, joita tarvitaan, että järjestelmä toimii ja ollaan palveluksessa. Sama pätee sosiaalisen median ryhmäämme Facebookissa.
 
Joitain sääntöjä vaatii itse alusta varmistamaan peruskunnioituksen ja -turvallisuuden. Koska viestiemme täytyy olla kirjoitettuja (ja englanti ei ole usein äidinkielemme!) kasvotusten puhumisen sijasta, meidän täytyy tietää, miten kirjoitettu kommunikointi toimii, ja meillä täytyy olla myös sosiaalisia taitoja ja herkkyyttä. Useimmat shaumbrat kasvoivat sopimatta joukkoon, ja heidän täytyi erottautua muusta maailmasta heräämisen ja "koteloitumisen" aikana. Tätä taustaa vasten, ryhmän jäsenenä toimiminen ei ehkä tule luonnostaan – ja nyt luovumme vielä ryhmistä, joten asioista voi tulla hämmentäviä. Tarvitsemme myös "shaumbra-taitoja" käsitellä aspektit, jotka voidaan laukaista, tarinat joita esitetään, ja kaavat jotka ehkä pidättelevät meitä. Valtava määrä muutosta tapahtuu koko ajan, joten perspektiivimme elämisestä moniulotteisena jumalaisena ihmisenä on aina harkinnassa.
 
Jotta erityislaatuinen jakamispaikkamme palvelee kaikkia osallistujiaan, vaaditaan ripaus tiimityötä, 50 kiloa armoa ja tonni myötätuntoa, kun tutkimme omaa energiaamme ja sen ilmaisumuotoja. Selvästikin tarvitsemme joitain sääntöjä, mutta pelkkä sana "sääntö" aiheuttaa aluksi allergisen reaktion useimmissa shaumbroissa. Saatat myös kysyä: "Jos kaikki energia on minun ja olen vapaa olento, miten toinen ihminen voi asettaa sääntöjä minulle?" Sääntömme eivät ole kuitenkaan persoonallisuuden tuomitsemista, eikä niitä ole tarkoitettu kontrollimaan ketään yksilöä. Tarvitsemme näitä sääntöjä, koska sosiaalinen media on melkoinen viidakko, ottaen erityisesti huomioon pelkästään ryhmämme koon: lähes 8.000 jäsentä elämän kaikilta aloilta! Joidenkin pienempien shaumbra-ryhmien ylläpitäjänä ja monien muiden jäsenenä näen, että kun ryhmän koko kasvaa, ongelmia alkaa ilmaantua. Kun suuri lukumäärä antaa anonyymiuden, on helpompaa piiloutua ruudun taakse, astua tavallisten terveiden rajojen yli ja unohtaa puhuvansa oikeille ihmisille samanlaisella matkalla.
 
Kun vedetään mikä tahansa raja, joka sulkee ulkopuolelle tietyt ihmiset tai käyttäytymistavat, tulee usein reaktio, jossa näemme "vapauden" vain ihmisperspektiivistä. Tehtävämme ylläpitäjinä on tietysti pysyä neutraalina ja läpinäkyvänä. Rakastamme shaumbra-veljiämme ja -sisariamme myös silloin, kun asioista tulee karkeita, eikä ryhmäsääntöjen soveltaminen ole koskaan henkilökohtaista. Myötätunto vaatii meitä kiihkeästi ylläpitämään turvallisen tilan kaikille jäsenille. Ne jotka ovat käyneet SES-kurssin, arvostavat tätä täysin ja tietävät, mitä tapahtuu ja miksi meillä on nollatoleranssi solvauksille. Ylläpitäjien täytyy tarttua tilanteeseen, kun joku ryhmän jäsen ylittää rajan, ja olemme kuulleet tuhat kertaa kiitollista palautetta sen tekemisestä.
 
Miten sitten ylläpidetään turvallinen tila melkein 8.000 ihmisen kera? Säilyttämällä henkilökohtainen tinkimättömyys, tekemällä yhteistyössä yhteisösopimukset ja pitäytymällä niissä. Taikuutta!
 
25 MAUSTETTA (TAI ENEMMÄN)
 
Yksi tärkein (ja siksi joskus myös haastavin) ohje ryhmässä on 25 sanan sääntö, joka sanoo, että kaikki postatut videot, linkit, meemit ja kuvat täytyy kuvata ainakin 25 sanalla. Ohjeen tarkoituksena on oleellisuus: kaiken sisällön täytyy olla oleellista shaumbra-matkalle ja/tai Crimson Circlen työlle. Vaikka tämä fokus on selvästi määritelty ja pätee vain tähän tiettyyn Facebook-ryhmään, se ei ole rajoittava, ja tämä sallii ilmaisunvapauden. Sääntö saattaa itsessään olla epätavallinen eikä 25 ole mikään taianomainen luku, mutta se toimii!
 
Postatusta viestistä tulee periaatteessa relevantti, kun lisäät oman ainutlaatuisen panoksesi. Siitä tulee merkityksellinen. Rikas. Miellyttävä. Myös näkemyksellinen. Shaumbroissa on paljon viisautta ja syvyyttä, joka odottaa, kypsyy ja haluaa tulla ilmaistuksi, ja tämä ryhmä on fantastinen paikka tehdä se! Jos huomaat vastustavasti tätä sääntöä tai sinusta on vaikea keksiä 25 sanaa, se voi olla merkki, että se mitä olet postaamassa, ei ehkä ole relevantti tai tarkoituksenmukainen. Siis pidä hauskaa tämän haasteen kanssa, hyväksy se, mene vastarinnan yli ja käytä tämä tilaisuus luoda ja kaunistella!
 
On ollut pitkä muuttumismatka, ja julma toisinaan, kun meistä on tarvinnut tulla kokeneita standardeja muille ihmisille. Shaumbrat ansaitsevat tämän yksityisen turvallisen tilan, jossa voimme olla, kuka todella olemme. Tässä virtuaalikeittiössämme uskomaton Itsesi on tervetullut – tuo aito Itse syvällä sisällä, jolla on hehkuvan karmiininpunainen (crimson) sydän, tuo viaton idealisti joka on puhtaan aistillinen, tuo merirosvo joka tutkii tuntemattomia meriä hullun ja omituisen huumorin kera, tuomitsematta, kontrolloimatta tai massatietoisuuden vetämättä, ilman avaruusolentoja, salaliittoja, pilkantekoa, häiriötekijöitä tai maskeja. Se on sinun talosi, jota meillä kunnia ylläpitää. Jos olet uusi ryhmässä, energia saattaa tuntua ensin intensiiviseltä, mutta asiat löytävät tasapainonsa.
 
Kun Crimson Circleä Facebookissa katsoo Enkelihuipulta, se on säihkyviä väri- ja valoräjähdyksiä muuten sinisessä Facebook-yhteisössä. Oppilaiden ja mestareiden kokoontuminen, jotka tukevat ja innostavat toisiaan, ja siinä on tilaa jumaluudelle, aidolle rakkaudelle ja Itsen arvostamiselle.
 
Rakas shaumbra, kun astut tämän hyväntuoksuisen keittiön lämpöön, vedä syvään henkeä, rentoudu ja muista, miksi olet täällä. Tule sisään, olet tervetullut, päivällinen on katettu. Tsekkaa Crimson Circle Facebookissa ja liity hauskanpitoon!
 
*****
Maija Leisso on ollut Crimson Circlessä mukana noin vuodesta 2001. Hänen todellinen intohimonsa on ruumiillistunut Oivaltaminen tässä elämässä, ja tämä energiajuttu. Hän on kahden lapsen äiti, keahakeri ja ollut aiemmin CC:n syventävien opintojen opettaja ja Crimson Circlen henkilökuntaa. Hän nauttii nyt lukea, kirjoittaa, tehdä vapaaehtoistyötä, leikkiä suurilla ajatuksilla ja tehdä koko joukkoa muita upean merkityksettömiä asioita.  Häneen voi olla yhteydessä Facebookissa tai sähköpostilla maleisso@me.com.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >