HomeViestejäShaumbra-lehtiElokuu 2020 - Judy Gyles - Sijoita itseesi

Elokuu 2020 - Judy Gyles - Sijoita itseesi

SIJOITA ITSEESI

Kirjoittanut Judy Gyles (www.crimsoncircle.com)
Elokuun 2020 Shaumbra-lehdestä
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Suom. huom. aihepiiri on minulle uppo-outo ja saatan tehdä outoja tai vääriä suomennoksia terminologiasta.
 
Vau! Rakastan Adamuksen viimeisintä viestiä shaumbroille ProGnost 2020 Updatessa, jolloin hän rohkaisi meitä sijoittamaan itseemme – sijoittamaan digitaaliseen valuuttaan tai kryptovaluuttaan (ja yrityksiin).
 
Aloin tehdä juuri sitä muutama vuosi sitten päätettyäni jäädä planeetalle. "Okei", julistin, "Minä jään, elän elämää, nautin ja pidän hauskaa enemmän kuin koskaan ennen". Ja osa tätä minulle on sijoittaa, mitä olen aina halunnut tehdä. Ja se on hauskaa! Ostin juuri auton osakesijoitusten voitoilla. Toisin sanoen, auto ei maksanut minulle mitään, koska raha tuli voitoista. En puhu isoista voitoista tai kalliista autosta – se ei ole minun pointtini. Pointti on, että leikkisin ja pitäisin hauskaa, ja juuri sen olen tehnyt.
 
Aloitin opettelemalla ja sijoittamalla osakemarkkinoihin, sitten kryptovaluuttaan. Kummankin asian aloittelijana rakastin sitä! Kryptovaluutta on suunniteltu mestareille siinä mielessä, että olet vastuussa omista raha-asioistasi – ei ole pankkia tai kolmatta osapuolta pitämässä huolta sinusta tai rahoistasi.
 
Kryptovaluutasta tuli pian intohimoni. Mieleni rakastaa oppimista, ja se on toimintatapamuutos olemassa oleviin rahoitusjärjestelmiimme – pelottavaa ensin, mutta kamalan jännittävää. Se on valtava juttu! Monet tietoiset ihmiset kehittävät projekteja ja toimivat kryptovaluutassa. Se on tuulahdus raikasta ilmaa, ja hämmästyn jatkuvasti niiden ihmisten intohimoa, omistautumista, sitoutumista ja älykkyyttä, jotka pyörittävät tätä teknologiaa.
 
Sinä lyhyenä aikana jonka olen ollut mukana tässä, olen nähnyt uskomatonta kasvua – projektikehityksessä, reaalimaailman sovelluksissa ja muutoksia hallitusten, pankkien, rahalaitosten ja yritysten asenteissa ympäri planeettaa. Minusta näyttää siltä, että jokainen maa hyväksyy kryptovaluutan ja kehittää sitä jossain muodossa.
 
MISTÄ ALOITTAA?
 
Koska olemme shaumbroja, sanon ennen kaikkea, että sinun täytyy olla läsnä ja maadoittunut! Kunnes pääset ainakin jyvälle – sen jälkeen sillä ei ole niin paljon merkitystä.
 
Kryptomarkkinat ovat kehittyvät ja epävakaat, ja on paljon huijareita viemässä rahasi, ja juuri sen vuoksi kirjoitan tämän artikkelin – antamaan sinulle varoituksen muutamasta asiasta, ennen kuin aloitat. En kirjoita antaakseni taloudellisia neuvoja, enkä ehdottomasti kirjoita antaakseni teknisen katsauksen "lohkoketjuteknologiasta".
 
Kuitenkin seuraten Adamuksen esimerkkiä hänen sanottuaan Keahakissa X, että tämä on "käytännön vuosi", haluaisin kertoa joitain käytännön asioita kryptovaluuttojen ostamisesta ja myymisestä niille, jotka ovat kiinnostuneita ja joille kryptovaluutta on uusi asia.
 
Siinä on riskejä, varkauden ollessa niistä suurin, koska huijarit ja hakkerit ovat fiksuja ja älykkäitä ja osaavat asiansa. Tämän tietäen otan käyttöön turvamekanismit ja olen tietoinen. Se kaikki on osa tätä peliä.
 
Kryptovaluutat ovat digitaalisia varoja. Kryptovaluutassa olet oma pankkisi. Minulle tämä merkitsee:
 
Minä olen vastuussa omista raha-asioistani, mukaan luettuna ostaminen, myyminen, varastoiminen ja digitaalivarojeni pitäminen turvassa.
 
Tutkitaanpa pankkianalogiaa auttamaan muutosta ajattelussa:
 
Fyysinen pankki on rakennus, ja sillä on turvalliset ja lukittavat ovet. Kun astu noista ovista, aseistautuneita vartijoita seisoo pankin edessä ja muualla, ja virkailijat seisovat pleksien takana, jotka suojaavat covid-19-virukselta ja varkailta. Virkailijoilla on lukittavat rahalaatikot ja hälytinnappi, jota painetaan ryöstön tai jonkinlaisen uhan kohdatessa. Holvi, panssaroituine seinineen ja mutkikkaine lukituksineen, on pankin takaosassa, piilossa ja turvassa. Asiakkaat voivat tallettaa arvokkaimmat tavaransa tallelokeroihin.
 
PANKIN PERUSTAMINEN KOTIIN
 
Rakennus on tietokoneesi.
 
Varmasti lukitut etuovet ja aseistetut vartijat ovat:
* Modeemi ja palomuuri – jotka sinulla pitäisi jo olla.
* Tietoturvaohjelmisto viruksia ja haittaohjelmia vastaan – joka sinulla pitäisi myös olla asennettuna jo tietokoneeseesi.
* Sähköpostipalvelu – harkitse ilmaista, turvallista ja kryptattua palvelua, esimerkiksi sveitsiläinen ProtonMail, ja maksa pieni kuukausimaksu saadaksesi virtuaalisen erillisverkon (VPN), jota voidaan verrata salattuun tunneliin.
* Pidä Hotmail, Gmail, Outlook ja vastaavat tilit normaalia jokapäiväistä kommunikointia varten – muista, että olet perustamassa turvallista pankkia.
* Luo ainutkertaisia käyttäjänimiä ja vahvoja (8–12 merkkiä) salasanoja, mikä tuo lisäturvallisuutta kaksinkertaisella todentamisella; tee tämä kaikkialla, mikä liittyy kryptovaluuttakauppaan, myös ProtonMailissa.
* Harkitse turvallista ja yksityistä nettiselainta, kuten Brave; lisäbonuksena voit ansaita BAT-kryptovaluttaa (Basic Attention Token).
 
Pankkiholvi ja tallelokerot ovat:
* Monivaluuttalompakot, kuten Exodus, ovat hyviä kryptovaluuttojen tallentamiseen tietokoneellesi; Exodus on turvallinen ja käyttäjäystävällinen ja antaa hyödyllistä informaatiota varoistasi.
* Bitcoinit on turvallisinta tallettaa verkon ulkopuolelle (offline). Käytä tässä ns. kylmävarastoinnissa hardware-lompakkoja, kuten Ledger Nano tai Trezor, tai paperilompakkoja joissa QR-koodit printataan paperille.
* Jos olet vakavissasi ja suunnittelet sijoittaa huomattavia summia, harkitse myös offline-tietokonetta. Tämä on toisen keskustelun aihe ja tämän artikkelin ulkopuolella.
 
Kuten voit nähdä, on melko helppoa perustaa pankki omaan kotiisi. Olet luultavasti jo 80 % perillä. Kaikki nämä asiat pitäisi olla tehtynä, ennen kuin alat ostaa.
 
MARKKINAPAIKKA
 
Markkinat koostuvat kryptovaluutan kauppapaikoista, samalla tavalla kuin osakemarkkinat. Toisin kuin osakemarkkinat ja pankki, nämä markkinat ovat auki 24/7, 365 päivää vuodessa. Transaktioiden käsitteleminen tai kryptojen siirtäminen tietokoneellesi on joko välitöntä tai vie pari tuntia, ei päiviä kuten pankissa.
 
Etsi joku paikallinen kryotovaluutan kauppapaikka "fiat-rahan" (eli valtion säätelemän valuutan, kuten dollari tai euro) muuttamiseen Bitcoiniksi. Australiassa käytän BTC Marketsia – pieni kauppapaikka joka käy kauppaa noin 20 kryptovaluutalla. Sitten kun omistan kryptovaluuttaa, voin siirtää sen mihin tahansa kauppapaikkaan, joka käy kauppaa kryptovaluutalla, jota haluan ostaa. Joitain suurempia kauppapaikkoja ovat Coinbase, Binance ja KuCoin.
 
Olen huomannut hyödylliseksi, että on tili useissa kauppapaikoissa. Tämä mahdollistaa sijoittamisen projekteihin, jotka ovat harmoniassa kanssasi eikä kaupankäyntiäsi rajoiteta mitenkään. Tiedosta, että kauppapaikat eroavat toisistaan – jotkut veloittavat suuria palkkioita, jotkut antavat hyvää asiakastukea ja joitain on helpompi käyttää.
 
Rakentamaan luottamustasi ja itsevarmuuttasi ostamis- ja tallettamisprosessissa, aloita ehkä 50–100 dollarilla. Osta pieni määrä Bitcoinia jostain kauppapaikasta ja lähetä se lompakkoosi.
 
Tämän tekemiseksi avaa tili paikallisessa kryptovaluutan kauppapaikassa. Sinun täytyy todistaa henkilöllisyytesi ja antaa sähköpostiosoite. Muista käyttää ProtonMailia tai muuta turvallista sähköpostiosoitetta. Tilin luominen voi kestää muutaman päivän, koska se on samanlainen prosessi kuin uuden pankkitilin avaaminen.
 
* Siirrä fiat-raha pankistasi tilillesi kryptovaluutan kauppapaikkaan.
* Osta vähän Bitcoinia.
* Siirrä Bitcoinit lompakkoon (kuten Exodus) tietokoneellesi.
* Turvallisella sähköpostitililläsi tehdään nostoon liittyviä varmennuksia, ennen kuin kauppapaikka vapauttaa Bitcoinit, toisin sanoen turvallisuus on hyvä.
* Se on helppoa! Ole vain valppaana ja tarkista huolellisesti lompakon osoite, ennen kuin painat "lähetä".
* Kun haluat myydä Bitcoineja saadaksesi fiat-rahaa, lähetä niitä vain takaisin samaan kauppapaikkaan. Sinun ehkä kannattaa tehdä tämä pari kertaa saadaksesi luottamusta ja itsevarmuutta prosessissa.
 
Tee näin:
* Avaa software- tai hardware-lompakkosi ja varaa pieni määrä Bitcoineja lähetettäväksi kauppapaikkaan.
* Avaa kauppapaikka ja varmista, että Bitcoinit on vastaanotettu tilillesi.
* Myy markkinoilla. Se on samanlaista kuin myyminen osakemarkkinoilla stop limit -toimeksiannolla ja markkinahinnalla.
* Turvasähköpostitilillesi tulee ilmoituksia.
 
HOLVIN AVAIMET
 
On tärkeää olla perusymmärrys lohkoketjusta ja siitä, miten suojataan pankkiholvisi.
 
Alkuperäinen Bitcoin-lohkoketju luotiin 2008 ja Satoshi Nakamoto (nimimerkki) kuvasi sitä "elektroniseksi vertaisrahajärjestelmäksi, jossa ei ole kolmatta luotettua osapuolta". Se on maailman ensimmäinen täysin hajautettu ja avoimeen lähdekoodiin perustuva digitaalinen vertaisvaluutta.
 
Jos haluaisit oppia lisää kryptovaluuttateknologiasta ja -teollisuudesta, ehdottaisin silmäilemään www.coincenter.org -sivustoa.
 
Luettelo kaikista aktiivisista kryptovaluutoista, yksityiskohtia kustakin niistä ja nykyhinnat löytyy www.coinmarketcap.com -sivustolta. Ne ovat mahtavat nettisivut.
 
Kaikista kryptovaluuttaprojekteista on "white paper", joka selittää projektin, siihen osallistuvat ihmiset ja antaa kattavat tekniset tiedot projektista. Ne ovat erittäin hyviä projektien tutkimiseen ja tunnustelemiseen, jotta näet, mitkä ovat harmoniassa kanssasi, ja voit päättää, mihin projekteihin sijoitat.
 
Periaatteessa lohkoketju on tilikirja tallentamaan kaikki transaktiot, jotka ovat julkisesti saatavilla ja joita ei voi editoida tai tuhota. Bitcoin-transaktiot ovat nähtävissä salanimimuodossa – osoite joka koostuu pitkästä rivistä numeroita ja kirjaimia – eikä niissä ole henkilön nimeä tai mitään henkilökohtaista informaatiota.
 
TAKAISIN PANKKIANALOGIAAN
 
Kryptovaluuttalompakko on kuin pankkitili. Jokaisella lompakolla on julkinen avain ja yksityinen avain, kumpikin on ainutlaatuinen alfanumeerinen merkkijono. Lompakko-ohjelmisto tietää yksityisen avaimesi, mikä sallii sen lähettää rahaa.
 
Lähettääksesi rahaa yksilölle, yritykselle tai kauppapaikkaan, sinun täytyy tietää vain vastaanottajan julkinen avain, vastaava kuin pankkitilin numero.
 
Yksityinen avaimesi on salasana tai avain pankkiholviisi, ja se on vain sinua varten. Jos annat yksityisen avaimesi jollekin tai se otetaan sinulta, tuo henkilö pystyy avaamaan lompakon ja ottamaan digitaalisen valuuttasi. Siksi pidä se 100 % turvassa äläkä kerro sitä kenellekään, aivan kuten pankkitilisi salasanaa.
 
NYT KAIKKI RIIPPUU SINUSTA
 
Kryptovaluutta on laaja termi, joka kattaa Bitcoinin ja vaihtoehtoiset valuutat, joihin viitataan nimellä altcoin. Bitcoinia pidetään alkuperäisenä kryptovaluuttana. On tuhansia kryptovaluuttoja, vaikka termi on harhaanjohtava, koska ne kaikki eivät ole varsinaisia valuuttoja. Jotkut ovat alustoja, protokollia, taloudellisia sopimuksia, datan hallintatyökaluja, "yksityisyyskolikkoja", "vaihtokolikkoja", rahakkeita, bisnesprojekteja, toimintamekanismeja jne.
 
Toivottavasti olen antanut joitain käytännön askelia ja hyödyllisiä vinkkejä päästäksesi alkuun, jotta voit saada itsevarmuutta tutkia ja sijoittaa. Loppu riippuu sinusta!
 
Nauti kryptovaluutan tutkimisesta, ja onnellista sijoittamista!
 
****
Judy on aiemmin opettanut liiketoimintaa, hallintoa ja laskentatoimea teknillisen collegen jatkokoulutuksessa ja viimeiset 10 vuotta auttanut pienyritysten omistajia näiden liiketoiminnassa. Judy löysi Crimson Circlen 2008 ja on siitä lähtien kokenut uskomatonta ja eksponentiaalista henkilökohtaista kasvua, mikä on antanut hänelle vapauden olla kaikkea, mitä "minä olen". Judyyn voi olla yhteydessä sähköpostilla judy@gylesconstulting.com.au.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >