HomeViestejäShaumbra-lehtiTammikuu 2024 - Dalur - Valon historia

Tammikuu 2024 - Dalur - Valon historia

VALON HISTORIA

Kirjoittanut Dalur eli Dale Presly (www.crimsoncircle.com)
Tammikuun 2024 Shaumbra-lehdestä
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Keho joka minulla on, on viimeinen hiilipohjainen keho, jonka koskaan omistan. Kun tunnen biologian perintöä, oivallan, miten paljon olen velkaa fyysiselle keholle. Keho toi minulle nautinnon hyvästä ateriasta, lasillisesta viiniä, romanttisista illoista ja tietysti myös muista kehoista. Keho antoi minulle tilaisuuden rakkaudessa.

Keho on yhtä aikaa nerokas luomus ja pirullinen häiriötekijä. Keho on haastavin ilmaisuväline, jonka kanssa työskennellä, koska luoja ja luomus on sidottu samaan pakettiin. En ole koskaan varma, missä minä alan tai missä lopun. On päiviä, jolloin kallistun luojapuolta kohti, ja toisia päiviä jolloin olen savimöykky. Tunnen olevani tiukkaan pakattu noina möykkypäivinä, joten luon tilaa.

Savimöykky muistuttaa ihmiskehoa tavassaan reagoida kosketukseen. Savi on upea ilmaisuväline, koska se sallii luojan tehdä tilaa. Laitan savimöykyn dreijaan ja vedän sivut ylös liikkeessä, joka luo tilaa minun ja tuon välineen välille. Sillä hetkellä kun tunnen tilaa alkavan avautua, olen tietoinen perspektiivimuutoksesta – muuntuneesta tietoisuustilasta. Taiteilijan käsissä savi muuttuu veistokseksi, havaintotila jonka tarkkailija täyttää valolla.

Kun tarkkailen veistosta, äkillinen tilantunne voi olla pakahduttava. Jos olet koskaan ollut pökerryksissä taidegalleriassa, niin tiedät, mitä tarkoitan. Olen tilan vastaanottavassa päässä, ja jos resonoin edessäni olevan taideteoksen kanssa, luiskahdan unenomaiseen tietoisuustilaan. Vastaanottamisen kauneutta on, että voin rentoutua ja päästää irti. Toisaalta, käytän hengitystä ja kehoa pysyäkseni maadoittuneena, kun laajennun tilaan. Tilan luomisessa on mielenkiintoista, että tunnen yhdistyväni johonkin tuonpuoleiseen. Oivallan, että tila on väline.

Tila tekee kommunikoinnin mahdolliseksi. FM työskentelee tilan kanssa, ja mietin, mitä hän olisi luonut, jos hän olisi kiinnostunut savesta, piirilevyjen sijasta. FM ymmärsi, että tila pisteiden välillä antaa sen erillisyyden, joka on oleellinen kommunikoinnissa, ja tämä voi selittää hänen analogiansa radioasemasta. Myös hänen nimensä viittaa siihen, että taajuusmoduloitu (frequency modulated) signaali vaatii tilaa yhdistääkseen lähettäjän ja vastaanottajan. Tila näyttää olevan tyhjä, kuitenkaan se ei ole. Tilassa on dynaamista aistillisuutta.

Hieronta tutustuttaa kehon omistajan tilan dynaamisuuteen. Hieronta tuo antajan ja vastaanottajan yhteen yksinkertaisena tavoitteena rentoutua. Kehot reagoivat tyypillisesti tilaan vapauttamalla kireyden ja rentouttamalla lihakset. Rentoutuminen on sitä, miltä tila tuntuu, eikä ole yllätys, että tila tuntuu hyvältä. Jos olet koskaan käsitellyt kehoa, tiedät, että jokainen keho vastaanottaa kosketuksen eri tavalla. Silloin kun kehon omistaja ei salli tilan avautua ja laajentua, niin hierominen on vaikeaa työtä.

Keho antaa minulle tilantunteen, alkaen usein käsistä tuntoaistin myötä. Mielenkiintoinen asia kosketuksessa on, että fyysistä yhteyttä ei vaadita. Tarvitaan vain aikomus. Penkkeily on hyvä esimerkki. Kun penkkeilen, käytän tuntoaistia ja mielikuvitusta luomaan tilaa, samaan tapaan kuin tein savella ja kehoilla. Minun täytyy olla penkkeilytuulella, mutta silloin kun olen, tunnen tilan rentoutua ja avautua, melkein kuin hieroisin tilaa. Ei ole sanoja kuvaamaan tätä tietoisuustilaa, mutta salliminen on lähellä.

Tiedostamisen alt-tilat tai ei-mentaaliset tilat sallivat kytkeytyä aistiskaalaan. Sallimista käytetään usein kuvaamaan alt-tilaa, mutta liian usein mieli estää todellisen sallimisen. Kosketus on suora tapa tuntea tila, kuten hieronta ja muut kehon käsittelymuodot osoittavat. Kosketus on tehokasta, myös silloin kun et kosketa toista fyysisesti. Silloin kun kaksi olentoa tulevat yhteen tilassa, joka on omistettu uudistumiseen, toisen rooli on tilanpitäjä ja toisen vastaanottaja. Silloin avautuu mahdollisuus tuntea tila. 1)

Tila on tapa antaa selitys valolle. Valo on liian nopea, jotta sen kanssa voisi työskennellä suoraan, minkä vuoksi pidän enemmän tilasta. Tila laittaa kahvan valoon. Tuon kehoni tilaan, istuudun ja tilaan kupin tilaa. Kun se saapuu, otan hörpyn valoa. Tila sallii minun kuulla laitteen soittoäänen ja tunnistaa, että se on minun. Näen pikkuruisen valon tilassa ja kurkotan muodostamaan yhteyden. Katson alas. Nimeni on näytöllä. Yhtäkkiä kommunikoin itseni kanssa tilan toisella puolella, ikään kuin olisin valon lähettäjä ja vastaanottaja.

Tila on hiilipohjaisen kehon nerokas piirre. En voisi arvata, miten paljon tilaa nanoteknologiakeho sisältää tai miten paljon valoa omistaja voi puristaa sellaiseen. En halua ottaa selvää. Olen lähettänyt tämän muinaisen tähtialuksen tähtienväliselle matkalle, poimunopeudella, kohti valoa, jonka havaitsen kaukaisuudessa.

Valon historia on kuvaus tuosta matkasta. Käytän laajoja siveltimenvetoja ja varmistan, että jää paljon tilaa yksityiskohdille. Matkan vaikein osa on purkaa itseni pois rajoittuneesta ihmisperspektiivistä. Paradoksaalista kyllä, keho näytti minulle tavan luoda tilaa, kaikkein abstraktein väline.

1) Adamus puhuu tästä mahdollisuudesta nuorentumisen temppelinä Intohimo-sarjan shoudissa 6.

***

Dalur (Also known as Dale Presly)

Dalur (tunnetaan myös nimellä Dale Presly) sanoo: "Henkilöhistoriassa ei ole tolkkua tarinan jälkeisessä elämässä. "Notes From A Journeyer” (= erään matkaajan muistiinpanoja) on lähinnä sitä." Häneen voi ottaa yhteyttä journeyer.org -sivuston kautta.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.
 

< PrevNext >