HomeViestejäLissa Rankin14.11.2015 - Kahdeksan myyttiä kutsumuksensa löytämisestä

14.11.2015 - Kahdeksan myyttiä kutsumuksensa löytämisestä

KAHDEKSAN MYYTTIÄ KUTSUMUKSENSA LÖYTÄMISESTÄ
 
Kirjoittanut Lissa Rankin (lissarankin.com)
14.11.2015
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Olemme nyt enemmän kuin koskaan tulossa aikaan, jolloin ihmiset oivaltavat, ettei ole pohjimmiltaan tyydyttävää vain löytää varma työpaikka, ryhtyä työhön ja palvella yritystä, joka ei ruoki sielua, kerätä eläkettä ja viivyttää tyydytystä siihen saakka, kunnes jää eläkkeelle 65-vuotiana, jolloin voi golfata ja maata Floridan rannoilla kuolemaan saakka. Enää ei vain ole vähemmän ja vähemmän varmoja työpaikkoja, vaan nekin joilla näyttää olevan varma työpaikka, havaitsevat, että jokin vielä tärkeämpi kutsuu heitä – tehdä sielua kohottavaa työtä, jota rakastaa, joka palvelee toisia ja hyödyttää planeettaa.
 
Tiedän sen paremmin kuin kukaan – rakas ystäväni Scott Dinsmore uskoi sellaisen työn tekemiseen, jota rakastaa. Sen lisäksi että hän aloitti "Live Your Legend" –toiminnan, hän piti myös TEDx-puheen, jonka kolme miljoonaa ihmistä on katsellut – "How to Find and Do Work You Love". Kiivetessään Mt. Kilimanjarolla syyskuussa, Scott siirtyi traagisessa onnettomuudessa henkimaailmaan, mutta hänen perintönsä elää kaikkien niiden sydämessä, jotka tunsivat hänet. Emme voi olla kysymättä itseltämme, elämmekö omaa legendaamme NYT.
 
Kutsumuksen anatomia
 
Siinä missä Scott puhui "oman legendansa elämisestä", minä olen tuntenut aina vetoa sanaan "kutsumus". Lääkärinä tunsin, että minulla oli kutsumus lääketieteeseen samalla tavalla, kuin jollain on kutsumus papiksi – eräänlaisena henkisenä tehtävänä. Mutta mikä kutsumus on? Kutsumus on kutsu sielulta, joka opastaa sinua luomaan kauniimpaa maailmaa omalla ihastuttavan ainutlaatuisella tavallasi. Kutsumus ei ole egon fantasia työn tekemisestä "etänä" joltain hiekkarannalta, saaden suuria sopimuksia ja paksuja palkkapusseja (ei siinä silti mitään väärää ole!). Se on syvempi juttu, kaipaus palvella jumalaista tarkoitusta, joka nousee sydämestä, tavallisesti tavoilla jotka helpottavat toisten ihmisten tai eläinten tai sademetsien kärsimystä.
 
Henkilökohtainen matkani oman kutsumukseni löytämiseen ja toteuttamiseen oli tuskallinen ja hämmentävä. Luulin, että minulla oli kutsumus lääketieteeseen, mutta sitten tunsin lääketieteen pettäneen minut – en ikään kuin voinut olla linjassa sieluni tinkimättömyyden kanssa järjestelmässä, joka vaati minua ottamaan 40 potilasta päivässä. Aloin horjua kirurgin puukengissäni ja jätin varman työpaikkani lääkärinä 2007 lähteäkseni matkalle päästä sydämeen – matkalle joka vei minut suoraan ahdistusta aiheuttavaan tuntemattomaan, missä minua odottivat mysteerit lohikäärmeiden ja ihmeiden rinnalla. Uudessa kirjassani The Anatomy of a Calling kerron koko hullun, traagisen ja taianomaisen tarinan siitä, miten lähdin leikkaussalista, päädyin 200 000 dollarin velkoihin ja jotenkin – sellaisen kautta jota voin kutsua vain armoksi – päädyin kirjoittamaan kirjoja, esiintymään PBS:n erikoislähetyksissä ja pyörittämään terveydenhoidon ammattilaisille tarkoitettua koulutusohjelmaa Whole Health Medicine Institute. Vaikka The Anatomy of a Calling –kirjassa on kyse minusta ja se on minun tarinani, siinä on oikeasti kyse sinusta ja sinun tarinastasi. Kutsumuksesi löytäminen ja toteuttaminen on sankarin matka, aivan kuten Joseph Campbell selittää kirjassaan The Hero with a Thousand Faces – malli jota käytän karttana, jolla autan sinua seuraamaan edistymistäsi kutsumuksesi löytämisen ja toteuttamisen polulla. Uskon vakaasti, että jokainen meistä on sankari. Jotkut ihmiset eivät vain tiedä sitä vielä.
 
Mitä siis edes merkitsee oman kutsumuksensa löytäminen ja toteuttaminen? Elämäntarkoitukseen näyttää liittyvän kokonainen virheellinen mytologia ja koska olen opettanut lääkäreille ja muille visionääreille jumalaista tarkoitusta viisi vuotta, tiedän, että suuri osa sitä on täyttä hölynpölyä. Rikotaanpa siis muutama myytti kokonaan, jotta voit tuntea totuuden siitä, miksi olet täällä ja mitä sinua kutsutaan tekemään.
 
Kahdeksan myyttiä kutsumuksensa löytämisestä
 
Myytti 1: Kutsumukset tulevat liiketoimintasuunnitelmien kera
 
En olisi voinut koskaan kirjoittaa liiketoimintasuunnitelmaa niistä järkyttävistä ja odottamattomista tavoista, joilla minua on kutsuttu palvelemaan tällä planeetalla, ja useimmat ihmiset jotka tunnen ja jotka elävät omaa tarkoitustaan, eivät olisi myöskään voineet. Voit vain seurata yhtä pientä leivänmurua kerrallaan ja kerätä intoa sanoaksesi "kyllä", kun tuo leivänmuru ilmestyy, vaikkei sinulla ehkä ole aavistustakaan, minne sinua viedään.
 
Myytti 2: Saat vain yhden kutsumuksen
 
Joskus sinulla on kutsumus johonkin palvelutoimintaan, mutta sillä saattaa olla erääntymispäivä. Teet, mitä olet täällä tekemässä. Saat sen valmiiksi. Ja sitten sinua kutsutaan tekemään jotain muuta. Sinua saatetaan kutsua myös useampaan palvelutoimintaan samanaikaisesti. Tämä ei merkitse, että olet hullu tai "brändäyspainajainen". Se merkitsee vain, että sinulla on monta intohimoa ja palveluksiasi tarvitaan erilaisilta näyttävillä nerokkuusalueillasi.
 
Myytti 3: Vain harvoilla ja valituilla ihmisillä on kutsumuksia
 
Kutsumukset eivät ole luksusta, joka on varattu jumalaisesti valituille, poikkeuksellisille ihmisille. Jokaista meistä kutsutaan soittamaan jumalaista instrumenttiamme kosmisessa orkesterissa omalla ainutlaatuisella tavallamme.
 
Myytti 4: Kutsumuksen mukana täytyy tulla palkkapussi
 
Jotain ihmisiä kutsutaan olemaan kotiäiti. Toisia kutsutaan vapaehtoiseksi jakamaan ruokaa pakolaisleirille Afrikassa. Sinulle ei tarvitse maksaa kutsumuksesi toteuttamisesta, vaikka ihmiset jotka löytävät ja toteuttavat kutsumuksensa, usein huomaavat, että raha on luontainen sivutuote lahjojensa ja palvelujensa antamisesta johonkin, joka piristää sielua.
 
Myytti 5: Jos seuraat kutsumustasi, elämä on helppoa koko ajan
 
Kutsumuksesi löytäminen ja toteuttaminen on sankarin matka. Tämä merkitsee, että saat kutsun – ja kieltäydyt vastaamasta vähän aikaa. Sitten kun lopulta olet riittävän rohkea sanomaan "kyllä", lähdet koettelemusten tielle, jolla törmäät esteisiin, vakaumustasi ja sitoutumistasi testataan ja kohtaat sekä liittolaisia, jotka kohottavat sinua, että vihollisia, jotka työntävät sinua alas. Lähestyt sisintä luolaa, jossa kestät koettelemuksen ja löydät graalin maljan. Mutta sinun tarvitsee vielä löytää rohkeutta tuoda graalin malja kotiin, niin kuin todellinen sankari tekee. Kutsumuksesi löytäminen ja toteuttaminen ei ehkä ole helppoa, mutta se on luultavasti syvimmin ravitseva ja palkitseva kokemus, jonka koskaan saat tässä ihmiselämässä,
 
Myytti 6: Kutsumuksesi löytäminen merkitsee, että sinun on irtisanouduttava varmasta työpaikastasi
 
Joskus kutsumuksensa löytäminen vaatii tekemään luottamushypyn ja irtisanoutumaan työstä, joka ei ole kutsumus. Mutta kutsumukset eivät ole "kaikki tai ei mitään". Ei ole mitään syytä, ettet voi maksaa laskuja varmalla työpaikalla, joka ei välttämättä sytytä tultasi, ja samalla toteuttaa kutsumustasi siinä sivussa. Saattaa olla myös tapa tehdä nykytyöpaikastasi kutsumus tavoilla, jotka ovat yksinkertaisempia kuin luulit.
 
Myytti 7: Sinun on romahdettava löytääksesi kutsumuksesi
 
Monilla romahdus edeltää läpimurtoa, kuten myös minulla. Minun täytyi käydä läpi "täydellinen myrsky", kuten aloin sitä kutsua, ennen kuin löysin todellisen kutsumukseni. Mutta sinun ei tarvitse odottaa asioiden hajoamista voidaksesi sanoa "kyllä" sille, mikä kutsuu sinua. Ihmiset kysyvät minulta usein: "Miten tietää, milloin on aika ottaa luottamushyppy?" Vastaan: "Hyppäät, sitten kun jäämisen tuska ylittää tuntemattoman pelon." Silloin sankarin matka todella kiihtyy.
 
Myytti 8: Kutsumusten on oltava suuria
 
Sinun ei tarvitse nousta lavalle tai pitää TED-puhetta tai kirjoittaa kirjaa tai aloittaa voittoa tavoittelematonta järjestöä löytääksesi ja toteuttaaksesi kutsumuksen. Jotkut kutsumukset voivat näyttää vaatimattomilta, mutta ne ovat yhtä merkittäviä planeetan värähtelyn nostamisessa. Kutsumuksesi saattaa kehottaa sinua irtisanoutumaan varmasta työpaikasta ja jäämään kotiin hoitamaan sairasta mummuasi. Sinua saatetaan kutsua kasvattamaan tietoisia lapsia. Ehkä olet talonmies, joka halaa kaikkia töissä ja levittää rakkausvirusta ahneuskulttuurissa. Saatat olla nainen, joka kulkee joka ilta rannalla keräämässä roskia. Jokainen pieni rakkausteko toista ihmistä, eläintä, kasvia tai luonnon osaa kohtaan tukee rakkausvallankumousta, joka auttaa meitä parantumaan globaalisti.
 
Oletko löytänyt kutsumuksesi?
 
Miten voisit palvella tätä rakkausvallankumousta omilla isoilla tai pienillä tavoillasi? Miten elät legendaasi? Oletko riittävän rohkea sanoaksesi "kyllä", kun puhelin soi? Kuunteletko henkiopastusta, joka näyttää sinulle tietä jumalaisen tarkoituksesi pimeän tuntemattoman läpi? Oletko valmis antamaan sydämesi ottaa johdon, kun navigoit sankarimatkaasi?
 
Jos tarvitset tukea sankarimatkallasi, voit tehdä ennakkotilauksen kirjastani The Anatomy of a Calling tästä.
 
Voit myös kuunnella veloituksetta, kun Lewis Howes haastattelee minua ensimmäisenä kutsumuksensa löytämisestä ja toteuttamisesta. Rekisteröidy School of Greatness Summitiin tästä, jotta voit kuunnella haastatteluni maanantaina.
 
Tiedä, ettet ole yksin, kun uskaltaudut tälle kutsumuksesi pelottavalle alueelle. Siunausta matkallesi!
  -----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.  

< PrevNext >