HomeViestejäMuita kirjoittajia18.3.2011 - Svetlana Pritzker - De corazon a corazon - Minun sydämestäni sinun sydämeesi

18.3.2011 - Svetlana Pritzker - De corazon a corazon - Minun sydämestäni sinun sydämeesi

DE CORAZON A CORAZON - MINUN SYDÄMESTÄNI SINUN SYDÄMEESI HYVÄKSYEN LUONTEESI … JA SIIRTYEN ETEENPÄIN

Kirjoittanut Svetlana Pritzker (lightworker.com)
18.3.2011
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine

Tämä aamu alkoi aurinkoisella kirkkaudella kevyiden vihreiden verhojeni takana. Päivä oli selkeä ja niin oli aikataulunikin. Suunnittelin keskittyä tämän artikkelin tekemiseen ja myöhemmin uuden kirjani kirjoittamiseen. Sitten puhelin soi ja hilpeä ääni Kaliforniasta aloitti puolen tunnin keskustelun.

Kuvassa jonka sain, ei ollut mitään järkeä ja keskustelusta oli tulossa vaikea. Tuntui siltä, että yritin löytää pikkutilan sanamuurista kertoakseni, mitä todella tapahtui täällä Chicagossa, mutta Kalifornialla oli hauskaa kertoessaan siitä, mitä hän ajatteli minusta ja elämästäni, joten ei ollut todellista tilaa, huomiota tai aitoa halua sydämestä sydämeen keskustelulle. Tunsin valtavan energiakuopan avautuvan edessäni ja käytin kaikkia viittä aistiani auttamaan pysymisessä jaloillani, samalla kuin katselin henkeni putoavan alemmas, alemmas ja alemmas. Hilpeä ääni jatkoi sen selittämistä, miten innostumaton, kiittämätön ja vailla suuntaa olin ja miten paljon se oli antanut minulle ja panostanut minuun. Siitä alkoi tulla turhauttavaa ja hämmentävää minulle (sehän tehtiin minulle), joka olin edelleen minä ja tein ja olin sitä, minkä tunsin oikeaksi ja edustavan omia arvojani.

Vaikka se olikin lähes mahdotonta, onnistuin keskeyttämään hilpeysvirran kahdeksi sekunniksi lisätäkseni pari "senttiä" siihen monologiin, mitä tuo hilpeä ääni piti minusta. Tämän lyhyen kohtaamisen jälkeen tunsin olevani eksynyt, surullinen ja voimaton. Lisäksi tunsin epäonnistuneeni eikä se tuntunut hyvältä. Minusta tuntui, etten halunnut enää koskaan puhua tälle hilpeälle äänelle. Kiittämätöntä? Tuskinpa. Se oli välttämätöntä, jos halusin säilyttää mielenterveyteni, arvokkuuteni ja henkilökohtaiset arvoni.

Sitten huomasin ihmetteleväni, mikä oli se koukku, joka piti minut keskustelussa, mistä enää nauttinut. Olisiko minulla koskaan rohkeutta päästää irti visioistani hämmästyttävistä mahdollisuuksista tulevaisuudessa, jotta voin lopettaa nämä matalataajuuksiset kohtaamiset nyt? Halusin antaa itselleni anteeksi ihmisyyteni ja sallia sieluni matkan olla ilon virtaa eikä kamppailun polkua tullakseni ymmärretyksi näiden pakottavien kohtaamisten aikana.

Haluaminen lisää … (rakkautta, rahaa, kykyä antaa palveluksiaan matkustaen maailmalla, saaden koulutusta tai opettaen toisia) on samaistumista siihen, mitä teemme, mitä meillä on ja mitä kuvittelemme toisten ajattelevan meistä. Katsomme näitä kysymyksiä suoritustietoisuuden suurennuslasilla ja samalla sivuutamme sen tosiasian, että ero näiden kahden välillä (suorittaminen ja alisuorittaminen) on erittäin subjektiivinen asia. Se minkä joku meistä näkee alisuorittamisena, saattaa näyttää jollekin toiselle hurjimmalta menestymisunelmalta. Samaan aikaan jonkun menestymiskuva voi olla suuri kauhistus sinulle. Jos haluat tuntea menestystä, on tärkeää ensin tunnistaa, mitä etsii (versus mitä toisten mielipiteet ovat polustasi menestykseen).

Jos olet vakavissasi sinuna olemisen ja oman elämäsi elämisen suhteen, ota pala paperi ja kirjoita vastaukset näihin tärkeisiin kysymyksiin:

Mitä pidän alisuorituksena? Tunnen, etten tehnyt tarpeeksi, koska …
Mikä saisi oloni tuntumaan epäonnistuneelta? Tunnen, että voisin …
Miksi tunnen niin?

Katso, kenen sanoja kirjoitat paperille tällä hetkellä? Tunnistatko kenenkään ääntä päässäsi?

Kuka elämässäni on sanonut niin uudestaan ja uudestaan?
Kenen mielipiteen tästä asiasta olen sisäistänyt?
Mikä saa oloni tuntumaan onnistuneelta? Tunnen onnistuneeni, kun …

Joskus sen "mittaamisesta", missä olet elämässäsi ja missä haluat olla, tulee itsessään ongelma. Välimatkan merkille paneminen saa sinut pois alkuperäisestä fokuksesta ja väärään tarpeeseen tehdä jotain saadaksesi tukea ulkopuolelta, mikä johtaa sinut vääränlaisiin suhteisiin eikä omanlaiseesi vuorovaikutukseen. Joillekin ihmisille kuussa oleminen auringon sijasta on epäonnistumista! Toisille kykenemättömyys maksaa laskuja tällä viikolla tuntuu kamppailulta, mutta he tietävät voivansa voittaa tuon haasteen ja ylläpitävät optimistista asennetta, joita tukee heidän luova toimintansa.

Kyky uneksia ja toivoa on suuri elämänvoimaenergia, mikä antaa polttoainetta edistymiseen. Kiinnittyminen tämän prosessin vauhtiin tai siihen tapaan, miten sen "pitäisi" tapahtua, luo häiriötekijän. Usein taipumus pakottaa lopputulosta sen sijaan, että antaa sen kehittyä luonnostaan, synnyttää turhautumisen ja alisuorittamisen tunteita. Fokuksen vaihtaminen prosessista odotettujen tulosten puutteeseen tekee epäileväksi ja sitoutumattomaksi siihen toimintasuuntaan, mikä oli iloinen ja haluttava alussa.

Keho-mieli-henkijärjestelmämme on avaininstrumentti mittaamiseen, mikä auttaa meitä arvioimaan kaikkea keräämäämme dataa. Valitettavasti usein tunnemme pakahtuvamme sen intensiivisen mentaalisen ja tuskallisen tunneinformaation määrään, mitä saamme. Yrityksenä vähentää tätä pakahtumista voimme tehdä alitajuisen päätöksen vetäytyä osittain kaiken tuon informaation saamisesta. Tällaisen sisäisen päätöksen tekemisestä, silloin kun tuntee kukistuneensa, tulee osa puolustusmekanismiamme, mikä auttaa meitä selviytymään elämämme intensiivisyydestä välttämällä näitä tilanteita tai ylireagoimalla ja saamalla kiukkupuuskan.

Jos elämäsi on täynnä turhautumista, pettymystä, syyttelyä, syyllisyyttä, eristymistä, kamppailua, vihaa ja raivoa samalla, kun yrität löytää oman arvosi toisten silmissä ja mielipiteissä, saatat olla jumissa väärien arvojen ja muiden käsitysten verkossa. Tämä tunne tuottaa pelon siitä, ettei selviydy. Silloin kun selvästi tiedät, että sinun täytyy irrottautua jostain projektista tai ihmisestä, mutta lykkäät tätä, mielesi antaa tuhat syytä, miksi sinun ei pitäisi luottaa tuntemuksiisi. Silloin kun vastustamme aitoa tietämistämme, meistä tulee myös itsemme pahimpia kriitikoita ja kutsumme itseämme hulluksi, tyhmäksi ja typeräksi ja samalla yritämme tukahduttaa oman selkeytemme ja totuutemme.

Silloin kun emme salli itsemme olla aito, alamme arvostella itseämme tai jotakuta, jonka näemme esteenä luonnolliselle olemuksellemme. On merkittävä ero jonkin arvostelemissa, mikä näyttää reaktiolta, ja jonkin havaitsemisessa neutraalisti. Arvosteleminen tulee tavallisesti tunnekiintymyksen, latauksen kera. Lataus on energiaa, minkä kehonne on tallentanut varoitusmerkkinä. Se on estämässä teitä jostain, mitä olette pitäneet negatiivisena kokemuksena menneisyydessä. Yritämme työntää pois jotain, mikä muistuttaa meitä haastavista kysymyksistä nykyisissä tai menneissä tilanteissa. Arvosteleminen usein korvaa vaadittavan toiminnan ei-halutun tilanteen tai käyttäytymisen muuttamiseksi. Se on kuin jonkin itsensä osan tuomitsemista sen sijaan, että tekee jotain sen muuttamiseksi.

On erittäin arvokasta saada itsensä kiinni, silloin kun aloittaa arvostelemisen. Pane merkille se, tunnista, että se on vain tapa, ja käännä huomiosi johonkin hyödylliseen. Kun alat huomata, milloin käytät tätä tapaa, arvostelusta tulee tehottomampaa ja lopulta se häviää. Arvosteleminen vie huomiosi positiivisista muutoksista ja keskittyy sellaiseen, mikä ei toimi. Sitten kuin arvosteleminen on poissa, voit laittaa energiasi uuden tavan muodostamiseen sen sijaan, että panostat taisteluun sisäisen tuomarisi kanssa ja kadotat huomiosi jatkuvaan taisteluun itseäsi vastaan.

Valitsetko sen, missä ja miten sinua "vedetään" tapahtumiin, vuorovaikutuksen ja päätöksiin? Jos toimit tarpeesta tai puutteesta, lopulta keräät jännitettä, mikä kuluttaa sinua. Huomaa, mitä janoat tai mikä kehosi osa tuntuu pahimmalta, silloin kun et toimi totuutesi mukaan. Se voi auttaa sinua tunnistamaan, minne menneisyyden jähmettyneet muistot, kivut ja muut lataukset on tallennettuna kehoosi.

Etsitkö huomiota, rakkautta, ihailua, rakastettuna olemisen tunnetta ja haluat tulla kuulluksi ja arvotetuksi?
Haluatko kovasti uskollisuutta, tukea ja täydellisyyttä?

Puutetunteiden ja lisää haluamisen tarkasteleminen voi auttaa sinua olemaan tietoisempi tekemistäsi valinnoista. Pane merkille, miten asiat, tapahtumat ja ihmiset ympärilläsi vaikuttavat sinuun. Jos se mitä näet ja tunnet tapahtuvan, ei ole sitä, mihin haluat osallistua, sinun ei tarvitse tuntea syyllisyyttä siitä. On täysin ok olla tuntematta vetoa joihinkin tapahtumiin, suhteisiin tai kokemuksiin. Sinun tehtäväsi on tehdä päätös ja olla sitoutumatta mihinkään, mikä ei tunnu oikealta sinusta. Sinulla on mahdollisuus valita.

Oman havaintoni mukaan elämä on mystistä sielujen tanssia, jotka tulevat yhteen kokemaan, kasvamaan ja olemaan. Rakastan tanssimista ja näen tanssikuvioita kaikessa: tanssipaikan valitseminen, oikean kumppanin puoleen vetäminen ja iloisen kokemuksen saaminen siitä. Lopuksi haluaisin kertoa sinulle muutamia omia tanssisääntöjäni.

Ajoitus on kaikki. Et voi kanssaluoda tanssia, silloin kun et ole rytmissä tai tanssit kuviota, mistä kumppanisi ei tiedä.

Kyse on sinun tanssistasi. Tunnista oma luonteesi, omat lahjasi ja kykysi nauttia elämän tanssista, kun se tulee luoksesi. Jos et ole valmis, älä anna kenenkään johdattaa sinua sellaiseen, mitä et ole vielä varustettu käsittelemään.

Tanssi on sisäinen prosessi, ei ulkoinen esitys. Tanssi kokeaksesi sisäistä iloa, älä panosta energiaasi vaikutuksen tekemiseen toisiin.

Kilpailu on eri toimintaa. Kilpaileminen vaatii paljon työtä. Tanssimisessa ei ole kyse kilpailemisesta. Lattialla on aina parempia tanssijoita, kuten on myös ihmisiä, jotka oppivat sinun tanssisi katselemisesta. Anna sydämesi tanssia ja jalkojesi seurata.

Tunnelma on tärkeä. Salli elämän musiikin liikuttaa sinua eteenpäin. Tanssi paikoissa, jotka tuntuvat hyviltä, ja lähde ympäristöstä, missä tunnet olevasi väärässä paikassa.

Sovella näitä sääntöjä elämäsi tanssiin ja salli rakkauden, ilon ja sisäisen rytmin liikuttaa sinua ympäri tanssilattiaasi. Elämä on liian lyhyt tanssittavaksi jonkun toisen askelsarjalla. Etsi oma virtasi ja yhdisty sydämestä sydämeen, de corazon a corazon.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Vanhoja viestejä voit lukea mm. näiltä sivuilta: www.adonai.fi/89 , http://luxonia.com/viestit , www.rosedalebooks.fi/foorumi/index.php
Näillä eri tyyppisillä sivuilla näyttää olevan laaja valikoima tekstejäni - en kuitenkaan suosi tai tue näitä sivuja sen enempää kuin muitakaan sivuja.

< PrevNext >