HomeViestejäLissa Rankin10.3.2015 - 10 merkkiä siitä, että pelko pyörittää elämääsi (ja miten pääset takaisin raiteille)

10.3.2015 - 10 merkkiä siitä, että pelko pyörittää elämääsi (ja miten pääset takaisin raiteille)

10 MERKKIÄ SIITÄ, ETTÄ PELKO PYÖRITTÄÄ ELÄMÄÄSI (JA MITEN PÄÄSET TAKAISIN RAITEILLE)
 
Kirjoittanut Lissa Rankin (lissarankin.com)
10.3.2015
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Useimmat ihmiset kulttuurissamme ovat täynnä pelkoa ja se pyörittää show'ta elämässämme, ottaen ratista kiinni suurimmassa osassa päätöksentekoamme. Mutta hassua on se, ettemme edes tiedä sitä. Tämä johtuu osittain siitä, että puemme pelon usein sosiaalisesti hyväksyttävämpään stressi-asuun. Ja stressi – no, helvetti soikoon – sehän on kulttuurissamme käytännössä menestymisen ansiomerkki!
 
Meidät on opetettu ajattelemaan, että pelko on nynnyjä varten. Näemme sen heikkoutena – jonain sellaisena mikä meidän pitäisi kätkeä toisilta ja käsitellä yksin sielun pimeinä öinä. Mutta pelon ei pitäisi saada aikaan häpeää tai pysyä piilossa. Nyt enemmän kuin koskaan, pelkojemme täytyy ottaa hävyttömästi keskinäyttämö, jotta voimme antaa niiden valaista kaiken, mikä tarvitsee parantaa elämässämme ja loputakin päästää irti. Fysioterapeutti Val Zajicek sanoo, että tuska/kipu merkitsee "kiinnitä huomiota sisälle nyt". Minusta pelko on kuin tuska. Se on tunne- ja fyysinen signaali, mikä hälyttää kiinnittämään huomiota sisälle nyt. Pakoon juoksemisen sijasta meidän täytyy tutkia sitä ja antaa sen parantaa meidät.
 
Pelko on salamyhkäinen ja se näyttäytyy kaikenlaisissa valepuvuissa, mutta on vaikeaa päästä oikeaan suhteeseen pelon kanssa, ennen kuin näet sen sellaisena, kuin se on.
 
Miten voit tietää, pyörittääkö pelko show'tasi?
 
1. Huomaat turhaan pyrkiväsi täydellisyysstandardiin, mikä on mahdotonta saavuttaa.
 
Silloin kun pelkäät (kritiikkiä, epäonnistumista ja torjuntaa), tapat itsesi yrittäen olla täydellinen. Mutta täydellisyysnaamio tietenkin myös erottaa meidät siitä, mitä eniten haluamme – aito läheisyys ja että meidät nähdään, meitä rakastetaan ja meidät hyväksytään todellisena itsenämme.
 
2. Tyydyt.
 
Silloin kun pelkäät ottaa riskejä, uhmata yleistä käytäntöä ja tavoitella sitä, mitä oikeasti haluat, vakuutat itsellesi, että vähemmän mehukas elämäsi – suhteet, työpaikka, Äiti Maan ankea tila – on parasta, mitä voi olla. Kun pelko pyörittää show'ta, unohdat, miten haaveillaan. Teet myönnytyksiä realistisuuden nimissä. Mutta tyytyminen ei ole realismia – se on järkyttävä oire sitä, että sitä minkä toivomme mahdolliseksi, ei oikeasti ole. Kun teet rohkean siirron päästäksesi näiden pelkojen läpi, toivo palaa. Se ei ole nujerretun idealistin murskattu toivo – se on niiden elävä toivo, jotka luovat uutta tulevaisuutta, missä emme tyydy mihinkään vähempään kuin ilo, elinvoima ja ihmeet.
 
3. Sanot "kyllä", kun tarkoitat "ei".
 
Silloin kun pelkäät tuottaa pettymystä ihmisille tai tulla torjutuksi, jos sanot "ei", joudut pelkopohjaiseen, ihmisiä miellyttävään ja itsesi uhraavaan käyttäytymistapaan, mikä johtaa katkeruuteen. Mutta kun pelko ei enää pyöritä show'ta, sanot "ei", silloin kun se tuntuu itseä rakastavalta. Kuten sanotaan, "ei" on koko lause. Tämä ei merkitse, ettet omistaudu anteliaisuuteen ja palveluun. Se merkitsee, että palvelu kumpuaa aidosta rakkauspohjaisesta motiivista, ei pelkopohjaisesta.
 
4. Sanot "ei", kun tarkoitat "kyllä".
 
Silloin kun pelkäät, otat epätodennäköisesti riskejä. Tunnet kaipausta aloittaa oman bisneksen, mennä ulos unelmatyttösi kanssa, lähteä unelmien matkalle, hankkia lapsen tai mennä taidekurssille. Mutta sanot "ei", koska pelkäät epäonnistuvasi, menestyväsi, tulevasi torjutuksi, hämmentää asioita tai mennä pois mukavuusalueeltasi. Kun annat pelon parantaa itsesi, alat antaa sielusi ottaa ohjat, ottaen luottamusaskelia ja sanoen "kyllä", silloin kun haluat.
 
5. Turrutat itsesi alkoholilla, huumeilla, seksillä, televisiolla tai liikakiireisyydellä.
 
Pelko aiheuttaa sisäistä tuskaa, tavallaan sielusairautta mikä näyttäytyy masennuksena, ahdistuksena, levottomuutena, avuttomuutena, toivottomuutena, turhautumisena, surullisuutena, yksinäisyytenä ja väsymyksenä. Tämän sisäisen tuskan välttämiseksi sorrumme riippuvuuksiin ja muuhun turruttavaan käyttäytymiseen. Mutta tämä tietysti laittaa vain hyvin tilapäisen laastarin tuon tuskan päälle ja samalla lisää huonoa itsetuntoa, mikä vain kasvattaa sisäistä tuskaa. Silloin kun et pelkää olla hiljaa itsesi kanssa, kohdata sisäisiä demonejasi ja parantaa sitä, mikä haluaa tulla parannetuksi ytimestä, et enää tarvitse alkoholia, tupakkaa, ylisyöntiä, työholismia, kipulääkkeitä tai muita turruttavia asioita viemään ajatukset muualle. Sinulla on rohkeutta tehdä syvällistä transformaatiotyötä, mikä johtaa sinut vapauteen.
 
6. Viivyttelet.
 
Silloin kun pelkäät laittaa itsesi peliin epäonnistumisen, menestymisen, epävarmuuden, tuomitsemisen, kritiikin tai torjunnan pelon vuoksi, seisot usein sivurajalla, missä sinusta tuntuu turvallisemmalta. Silloin kun kohtaat pelon päätä pahkaa, motivaatio korvaa viivyttelyn. Et ryhdy siihen jostain pelkopohjaisesta tarpeesta "vain tehdä se". Sen sijaan luonnollinen kiinnostus rakkautta ja palvelua kohtaan saa aikaan inspiroitunutta toimintaa, mikä vie sinua kohti sitä, mikä haluaa syntyä kauttasi.
 
7. Halvaannut.
 
Silloin kun pelkäät, vältät niiden päätösten tekemistä, jotka sielusi tietää, että sinun on tehtävä. Intuitiosi kertoo , että on aika lähteä myrkyllisestä suhteesta. Tai irtisanoutua sielua imevästä työstä. Tai asettaa rajat äidillesi. Tai mennä vieroitukseen. Tai puhua töissä tinkimättömyyden puutteesta. Mutta kammoksut epävarmuutta, mitä sen jälkeen tulee. Jos teet päätöksen, sinut sysätään mukavuusalueeltasi valtavaan tuntemattomaan. Mutta huomaat pelon toisella puolella, että epävarmuus on portti mahdollisuuksiin. Kun et tiedä, mitä tulevaisuus pitää sisällään, mitä tahansa voi tapahtua.
 
8. Sinusta tulee kontrollifriikki.
 
Silloin kun pelkäät, tunnet tarvetta kontrolloida kaikkea. Luulet erheellisesti, että elämme vihamielisessä ja sattumanvaraisessa universumissa, joka nappaa sinut, ellet tartu ratista molemmin käsin ja ohjaa elämääsi sitä kohti, mitä haluat, ja poispäin siitä, mitä et halua. Et luota, että universumi on tarkoituksellinen, elämä on älykästä ja kaikki mitä tapahtuu, auttaa sieluasi kasvamaan, vaikkei se olisikaan, mitä egosi haluaa. Kun teet matkan pelosta luottamukseen, luotat, että universumi on ystävällinen. Sitten voit rentoutua. Antaudu elämänvirralle, hyväksy se, mitä on, päästä irti kahvasta ja nauti jännittävästä matkasta. Silloin elämästä tulee todella hauskaa. Irtipäästäminen on ihmeiden taajuus.
 
9. Vaiennat itsesi.
 
Silloin kun pelko "operoi" sinua, vältät puhumista. Et puolusta sitä, mihin uskot. Et anna äänesi kuulua, silloin kun tinkimättömyyttäsi uhataan. Et kerro ihmisille, kun he loukkaavat tunteitasi. Pelkäät myös pyytää, mitä oikeasti haluat. Mutta silloin kun annat rakkauden johtaa, alat kunnioittaa ja arvostaa sitä jumalaista ääntä, mikä virtaa lävitsesi, ja annat sille äänen ja kutsut sitä kuulumaan. Ja kun olet riittävän rohkea puhuaksesi omaa totuuttasi, vedät puoleesi niitä, jotka resonoivat totuutesi kanssa. Löydät sieluyhteisösi. Aito läheisyys kasvaa.
 
10. Sairastut.
 
Pelko ei ole ainoastaan epämiellyttävä tunne, mikä estää sinua seuraamasta unelmiasi, yhdistymästä todellisen sieluheimosi kanssa ja palvelemasta elämäsi tarkoitusta. Se myös laukaisee stressireaktioita kehossasi, mikä vaarantaa terveytesi ja tekee keholle vaikeaksi parantaa itsensä. Pelokkaat ihmiset saavat todennäköisemmin sydänkohtauksen, syövän, diabeteksen, autoimmuunisairauksia, tulehdusoireyhtymän, kroonista kipua ja tavallisen flunssan. Heillä on myös todennäköisemmin lievempiä oireita, kuten unettomuutta, alhainen energiataso, liikalihavuutta, huimausta, päänsärkyä, selkäkipua, heikentynyt libido ja vatsa- ja suolistovaivoja.
 
Älä pelkää!
 
Tämän ei ole tarkoitus pelotella sinua. Sen on tarkoitus herättää, antaa toivoa ja inspiroida lähtemään transformaatiomatkalle pelosta vapauteen. Tässä on muutama yksinkertainen vinkki auttamaan alkuunpääsyssä.
 
1. Meditoi.
 
Meditointi on kovasti tutkittu ja tieteellisesti todistettu tapa vähentää pelkoa, parantaa terveyttä, lisätä rohkeutta ja virittyä todellisen elämäntaian taajuuteen. Jos et ole koskaan ennen meditoinut, kokeile sitä ja lataa ilmainen "Prescription for Courage" –työkalupakki sivuilta TheFearCureBook.com, mikä sisältää opastettuja meditaatioita, jotka on tarkoitettu tyynnyttämään hermostoa, lisäämään luottamusta, uudelleenjohdottamaan pelkopohjainen maailmankuvasi ja auttamaan sinua pelon transformoimisessa heräämisen polttoaineeksi.
 
2. Kyseenalasta uskomuksesi.
 
Joka kerta kun sinulla on jokin pelkoajatus, kyseenalaista se. Mitä on totta tuossa ajatuksessa? Mikä ei ole totta tuossa ajatuksessa? Sillä hetkellä kun kyseenalaistat ajatuksesi ja uskomuksesi, alat luoda etäisyyttä ja sallit itsesi ottaa tarkkailija-aseman ajatuksiisi nähden. Tämä alkaa höllentää pelon otetta sinusta välittömästi. Katso ilmaisia erityistekniikkoja, jotka auttavat kyseenalaistamaan uskomuksesi, Byron Katien The Work –sivuilta.
 
3. Luota universumiin.
 
Einstein sanoi: "Tärkein tekemämme päätös on, uskommeko elävämme ystävällisessä vai vihamielisessä universumissa." Silloin kun uskot universumin olevan vihamielinen, elämä on pelottavaa. Mutta kun luotat, että sinua kannattelee, rakastaa, hoivaa ja suojelee opastava älykkyys, mikä on pelkkää rakkautta, voit rentoutua. Olet sitten omistautunut tietylle uskonnolle tai pidät itseäsi vain "henkisenä muttei uskonnollisena", kaikki mikä edesauttaa luottamustasi ystävälliseen universumiin, auttaa sinua päästämään irti ja antautumaan, tarjoten toiveesi ja ongelmasi jumalalle tavalla, mikä tuntuu aidolta sinusta. Kun lakkaat tarttumasta siihen, mitä ego haluaa, ja lakkaat vastustamasta sitä, mitä ego ei halua, voit avautua tullaksesi jumalan instrumentiksi ja sallia sen, mikä haluaa syntyä kauttasi, toteutua ilman pelkoa.
 
4. Löydä sieluheimosi.
 
On TODELLA vaikeaa tehdä tällainen radikaali transformaatio yksin! Alussa on oleellista rajoittaa altistumistaan ihmisille, jotka antavat pelon pyörittää elämäänsä (tuomitsematta heitä). Ja etsiä sen sijaan muita henkisesti suuntautuneita ja rohkeita olentoja, jotka tekevät rohkeita valintoja ollakseen aidoin itsensä. Jos teet tätä matkaa yksin, olet kauhuissasi – ja tunnet olevasi hullu. Mutta kun näet sen taian, mitä alkaa tapahtua, kun toiset elävät elämäänsä tällä tavalla, se innostaa sinua pysymään kurssissa, silloinkin kun matkasta tulee haastavaa. Sinulla on myös paljon hauskempaa antaa "kummajaislippusi" liehua, kun toiset heiluttavat omaansa.
 
Rakkautta,
 
Lissa Rankin
  -----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.  

< PrevNext >