HomeViestejäJim SelfSyyskuu 2014 - Totuus maskuliini- ja feminiinienergiasta, osa 3

Syyskuu 2014 - Totuus maskuliini- ja feminiinienergiasta, osa 3

TOTUUS MASKULIINI- JA FEMINIINIENERGIASTA, OSA 3
 
Kirjoittanut Jim Self (www.crimsoncircle.com)
Syyskuun 2014 Shaumbra-lehdestä
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Kahdessa aiemmassa artikkelissa olemme määritelleet maskuliinisen luomisenergian (suorat viivat ja kulmat) ja feminiinisen luomisenergian (kiekurat ja kaarteet). Puhuimme siitä, mitä tapahtuu, kun nämä luomisenergiat ovat tasapainottomia keskenään, kun toinen on hallitseva ja toinen heikko. Pidä mielessä, että puhumme tässä henkilökohtaisesta luomisenergiastasi, ei kehoista ja sukupuolista. Puhuimme myös vähän siitä, miten kukin meistä joutuu tähän epäharmoniatilaan. Lue aiemmat artikkelit ensin. Niissä on paljon asiaa.
 
Silloin kun maskuliininen ja feminiininen luomisenergiasi ovat harmoniassa, tasapainossa ja pelaavat hyvin yhteen, olet ylemmän neljännen ulottuvuuden olotilassa. Kuten olet kuullut minun sanovan aiemmin, liikumme kaikki neljännen ja kolmannen ulottuvuuden välillä jokapäiväisessä elämässämme. Elämme kummassakin samanaikaisesti. Lyhyesti sanottuna, sellaisia korkeamman värähtelyn sanoja kuin helppous, nauru, yhteisö, kanssaluominen, kunnioitus, ihailu, kiitollisuus ja tasapaino koetaan ollessamme neljännessä – versus tiheämmät ja hitaammat kokemukset, kuten kilpailu, masennus, syyllisyys, syyttely ja uhri, joita koetaan vain ollessamme kolmannessa. Neljännessä ei ole puutetta. Ei ole rajoja. Ei ole "pitäisi" tai "ei pitäisi" eikä voi tehdä mitään väärin.
 
Silloin kun terve maskuliinisuus on suhteessa terveen feminiinisyyden kanssa, maskuliinisella luovuudella on tilaa ja tilaisuus keksiä uusia ideoita ja tehdä uusia suunnitelmia. Sillä on nyt motivaatio ja into oppia, kasvaa ja laajentua uusiin mahdollisuusulottuvuuksiin. Maskuliinisuus tuntee saavansa vahvistusta ja sitä tuetaan tutkimaan uusia rakenteita, joita se voi tehdä feminiiniselle luovuudelle. Terve maskuliinienergia myös rakastaa tasapainoista feminiinienergiaa ja sanoo: "Miten voin kohottaa, hoivata ja elättää tätä feminiiniluovuutta? Miten voin auttaa sitä unelmiensa luomisessa? Yhdessä voimme luoda uusia maailmoja." Tätä tapahtuu meille kullekin henkilökohtaisesti sekä ulkoisessa suhteessa. Mies rakentaa kasvimaan ja nainen kylvää ja hoitaa vihanneksia ja yrttejä. Olen varma, että olet nähnyt kahden (tai useamman) ihmisen yhdistyvän ja tekevän melko upeita asioita tiiminä. Muistatko Jobsin ja Wozniakin?
 
Silloin kun terve feminiininen luomisenergia on harmoniassa ja tasapainossa terveen maskuliinisuuden kanssa, sillä on tarvittava rakenne ja telineet luovuudelle. Se voi helposti ja intohimoisesti suunnitella ja toteuttaa unelmansa. Se voi keskittyä täysin opintoihinsa ja tutkimuksiinsa, kirjoittamiseensa ja käsitöihinsä sekä musiikkiin ja matematiikkaan, joita se rakastaa kovasti. Tasapainoinen maskuliinienergia antaa rakenteen, luotettavuuden ja vakauden. Se on luotettava, on fokus, vahvuutta ja suojantunnetta, jotta feminiinienergia voi kokea itsensä turvallisesti ja luvan kanssa. Silloin kun feminiinienergia on turvassa ja sillä on lupa, se on laajeneva ja luova. Maskuliinienergia luo astian tai kentän, mikä antaa feminiinisyydelle luotettavan tilan luoda ja olla onnellinen. Tästä vastavuoroisuuden tasapainosta kehittyy virtaus. Silloin feminiinisyys voi sanoa: "Haluaisin talon." Ja maskuliinienergia hymyilee sanoen: "Voin rakentaa sen sinulle. Miten suuren ja minkä värisen?"
 
Silloin on vastavuoroisuutta, yhteistyötä ja kanssaluomista. Feminiinisyys sanoo: "Se mitä olet rakentanut, on upea. Voimmeko rakentaa puutarhankin? Onko mahdollista lisätä myös pari linnunpönttöä? Entä …?" Kun feminiinisyys luo pidemmälle ja laajemmalle, maskuliinisuus laajentaa rakennetta ja tekee paljon tilaa sen kiekuroille ja kaarille. On tasapaino. On jaettu innostus luoda intohimoisesti yhdessä. Esimerkkinä omasta elämästäni: rakensin tyytyväisenä Roxanelle säleikön ja hän kasvattaa tyytyväisenä herneitä.
 
Tässä ylemmän neljännen ulottuvuuden tasapainossa yhdistetystä luomisenergiasta tulee hyvin voimakasta ja sillä on kyky katsoa kolmannen ulottuvuuden maailmaan ja sanoa: "Kuulen mielipiteesi, etten ole arvokas. Minä en lähde siihen. Kiitos paljon." Ei ole keskustelua tai neuvottelua. Ei heitetä energiaa eikä ketään mitätöidä. Teet oman valintasi ja sitten pyyhit pölyt kengistäsi ja ryhdyt hommiisi, antaen tilaa toiselle ihmiselle hoitaa omiaan.
 
MASKULIINISUUDEN JA FEMINIINISYYDEN SAATTAMINEN TASAPAINOON
 
Tämän sarjan ensimmäisessä ja toisessa osassa kuvasimme neljää tapaa, joilla feminiinisyys ja maskuliinisuus ovat epäsynkronissa toisensa kanssa, ja ehdotimme, että alat tarkkailla toisia, jotka havainnollistavat tätä. Tämä utelias havainnointi on edelleen hyvä ajatus.
 
Toinen tapa tunnistaa, kokea ja alkaa ankkuroida maskuliini- ja feminiinienergia luomisprosessiisi on sanojen värähtely. Sanat ovat yksinkertainen ja helppo paikka aloittaa maskuliinisen ja feminiinisen luomisenergian uudelleenjohdottaminen tasapainoon. Olen antanut teille esimerkkejä seitsemästä voimallisesta sanasta - "the Seven Living Words" sekä audiona että artikkeliarkistossa. Nämä sanat ovat osa luontaista harmonisoitumistasi rakkauteen, mitä olet – ydinolemukseesi, mikä olet aina ollut, mutta mille olet kääntänyt selkäsi, koska suhde noihin "tuolla" oli tärkeämpi kuin suhde sinuun "täällä".
 
Minäpä annan sinulle tunnun maskuliini- ja feminiinienergian luonteesta näissä seitsemässä erityissanassa (ja muissa). Leiki tällä. Ei ole oikeaa tai väärää tapaa saada tämä kokemus.
 
Maskuliinisissa sanoissa on suoria viivoja ja kulmia. Silloin kun sinusta tulee tuo sana tai käytät sitä energiana tilassasi, voit tuntea suorat linjat ja kulmat. Feminiinisissä sanoissa on kaaria ja kiekuroita. Luonteeltaan maskuliininen sana olisi esimerkki "Kykenevä". Vedä henkeä ja tunne "Kykenevä". Tässä on merkitystä vain sinun mielipiteelläsi. Vedä henkeä ja tunne kehossasi kykenevänä olemisen vahvuus. Kehosi haluaa ehkä istua suorassa ja pääsi mennä taaksepäin. Hartiasi ehkä haluavat siirtyä taaksepäin. Se on tunne "Kyllä, olen Kykenevä". Teeskentele. Keksi se ensin, jos sinun täytyy. Tässä tapauksessa, "Kykenevässä" on rakenne. Sen voi tuntea maskuliiniseksi sanaksi. Tunne sen vakaus.
 
Lisäisitkö nyt "Kykenevään" sen värähtelyn ja tunteen, että olet Varma itsestäsi. Onko jotain, minkä teet hyvin? Osaatko sitoa kenkäsi? Oletko Varma? Osaatko tehdä sen joka kerta? Ehdottomasti. Olen Kykenevä ja Varma. Anna kehosi olla ja tuntea nämä sanat. Anna näiden sanojen luoda rakenne tai astia (maskuliinisuus), missä feminiininen luovuus voi kokea itsensä. Ilman rakennetta ja astiaa feminiiniset sanat ja feminiininen luomisenergia virtaavat pirstoutuneesti ja ilman suuntaa. Kun kaadat vettä pöydälle ilman kuppia, sinulla on suuri sotku.
 
Etsi nyt Helppouden tunne. Se on kuin sisäänhengitystä. Tässä sanassa on enemmän feminiinienergiaa. Helppoudella ei ole rakennetta. Antaisitko huomiosi Keskittyä (maskuliininen) Helppouteen, samalla kun olet Varma ja Kykenevä. Jokaisessa meissä on maskuliinista ja feminiinistä luovuutta. Varma, Kykenevä, Helppo. Anna itsesi kokea feminiininen virtaus etkä tuntisi ainoastaan Helppoutta, vaan myös pitäisit itsestäsi.
 
"Minä pidän minusta" –lauseessa ei ole rajoja, ei reunoja, viivoja ja kulmia. Minä pidän minusta. Ja antaisitko nyt itsellesi Luvan. Luvassa ei ole viivoja. Se on "Vau, osaan tehdä tämän!" Rakennat astian – Varmuus, Fokus ja Kykenevä – ja sallit Helppouden ja Luvan saada vapautensa. Etsi nyt uusi feminiininen sana. Löydätkö Ystävällisyyden värähtelyn, mikä on erittäin voimakas ja feminiininen.
 
Nyt viimeinen sana: sallisitko Kiitollisuuden alkaa virrata tilassasi. Salli itsesi olla Kiitollinen Kyvykkyydestä ja Varmuudesta, joita sinulla on nyt Lupa kokea. Salli se olla hyvin Fokusoitunutta.
 
Toinen ehdotus: tee luettelo maskuliinisista ja feminiinisistä sanoista. Käytä kutakin joka päivä. Kokeile. Ala myös leikkiä valitsemalla jokin maskuliininen sana ja löytämällä sen feminiinisen puolen. Saatat tunnistaa nopeasti Varmuuden suorat viivat ja kulmat, mutta pystytkö koskettamaan myös tuon sanan feminiinistä puolta. Feminiinisyydessä voi olla Varmuutta, kun sen juuri kylvämä salaattirivi itää taatusti. Feminiinisellä sanalla "Lempeä" on myös maskuliininen puoli. Kuin lempeä isoisä, joka pitää sylissään vauvaa. Saatko kuvan?
 
Sinusta tulee myös ehkä tietoinen jokapäiväisessä elämässäsi, miten luot. Aloita yhdistymällä tietoisesti ja tarkoituksellisesti sekä feminiiniseen että maskuliiniseen luovuuteen. Esimerkiksi jos sinulla on iso projekti tekeillä – sanotaan uuden markkinointikampanjan suunnittelu – on tärkeää ymmärtää budjetti, millä sinun on toimittava, ja mitä nettimainonta maksaa. On myös tärkeää ymmärtää nettimainonnan rajoitukset ja koko/värimääritykset. Jos sen sijaan vain ryntäät suunnittelemaan mainoksia (feminiininen) ymmärtämättä järjestelmän rakennetta (maskuliininen), saat enkä kauniin, mutta hyödyttömän mainoksen. Luo ensin rakenne tai perusta ja luo sitten tyytyväisenä sen puitteissa.
 
Olet voimakas. Olet suuri. Olet merkittävä. Et ole koskaan ollut pieni (vähäpätöinen) ja olet aina ollut tuo pikkulapsi, joka oli Kykenevä ja lahjakas Varmasti ja Helposti. Annoit vain jonkun aikuisen puhua itsesi ulos siitä hetkeksi ja nyt tuo hetki on ohi. Olet juuri nyt Varma, Kykenevä ja Fokusoitunut. Sinulla on taas Kiitollisuus, Lupa ja Helppous. "Minä pidän minusta" – aivan kuin pidit tuona pikkulapsena.
 
Kun tasapainotat tämän luovan maskuliini- ja feminiinienergian ja alat valita, kumpaa käytät kussakin tilanteessa, maailma ympärilläsi muuttuu merkittävästi. Kaikessa on kyse sinusta. Olet ainoa, jolla on merkitystä, ja kuin voit alkaa valita tietoisesti, miten luodaan, huomaat, että sisältämästäsi valosta tulee niin magneettista, että toisten palveleminen on sinulle vaivatonta.
 
masteringalchemy.com
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >