HomeViestejäJim SelfElokuu 2014 - Maskuliini- ja feminiinienergia, osa 2

Elokuu 2014 - Maskuliini- ja feminiinienergia, osa 2

MASKULIINI- JA FEMINIINIENERGIA, OSA 2

Kirjoittanut Jim Self
Elokuun 2014 Shaumbra-lehdestä (www.crimsoncircle.com)
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Edellisessä osassa aloimme tarkastella feminiinisen ja maskuliinisen luomisenergian välisiä eroja ja sitä, mitä tapahtuu noiden energioiden ollessa tasapainottomia. Pidä mielessä, ettemme puhu miehistä ja naisista. Tässä on kyse luomisenergiasta, mitä voimme jokainen hyödyntää. Sukupuolesta tai suuntautumisesta riippumatta meillä kaikilla on pääsy upeaa maskuliiniseen ja feminiiniseen luomispotentiaaliin. Puhuimme myös siitä, mitä tapahtuu, kun maskuliinienergia ilmenee hallitsevana ja feminiinienergia heikkona. Jatketaanpa muilla tasapainottomuusmahdollisuuksilla. Pane merkille, jos tunnistat näitä malleja lähelläsi olevien elämässä - ja omassa tavassasi luoda.

VOIMAKAS FEMINIINISYYS JA HEIKKO MASKULIINISUUS

Jos vaihdetaan roolit, joista puhuimme viime kuussa, ja feminiinienergia on erittäin voimakasta ja maskuliinienergia heikompaa, feminiinienergia ikään kuin sanoo: "Minulla on näitä suuria unelmia ja haluja. Haluan saada tämän ... Haluan saada tuon ... Haluaisin saada nämä muut tällä." Mutta joskus tämän selvän vahvuuden ja päättäväisyyden alla on: "Minulla ei voi olla", "En ansaitse" ja "En voi saada". Luova feminiinienergia ilman maskuliinienergian tasapainoa ja rakennetta on hyvin pirstoutunutta, se on hyvin epäluotettavaa. Ikään kuin kaataisit vettä pöydälle - se leviää kaikkialle, se ei ole fokusta tai suuntaa, se ei pysy kurissa. Ei ole mitään rakennetta (kuppia) pitämässä luovaa feminiinivoimaa.

Kun tämä tasapainoton feminiinisyys pyytää maskuliinisuudelta: "Voi, haluan sinun rakentavan minulle talon", maskuliinisuus sanoo: "Rakastan talon rakentamista sinulle. Olen puuseppä. Osaan rakentaa sinulle talon. Rakastan sinua." Ja se menee innostuneena hakemaan puuta, kiveä ja sähköjohtoja ja alkaa rakentaa kaunista taloa. Tämä on sitä suorien viivojen ja kulmien luovuutta, mistä puhuimme viime kuussa.

Sillä välin feminiinienergia on jatkanut luomista. Pyydettyään taloa se meni joogatunnille, teelle ystävien kanssa, ostoksille ja osti aineet gourmet-päivälliseen. Luovuuden kaaria ja kiekuroita. Kun se lopulta tuo huomionsa takaisin kotiin, se kysyy maskuliinisuudelta:

"Hei, mitä sinä teet?"

"Rakennan taloa, kuten pyysit", se sanoo.

"Milloin minä niin sanoin"? se vastaa. "Oikeasti haluan muuttaa rannalle ja saada talon sieltä."

"Okei, voin rakentaa sinulle talon rannalle."

"Voi, se olisi upeaa", feminiinienergia sanoo.

Ja niin maskuliinisuus lähtee ja tarina toistaa itseään. Tämän maadoittumattoman ja pirstoutuneen mallin myötä maskuliinienergiasta tuntuu, että se mitätöidään, sitä ei arvosteta eikä kuunnella. Tämä pirstoutunut feminiinienergia pyörii ympäriinsä hillitsemättömästi ja maskuliinienergia seuraa sitä tai yrittää seurata. Kun feminiinienergia muuttaa mieltään kerta toisensa jälkeen, myös maskuliinienergia muuttaa suuntaansa sen vuoksi ja yrittää rakentaa talon, rakenteen, missä feminiinienergia voi olla onnellinen ja luoda. Tämän mallin myötä kumpikin luomisenergia on kuitenkin vaillinaista ja ajan kuluessa tulee turhautumista. Tunnetko jonkun tällaisen (sinä)? Tämä ihminen on maadoittumaton, hän ei saa loppuun monia projekteja, jotka hän on alkanut, samalla kun hän kiireisenä keksii vielä lisää ideoita. Hän on ehkä myös säästänyt näiden projektien kaikki tarvikkeet - luvaten vuosia palata niihin vielä joku päivä.

HEIKKO FEMINIINISYYS JA HEIKKO MASKULIINISUUS

On myös malli, missä sekä feminiinienergia että maskuliinienergia ovat heikkoja. Tässä tapauksessa kumpikaan ei luo helposti eikä kumpikaan saa tai tyydytä halujaan. Kumpikin on kauhuissaan. Heikko energia ei luo, se turhautuu kovasti eikä sillä ole lupaa puhua ääneen, asettaa suuntaa ja ottaa ohjia. Joskus tässä tapauksessa kumpikaan ei osaa määritellä tai pyytää halujaan. Edes luomisen ensimmäistä askelta ei oteta. Maskuliinienergia ei rakenna rakennetta feminiinisyyden luomiselle eikä feminiinisyys määrittele, mitä se haluaa rakennettavan. Tunnistat ehkä tätä luomismallia ympärilläsi. Päätöksiä ei näytetä koskaan saatavan tehtyä ja muutetaan mieltä usein. Ei tapahdu liikettä eteenpäin. Voi olla toimettomuutta. Kumpikin haluaa toisen tekevän päätöksen elokuvasta, mitä mennään katsomaan, ja pian on liian myöhäistä - kaikki hyvät elokuvat ovat jo tulleet ja menneet.

Henkilökohtaisesti tutkiessasi asiaa, saatat tiedostaa tätä dynamiikkaa ympärilläsi olevien elämässä ja lopulta omassa luomisprosessissasi. Tunnetko jonkun, joka on toimeton eikä luo täysin sillä tavalla, mihin tiedät hänellä olevan potentiaalia? Kenties hän ei ota riskejä tai käyttää sanastoa, mikä kääntyy itseä vastaan?

VOIMAKAS FEMINIINISYYS JA VOIMAKAS MASKULIINISUUS

Tämän luomismallin kääntöpuolena on voimakas feminiinisyys ja voimakas maskuliinisuus. Taaskin kumpikin pelkää ja sisäisesti on suurta hämmennystä ja epävarmuutta. On paljon kilpailua, työntämistä, tönimistä, keskeneräisyyttä ja myllerrystä. Kumpikin luomisvoima voi olla hyvin tinkimätöntä ja jääräpäistä. Sen seurauksena kumpikin iskee kantansa maahan eikä mitään saada luotua. Tunnet ehkä ihmisiä, jotka tekevät tätä luomistilassaan. He saattavat rehennellä ja kerskua ja esiintyä itsevarmana ja etevänä, mutta todellisuudessa ovat saavuttaneet erittäin vähän elämässään. Tämä ihminen voi "tietää kaiken" ja väittää kaikkia toisten tekemiä ehdotuksia vastaan.

MITEN MENIMME NIIN EPÄKUNTOON?

Silloin kun sisäinen maskuliini- ja feminiinienergia on liian heikkoa tai voimakasta, tämä kolmannen ulottuvuuden peli on "En ole ok." Näin suurin osa meistä on oppinut olemaan ja elämään. Miten jouduimme tähän, tähän tasapainottomaan tilaan? Tässä on esimerkki. On pieni tyttö tai poika, joka on erittäin lahjakas, etevä ja tietäväinen. Hän on hyvin innostunut siitä, kuka hän on ja mitä hän haluaa tehdä. Hän on hyvin itsevarma ja kiinnostunut itsestään ja siitä, mikä on mahdollista. Hän sanoo yksinkertaisesti: "Minä voin/osaan!!"

Tämä pieni lapsi lähtee polulleen ja tekee upeita piirustuksia ja mahtavaa taidetta. Hän laulaa koko ajan ja rakentaa intohimoisesti hämmästyttäviä asioita. Kenties 3-vuotiaana hän on hyvin menestynyt omassa maailmassaan ja sanoo yhtenä päivänä suosikkiaikuiselleen: "Katso elefanttiani", koska se on kaunis elefantti ja hän on hyvin tyytyväinen luomukseensa. Aikuinen sanoo: "Etkö tiedä, etteivät elefantit ole oransseja? Ja sitä paitsi tämä on töherrystä. Sinun pitäisi värittää rajojen sisällä."

Tämä on sellainen järkytys ja mitätöinti tälle pienelle lapselle, että hän putoaa maahan ja luopuu itsevarmuudestaan ja voimastaan. "Et ole ok" -uskomus livahtaa suoraan tuohon pieneen koloon, missä "olen upea ja menestynyt" oli vielä hetki sitten. Ensin pieni lapsi on hämmentynyt, sitten hän tekee toisen kahdesta asiasta. Hän ehkä sanoo: "No, näytän sinulle vielä" ja elää loppuelämänsä tehden työtä osoittaakseen olevansa hyvä. Hänestä tulee ehkä A-tyyppi ja ylisuorittaja näyttääkseen tuolle aikuiselle kauan sitten, että hänellä on oikeasti arvoa. On kuitenkin edelleen pieni epäilys "olenko ok?", mikä on hänen tilassaan ja uskomuksissa itsestään. Hänellä on sellaisia yksityisiä ajatuksia kuin: "En ole varma, onko tämä maalaukseni oikeasti 10000 dollarin arvoinen", vaikka ulkoisesti hän esiintyy ehdottoman itsevarmana, päättäväisenä ja vahvana.

Toinen pienen tytön mahdollinen reaktio on: "No, kenties tuo aikuinen oli oikeassa. Kenties en olekaan niin hyvä." Hän ei ehkä koskaan palaa tuohon voimakkaaseen ja lahjakkaaseen ilmaisuun, mikä hänellä kerran oli. Tuo intohimoinen lapsi kasvaa piiloutumaan, epäilemään jokaista päätöstään eikä ota monia riskejä.

Jokainen meistä on kokenut tämän vääristyneen luomisenergian tuloksia. Sitten kun ymmärrät feminiini- ja maskuliinienergian eron ja voiman, pystyt paremmin tasapainottamaan ne ja luomaan tehokkaammin tuosta täyteydestä. Sitten kun astut johonkin suhteeseen, jatkat tuon uskomuksen ylläpitämistä, että sinulla on merkitystä ja arvoa. Ei ole työntämistä, tönimistä, kilpailua tai mitätöintiä. Ei ole parempaa eikä huonompaa. Silloin on tasapaino maskuliini- ja feminiiniluomistapojen välillä ja sisällä. Tasapanossa tunnistat itsesi ja siirryt maalaamaan iloisesti noita elefantteja valitsemallasi värillä leikkitovereidesi kanssa, jotka juhlivat kanssasi.

Tämän sarjan kolmas osa on tulevassa numerossa.

masteringalchemy.com

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >