HomeViestejäJim Self13.11.2012 - Mikä keikuttaa suhteitasi?

13.11.2012 - Mikä keikuttaa suhteitasi?

MIKÄ KEIKUTTAA SUHTEITASI?
 
Kirjoittanut Jim Self ja Roxane Burnett (masteringalchemy.com)
13.11.2012
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Oletko huomannut, että viime kuukausina kaikki tuntemasi ihmiset ovat olleet suhteisiin liittyvässä "kasvujaksossa"? Tänä sisältyy suhde toiseen sukupuoleen, samaan sukupuoleen, lapsiin, työtovereihin, suhde autoon, tietokoneeseen, kehoon, kotieläimiin, ruukkukasveihin … itse asiassa kaikkeen mahdolliseen. Mitä ihmettä on tekeillä?
 
Planeetta kehittyy uskomatonta vauhtia, kuten kaikki sen asukkaatkin. Päästämme irti kuvista ja vääristyneistä malleista isolla kädellä. Kaikki mitä ei ole luotu vilpittömästi, haastetaan. Ihmiset ovat luonnostaan sosiaalisia eläimiä ja suhteen halu tai tarve (siinä on eroa) on tämän henkisen kehityksen ydin. Se miten luomme ja koemme suhteita, peilaa suoraan suhdetta itseemme. Kaikki joita tapaan, näyttävät etsivän informaatiota ja apua ulkoisten suhteidensa parantamiseen, muuttamiseen ja niiden komentoonsa ottamiseen ja siksi he ovat valmiita parantamaan sisäisen suhteensa. On aika juhlia tätä liikettä kohti eheytymistä.
 
Joskus tämä liike ei kuitenkaan tunnu miltään juhlittavalta. Kun fyysinen ja tunnekehomme on energeettisesti tiheämpi ja hitaampi kuin henkikehomme, muutokset ilmentyvät usein jonain, mikä vaihtelee hieman epämukavasta suorastaan tuskalliseen. Siinä henkilökohtainen sitoutumiskykymme haastetaan. Miten tärkeää minulle on oikeasti harmonisoitua sisäisen opastukseni kanssa? Miten paljon haluan oikeasti olla elämäni ohjaksissa? Onko kaikki tämä tunne- ja fyysinen mullistus oikeasti tämän kaiken arvoista? Eikö ole helpompaa tapaa?
 
Tästä perille pääseminen voi joskus olla mielenkiintoinen matka. Mikä siis tekee siitä epämukavaa joskus? Vastaus on: vain yksi asia - vastustamismäärämme.
 
Ajattelu- ja käyttäytymistapamme ovat hyvin tuttuja ja mukavia, erityisesti suhteissa. Itse asiassa nämä suhdemallit ovat olleet osa toimintatyyliämme koko elämämme ajan. Niiden muuttaminen voi joskus tuntua kuin yritykseltä liikuttaa 20 tonnin kivenmurikkaa lusikalla. Mutta se on itse asiassa paljon helpompaa.
 
Jos voimme eliminoida sisäisen vastustuksemme, tuo murikka vain kaatuu ja hajoaa ziljooniksi, lusikoitaviksi palasiksi. Ongelmana on, että tämän kokonaisen murikan näkeminen voi olla niin ylivoimaista, että lopetamme, ennen kuin edes pääsemme alkuun. Otetaanpa siis pikkuaskelia tämän suhdemurikan hajottamista kohti. Asioiden pitäminen yksinkertaisena tekee muuttumisesta kohti terveempiä suhteita helpompaa ja huvittavampaa.
 
Aloitetaanpa katsomalla yhtä nykysuhdettasi. (Ei suurinta ja kamalinta heti!) Aloitetaan sellaisesta, missä on vähemmän latausta. Sen huomaaminen, missä olet tuossa suhteessasi tällä hetkellä, antaa valtavasti informaatiota vastustamismalleistasi. Katso, pystytkö tarkkailemaan sitä neutraalisti, ikään kuin katselisit jonkun toisen draamaa. Huomaa, mitä sanoja putoilee suustasi ja mitä ajatuksia juoksee päässäsi. Vain sen merkille paneminen, mitä huomaat siitä nyt - tekemättä mitään sille - tekee valtavan askeleen kohti suhteen muuttamista, parantamista ja uudelleenmallintamista.
 
Luonamme asuu hyvin telepaattinen kissa ja olemme kehittäneet siihen joitain suhtautumismalleja. Itse asiassa Roxanella oli joitain suhtautumismalleja, mitkä perustuivat hyvin vanhoihin tapoihin, joita hän oli kerännyt kasvaessaan. Hänen kissansa vain peilasi niitä hänelle … hyvin selvästi.
 
Kun Roxanen suhde kissansa kanssa alkoi monta vuotta sitten, kissa juoksi aina makuuhuoneeseen samalla hetkellä, kun Roxane astui taloon. Aina kun se teki tämän, Roxane sanoi automaattisesti ääneen: "Sinun on parasta juosta." Hän teki tämän "ilman mitään syytä". Se vain tuli hänen suustaan. Osana omaa henkistä polkuaan hän nauttii omien malliensa tarkastelusta, erityisesti suhdemallien. Niinpä huomatessaan tämän tavan, hän kuuli välittömästi isänsä sanovan saman asian kanoille, joita hänellä oli Roxanen kasvaessa. Siinä se oli! Ikivanha käyttäytymistapa mikä vaikutti siihen suhteeseen, mikä hänellä oli kissaystäväänsä tällä hetkellä.
 
Roxane ei sättinyt itseään isältään kuulostamisesta. Itse asiassa hänestä se oli hyvin huvittavaa (tärkeä ja tarpeellinen tekijä parantumisprosessissa - huvittuneisuus). Tämän havaitsemisen jälkeen hän on huomannut, että nuo sanat ovat lakanneet vaivattomasti tulemasta hänen suustaan, kun hän tulee taloon sisälle ja Bel, hänen kissakaverinsa, kieriskelee nyt selällään ja tulee tervehtimään Roxanea karkuun juoksemisen sijasta.
 
Mikä muutos!
 
Se vaati vain sitä, että Roxane huomasi mallin neutraalista tilasta. Se oli äärimmäisen vaivatonta ja yksinkertaista. Tällaista sen on tarkoitus olla! Me ihmiset teemme siitä joskus hyvin vaikeaa.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >