HomeViestejäJim Self16.2.2011 - Mahdollisuuden voima

16.2.2011 - Mahdollisuuden voima

MAHDOLLISUUDEN VOIMA

Kirjoittanut Jim Self (spiritlibrary.com)
16.2.2011
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine

Tämä tositarina on tapahtunut useita kertoa eri tilanteissa viimeisen puolen vuoden aikana ihmisille ensimmäisellä koulutustasollamme.

Larryn oli tehtävä valinta kahden toisensa poissulkevan vaihtoehdon välillä ja sisäinen paine kasaantui. Hän oli suunniltaan, tunteellisesti jumissa eikä hän pystynyt nukkumaan tai ajattelemaan selkeästi. Tilanne: hänen vanhahko isänsä oli fiksoitunut vierailuun syntymämaassaan, missä nyt oli väkivaltainen poliittinen mullistus. Jos Larry kieltäytyisi menemästä hänen mukanaan, hänen isänsä aikoi matkustaa yksin. Larry ei halunnut mennä eikä hän halunnut isän menevän yksin. Jos hän menisi, hän kokisi vanhan tapansa miellyttää muita eikä puolustaisi itseään. Jos hän ei menisi, hän kokisi tapansa tuntea syyllisyyttä. Ensimmäisen tason työkalujen avulla hän oli työstänyt menestyksekkäästi näiden tukea antamattomien tapojen irtipäästämistä ja nyt hän oli siinä suossa … taas.

On aina toinen vaihtoehto ja yhdeksän kertaa kymmenestä se on helppo ja yksinkertainen toteuttaa, mutta kuitenkin se on tuon hetken tunteiden kätkemä. Kun astumme etäämmälle, järjestelemme tilanteen uudelleen ja esitämme paremman kysymyksen, seuraava mahdollinen vaihtoehto paljastuu. Pääseminen tuohon neutraaliin tilaan voi kuitenkin olla konstikasta, koska joskus ohjelmointina sisällämme on panikoida, väittää vastaan tai vastustaa. Tämä tekee tilanteesta vain intensiivisemmän ja toisten vaihtoehtojen paljastumisen todennäköisyydestä on pienempi.

Larry pysähtyi, veti syvään henkeä, valitsi paremman kahdesta vaihtoehdosta (matkustaminen isänsä kanssa) ja esitti paremman kysymyksen: "Miten minulla olisi mahdollista olla mukavaa siellä?" Yhdessä keksimme useita mahdollisuuksia. Hän voisi vierailla vähemmän väkivaltaisissa kaupungeissa. He voisivat nauttia hyvästä ruuasta, paikallisista puistoista, läheisestä merestä ja vuodenajan kulttuuritapahtumista. Larry myös tunnisti vanhoja ystäviä, sukulaisia ja paikkoja, missä heidän olisi turvallista olla.

Muutamien sähköpostiviestien vaihtamisen jälkeen Larry ei enää vastustanut mahdollisuutta liittyä isänsä seuraan ja hän sanoi itse asiassa: "Ehkä voisin mennä ja pitää hauskaa. Ehkä tämä vaihtoehto ei ole niin huono. Ehkä se toimii minulla." Larry pystyi vaihtamaan polttopisteensä stressistä ja huolesta liittyen kahteen ei-haluttuun vaihtoehtoon ja saavuttamaan "ehkä-tilan". Se tuntui hänestä kuin pitkältä uloshengitykseltä. Kaikki hänessä rentoutui. Valintatilanne ei ollut enää mustavalkoinen. Larry löysi puolia, jotka voisivat olla hauskoja ja nautittavia, ja hän itse asiassa odotti innostuneena matkaa isänsä kanssa.

Muutaman viikon kuluttua sain taas sähköpostin Larryltä. Hän kertoi, miten seuraavana päivänä, kun hän oli lakannut vastustamasta matkustamista isänsä kanssa, isä oli soittanut sanoen, että hän oli muuttanut mielensä eikä halunnut enää lähteä! Ehkä-voimaa!

Itsevalmennustyökalu:

Larry ei pysynyt pääsemään yksin irti tunne- ja stressivyyhdistä. Pienellä sellaisen ihmisen avulla, joka oli irti tilanteesta, hän palasi hyvin nopeasti neutraaliin ja rentoon tilaan.

Tuossa "ehkä-tilassa" hän saattoi nähdä muita vaihtoehtoja. Jos huomaat olevasi sellaisessa ahdingossa, etsi valmennuskumppani. (Ehdotan sinua etsimään sellaisen, ennen kuin tarvitset apua.) Tämä ei ole sellainen, joka juoruilee tai velloo kurjuudessa kanssasi. Tämä on sellainen, joka pysyy neutraalina ja esittää oikeita kysymyksiä auttamaan sinua selvittämään tilanteesi.

Tämä on sellainen, jota myös sinä voit auttaa, silloin kun hän tarvitsee objektiivista korvaa. Luokaa toiminta-askeleet ja sarja avoimia kysymyksiä yhdessä. Aloituspaikka on: "Jos leikittäisiin, niin miten olisi mahdollista muuttaa näitä vaihtoehtoja houkuttelevammiksi ja hauskemmiksi?"

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Vanhoja viestejä voit lukea mm. näiltä sivuilta: www.adonai.fi/89 , http://luxonia.com/viestit , www.rosedalebooks.fi/foorumi/index.php
Näillä eri tyyppisillä sivuilla näyttää olevan laaja valikoima tekstejäni - en kuitenkaan suosi tai tue näitä sivuja sen enempää kuin muitakaan sivuja.

< PrevNext >