HomeViestejäGaian Totuudentytär2011 - Lasten auttaminen siirtymän läpi

2011 - Lasten auttaminen siirtymän läpi

LASTEN AUTTAMINEN SIIRTYMÄN LÄPI
 
Maaäitiä kanavoinut Gaian Totuuden tytär ( gaiadaughteroftruth.blogspot.com)
Vuodelta 2011
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Saimme kysymyksen siitä, miten käsitellä siirtymää lasten kanssa. Tässä erityistapauksessa henkilöllä on 2-vuotias tytär ja kireä suhde tämän äitiin. Vaikka vastaus liittyy 2-viuotiaaseen tyttöön, sitä voidaan soveltaa kaikkiin lapsia koskeviin tilanteisiin.
 
Mainitsemasi perusteella ymmärrämme, ettet asu lapsen äidin kanssa tai että sinulla on kireä suhde tähän ja että sinulla on itse asiassa kaksi asiaa hoidettavana, ei yksi. Jos äiti vastustaa tai pelkää ja tekee sinulle haastavaksi tai mahdottomaksi viettää aikaa tyttäresi kanssa tai hän sanoo loukkaavia asioita tyttärellesi sinusta, "ongelma" on tavallaan äidissä.
 
Sillä jos lapsi asuu äitinsä kanssa, äidin pelot (ja toiveet) leimataan häneen - näin on kaikilla lapsilla. Lapset ovat kuin sieniä, ne imevät kaiken, mitä tulee aikuisista ja toisista lapsista (sisarukset, ystävät). He ovat hyvin tietoisia siitä, mitä on tekeillä, vaikkei heillä olisikaan sanoja tai kokemusta ilmaista, mitä he tuntevat tai elävät.
 
Persoonasta ja herkkyydestä riippuen he joko toimivat tai vetäytyvät. Kiinnitä huomiota muutoksiin asenteissa tai käyttäytymisessä.
 
Ja elätte hyvin prosessoidussa maailmassa: ruoka, informaatio, ajanviete. Lasten on erittäin helppoa ylikuormittua. Heille tämä maailma on uusi ja se mitä he muistavat hengestä, voi törmätä yhteen sen kanssa, mitä he elävät täällä maan päällä, mikä johtaa hämmennykseen.
 
Ärsykkeiden minimoiminen - tarinoiden lukeminen heille television yhdessä katselemisen sijasta, radio television sijasta, sen opettaminen heille, miten istutaan hiljaa ja kuunnellaan sisäistä ääntä. Yksinoleminen (ensin teidän kanssanne, erityisesti lasten ollessa hyvin pieniä kun tyttäresi), lempeä puhuminen heille. Monien vinkkien ja ohjeiden antaminen tässä, mutta sovittaen ne heidän ikäänsä, puitteisiinsa ja ymmärrykseensä maailmasta.
 
Lapset mallintavat usein vanhempiensa käyttäytymistä tai reaktioita. Jos he näkevät teidät tyynenä ja ottavan aikaa itsenne sekä heidän hoivaamiseen - teette vähemmän, meditoitte, syötte hyvin, juotte paljon vettä jne. - sillä on rauhoittava vaikutus heihin. Jos huomaatte ylireagoivanne kaikkeen ja uppoutuvanne aistiärsykkeisiin, lapsenne reagoivat myös siihen.
 
Ja jos tunnet itsesi väsyneeksi, tasapainottomaksi, stressaantuneeksi tai huonovointiseksi (eli tuntuu paskamaiselta) ja tiedät näiden tunteiden liittyvän siirtymään, mahdollista on, että tyttäresi (ja lapset yleensä) tuntevat sen myös, kenties vielä intensiivisemmin kuin sinä.
 
Puhu hänelle, kerro, ettei sinusta tunnu aivan omalta itseltäsi muutoksen vuoksi - paljon samanlainen kuin vuodenajan muutos, mutta muutos joka tuntuu enemmän kuin näkyy (hänen ymmärtämillään termeillä). Kysy, miltä hänestä tuntuu. Keskustele hänen kanssaan, jotta hän tietää tämän olevan "normaalia", että kaikki on ok. Anna hänelle vinkkejä rentoutumiseen ja luontoon yhdistymiseen, jotka ovat sopivia hänen persoonalleen ja mieltymyksilleen.
 
On tärkeää kiinnittää huomiota käyttäytymismuutoksiin ja vahvistaa hänen tunteensa. Näytä hänelle, miten ollaan sydämessä. Kehota häntä vain laittamaan kumpikin käsi sydämelle, sulkemaan silmät, keskittymään sydämen alueelle ja ajattelemaan jotain, mikä tekee hänet onnelliseksi. Kysy, miltä hänestä tuntuu, ja kehota muistamaan tuo tunne. Kerro hänelle, että hän voi palata tuohon tunteeseen aina, kun hän haluaa tai hänen tarvitsee.
 
Jos näet hänen kamppailevan - hänen käyttäytymisensä indikoi sitä - ole lempeä, rakastava ja myötätuntoinen. Anna hänen ilmaista tunteensa piirtämisen, liikkumisen, musiikin kautta (rumpu, soiva kulho, piano …). Jos tunnet, että hänen tarvitsee itkeä (tai jopa huutaa), kannusta häntä siihen. Avaimena on olla turvapaikka hänelle.
 
Kaikki lapset tarvitsevat sitä, että vanhemmat ovat pehmeä paikka kaatua, turvasatama, turvallinen paikka. Riippumatta siitä, millainen maailma on hänen tai hänen äitinsä ympärillä, tyttäresi hyötyy kaikesta, mitä opetat hänelle olemalla turvallinen paikka.
 
Vaikket olisi paikalla, hän käyttää noita vinkkejä. Esimerkiksi hän voi pyytää saada piirtää tai meditoida. Ja hän on opettaja äidilleen. On hyvin mahdollista, että äidin asenne muuttuu sen ansiosta, mitä teet tyttäresi kanssa.
 
Tavallaan haasteenasi (oppituntinasi) on olla paras vanhempi, mitä voit, äidin asettamista esteistä huolimatta. Meille on ilmiselvää, miten huolehdit tyttärestäsi. Oppi jatkamaan sinnikkäästi, johtamaan ja opettamaan esimerkillä. Kyllä, nyt äiti voi olla hankala sinulle. Hänellä on tuskaa. Hänen on käytävä läpi juttuja, kuten kaikkien maan asukkailla tällä planeetalla. Kyse on sen parantumistilan antamisesta hänelle, mitä hän tarvitsee, ottamalla omat velvollisuutesi ja velvoitteesi vanhempana. Kun hän näkee, miten tyttäresi kukoistaa kanssasi, se auttaa häntä parantumaan.
 
Ole tietoinen ruuasta, mitä annat itsellesi ja tyttärellesi, kun vietät aikaa hänen kanssaan. Vältä paljon prosessoituja ruokia. Mitä luonnollisempia ainekset ovat, sitä parempi. Hänen iässään on paljon helpompaa omaksua hyvä ruokavalio tai kokeilla uutta ruokaa.
 
Vietä aikaa hänen kanssaan luonnossa. Niin paljon kuin mahdollista, anna hänen kulkea avojaloin ruohossa tai hiekassa ja anna hänen leikkiä ulkona, missä hän istuu maassa. Istu puun alla. Näytä hänelle, miten halata puuta näillä sivuilla kerrotulla tavalla. Näytä hänelle, miten kunnioitetaan maata, kasveja ja eläimiä. Lapset tarvitsevat tuota yhteyttä luontoon, aivan kuten aikuiset.
 
Ja kerro hänelle, että hän voi puhua puille, kasveille, eläimille, myös minulle (Maaäiti), että jos hänelle on tunteita, joista hän ei pidä, hän voi lähettää ne Maaäidille, joko laittamalla kätensä maahan ja sanomalla jotain "auta minua tuntemaan onnellisuutta" tai "ota huonot tunteet pois" tai tekemällä "taikurin käsiliikkeitä" (heilauttaen käsiä) heittämään huonot tunteet ulos, silloin kun hän on sisällä.
 
Näytä hänelle, miten maadoitutaan (kuin puu juurineen, joka seuraa häntä kaikkialle).
 
Auta häntä näkemään, ymmärtämään, mikä on hänen (tunteet, ajatukset, fyysiset oireet) ja mikä tulee toisista (olennoista ja planeetoista tai "astraalista" kuten aurinko). Nämä ovat haastavia käsityksiä selittää aikuisille, joten niiden ilmaiseminen 2-vuotiaalle (tai ikään sopivissa puitteissa) vaatii vähän luovuutta ja kärsivällisyyttä. Käytä henkilökohtaisia kokemuksia vastaavuuksien piirtämiseen.
 
Tärkeää on olla läsnä tyttärellesi. Se on kaikkien vanhempien velvollisuus - olla läsnä lapsilleen. Nähdä käyttäytymisen yli. Ja olla kärsivällinen. Aikuisilla on joskus vaikeuksia käsitellä siirtymää, heillä on kuitenkin enemmän elämänkokemuksia.
 
Muista, että silloin kun tunnet jotain tapahtuvan, hänkin luultavasti tuntee. Jos hän saa kiukkupuuskan tai on yhteistyöhaluton, surullinen, peloissaan tai vihainen näinä aikoina, on mahdollista, että hän reagoi osaamillaan tavoilla siihen, mitä tapahtuu. Kärsivällisyyttänne testataan. Teini-ikäisten vanhemmat, pitäkää tämä mielessänne … ja hatustanne kiinni. Jos äiti valittaa, että tyttäresi on mahdoton, anna hänelle vinkkejä. Asioita joita olet tehnyt tyttäresi kanssa ja jotka toimivat.
 
Tässä on kaikki.
 
Toivomme tämän auttavan.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Vanhoja viestejä voit lukea mm. näiltä sivuilta: www.adonai.fi/89 , http://luxonia.com/viestit , www.rosedalebooks.fi/foorumi/index.php
Näillä eri tyyppisillä sivuilla näyttää olevan laaja valikoima tekstejäni - en kuitenkaan suosi tai tue näitä sivuja sen enempää kuin muitakaan sivuja.

< PrevNext >