HomeViestejäCaroline Myss14.3.2011 - Maasuhteemme ymmärtäminen

14.3.2011 - Maasuhteemme ymmärtäminen

MAASUHTEEMME YMMÄRTÄMINEN

Kirjoittanut Caroline Myss (www.myss.com)
14.3.2011
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine

Kuten kaikki jo tiedämme, maa on taas kerran muuttunut. Vain hienoinen muutos syvällä veden alla, halkeama sen "vuorikankaassa" ja saaret järisevät ja tsunamiaallot vyöryvät rannoille. Heräämme uskoen, että maailma on vakaa, vain oppiaksemme kerta toisensa jälkeen, että maapallo on yhtä elävä, hengittävä, liikkuva ja aktiivinen elämän instrumentti kuin mekin. Se on mahtavin elävä organismi, minkä koskaan kohtaamme - tämä ihmeellinen olento, joka elättää meidät elämämme joka sekunti. Viikkoja sitten ennenkuulumattoman kokoinen sykloni iski Australiaan ja maanjäristys pian sen jälkeen liikutti maata Christchurchissa, Uudessa Seelannissa. Rakennuksia kaatui kuin leluja jättäen suuren osan kaupungista palasiksi. Kuka tietää, mikä kuolemien lopullinen määrä on Japanissa?

Vaikuttaisi siltä, että kauan ennustetun maan aktiivisuuden ja ilmastomuutoksen intensiivisyys kiihtyy. Kaikenlaisia syitä voidaan esittää siihen, miksi maa käy läpi lisääntyneen seismisen aktiivisuuden jaksoa. Tiedemiehet esittävät odotetusti "tieteellistä" dataa. Oman näkemykseni mukaan, jos he olisivat niin tietäväisiä, maan massiivista väärinkäyttöä ei olisi koskaan tapahtunut, koska olisi käytetty seismistä dataa maan suojelemiseen. He ovat loistavia ajamaan ympäristömuutosjunan konduktöörivaunussa. Valitettavasti niitä harvoja joilla on ollut rohkeutta yrittää ohjata junaa, ovat estäneet yritysten ja poliittiset intressit, jotka väittävät, että kaikki data joka edes vihjaakin ilmastomuutokseen, on liberaalia salaliittoa.

Toisessa ääripäässä olen kuullut monien ihmisten kommentoivan: "Luontoäiti on vihainen" ja siksi näitä asioita tapahtuu. En olisi niinkään varma, että Luontoäiti toimii samalla "viha-kosto/rakkaus-palkitseminen" -tunnejärjestelmällä kuin ihmiset. Toivottavasti ei. Kun otetaan huomioon, että Luontoäiti oli aktiivinen ja elävä voima kauan ennen meidän tuloamme planeetalle, oletan, että se on paljon enemmän kosmista älykkyysjärjestelmää, joka on sellaisten tunteiden yläpuolella kuin viha tai kostonhimo.

Sen sijaan oletan, että tapa ymmärtää Luontoäitiä löytyy parhaiten tutkimalla Taoa - tutkimalla niitä tasapainolakeja, jotka perimmiltään hallitsevat luonnon toimintaa. Ollessaan epätasapainossa luonto käynnistää mitä tahansa toimintaa, mitä vaaditaan muodostamaan ympäristö, joka kykenee ylläpitämään kaikkea elämää - ei vain ihmiselämää, vaan kaikkea elämää. Luonnossa kaikki elämä on tasavertaista. Elämä on kallisarvoista, koska se on elämää - ei koska se on ihmiselämää tai vaurasta elämää tai koulutettua elämää tai nuorta elämää, vaan koska se on elämää.

Elämme nyt aikaa, jolloin kaikki elämän kierrot ja järjestelmät ovat epätasapainossa, myös havaintojärjestelmämme. Emme "havaitse" elämää lainkaan selvästi ja näin ollen teemme yhteiskuntana valintoja, jotka perustuvat loputtomiin harhakuviin. Ja harhakuvat johtavat katastrofeihin. Esimerkiksi oli aika - ei kovinkaan kauan sitten - jolloin ihmiset kulkivat nöyremmin maan päällä ja auringon, kuun ja tähtien alla. Ennen "järjen aikakautta" ihminen meni metsään täynnä tietoisuutta siitä, että metsä tiedosti hänet yhtä lailla, kuin hän metsän. Hän jakoi maaperän metsän ja kaikkien siellä olevien luontokappaleiden kanssa. Ne eivät olleet hänen otettavakseen, lahdattavakseen ja hallittavakseen.

Menneinä aikoina ihmiset elivät sellaisessa tietoisuudessa, missä pieninkin tuulen liike merkitsi jotain - kenties taivas raotti verhoa ulottuvuuksien välillä, puhui pehmeällä tuulenhenkäyksellä ja liikutti oksaa tai lehteä kommunikoidakseen viestin tai varoituksen tai merkin hyväksymisestään. Tähdet jotka täyttivät yötaivaan, eivät olleet vain kauniisti säteileviä kohteita, vaan todiste taivaallisesta kotimaasta, ihmiskunnan jumalaisesta peitosta. Jokaisella elävällä olennolla oli tarkoitus ja merkitys, paikka missä sille annettiin luonnollinen arvo, koska sen oli luonut Jumala, jonka olemassaoloa kukaan ei epäillyt.

Tietysti ihmiset olivat edelleen ihmisiä noina päivinä, ennen kuin järjen aikakausi esitteli rakkauden logiikkaan ja Jumalan, jolla tietysti oli tieteelliset syyt taivaallisessa hihassaan siihen, että kaikkia asioita tapahtuu koko suuressa universumissa, niin kuin tapahtuu. Sivilisaatio oli myös pimeä ja kammottava paikka silloin - sairauksia ja kulkutauteja ja loputtomasti sotia … Hei, odottakaa, kuvaanko aikaa silloin vai nyt? Voi, kuvaan heidän versiotaan siitä, en meidän. Vaikka heilläkin oli sotia ja epidemioita ja nälkää, heillä ei ollut sitä, mikä on ajanut sivilisaatiomme hulluuden partaalle - narsismiepidemiaa sekoitettuna sokeaan epäilyyn sellaisen kosmisen rakenteen olemassaolosta, mikä pitää kasassa tämän hauraan paikan nimeltään maa. Silloin kukaan ei epäillyt tämän näkymättömän todellisuuden olemassaoloa. Tänä päivänä tuo epäily on epidemia ja maan kunnioituksen ja arvostuksen puute heijastuu valinnoissa, joita hallitukset, yritykset ja myös yksilöt tekevät.

Onko Maaäiti vihainen? Älä ole typerä. Kosminen voima tuskin suuttuu. Mutta kosminen voima etsii tasapainoa, aivan kuin oma kehosi etsii tasapainoa, kun siihen on hyökännyt jokin myrkky. Mitä eroa siinä on?

Maapallolla on lisää maanjäristyksiä, tsunameita, tulvia, kuivuutta ja mitä tahansa muuta vaaditaan, tasapainon palauttamiseksi sen ympäristöön. Se on elävä organismi, joka käytännössä "buuttaa" itseään. Vain ihmisyhteisöllä on se ajatus, että elämme jotenkin erillään maasta, että maa ei reagoi hengitykseemme, ajatuksiimme ja tekoihimme. On käsittämätöntä edes pitää sellaista perspektiiviä. Mutta maa on niin herkkä.

Vakuutan teille, ettei kierrättäminen riitä. Ajatelkaa sen sijaan maata perheenjäsenenä, olentona joka näkee teidät yhtä selvästi kuin te sen. Ja olette maan pinnalla yhtä paljon, kun seisotte keskellä New Yorkia tai Lontoota tai keskellä metsää. Olette edelleen maan kamaralla. Seisominen betonilla tai rakennuksessa ei tee siitä yhtään vähemmän maata, paitsi jos teillä on havaintotapa, mikä määrittelee, että maa on kaupungin ulkopuolella vihreässä tai erämaaluonnossa. Mutta se on harhaa. Miten voitte koskaan olla poissa maankamaralta? Juuri tuo havaintotapa, että luonto on maalla, muttei kaupungissa, ylläpitää erillisyyden harhaa. Olette ehkä mieluummin maalla, mutta olette aina maan päällä.

Siirrytäänpä ihmishenkien menetykseen. Vaikka maanmuutokset ovat oleellisia maan selviytymiselle, ne ovat traagisia meille. Ne johtavat valtavaan ihmishenkien menettämiseen ja meidän on kaikkien pidettävä rukouksissa Japanin kansan sieluja ja perheitä. Tuhansien ihmisten pelko, tuska ja suru on käsittämätöntä. Opimme tästä tragediasta taas kerran, että elämä mihin heräämme joka aamu, voi olla täysin erilaista päivän lopussa. Huijaamme itseämme sanomalla, että meillä on elämän pituus hallinnassamme. Ei ole. Meidän on kohdeltava jokaista päivää ja rakasta ihmistä lahjana. Opimme tästä tapahtumasta Japanissa, että voimme olla japanilaisen yhteisön kanssa rukouksen, sähköpostin ja Facebookin kautta välittömästi. Olettelemme todella valtavaa kosmista totuutta: olemme kaikki yhtä. Ja meidän on tarkoitus käyttää tuota totuutta: rukoilla yhdessä, parantaa kanssaihmisiä yhdessä ja parantaa rakasta maapalloamme yhdessä. Laittakaa sielunne töihin.

Rakkautta, Caroline

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Vanhoja viestejä voit lukea mm. näiltä sivuilta: www.adonai.fi/89 , http://luxonia.com/viestit , www.rosedalebooks.fi/foorumi/index.php
Näillä eri tyyppisillä sivuilla näyttää olevan laaja valikoima tekstejäni - en kuitenkaan suosi tai tue näitä sivuja sen enempää kuin muitakaan sivuja.

< Prev