HomeViestejäSimone Butler27.7.2011 - Elokuun teema: Daimonin jahtaamista

27.7.2011 - Elokuun teema: Daimonin jahtaamista

Astroalkemiaa
ELOKUUN TEEMA: DAIMONIN JAHTAAMISTA

Kirjoittanut Simone Butler (www.astroalchemy.com)
27.7.2011
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine

Eräässä kiehtovassa puheessa kirjailija Elisabeth Gilbert kertoo tarinan amerikkalaisesta runoilijasta, Ruth Stonesta. Työskennellessään pellolla lähellä kotiaan Stone tunsi joskus runon lähestyvän ukkosen lailla - ja se ravisti maata viilettäessään häntä kohti. Hän ryntäsi taloon - sanoo Gilbert - ja toivoi, että hän sai paperia ja kynän riittävän nopeasti kirjoittaakseen runon - tai muuten se pyyhältäisi ohi ja katoaisi.

Tällä näkemyksellä luovasta tuulesta joka pyyhkäisee sisään tyhjästä, on muinainen alkuperä. Kreikkalaiset kutsuivat sitä nimellä daimon - oikukas henki joka herättää luovia tekoja ihmisessä. Roomalaiset kutsuivat sitä nimellä genius - henkinen riivaus mikä sytyttää sisäisen tulemme ja innostaa suuriin taideteoksiin ja rohkeisiin ja omistautuneisiin tekoihin. Kuitenkin daimon voi olla myös vaarallinen. Varhaiset juutalais-kristityt tunsivat tämän energian niin uhkaavaksi, että he nimesivät sen demoniseksi. Jos egosi samaistuu tähän selittämättömään voimaan, voit alkaa uskoa olevasi moitteeton - ja kärsiä tuskallisen rysäyksen. (Ajattele: Anthony Weiner, Rubert Murdoch)

Daimon liitetään Leijonan merkkiin. Tulinen ja itsepäinen Leijona edustaa raivokasta intoa ilmaista itseään. Se on pysäyttämätöntä tarvetta lisääntyä, repiä saaliinsa raaja raajalta, maalata mestariteos tai juhlia aamunkoittoon väsymyksestä huolimatta. Kuitenkin Vesimiehen, epäitsekkään vastamerkin, tasapainottamana Leijona nousee egoismin yläpuolelle edistämään kollektiivista hyvää.

Tulevassa Leijonan uudessa kuussa (30.7. klo 20.41 Suomen aikaa) daimon on ulkona voimalla. Aurinko ja kuu ovat yhtymässä Venukseen (kauneus ja rakkaus), kolmiossa Uranukseen (nerous) ja neliössä Jupiteriin (rehevyys). Ja Merkurius on oppositiossa mielikuvituksekkaaseen Neptunukseen, joka antaa taianomaista ja ylimaallista tunnelmaa, mikä toistuu kahdesti seuraavan kuukauden aikana johtuen Merkuriuksen lähestyvästä perääntymisestä. On aika jakaa lahjojamme, ilmaista rakkauttamme ja antaa daimonin opastaa meitä sydämemme toiveeseen.

Kuitenkin myös daimonin pimeä puoli voi nostaa päätään elokuussa. Merkurius alkaa perääntyä 2.8. (jatkuen 26.8. saakka] pitkän "kurssittoman kuun" aikana, mikä venyy maanantai-illasta 1.8. keskiviikkoaamuun 3.8. (Suomessa 9-10 myöhemmin). Lykätkää tärkeiden projektien aloittamista, ostosten tai päätösten tekemistä tässä kriittisessä aikaikkunassa tai olette altis viettämään koko elokuun yrittäen mitätöidä sen, mitä olette tehneet.

Merkurius aloittaa perääntymisensä yksityiskohtiin suuntautuneessa Neitsyessä, mikä auttaa teitä tekemään luovan suunnitelman uudenkuun aikaan 30.7. Merkuriuksen mielikuvituksellinen oppositio lipevään Neptunukseen voi kuitenkin olla myös hämmentävä. Älkää uskoko mitään ja älkää tehkö mitään olettamuksia elokuun alkuosassa. Ja varmistakaa kaikki faktat ja yksityiskohdat koko kuukauden ajan.

Merkurius palaa takaisin Leijonaan 8.8. (missä se pysyy 9.9. saakka) ja vahvistaa daimonin seireenien kutsua luoda ja ilmaista. Varokaa kuitenkin liioittelemasta sitä, erityisesti 8.8.-10.8., kun kipakka Mars tekee neliötä Uranukseen ja oppositiota Plutoon ja kipinöi jännitettä tai odottamattomia muutoksia. Uranus ja Pluto ovat yhden asteen päässä tarkasta neliöstä tuolloin. Tätä kutsua vallankumoukseen mikä tulee tarkaksi ensi vuonna ja jatkuu vuoden 2014 läpi, ei ole nähty sitten 60-luvun keski- ja loppuvaiheen, kun Uranus ja Pluto olivat yhtymässä. Tuolloin ihmiset heittivät kahleita vasemmalla ja oikealla: kansalaisoikeudet, naisten vapautuminen, takaisin maalle, homojen itsekunnioitus. Nyt kiihdytämme seuraavalle vapautumistasolle - ja kaikki alkaa sisältä.

Anna Leijonan uudenkuun ja Merkuriuksen perääntymisjakson yhdistää sinut taas intohimoihin ja lahjoihin, jotka ovat ehkä keränneet pölyä. Sen sijaan että antaudut turhautumiselle Merkuriuksen "kulkiessa taaksepäin", salli kauneuden ja rakkauden tulla luoksesi. Toivota tervetulleeksi daimonin rauhaton ja luova voima. Et koskaan tiedä, mitä haluaa tulla kauttasi!

Valmis luomaan? Katso Astro Feng Shui -rituaali nettisivuiltani saadaksesi mahlan virtaamaan.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Vanhoja viestejä voit lukea mm. näiltä sivuilta: www.adonai.fi/89 , http://luxonia.com/viestit , www.rosedalebooks.fi/foorumi/index.php
Näillä eri tyyppisillä sivuilla näyttää olevan laaja valikoima tekstejäni - en kuitenkaan suosi tai tue näitä sivuja sen enempää kuin muitakaan sivuja.

< PrevNext >