HomeViestejäEckhart Tolle7.10.2011 - Sielun pimeä yö

7.10.2011 - Sielun pimeä yö

SIELUN PIMEÄ YÖ
 
Kirjoittanut Eckhart Tolle (www.eckharttolle.com)
7.10.2011
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Oletko koskaan kokenut sielun pimeää yötä? Opetuksesi ovat olleet hyvin hyödyllisiä tämän vaikean jakson aikana. Voitko puhua tästä aiheesta?
 
"Sielun pimeä yö" on termi, mikä juontuu pitkän ajan takaa. Kyllä, olen myös kokenut sen. Sitä käytetään kuvaamaan hahmotetun elämänmerkityksen romahtamista … syvää merkityksettömyyden tunnetta elämässä. Sisäinen tila on joissain tapauksissa hyvin lähellä perinteistä masennusta. Millään ei ole enää merkitystä, millään ei ole mitään tarkoitusta. Joskus sen laukaisee jokin ulkoinen tapahtuma, kenties jokin katastrofi. Jonkun läheisen kuolema voisi laukaista sen, erityisesti ennenaikainen kuolema, esimerkiksi jos lapsesi kuolee. Tai olet rakentanut elämäsi ja antanut sille merkityksen ja sitten tuo merkitys jonka olet antanut elämällesi, toiminnallesi ja saavutuksillesi, joita pidät tärkeinä, jostain syystä romahtaa.
 
Se voi tapahtua, jos tulee jotain, mitä et voi enää selittää pois, jokin katastrofi joka näyttää mitätöivän merkityksen, mikä elämälläsi oli aiemmin. Oikeasti silloin on romahtanut elämäsi käsitteelliset puitteet, se merkitys minkä mielesi on antanut sille. Niinpä se johtaa pimeään paikkaan. Mutta ihmisen mentyä siihen on mahdollisuus, että ilmestyy ulos sieltä muuttuneessa tietoisuustilassa. Elämällä on taas merkitys, mutta ei välttämättä enää käsitteellinen merkitys, jonka pystyy selittämään. Hyvin usein ihminen herää siitä käsitteellisestä todellisuustunteestaan, mikä on romahtanut.
 
Hän herää johonkin syvempään, mikä ei enää perustu mielen käsityksiin. Syvempään tarkoituksen tunteeseen tai yhteyteen suuremman elämän kanssa, mikä ei riipu enää selityksistä tai mistään käsitteistä. Se on eräänlainen uudestisyntymä. Sielun pimeä yö on eräänlainen kuolema. Siinä kuolee egoistinen itsetunto. Tietysti kuolema on aina tuskallinen, mutta tässä ei itse asiassa kuole mitään todellista - vain kuvitteellinen identiteetti. Luultavasti jotkut ihmiset jotka ovat käyneet läpi tämän transformaation, käsittivät myöhemmin, että heidän oli käytävä se läpi synnyttämään henkisen herätyksen. Se on usein osa heräämisprosessia, vanhan itsen kuolemaa ja uuden aidon itsen syntymää.
 
Ihmeiden oppikurssin ensimmäinen oppitunti sanoo: "Mikään ei merkitse mitään, mitä näen tässä huoneessa". Ja sinun pitää katsoa ympärillesi huoneessa ja mitä satutkin katsomaan, sanot: "Tällä ei ole mitään merkitystä, tuolla ei ole mitään merkitystä."  Mikä on tällaisen oppitunnin tarkoitus? Se on vähän kuin sen luomista, mitä voi tapahtua sielun pimeän yön aikana. Se on mielen keksimän merkityksen, elämän käsitteellisen merkityksen, romahtaminen … uskoen, että ymmärrät, mistä kaikessa on kyse. Ihmeiden oppikurssissa se on vapaaehtoista luopumista ihmisen keksimästä merkityksestä ja vapaaehtoisesti sanot: "En tiedä, mitä tämä merkitsee", "Tämä ei merkitse mitään". Pyyhit pöydän puhtaaksi. Sielun pimeässä yössä se romahtaa.
 
On tarkoitus saapua käsitteellisen merkityksettömyyden paikkaan. Tai voitaisiin sanoa tietämättömyyden paikkaan - nämä asiat menettävät sen merkityksen, jonka olet antanut niille, mikä oli kaikki ehdollistunutta ja kulttuurillista jne. Sitten voit katsoa maailmaa tyrkyttämättä mielen keksimiä merkityskehyksiä. Tietysti näyttää siltä, ettet enää ymmärrä mitään. Siksi sen tapahtuminen on niin pelottavaa sen sijaan, että tietoisesti ottaa sen avoimesti vastaan. Se voi synnyttää sielun pimeän yön - kulkea ympäri universumia viattomasti ja tulkitsematta enää pakonomaisesti kaikkea. Katsot tapahtumia, ihmisiä jne. kera syvän elossa olemisen tunteen. Aistit elossa olemisen omilla aisteillasi, mutta et yritä sovittaa kokemustasi enää johonkin käsityskehyksiin.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Vanhoja viestejä voit lukea mm. näiltä sivuilta: www.adonai.fi/89 , http://luxonia.com/viestit , www.rosedalebooks.fi/foorumi/index.php
Näillä eri tyyppisillä sivuilla näyttää olevan laaja valikoima tekstejäni - en kuitenkaan suosi tai tue näitä sivuja sen enempää kuin muitakaan sivuja.

< PrevNext >