HomeViestejäEckhart Tolle28.7.2011 - Karma

28.7.2011 - Karma

KARMA

Kirjoittanut Eckhart Tolle (www.eckharttolle.com)
28.7.2011
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine

Puhut läsnäolosta ja olemisesta avaimena muodosta nauttimiseen, positiivisten olosuhteiden luomiseen tai olosuhteiden pehmentämiseen. Miten karma sopii tähän kaikkeen?

Jokainen syntyy tiettyyn ulkoiseen ympäristöön. Jokainen syntyy myös tiettyjen taipumuksien kanssa - ne ovat osittain geneettisiä ja ne voivat olla myös muita asioita. Henkilö syntyy toisin sanoen tiettyjen mallien kera. Meidän ei tarvitse tutkia, mistä ne tulevat, mutta fakta on, että ihminen syntyy tiettyyn ympäristöön. Se voi olla väkivaltainen tai se voi olla suhteellisen rauhallinen. Ihminen syntyy sisäisten mallien kera, jotka peritään. Myös kärsimyskeho on osittain peritty.

Tapahtuu joukko ehdollistumista, kun tulee tiettyyn ympäristöön. Edistetään ympäristöolosuhteita eikä mukaan liity valintaa - on vain vaikutuksia. Löydetään itsensä tästä maailmasta tiettyjen tiedostamattomien mallien kera, jotka ovat ehdollistaneet sitä, kuka tuo ihminen on. Karma on oman näkemykseni mukaan tiedostamatonta ehdollistumista, mikä pyörittää elämääsi. Karma on osittain kollektiivista ja osittain henkilökohtaista. Karmaa ei voi ymmärtää vain abstraktina aiheena itsensä ulkopuolella, karmaa voi ymmärtää tarkkailemalla itseään ja sitten tietää monia muita asioita. Jos haluat ymmärtää karmaa, sinun on tarkasteltava itseäsi.

Aloin ymmärtää, mitä karma on, silloin kun jotain sellaista nousi esiin, mikä ei ollut lainkaan osa sitä. Tässä on avain - tietoisuuden, läsnäolon, henkisen heräämisen syntyminen ei ole osa karmaa. Se on toinen ulottuvuus, joka rikkoo karmamaailman. Et herää keräämällä hyvää karmaa, kuten joskus sanotaan idässä. Se on ok tällä tasolla, voit tehdä vankilasi seinistä tai kalusteista vähän mukavampia, mutta on jotain täysin karman ulkopuolista, mikä voi tulla elämääsi koska tahansa.

Uudestisyntymä on tietysti osa karmaa. Uudestisyntymän syvempi merkitys on samaistuminen muotoon. Meidän ei tarvitse uskoa edes sielunvaellukseen tai vastaavaan - voidaan katsoa uudestisyntymää omassa elämässä. Joka kerta kun samaistut nousevaan ajatukseen, mikä on muoto, synnyt tuohon ajatukseen. Identiteettisi, itsetuntosi on siinä. Se on karmaa. Karmasi on tiedostamatonta samaistumista näihin malleihin, jotka olet perinyt - ehdollistumista. Se on tietoisuuden täydellistä samaistumista ehdollistuneisiin malleihin. Tietoisuuden voitaisiin sanoa näkevän unta. Siksi käytämme sanaa "herääminen" monissa henkisissä perinteissä. Tietoisuus herää - tietoisuus on unenkaltaisessa tilassa, silloin kun samaistutaan tiedostamattomiin malleihin. Monta kertaa päivässä synnyt uudestaan johonkin tunne- tai ajatusreaktioon, ajatuksiin joita nousee.

Karma luo ulkoisessa maailmassa vahvistusta siitä, että se on oikeassa. Jos siis ajattelet maailman olevan täynnä pahoja ihmisiä, tapaat monia pahoja ihmisiä - toisin sanoen tiedostamattomia ihmisiä. Uskomuksesi vetää tiedostamattomuuteen myös ihmiset, jotka ovat puolitiessä tietoisuuden ja tiedostamattomuuden välillä. Karma on tietoisen läsnäolon täydellistä poissaoloa. Se on automaattista. Se esittää itseään.

Aika ei vapauta karmasta. On väärä tulkinta, että jos vain käyttää riittävästi aikaa, lopulta voi päästä vapaaksi karmasta. Karma uudistaa itsensä ja toistaa itseään. Ainoa asia mikä voi vapauttaa karmasta, on läsnäolon syntyminen. Läsnäolo voi tulla missä tahansa karmanpyörän kohdassa. Se voi tapahtua vankilassa rikolliselle, joka on tuomittu kuolemaan. Se voi tapahtua jollekin, joka ei ole koskaan kuullut mistään henkisestä. Se voi tapahtua jollekin, joka on meditoinut 30 vuotta.

Läsnäolo vapauttaa karmasta. Ei yhtäkkiä. Karmalla on valtava liikevoima - ajatusmalleja, tunnemalleja, reaktiomalleja. Kun läsnäoloa syntyy, karma vähenee vähitellen ja koetaan noiden mallien hämärtyvän. Sillä ei ole kuitenkaan ole enää niin paljon merkitystä, koska silloin kun on läsnä, noita ajatusmalleja voi edelleen nousta, mutta se ei ole enää ongelma. Ne eivät enää saa aikaan sitä kärsimystä, mitä ne ovat voineet aiheuttaa aiemmin, koska ne nähdään tiedostamisen valossa. Tiedostamisen valossa nuo mallit eivät enää hallitse elämää.

Kärsimyskeho on osa karmaa, mikä voi olla voimakas joillakin eikä kovin voimakas toisilla. Kun läsnäoloa syntyy, vapautuu karmasta. Silloin elämään tulee toinen, täysin erilainen tekijä. Esimerkiksi ihmisen vapautumiseksi kollektiivikarmasta, tarvitaan huomattava määrä läsnäoloa. Se sitten poistaa sinut joko sisäisesti tai löydät itsesi jostain muualta.

Ihminen joka syntyy valtavaan kollektiivikarmaan, vaatii huomattavaa läsnäoloa, jottei häntä vedetä siihen. Silloin kun Hitler tuli valtaan, monet ihmiset eivät kyenneet poistamaan itseään kollektiivista. Jotkut pystyivät ja he lähtivät. He saattoivat nähdä, mitä tapahtuu, ja he olivat riittävän vahvoja ollakseen samaistumatta kollektiiviin. Itsensä ottamiseen pois tuosta kollektiivikarmasta vaadittiin huomattavaa läsnäoloa - ja joillain ihmisillä oli sitä. On näin kohtalomme mennä karman tuolle puolen olemalla läsnäolon "astia".

Jokainen joka herää, havaitsee ennemmin tai myöhemmin tulevansa jonkinlaiseksi opettajaksi toisille. Henkinen opettaja osoittaa mahdollisuuden herätä samaistumisesta tiedostamattomiin malleihin. Henkinen opettaja opettaa menemään karman ulkopuolelle. Tämä on funktiosi ja tulee lisääntyvässä määrin sellaiseksi riippumatta siitä, tuleeko sinusta virallinen tai epävirallinen opettaja.

Henkinen herääminen ja astuminen ulos karmasta ovat sama asia. Monet ihmiset tuntevat vetoa luoksesi. Jokainen joka käy läpi heräämisprosessia, on jo opettaja. Opettaminen merkitsee, että huomaat kuuntelevasi "tilattomuudesta", silloin kun joku puhuu tai esittää kysymyksen tai kertoo sinulle ongelmistaan. Saatat huomata, että vastauksia tulee siitä hiljaisuudesta, missä kuuntelet. Sinulla ei tarvitse olla tunnetta: "Minä aion opettaa tätä ihmistä nyt." Huomaat opettamisen olevan spontaania. Autat ihmisiä astumaan ulos tiedostamattomuuteen samaistumisesta, mikä merkitsee karman tuolle puolen menemistä. Tämä pätee jokaiseen, joka on heräämässä.

Silloin kun opetat, tietoisuus tulee harmoniaan mielen kanssa. Mieli kykenee virittymään syvempään tietoisuuteen ja sitä voidaan käyttää instrumenttina. Sitten sanoja tulee ulos suustasi. On perimmiltään vain yksi opettaja - herännyt tietoisuus on opettaja. Se voi opettaa vain niitä, joilla on jossain määrin valmiutta siihen. Opetus on otettava vastaan. Jos on vain mielen tiheys, opettamista ei tapahdu.

Hämmästyt, kun ihmiset tuntevat vetoa luoksesi - ihmiset jotka ovat valmiita - ja huomaat sanovasi jotain, mitä et tiennyt edes itse. Kyse on vain siitä, että silloin kun kysymys esitettiin, tietoisuus vastasi. Kun opetat, opit. Tulee oivalluksia. Opettaminen ja oppiminen ovat sama prosessi. Syventymistä tapahtuu, kun opetat. Olet täällä auttamassa ihmisiä menemään karman tuolle puolen.

On tärkeää tietää, ettei aika vapauta karmasta. Egomieli sanoo: "Tarvitsen enemmän aikaa vapautuakseni." Ihmiset saattavat tarvita lisää aikaa vain sen käsittämiseen, etteivät he tarvitse aikaa. Heiltä saattaa vaatia vielä 20 kärsimysvuotta käsittää, etteivät he tarvitse aikaa. Heidän täytyy ehkä kärsiä vähän lisää, ennen kuin he oivaltavat ajattomuuden voiman. Ajattomuus on tietysti karman loppu.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Vanhoja viestejä voit lukea mm. näiltä sivuilta: www.adonai.fi/89 , http://luxonia.com/viestit , www.rosedalebooks.fi/foorumi/index.php
Näillä eri tyyppisillä sivuilla näyttää olevan laaja valikoima tekstejäni - en kuitenkaan suosi tai tue näitä sivuja sen enempää kuin muitakaan sivuja.

< PrevNext >