HomeViestejäEckhart Tolle10.6.2011 - Tasapainon löytäminen

10.6.2011 - Tasapainon löytäminen

TASAPAINON LÖYTÄMINEN

Kirjoittanut Eckhart Tolle (spiritlibrary.com)
10.6.2011
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine

Miten löydämme tasapainon yksilöllisen tahtomme ja elämän luonnollisen virran välillä?

Elämällä harmoniassa läsnäolevan hetken kanssa harmonisoit myös tahtosi universaalin tahdon kanssa, mitä voitaisiin kutsua "Jumalan tahdoksi". Sinulla ei tarvitse olla erillistä tahtoa. Erillinen tahto haluaa parantaa tai vahvistaa omaa itsetuntoa. Erillinen tahto on huolissaan "minusta", egosta. Mutta on jumalainen tietoisuus, yksi tietoisuus, on evoluutioimpulssi. Harmonisoimme itseämme täällä joka hetki sen kanssa.

Vastustamattomuus on tärkeää, koska niin kauan kuin vastustat läsnä olevassa hetkessä, olet kiinni pienessä egon tahdossa. Egon tahdon täytyy laantua - se on antautumista läsnä olevalle hetkelle ja sille, mitä on. Silloin kun harmonisoituu sen kanssa, mitä on sisäisesti, se näyttää aluksi heikolta asemalta ja se voidaan tulkita väärin joksikin, mikä estää ryhtymästä tehokkaaseen toimintaan. Mutta sen hyväksyminen, mitä on, on täysin yhteensopiva sen mukaan toimimisen kanssa, mitä läsnä oleva hetki vaatii. Mikä tahansa haluaakin tulla luoduksi, ilmennetyksi ja tehdyksi tällä hetkellä, niin ollaksesi harmoniassa sen kanssa sinun on ensin hyväksyttävä se muoto, minkä tämä hetki ottaa.

Erota vain tämä hetki. Esimerkiksi, kun olet sairas, älä sano: "Minun täytyy hyväksyä tämä sairaus, se että olen sairas, että kärsin tästä", koska se on kaikki käsitteellistä tarinaa. Sinun täytyy vain hyväksyä tämä hetki sellaisena, kuin se on. Todellisuudessa tässä hetkessä ei ole koskaan mitään sairautta, on vain fyysinen olotila. Voi olla kipua, voi olla heikkoutta, kyvyttömyyttä, epämukavuutta. Näitä asioita voi olla ja se on ainoa asia, minkä hyväksyt. Tämä hetki on sellainen, kuin se on nyt.

Jos olet kiinni liejussa jossain, et sano: "Okei, olen liejussa, minun on hyväksyttävä se ja tässä olen - en ryhdy mihinkään toimeen, koska minun on hyväksyttävä se, mitä on". Tämä hetki on jo aina sellainen, kuin se on, eikä ole mitään, mitä voit tehdä sille. Sen sinä hyväksyt. Sitten syntyvällä toiminnalla on erilainen energia. Tahto mikä virtaa siihen, mitä teet, ei ole enää egoistinen. Silloin kun et ole hyväksynyt tätä hetkeä, tahto menee universumia vastaan - sitä ego tekee. Se on negatiivista, se taistelee jotain sellaista vastaan, mistä se sanoo, ettei sitä pitäisi olla. Jos käytät negatiivisuutta, olet egon ansassa. "Pikkutahdon" on laannuttava, jotta voimakkaampi tahto virtaisi käsittelemään tilanteen. Se luo, se ei ole erillään kokonaisuudesta. Se on yhtä kokonaisuuden kanssa. Silloin kun se toimii, toinen sana tuolle universaalille tahdolle on älykkyys. Sitä on vain silloin, kun katsot tilannetta, hyväksyt täysin tämän hetken olemuksen ja sitten vaaditaan ehkä jotain toimintaa.

Kun tuo "aukko" on olemassa, hyväksynnän kautta seuraava askeleesi on paljon voimallisempi. On buddhalainen termi "oikea toiminta", mikä voi nousta vain oikeasta tietoisuudentilasta. On päästävä ensin ulos egosta, ennen kuin voi saada oikeaa toimintaa. Buddha puhui siitä, mikä virtaa heränneestä tietoisuudentilasta. Pikkutahdosta luopuminen on sanoa "kyllä" läsnä olevalle hetkelle. Kyse ei ole suuresta asiasta, vain sanomisesta "kyllä" sille, mitä on - koska se on jo sitä joka tapauksessa. Miksi valittaa jostain, mikä on? Se on järjetöntä, mutta normaalia.

Luopuaksesi egon tahdosta sinun täytyy vain olla valittamatta siitä, mitä on. Ole harmoniassa olevan kanssa - ihmiset, tilanteet, mitä tahansa - se on jo sitä, mitä se on. Se on vääjäämätöntä. Ystävysty sen kanssa, mitä on, ja sinusta tulee älykäs ensimmäistä kertaa.

Yksinkertaisesti antautumalla läsnäolevan hetken vääjäämättömyydelle tulee toinen energia. Sitä voitaisiin kutsua universaaliksi tahdoksi, sitä voitaisiin kutsua älykkyydeksi, sitä voitaisiin kutsua luovaksi ratkaisuksi siihen, mikä sinun ns. ongelmasi on. Voitaisiin sanoa tulevan voimaa, joka on suurempi kuin mielesi rajallinen voima. Tai voit käyttää mieltäsi ja yhtäkkiä sanot oikean asian, jos tilanne vaatii sitä. Yhtäkkiä sanat tulevat - mistä nuo sanat tulevat? Et tiedä, mitä aiot sanoa seuraavaksi. Ne tulevat syvemmältä tasolta, koska tuo älykkyys käyttää mieltä.

Sinusta ja universumista tulee yhtä ja sellaisena se luo kauttasi tässä muodossa. Se on tämän kauneutta. Silloin kun ilmentymätön virtaa tähän maailmaan, se ottaa muodon. Useimmat ajatukset mitä ihmisillä on ei-heränneessä tilassa, ovat toistuvia vanhoja ajatuksia, ehdollistunutta ajattelua, menneisyyden ehdollistamaa. Silloin voit luottaa vain siihen, mitä olet kerännyt menneisyydessä, käsittelet asioita ehdollistuneen ajattelun avulla. Silloin kun yksinkertainen antautuminen avaa mielesi, sitä voidaan käyttää instrumenttina. Silloin voi tulla ajatus, joka on ainutlaatuinen, uusi ja tuore. Se on muodon syntymä. Ajatuksen syntymä saa aikaan muodon syntymän. Universumi käyttää sinua välineenä tai kanavana, jonka kautta se luo. Olette yhtä. Se voi käyttää mieltäsi ja tulla ajatukseksi, sanoiksi, fyysisiksi asioiksi. Sillä tavalla mieli voi itse asiassa olla hyödyllinen työkalu - harmoniassa suuremman älykkyyden, yhden tietoisuuden kanssa.

Kaikki alkaa läsnä olevasta hetkestä ja suhteestasi läsnä olevaan hetkeen. Ystävä vai vihollinen? Sallitko sen vai taisteletko sitä vastaan, vastustatko sitä? Se on egon loppu, koska ego tarvitsee vastustusta. Ego selviytyy valittamisen kautta, se selviytyy kieltämisen tai jonkin muun haluamisen kautta.

Läsnäoleva hetki on opettaja. Työskentele sen kanssa - siinä on kaikki, mitä tarvitset oikeasti. Se on "pikkutahdon" loppu, mikä ei missään tapauksessa ole kovin voimakas. Se luo lisää ongelmia, mitä se luo.

Tämä näyttää hyvin yksinkertaiselta ja se on yksinkertaista. Ja kuitenkin tuhansien vuosien tapamallien vuoksi ihmiset usein sanovat minulle: "On hyvin vaikeaa olla läsnä olevassa hetkessä ja sallia sen olla." Tietysti vastakkainen on totta. Elämästä tulee vaikeaa, jos ei ole sitä. Hyväksyt tämän hetken muodon. Ei muuta. Sitten katsot, mitä tarvitaan. Et ole oikeasti älykäs, ennen kuin se tapahtuu.

Joskus tuon yksinkertaisen läsnäolotilan ylläpitäminen aktivoi toisia tekijöitä, jotka sitten tulevat näennäisesti ulkopuolta muuttamaan tilanteen. Olet aktivoinut kokonaisuuden älykkyyden. Se ei välttämättä tule tämän muodon kautta. Siksi ihmiset puhuvat synkronistisista tapahtumista - yhtäkkiä jokin hyödyllinen tekijä tulee mukaan, yhtäkkiä oikea ihminen ilmestyy, oikea asia tapahtuu. Melkein taianomaista, silloin kun et tiedä, että se on luonnollista - se näyttää ensin ihmeeltä, koska useimmat ihmiset eivät ole tottuneet siihen.

Silloin kun olet läsnä, joskus muutos ei ehkä tapahdu oman toimintasi kautta. On monia tilanteita, missä toiminta tässä hetkessä ei ole mahdollista. Joskus et voi tehdä mitään, voit kuitenkin jatkaa olemista läsnä. Silloin suurempi älykkyys aktivoituu. Hyvin usein huomaat muutosta tapahtuvan tilanteessa.

Tämä suurempi älykkyys ei ole käsitteellistä älykkyyttä, mitä voidaan mitata ÄO-testeillä. Se on ei-käsitteellistä älykkyyttä. Käsitteellinen älykkyys on kyky säilyttää informaatiota, analysoida, vertailla jne. Se on pieni sirpale siitä, mitä älykkyys on. On valtavan laaja ei-käsitteellinen älykkyys. Kohtalomme on olla sillä tavalla, jotta koko elämästämme tulee taideteos. Ei olla rajattuna tuohon tilaan vain, silloin kun tehdään luovaa työtä. Jokaisessa luovassa asiassa on kipinä, elävyyttä, laatua, uutuutta ja raikkautta. Yhdistyt ei-käsitteelliseen älykkyyteen valppaassa sisäisessä hiljaisuudessa. Kaikilla on se ydinolemuksenaan. Se on todellista älykkyyttä. Sitä laajuutta millä olet yhdistynyt siihen, ei voi mitenkään mitata millään ÄO-testillä. Perimmiltään luovuutta ei voi mitata.

Hyvin usein läsnä olevan hetken muoto näyttää rajoitukselta elämässäsi, joltain joka vaikuttaa vapauteesi. Kehosta voi tulla sairas, sinun voi olla vaikea liikkua. Silloin kun jotain dramaattista tapahtuu, niin jos voit oppia hyväksymään sen, elämääsi tulee vähän tilavuutta. Sanot: "tätä se on". Vähän tilaa avautui juuri etkä ole enää vain vastustava olento. Sitten käsität, että olet perimmiltään muodoton tila. Toisin sanoen, löydät sisäisen rauhan. Ensin se on hyvin lempeästi taustalla, minkä tahansa tilanteen keskellä. Tuo rauha on voimakasta. Siitä voi tulla niin voimakasta, että se peittää melkein minkä tahansa. Rauha on muodottomuus sinussa. Hyväksymällä muodon, muodottomuus sisälläsi avautuu. Tällä tavalla jostain huonolta näyttävästä - rajoituksesta - tulee tilaisuus sen oivaltamiseen, kuka todellisuudessa olet.


-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Vanhoja viestejä voit lukea mm. näiltä sivuilta: www.adonai.fi/89 , http://luxonia.com/viestit , www.rosedalebooks.fi/foorumi/index.php
Näillä eri tyyppisillä sivuilla näyttää olevan laaja valikoima tekstejäni - en kuitenkaan suosi tai tue näitä sivuja sen enempää kuin muitakaan sivuja.

< PrevNext >