HomeViestejäSuzanne Lie2.1.2015 - Tietoisuus ja aivoaallot, osa 1

2.1.2015 - Tietoisuus ja aivoaallot, osa 1

TIETOISUUS JA AIVOAALLOT, OSA 1
 
Kirjoittanut Suzanne Lie (www.multidimensions.com)
2.1.2015
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Arcturuslaiset kehottivat minua esittämään informaatiota aivoaalloista ja tietoisuudesta valmisteluna gamma-aaltotietoisuuden tutkimiseen. Gamma-aaltotietoisuus sallii meidän hahmottaa tietoisesti korkeamman ulottuvuuden todellisuuksia. On kuitenkin parasta ensin esittää vähän perusinformaatiota tietoisuudesta ja aivoaalloista.
 
Tietoisuudessa matkustaminen
 
Tietoisuudessa matkustaminen on kuin kanavan vaihtamista radiossa tai televisiossa. Moniulotteinen ITSEMME on lähetystorni, mikä lähettää viestejä meille monilla eri taajuuksilla.
 
Tietoisuus on laajakaistaradio tai –televisio, mikä vastaanottaa monien eri taajuuksien viestejä ja sallii meidän valita kanavan.
 
Aivoaallot ovat kanavia, jotka kalibroivat radion tai television halutun aseman taajuuteen.
 
Silloin kun kalibroimme tietoisuutemme (radio tai tv) eri aivoaalloille (kanavat), odotuksenamme on suodattaa havaintoja tuolla suodatin/odotustaajuudella. Silloin koemme todellisuuden, mikä värähtelee tuolla aaltopituudella/aivoaallolla.
 
Silloin kun valitsemme beta-aivoaaltokanavan, kalibroimme tietoisuutemme suodattamaan pois havainnot, jotka eivät liity ulkoiseen kolmannen ulottuvuuden maailmaamme. Tällä kanavalla moniulotteinen ITSEMME antaa meille informaatiota, mikä liittyy tietoiseen egoitseemme fyysisessä maailmassa. Beta-todellisuus mikä on henkilökohtainen tietoisuutemme, on täynnä myriadeja ärsykkeitä. Se on ohjattu selviytymisajatuksiin, -päätöksiin ja -tekoihin. Yksilötietoisuus ohjaa huomiomme ja näin havaintomme henkilökohtaisiin arvioihin todellisuudesta.
 
Kun valitsemme alfa-aivoaaltokanavan, kalibroimme tietoisuutemme suodattamaan pois kaikki epäolennaiset kolmannen ulottuvuuden havainnot, jotka eivät liity luovaan toimintaan. Tällä kanavalla moniulotteinen ITSEMME antaa meille informaatiota fyysisestä maailmastamme supertietoisen, neljännen ulottuvuuden itsemme perspektiivistä sekä unohdettuja muistoja ja ärsykkeitä, mitkä liittyvät todelliseen potentiaaliimme ja mitkä olemme aiemmin suodattaneet pois. Alfa-todellisuus mikä on kollektiivitietoisuutemme, on luovuuden, taiteellisen fokuksen, rentoutumisen ja mielikuvituksen todellisuus. Kollektiivitietoisuus ohjaa huomiomme ja näin havaintomme todellisuuden arviointiin koko ihmiskunnan tietoisuuteen perustuen.
 
Kun vaihdamme theta-aivoaaltokanavalle, kalibroimme tietoisuutemme suodattamaan pois kaikki kolmannen ulottuvuuden taajuudet, paitsi fyysisen kehomme ylläpito. Tällä kanavalla moniulotteinen ITSEMME välittää supertietoisuudestamme informaatiota, mikä liittyy viidennen ulottuvuuden maailmaamme, neljännen ja viidennen ulottuvuuden lisäaistihavaintoihin, valaiseviin hetkiin menneisyydestämme ja uusiin ideoihin nykytavoitteidemme saavuttamisesta. Voimme kokea myös euforisia tunteita ja valaisevia hetkiä tällä kanavalla. Theta-todellisuutemme mikä on planeettatietoisuutemme, on hyvin henkinen ja introspektiivinen. Planeettatietoisuus ohjaa huomiomme ja näin havaintomme todellisuuden arvioimiseen kaikkien planeetan elämänmuotojen moniulotteisen tietoisuuden perusteella.
 
Kun valitsemme delta-aivoaaltokanavan, kalibroimme tietoisuutemme suodattamaan pois kaikki ulkoiset, kolmannen ulottuvuuden taajuudet. Tällä kanavalla moniulotteinen ITSEMME antaa meille supertietoisesta mielestämme informaatiota, mikä liittyy viidennen ulottuvuuden itseemme ja sen yli, sekä tiedostamattomasta mielestämme informaatiota, mikä liittyy ensimmäisen ja toisen ulottuvuuden maa-astiaamme. Deltatodellisuus mikä on galaktinen tietoisuutemme, keskittyy solu- ja aliatomitodellisuuteen ja ulottuvuuksien väliseen itseemme. Galaktinen tietoisuus ohjaa huomiomme ja näin havaintomme arvioimaan todellisuutta planeettamme, aurinkokuntamme ja galaksimme moniulotteisen tietoisuuden perusteella.
 
Kun valitsemme gamma-aivoaaltokanavan, kalibroimme tietoisuutemme suodattamaan pois henkilökohtaiset ärsykkeet ja siirtymään kaiken ajan, paikan ja ulottuvuuden yli integroidaksemme informaatiota, mitä saamme toisilta kanavilta, jotta voimme olla tietoinen prosessistamme. Gammatodellisuutemme on todella moniulotteinen, koska se on kaikki kaikessa. Tämä kosminen tietoisuus ohjaa huomiomme ja näin havaintomme arvioimaan todellisuutta universumimme moniulotteisen tietoisuuden perusteella.
 
Aivoaallot ja tietoisuus
 
Aivoaallot joita mitataan aivosähkökäyrällä (EEG), edustavat aivojen kieltä. EEG mittaa aivojen eri aivoaaltotaajuuksia laittamalla elektrodeja tiettyiin paikkoihin kallossa seuraamaan ja tallentamaan aivojen sähköimpulsseja.
 
Aivoaaltoja – kuten kaikkia aaltoja – mitataan kahdella tavalla. Ensimmäinen on taajuus tai se määrä, minkä aalto toistuu sekunnissa. Näin taajuutta mitataan jaksoina per sekunti (mitä kutsutaan myös hertsiksi), mikä vaihtelee välillä 0.5 – 39 hertsiä.
 
Toinen mitta on amplitudi, mikä on aivojen generoimien sähköimpulssien voima. Aivoaaltojen pääkategoriat ovat gamma, beta, alfa, theta ja delta. Kun pääsemme moniulotteiseen ITSEEMME, pystymme käyttämään kaikkien neljän aivoaallon yhdistelmää.
 
Beta-aivoaallot
13 – 39 hertsiä
 
alt
Beta-aallot joissa aivoaaltomme sykkivät 13 – 39 hertsin välillä, liittyvät valvetilaan. Nämä aallot ovat suurimpia taajuudeltaan ja heikompia amplitudiltaan ja ne ovat myös enemmän epäsynkronissa kuin muut aallot. Siis näiden aaltojen kuvio ei ole johdonmukainen. Tämä epäsynkroni johtuu monista päivittäisistä kognitiivisista, aistillisista ja motorisista aktiviteeteista mielessä. Siis beta-tietoisuuden aikana fokuksemme on epäsynkroninen, kun päivittäisessä elämässämme on monia sisäisiä ja ulkoisia häiriötekijöitä.
 
Beta-aaltoja nähdään aivojen kummallakin puolella ja ne ovat selvimpiä otsalohkossa, missä persoonamme päätökset ja ilmaisu käynnistyy. Beta-aivoaallot stimuloivat rationaalista ja analyyttistä ajattelua ja siitä seuraavaa toimintaa. Tässä tilassa huomiomme keskittyy ulkoisiin toimiin ja aivomme pääsevät ensisijaisesti käsiksi loogisiin peräkkäisajatuksiin prosessoidakseen ja organisoidakseen ne myriadit ärsykkeet, joita tulee viiden fyysisen aistin kautta, ja toimiakseen niiden perusteella.
 
Jos kaikkea tätä informaatiota ei laiteta jonkinlaiseen järjestykseen, hämmennymme ja pakahdumme. Sisäisen itsemme ääni voi edelleen vaimeasti kuulua, mutta kuten puhuttaessa jollekin meluisalla ja vilkkaalla lentokentällä, voimme kuulla sen, mutta emme aina ymmärrä, mitä se sanoo. Beta-aallot ovat pääasiallisia aivoaaltoja jokapäiväisessä elämässämme. Ilman niitä olisi vaikea toimia tehokkaasti päivittäisessä maailmassamme.
 
Alfa-aivoaallot
8 – 12 hertsiä
 
alt
 
Alfa-aallot jotka ovat välillä 8 – 12 hertsiä, ovat pienempiä taajuudeltaan ja voimakkaampia amplitudiltaan ja synkronisempia kuin beta-aallot. Kun otamme kiireisestä päivästämme aikaa ottaa "voimatorkut", pohdiskella, kuunnella musiikkia, lukea runon tai meditoida, menemme alfa-tietoisuuteen. Kun keskitymme intensiivisesti yhteen ajatukseen, tunteeseen tai toimintaan, meillä on vähemmän ärsykkeitä prosessoitavana ja aivomme voivat siirtyä alfa-aaltojen intensiiviseen fokukseen.
 
Alfa-aallot huipentuvat 10 hertsin paikkeilla. Alfa-aaltoajattelu edistää mielen kekseliäisyyttä ja auttaa kykyämme koordinoida mielessä ärsykkeitä, jotta voimme suorittaa nopeasti ja tehokkaasti jotain, mikä on käsillä. Kun alfa hallitsee, useimmat ihmiset tuntevat rauhaa ja rentoutta, mikä hallitsee stressiä ja edistää terveyttä. Kirkkaat kuvat ja rentoutunut ja kiinnittymätön tietoisuus luo tietoisuuslinkkejä sekä tietoiseen että tiedostamattomaan mieleen.
 
Alfa on päärytmi, mitä nähdään normaaleissa, rentoutuneissa aikuisissa, ja se on läsnä suurimman osan ajasta, erityisesti 13 vuotta vanhempana. Alfa-aallot ovat vallitsevia aivojen valkoisessa aineessa, mikä on kaikki muut osat toisiinsa yhdistävä aivo-osa. Alfa on yleinen aivotila ja se kohoaa, kun ihminen on valppaana, muttei prosessoi aktiivisesti informaatiota. Alfa-aallot – voimakkaimpia takaraivoluussa, aivokuoressa ja etuaivokuoressa (otsa) – on yhdistetty ulospäinsuuntautuneisuuteen, aktiiviseen kuunteluun, parantuneeseen ongelmaratkaisun ja mielen luovaan toimintaan.
 
Siinä missä beta-aivoaallot ovat pääasiassa loogista peräkkäisajattelua, alfa-aivoaallot liittyvät kokonaisvaltaiseen, luovaan toimintaan. Näin ollen kadotamme alfa-tietoisuudessa ajan- ja paikantajun. Tunti tuntuu minuutilta ja kilometri muutamalta korttelilta. Keskittyessämme johonkin tehtävään alfa-tietoisuudessa, meillä on vähemmän häiriötekijöitä ja kuulemme oman sisäisen äänemme helpommin. Tässä tietoisuustilassa meillä on ahaa-elämyksiä. Monet esiintyjät, artistit, tiedemiehet ja urheilijat laittavat itsensä tietoisesti tai tiedostamatta alfa-tilaan saadakseen inspiraatiota ja saavuttaakseen parhaan suorituksen.
 
Theta-aivoaallot
4 – 7 hertsiä
 
alt 
 
Theta-aallot antavat meidän käyttää luontaista luovuuttamme, inspiraatiotamme ja henkistä yhteyttämme. Theta-aallot, 4 – 7 hertsiä, ovat vielä hitaampia kuin delta- tai alfa-aallot ja niiden amplitudi on tyypillisesti vielä suurempi. Silloin kun kavennamme fokuksemme ensisijaisesti sisäiseen itseemme, voimme päästä theta-aaltoihin, mikä liittyy tavallisesti syvään meditaatioon tai uneen. Tässä tilassa on vaikea säilyttää tietoinen kontakti ulkomaailmaan. Kehomme täytyy olla turvallisessa paikassa päästessämme theta-tietoisuuteen, sillä tämän tilan säilyttämiseksi kehon täytyy olla hiljaa paikoillaan ja silmät suljettuna.
 
Silloinkin pelkkä silmien avaaminen tai ulkomaailman kuunteleminen voi tuoda liikaa ärsykkeitä ja vaihtaa tietoisuutemme takaisin nopeampiin aivoaaltoihin ja theta-aaltokokemuksemme häviävät. Voidaksemme tuoda theta-tilan kokemukset tietoiseen mieleen, meidän täytyy pystyä kommunikoimaan nämä kokemukset kielikeskukselle, jotta voimme tallentaa ne avokuoreen.
 
Rentoutuminen, kirjoittaminen ja/tai piirtäminen nukkumisen tai syvän meditaation jälkeen auttaa meitä tulkitsemaan theta-aaltokokemukset alfa- ja beta-aaltoajatuksiksi. Silloinkin theta-kokemuksemme hakee tavallisesti oikean aivopuoliskomme symbolinen kuvakieli eikä vasemman aivopuoliskon peräkkäiskielialue. Rentoutuminen alfa-tilaan voi tulkita nämä kuvat kielialueellemme, missä voimme ajatella tai kirjoittaa niitä.
 
Theta-aallot ovat epänormaaleja aikuisilla, jotka ovat hereillä, mutta täysin normaaleja alle 13-vuotiailla lapsilla. Ne ovat normaaleja kaikenikäisillä nukkuessa. Theta-tilan uskotaan heijastavan limbisen järjestelmän ja hippokampusalueen toimintaa syvällä ohimolohkossa, mikä liittyy tunteisiin, lyhytaikaisen muistin muuttamiseen pysyvämmäksi muistiksi ja avaruudellisten suhteiden muistamiseen. Theta-tietoisuus edistää monimutkaista adaptiivista käyttäytymistä, kuten oppiminen ja muistaminen.
 
Theta-aivoaallot edistävät syvää sisäistä rauhaa, "tietämistä", tunnetta ykseydestä, mystisiä totuuksia, tiedostamattomien rajoittavien uskomusten transformoimista, paremman elämänlaadun luomista, fyysistä ja tunneparantumista ja oman tarkoituksemme löytämistä. Theta-tietoisuus antaa "huipun" huippukokemuksessa.
 
Delta-aivoaallot
0.5 – 4 hertsiä
 
alt
 
Delta-aallot jotka ovat tavallisesti välillä 0.5 – 4 hertsiä, liittyvät empatiaan sekä vuorovaikutukseen ja yhteyteen koko moniulotteisen havaintotapamme kanssa. Nämä aivoaallot liittyvät kykyymme integroida ja päästää irti. Delta-aalloilla on suurin amplitudi ja pienin taajuus ja ne ovat hallitseva rytmi alle vuoden ikäisillä vauvoilla. Delta-aallot eivät mene koskaan nollaan, koska se merkitsisi, että olemme kuollut. Itse asiassa delta-aallot liitetään usein koomassa olemiseen.
 
Tässä tietoisuustilassa keho on talvihorrostilassa. Taitavat joogit voivat saavuttaa tietoisesti tämän tilan. Delta-tietoisuudessa olleessaan he pystyvät säätelemään keholämpötilaa ja sydämenlyöntiä. He voivat vaikuttaa myös kuolleelta, mutta pystyvät elvyttämään itsensä. Delta-aallot ovat unettoman nukkumisen syvin taso, missä keho sulkeutuu täysin keskittyäkseen parantumiseen ja kasvamiseen.
 
Huippusuorittajat vähentävät delta-aaltoja, kun vaaditaan suurta keskittymistä ja huippusuoritusta. Kuitenkin useimmat yksiöt joilla on diagnosoitu ADD, lisäävät luonnostaan delta-toimintaa yrittäessään keskittyä. Sopimaton delta-vaste rajoittaa usein vakavasti heidän kykyään keskittyä ja säilyttää huomiokyky. Aivot on ikään kuin lukittu jatkuvaan uneliaaseen tilaan. Delta-tietoisuuteen meneminen on kuin auton ajamista ykkösvaihteella. Emme voi kulkea kovin nopeasti, mutta meillä on auton maksimihallinta.
 
Delta-aivoaallot edistävät ihmeparantumista, jumalaista tietoa, sisäistä olemista ja henkilökohtaista kasvua, uudestisyntymää, traumasta toipumista, ykseyttä universumin kanssa, samadhia ja kuoleman lähikokemuksia. Delta-aivoaallot antavat syvää intuitiota, empaattista virittymistä ja vaistomaisia oivalluksia.
 
Aivoaaltojen vaihtaminen
 
Kun nukahdamme, aivot vaihtavat kierroksia ja aivoaallot alkavat hidastua. Aloitamme betasta ja menemme sitten alfaan, thetaan ja deltaan. Kun alamme herätä, aivoaallot siirtyvät vastakkaisjärjestyksessä deltasta, thetaan, alfaan ja lopulta betaan. Aivan kuten muutamme aivoaaltoja tiedostamatta nukkuessa, voimme oppia muuttamaan niitä tietoisesti valvetilassa.
 
* Aivojen pitämiseksi tehokkaassa beta-aivoaaltokuviossa, voimme päättää kaventaa fokuksemme muutamaan asiaan kerrallaan ja olla sallimatta itsemme sortua pakko- tai pelkoajatteluun.
 
* Voimme ottaa aikaa rentoutua, pohdiskella elämäämme ja nauttia luovuudestamme alfa-aaltojen aikaansaamiseksi.
 
* Voimme meditoida ja/tai rukoilla ja keskittyä täysin sisäiseen itseemme säännöllisesti theta-aivoaaltojen aikaansaamiseksi.
 
* Voimme nukkua paljon, päästää irti ja antautua sielullemme delta-aivoaaltojen aikaansaamiseksi.
 
On tärkeää ottaa aikaa ainakin kolmesta viiteen päivänä viikossa ITSEMME sisällä viettämiseen. Jos voimme ottaa tuon erityisajan, voimme oppia hallitsemaan tietoisesti tietoisuuttamme ja oivaltamaan, että valitsemme tietoisuutemme valitsemalla ne ajatukset, joiden sallimme asua mielessämme, ja ne tunteet joiden sallimme viipyillä sydämessämme.
  -----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >