HomeViestejäJen EramithMaaliskuu 2011 - Koulutus ja opettajat

Maaliskuu 2011 - Koulutus ja opettajat

KOULUTUS JA OPETTAJAT

Akaasisia tiedostoja kanavoinut Jen Eramith M.A. ( www.akashictransformations.com)
Maaliskuu 2011
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine

Miksi opettajia syytetään tavallista enemmän USA:ssa?

Hahmottelemme tässä kaksi ensisijaista dynamiikkaa, vaikka monista muista syistä on keskusteltu uutisissa ja muussa mediassa. Ensiksi, opettajat nähdään valtarakenteen pohjalla koulutusuudistuksessa. Kun koulutusjärjestelmä hajoaa, näyttää helpoimmalta syyttää niitä, joilla näyttää olevan heikoin ääni. Toiseksi, USA:n kulttuurissa monilla ihmisillä on katkeruutta auktoriteettihahmoja kohtaan, jotka ovat kohdelleet heitä väärin, ja kollektiivisesti ohjaatte tuon katkeruuden opettajiin, koska opettajat olivat usein auktoriteettiasemassa ollessanne lapsia.

Niinpä opettajat jäävät ironiseen asemaan. Toisaalta heitä kohdellaan väärin, koska he näyttävät voimattomilta koulutus- ja poliittisen järjestelmän valtarakenteessa, ja toisaalta heille ollaan katkeria, koska he edustavat auktoriteettia niille osillenne, joita loukattiin lapsuudessa. Ja nuo vastakkaisasetelmat laittavat opettajat tulilinjalle niiden miljoonien ihmisten katkeruuden kohteeksi, jotka tuntevat voimattomuutta näiden hajoavien järjestelmien edessä.

Miten voimme muuttaa sitä tapaa, millä opettajat nähdään, tämän dynamiikan parantamiseksi?

Avain tämän muuttamiseen on, että opettajat nousevat puolustamaan itseään tehokkaammin kuin koskaan aiemmin. Opettajien kollektiiviääni on kuultava ja ymmärrettävä kummankin edellä mainitun dynamiikan ratkaisemiseksi. Jos opettajien nähdään seisovan voimassaan ja kieltäytyvän vähättelystä tai sortamisesta, heistä tulee vähemmän helppo kohde turhautumiselle.

USA:ssa on opettajien keskuudessa ollut hiljaisuuskoodi, mikä on saanut heidät välttämään totuuden kertomista kokemuksistaan ja taisteluistaan, ja se on myös johtanut niiden opettajien paljastamisen välttelemiseen, jotka eivät toimi vilpittömästi. Tämä on tehnyt heistä helpomman kohteen sille tukahdutetulle turhautumiselle, mitä ihmisillä on koulutusjärjestelmää kohtaan.

Ja jos opettajat ilmaisevat kollektiivisen sitoutumisensa vilpittömyyteen ja paljastavat koulutusjärjestelmässä kohtaamansa taistelut, he luovat yhteys- ja toveruustunteen yhteisönsä aikuisten kanssa. Silloin kun tämä yhteystunne syntyy, ihmiset eivät enää kohdista henkilökohtaista taisteluaan auktoriteetin kanssa opettajarooliin.

Perimmiltään parantumisen on tapahduttava jokaisen yksilön sydämessä, mutta tämä vie enemmän aikaan, kuin teillä on varaa odottaa. Henkilökohtaisella tasolla on erittäin tärkeää, että tarkastelette tapaanne nähdä auktoriteetin ja löydätte tavan astua oman auktoriteettinne tunteeseen. Tämä merkitsee vastuun ottamista teoistanne ja asenteistanne sen sijaan, että syyttelette muita. Kun lisää yksilöitä tekee tämän työn henkilökohtaisesti, se johtaa teidät käsittämään kollektiivisesti, ettei ole järkeä kohdistaa opettajiin sitä laajempaa turhautumista, mitä tunnette teitä sortaneita järjestelmiä kohtaan.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Vanhoja viestejä voit lukea mm. näiltä sivuilta: www.adonai.fi/89 , http://luxonia.com/viestit , www.rosedalebooks.fi/foorumi/index.php
Näillä eri tyyppisillä sivuilla näyttää olevan laaja valikoima tekstejäni - en kuitenkaan suosi tai tue näitä sivuja sen enempää kuin muitakaan sivuja.

< PrevNext >