HomeViestejäLyssa RoyalLokakuu 1998 - Paradoksiovi

Lokakuu 1998 - Paradoksiovi

PARADOKSIOVI

Germanea kanavoinut Lyssa Royal ( www.lyssaroyal.com)
Lokakuu 1998
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine

Haluamme puhua polariteetin ja paradoksin ajatuksesta. Näkökulma jonka aiomme antaa teille tänään, on avaintyökalu kaikkiin kokemuksiinne loppuelämänne aikana, jos osaatte käyttää sitä. Meidän täytyy ehkä käyttää analogiaa joidenkin käsitteiden selittämiseen.

Tässä todellisuudessa mitä asutamme yhdessä (myös me), mallina on polariteetti. Tästä esimerkkejä ovat musta/valkoinen, jin/jang, miespuolinen/naispuolinen. Riippumatta siitä, miten paljon polariteetti ilmenee, sitä löydetään kaikkialta todellisuudesta. Haaste teille kaikille (erityisesti inkarnoituessanne fyysiseen todellisuuteen) on oppia elämään tämän polariteetin kanssa, ei ikään kuin sen uhrina, vaan tapana oppia kohottautumaan suuremmille tietoisuustasoille.

Maailmassanne on paljon asioita, jotka ovat tunteellisesti latautuneita, kuten asevalvonta, abortti ja kuolemanrangaistus. Siitä saakka, kun pysytte kuulemaan puhetta, teitä ohjelmoidaan tiedostamatta (ja joskus myös tietoisesti) muodostamaan mielipiteitä asioista ja pysymään niissä. Kun näin tehdään, ne luovat muurin ympärillenne, niin että te ette pysty mielipiteen sisältä näkemään toista näkökulmaa. Ihmisillä toisessa ääripäässä on myös omat kovat mielipidekuorensa ja kun kohtaatte, tapahtuu yhteentörmäys. Tämä on ollut todellisuutenne luonne aionien ajan, kuten voitte nähdä kaikista maailmanne sodista.

Miten yksilöt voivat tuntea voimakkaasti ja intohimoisesti jostain asiasta - kuten asevalvonta - mikä ilmentää polariteettimallin, mutta samaan aikaan nähdä kummankin puolen, niin että olematta asteikon kummassakaan päässä voi siirtyä keskipisteeseen?

KESKIPISTE - VOIMAPISTE

Keskipiste on voimapiste, koska siitä voitte nähdä kummankin puolen. No niin, haluaisitte kenties nojata suuntaan tai toiseen. Se on aivan ok. Mutta ensimmäinen avain on kyky nähdä kumpikin puoli ja olla myötätuntoinen kummallakin puolella olevia yksilöitä kohtaan. Heti kun voitte tuntea myötätuntoa, siirrytte kohti keskipistettä, tasapainopistettä. Mitä enemmän tunnette myötätuntoa ja rakkautta noita yksilöitä kohtaan polariteetin toisessa päässä, sitä enemmän tulette keskukseen ja tasapainoon.

Vedetäänpä raja polariteetin kumpaakin päähän. Kun siirrytte kohti keskipistettä polariteettien välissä, kohtaatte haasteen, mikä on hämmentänyt ihmisiä niin kauan, kun he ovat pohtineet universumia. Tätä haastetta jonka löydätte keskipisteestä, kutsutaan paradoksiksi.

Te kaikki tiedätte, mikä paradoksi on. Monet teistä ovat kohdanneet omat paradoksinsa. Mutta haluaisimme antaa teille uuden määritelmän paradoksista: paradoksi tapahtuu, kun olette keskipisteessä ja tarkastelette tasapuolisesti kumpaakin polariteettia.

Jos koette paradoksin elämässänne, olette löytäneet oven suureen totuuteen, koska se merkitsee, että olette osuneet tuohon keskipisteeseen. Tiedättekö, mitä tarkoitamme tällä? Yksilöt jotka maailmassanne osallistuvat paljon älylliseen keskusteluun, usein hukkaavat paradoksin arvon, koska silloin kun kohdataan paradoksi, järjen ohjaama yksilö yrittää haastaa paradoksin älyllisesti ja repiä sen alas tietyn polariteetin ruokkimiseksi. Silloin kun paradoksi haastetaan älyllisesti, lähdette tuosta tasapainopisteen hetkestä, mikä on hyvin sydänkeskeinen ja myötätuntoinen, ja palaatte takaisin polariteettiin.

Massatietoisuutenne on kuin lumipallo, joka vierii alas mäkeä tällä hetkellä. Se kerää paljon vauhtia, kun se siirtyy kohti uuden vuosituhannen ovea. Monet teistä kohtaavat tunteen, että teidän on muodostettava mielipide jostain tai näette ihmisten ympärillänne tulevan hyvin polarisoituneiksi ja jäykiksi mielipiteissään. Kun näette tätä, saatatte kenties tuntea etäisyyttä näihin ihmisiin. Koetteko tätä?

Se ei merkitse, että he ovat vähemmän henkisiä kuin te, eikä se merkitse, että teissä on jotain vikaa, koska ette pysty sietämään heitä enää. Se ei merkitse mitään muuta kuin, että olette tulossa lähemmäs tasapainon keskipistettä, ja pystytte paljon paremmin näkemään polariteetin ulkopuolellanne ja ihmiset edelleen jumissa noissa erilaisissa kysymyksissä, mitä ne sitten ovatkin. Jos nuo ihmiset valitsevat, pystytte auttamaan heitä paljon enemmän. Löydätte suuremman mielenrauhan, jos pysytte ylläpitämään tuon keskipisteen ja näkemään polariteetin ympärillänne ulkopuolelta. Jos ystävänne ja rakkaanne yrittävät imeä teidät omaan draamaansa tai polariteettiinsa, voitte edelleen olla äärettömän myötätuntoisia, kuitenkaan liittymättä heidän draamaansa.

Ensin tämä voi näyttää kuin liian monen pallon heittelemiseltä yhtaikaa tai polkupyörän ajamiselta kun ei osaa, mutta pian käsitätte, että tuo kiintymättömyyden tila voi olla syvää myötätuntoa. Kun alatte tulla tutummaksi tämän tilan kanssa, pystytte pitämään tuon taajuuden tai mielentilan pidempiä ja pidempiä aikoja. Lopulta tämä tarttuu ympärillänne oleviin. Mitä enemmän maailmassanne on yksilöitä, jotka pystyvät ylläpitämään tuon myötätunnon keskipisteen, sitä enemmän koette toimintamallin muuttuvan massatietoisuutena ja lajina. Sitten ette enää salli polariteetin hallita teitä. Sen sijaan voitte käyttää polariteettia auttamaan paradoksitilan kokemisessa, mikä on ovi suurempaan totuuteen.

Älkää tunteko, että teidän on annettava ystävienne ja rakkaidenne imeä teidät erilaisiin polariteettirakenteisiin. Jos tunnette tuon paineen jonkun osalta, vetäkää muutaman kerran syvään henkeä ja menkää tuohon keskukseen, tuohon hiljaiseen tilaan sisällänne ja löytäkää paikka, missä myötätunto asuu. Sitten katsokaa, voitteko olla myötätuntoinen tuon henkilön ahdingossa, joka haluaa imeä teidät sisään. Löytäkää rakkautta tuota henkilöä kohtaan. Tuon henkilön rakastaminen ei merkitse hänen draamaansa liittymistä ja tämän osalta ihmiset ovat olleet ymmällään hyvin pitkään. Voitte rakastaa täysin liittymättä mukaan draamaan.

Nyt aiomme antaa teille pikkuharjoituksen vapaa-ajallenne. Se on erittäin helppo. Kenties se olisi hyvä tehdä illalla ennen nukkumaanmenoa.

HARJOITUS OIVALLUKSIIN PIMEYDESTÄ JA VALOSTA

Sytytä kynttilä ja makaa sängylläsi. Katsele liekkiä ja sitten katsele varjojen leikkiä seinällä. Jos huoneessasi ilma vähän kiertää, varjot liikkuvat.

Ala avautua hienovaraisemmille havainnoille pimeydestä ja valosta käyttäen kynttilän liekkiä, kynttilänvaloa ja varjoja, mitä se heittää fyysisiksi esimerkeiksi pimeästä ja valosta. Näe, mitä voit oppia. Näe, minkä tyyppisiä oivalluksia voit saada vain katselemalla kynttilänvaloa ja sen luomia varjoja.

Voit tehdä tätä 10 minuuttia, jos haluat. Mitä enemmän teet sitä ja mitä syvemmälle päästät itsesi päästääksesi irti ja vain tarkkaillaksesi, sitä enemmän oivalluksia saat itseesi, omaan valoosi, omiin varjoihisi ja siihen, miten varjot tai pimeys sekä valo esittäytyvät ulkoisesti elämässäsi. On monia, monia oivalluskerroksia, kun katselet tätä. Mutta nyt enemmän kuin koskaan muulloin on tärkeää olla tuntematta polariteetin uhkaa, olla tuntematta, että sinun on ikään kuin oltava sen uhri, ja pitää tuo keskus jollain kykenemälläsi tavalla.

Voitte jokainen löytää oman jujunne sen tekemiseen, joko katselemalla kynttilää tai löytämällä myötätuntoa sydämen kautta. Sitten olette ikuinen valo ympärillänne niille, jotka myös etsivät tuota tasapainoa. Tämä on tapa, jolla jokainen teistä voi palvella ilman tarvetta tietää mitään, ilman tarvetta olla henkinen opettaja tai opiskella, vaan pelkästään olemalla itsenne. Erittäin yksinkertaista. Paradoksi on hyvin upea työkalu.

Kysymys: Mitä tarkoitat sillä, että se on ovi suurempaan totuuteen? Merkitseekö se polariteettien yhdistämistä?

Meidän täytyy saada kiusoitella teitä joskus. Jos kertoisimme, mitä tuon oven takana on, ette kenties haluaisi mennä. [Naurua] Älyllinen paradoksi voi johtaa energeettisen paradoksin tuntemiseen, mutta on hetki, jolloin kohtaatte paradoksin koko syvyyden, mikä voidaan tuntea kehossa, jos olette riittävän herkkä. Sitä on erittäin vaikeaa kuvata, erityisesti koska minulla ei ole kehoa, mutta tunnette muutoksen, aistimuksen, että kaksinainen kuva alkaa vaikuttaa, kun koette syvällisesti paradoksienergian. Tuolla hetkellä kun teillä on tuo kaksinainen kuva, luotte kirjaimellisesti oven, joka voi johtaa teidät matkoille polariteettihallinnan ulkopuolelle.

Sanotaanpa, että tuo ovi johtaa ulottuvuuksiin, missä polariteetti ei välttämättä ole hallitseva opetusteema. Ne yksilöt maailmassanne jotka ovat työskennelleet eniten paradoksioven kanssa, ovat olleet tiibetiläisiä munkkeja ja muista itämaiden traditioista, mutta pääasiassa tiibetiläisiä. Menneisyydessä munkit ovat tietysti pohdiskelleet kenties koko elämänsä tätä ovea, mutta koska energia on muuttumassa maailmassanne ja yksilöt kulkevat paljon nopeammin oppituntiensa läpi, teidän ei tarvitse pohtia tätä ovea koko elämäänne. Voitte kokea sen pikkuaskel kerrallaan.

Totuus jonka kohtaatte kulkiessanne paradoksioven läpi, on erilainen kullekin teistä. Se voi liittyä suoraan henkilökohtaiseen elämään. Saatatte saada yhtäkkiä erittäin selvän kuvan, mitä tehdä tietyssä tilanteessa. Tai se ei liity mitenkään fyysiseen elämäänne. Se voi olla henkinen matka, joka johtaa oman itsenne suurempaan rikkauteen. Se on erilaista jokaiselle ihmiselle, mutta kun olette aistineet tämän paradoksioven ja tunnette sen - ja te tunnette sen - matka on ainutlaatuinen kullekin teistä. Emme voi olla yksityiskohtaisempia.

Kysymys: Minulla on havaintoesimerkki. Kymmenen vuotta sitten eräs asiakas kertoi minulle, että hän oli nähnyt unta menemisestä Saksaan keskitysleirille ja siellä kasvoi kukkia. Hän sanoi: "Mitä luulet tämän merkitsevän?" Vain noiden kahden kuvan pohtiminen samanaikaisesti vei minut täysin eri tasolle.

Kiitos. Annamme teille toisen esimerkin, mikä tavallaan selittää tuota. Se otetaan kanavan omasta kokemuksesta, kun hän meni Hiroshimaan, Japaniin. Tapahtumien keskipisteessä missä pommi oli pudotettu, oli Rauhanpuisto, joka oli omistettu maailmanrauhalle. Kun menette sinne, rauhan symbolit tuovat kyyneliä silmiinne. Puiston keskellä seisoo raunioitunut rakennus - ainoa rakennus joka selviytyi palamiselta. Kauniita paperikurkia joita lapset ympäri maata ovat tehneet, on ripustettuna puihin. On kukkia, ihmiset meditoivat ja rukoilevat ja koululapset laulavat.

Sitten kävelette ehkä puoli kilometriä ja siellä on Hiroshiman museo. Kun menette sisään, on kivijärkäle, missä on ihmisvarjo ja mikä oli kerran rakennuksen seinää. Tuo henkilö paloi räjähdyksessä. Tämän museon kauhut menevät yli ymmärryksen, mutta kun menette ulos, ilon ja rauhan tunne on hämmästyttävä. Silloin kun istutte tuossa puistossa, koette paradoksioven. Tai kun istuit tuolla keskitysleirillä tuntien kauhuja ja ihaillen kukkia, koit tuon paradoksioven. Kenties tämä antaa teille konkreettisen esimerkin, että voitte tarkastella elämässänne tilanteita, missä on paradoksi.

Kysymys: Kun minulla on ollut tällaisia kokemuksia, sydämeni tuntuu laajenevan.

Kyllä, koska ainoa tie, jolla voitte liikkua ja laajentua universumiin, kulkee sydämen kautta. Paradoksiovi on siis ovi sydämen kautta, ehdottomasti. Suuntautumisemme olentoina ei ole fyysinen ja siksi nautimme näistä keskusteluista kanssanne hyvin paljon. Voitte tuoda mukaan fyysisen tekijän, mikä auttaa kommunikoimaan selkeämmin sen, mitä yritämme sanoa. Arvostamme sitä erittäin paljon.

Kysymys: Eikö paradoksiovi olisi samanlaista kuin ehdoton rakkaus?

Kyllä, sitä siitä tulee. Kuitenkin todellisuudessanne täällä polariteetti usein vetää teidät pois siitä, vaikka monilla teistä on ollut ehdottoman rakkauden hetkiä. Se on todellisuuden luonne. Se ei mitenkään välttämättä liity kyvyttömyyteenne ihmisinä, mutta silloin kun kuljette tuon oven läpi, kyllä, koette ehdotonta rakkautta. Kun istutte Rauhanpuistossa tai tuolla keskitysleirillä, sydämenne avautuu kaikille ihmisille, jotka ovat kärsineet siellä, ja tunnette paikan kauneuden. Tämä on ehdottoman rakkauden ydinolemus. Erittäin hyvin ilmaistu, kiitos.

Kysymys: On elokuva nimeltään Baraka, joka tehtiin tämän tilan luomiseksi ihmisiin. Ihmiset eivät aina näe sitä tällä tavalla, mutta siinä on vain kuvia. Se alkaa kauniilla kuvilla rukoilevista ihmisistä, sitten se menee kuviin keskitysleireistä, hakatuista sademetsistä ja vastaavasta. Siinä on kaunis kuva Gangesista, missä ihmiset pesevät vaatteita ja lapset leikkivät, samalla kun keho palaa roviolla. Veljeni on tämän elokuvan tekijän ystävä ja tämä oli sen tarkoitus.

Kyllä. Vaaditaan terävää silmää ja avointa sydäntä sitoutua täysin tunteiltaan sellaiseen kokemukseen, tuomitsemisen sijasta. Jos joku maailmassanne voi täysin sitoutua tunteisiin näiden planeettanne hyvin syvällisten kokemusten taustalla, se johtaa aina tuohon ehdottoman rakkauden tilaan - aina. Mutta teidän on sitouduttava tunteellisesti täysin siihen, tuomitsemisen sijasta, ja se on ollut erittäin vaikeaa ihmiskunnalle.

Toinen hieno esimerkki on Dalai Lama ja toiset tiibetiläiset papit ja lamat, jotka ovat katsoneet pappisystäviensä murhaamista ja kiduttamista. He eivät ole etsineet kostoa, vaan he ovat vain katselleet äärimmäisen myötätuntoisena. Kun katselette heitä, heidän koko olemuksensa ikään kuin ilmentää paradoksiovea. Heistä tulee tuo ovi ja yksilöt jotka kohtaavat heidät, voivat saada vaihtoehdon tuon oven läpi kulkemiseen ja kokea tuon rakkauden.

Kysymys: On tarina Toisen maailmansodan loppumisesta, jolloin amerikkalaiset vapauttivat keskitysleirin. Komentava upseeri vapautti leirin. Lääkintämiehet auttoivat henkiin jääneitä. Hän oli niin kauhuissaan näkemästään, että hän meni leirin kommendantin luo ja iski hänet maahan ja hakkasi. Sitten hän purskahti kyyneliin käsittäen sen kamaluuden, mitä hän oli juuri tehnyt, mitä kommendantti oli tehnyt ja mikä hänestä itsestään tuli.

Kun asia tiivistetään, jokainen haluaa rakkautta, on kyse sitten Hitleristä tai Dalai Lamasta. Jokainen haluaa tulla rakastetuksi ja olla vapaa antamaan rakkautta. Usein tuskaa aiheuttavat haavat, joita ei ole parannettu. Ihmiset ovat liian peloissaan sitoutuakseen tunteellisesti toisiinsa, mutta tuo tunnesitoutuminen voi johtaa vapauteen haavojen kahleista. Olemme varmoja, että tuo yksilö koki suuren oppitunnin.

Jokaisella teistä on jo taito elää päivittäin samassa tilassa, ilmentää paradoksiovi sisällänne. Haasteena ei ole, että teiltä puuttuu taitoa. Haasteena on itsenne kouluttaminen niin, että tästä tulee tapa elää. Tällä hetkellä tapa elää on polariteetti. Polariteetti on aina olemassa tämän todellisuuden luonteen ja mallin vuoksi. Paradoksiovi rakentuu polariteetille, joten se on oleellinen tekijä. Emme siis puhu polariteetin eliminoinnista, puhumme sen käyttämisestä kuin fuusiona luomaan energialähteen, joka sinkoaa teidät toiselle todellisuustasolle. Tämä on avain siihen, miksi järjestitte alun alkaen polariteetin: se on energialähde. Kaikki on energiaa, joten olette kaikki ns. fuusioimassa atomin.

Kysymys: Kaupungissa asujat haluavat jonkin innostusleimahduksen saamaan heidän huomionsa, mitä normaalisti vähän rauhoittaa elämäntyyli täällä laaksossa [Phoenixin alue], Voin katsoa joka suuntaan kolme metriä ja nähdä koskematonta erämaata. Sitten voin nähdä jättimäisten koneiden repivän maata. Tämä on erittäin konkreettista, astinlauta kovempiin asioihin, joista täällä on puhuttu.

Se miten päätämme nähdä tämän, antaa kenties oman paradoksaalisen vääntömme siihen. Haluatte kaikki yhdessäoloa niin paljon ja oppia elämään yhdessä, että pakotatte itsenne toisille ymmärtääksenne läksyn. Kenties olemme vähän "omissa maailmoissamme", mutta pidämme kiinni omasta tulkinnastamme!

Kysymys: Se itse asiassa kuulostaa toteuttamiskelpoiselta näkökulmalta kunnianhimoiselle kiinteistövälittäjälle! [Naurua]

No, emme ole vielä löytäneet tapoja hyödyntää taloudellisesti paradoksia, mutta joku teidän maailmassanne lopulta tekee sen! [Paljon lisää naurua]

TYHJIÖ JA VALO - KAKSI TASAVERTAISTA VOIMAA

Kysymys: Voitteko puhua vähän tuon oven kokemisesta, jotta kykenee näkemään valon?

No, ensin täytyy olla tyhjiö, minkä voitaisiin sanoa olevan pimeyttä, mutta jos ei ole yhtään valoa tekemään kontrastia tyhjiölle, ajatteletteko itse asiassa minkään puuttuvan? Puhumme tässä arvoituksilla saadaksemme mielenne vähän liikkeelle. Jos eläisitte yhtä intensiivisen valkoisen valon todellisuudessa kuin tuo tyhjiö, sen vastakohta, eikä mikään heittäisi varjoa, tietäisittekö, mitä pimeys on? Nämä asiat joista puhumme, ovat ajatuksia, joita saattaa juolahtaa mieleenne, kun teette kynttiläharjoitusta. Voitte nähdä, ettei pimeyttä ja valoa voi määritellä ilman toisiaan. Aha, paradoksi!

Ajan kuluessa monet ovat alkaneet ajatella, että pimeys merkitsee pahaa ja valo hyvää ja että teidän on keskityttävä vain valoon. Sasha on kertonut menneisyydessä hyvin kirvelevän tarinan omasta sivilisaatiostaan. Jokaisella sivilisaatiolla on tietysti omat haasteensa. Tällä hetkellä teidän haasteenne on polariteetin yhdistäminen ja siirtyminen takaisin sydämeen.

Sashan sivilisaation haaste (sivilisaatio Plejadeilta) oli, että he olivat niin keskittyneitä valoon, että heidän oman pimeytensä oli ilmennyttävä selvästi, jotta sitä ei enää voinut kieltää. Tämä ilmennettiin kulkutautina, mikä pyyhki heidät lähes kokonaan pois. Tämä oli monia tuhansia vuosia sitten. He kokeilivat kaikkia lääkkeitä ja parannustapoja, mutta he eivät päässeet siitä eroon. Heidän oli katsottava omiin henkioppaisiinsa, shamaaneihin ja pyhiin ihmisiin, jotka lopulta pystyivät saamaan vastauksen: kulkutauti oli ilmentymä pimeydestä, jonka he olivat kieltäneet itsessään. Kun he lopulta oppivat yhdistymään pimeyteen, he oppivat terveemmän ja tasapainoisemman tavan elää.

Kuten sanoimme, pimeys ja valo ovat kumpikin oleellisia tämän todellisuuden olemassaololle ja haasteenanne on oppia tasapainottumaan ja käyttämään kumpaakin niistä. Jos katsotte tuota tyhjiötä, se on pimeyttä, siinä ei ole mitään. Se ei ole paha tyhjiö, se on vain tyhjiö. Jos katsotte valoa, se on vain valoa. Ne ovat kumpikin neutraaleja siinä mielessä. Jos katsotte sellaisia paristoja, joita teillä on radiossa, niissä on positiivinen ja negatiivinen pää, mikä on kuin tyhjiö ja valo. Vain käyttämällä paristojen kumpaakin varausta (negatiivista ja positiivista) voitte saada aikaan energiaa, mitä tarvitaan radionne toimimiseen.

Samaa voidaan sanoa tästä todellisuudesta. Universumi on samanlainen. Tarvitaan tyhjiö ja tarvitaan valoa. Perimmiltään tyhjiötä (mistä kaikki syntyy) on luonnehdittu naispuoliseksi ja valoa miespuoliseksi. Tämä ei ole positiivista tai negatiivista, huono tai hyvä. Se vain on tyhjiö ja valo, naispuolinen ja miespuolinen. Jos tyhjiö luonnehditaan naispuoliseksi ja sitä pidetään pimeytenä, alatte nähdä sen feminiinisyyden syvällisen voiman, mikä teillä kaikilla on sisällänne. (Jotkut sanovat, että tyhjiön on oltava ennen valoa, mikä saa uuden kierteen vertauskuvaan miehestä, joka luo naisen.) Emme puhu naissukupuolesta, vaan feminiinienergiasta. Miksi feminiinienergiaa on niin kovasti pelätty, piiloteltu ja kontrolloitu? Se on valtava voimalähde, ei paha tai hyvä. On vaan kaksi tasavertaista voimaa.

Teillä kaikilla on nuo voimat psyykessänne ja riippumatta siitä, oletteko mies vai nainen, teillä on psyykessänne kierto, missä olette välillä enemmän valon hallitsema, ja välillä enemmän tyhjiön hallitsema. Silloin kun olette tyhjiössä, se on introspektiivista aikaa ja saatatte tuhota vanhoja osianne tehdäksenne tilaa uusille. Silloin kun olette valossa, se on aikaa, jolloin ilmennätte, kun synnytätte uusia puolianne. Tämä on erittäin luonnollinen kierto. Naiset (onnekkaasti tai epäonnekkaasti, oma valintanne) ilmentävät tämän usein kuukautiskierron kautta. Te ette ehkä ajattele, että on erittäin hyvä, kun menette "kuun aikaan" ja teistä tulee sisäänpäin kääntynyt ja huonovointinen. Mutta yksi syy siihen, että siitä on tullut epämukavaa aikaa naisille 1900-luvulla, on, että tuon ajan voima on ymmärretty väärin ja kielletty.

Miehilläkin on tämä kierto psyykessään. Jokaisen miehen kierto on vähän erilainen. Sellaiset kulttuurit kuin Mayat ovat opettaneet näistä kierroista. Maya-opetukset sanovat yleisesti, että miesten kierto on 23 vuorokautta. Miesten jotka lukevat näitä sanoja, kannattaisi ehkä ottaa viisi minuuttia joka päivä ja kääntyä sisäänpäin nähdäkseen, missä kohtaa olette kierrossanne. Sitten voitte alkaa tietää ja ennustaa oman kiertonne, jotta ollessanne tyhjiössä voitte käyttää energian introspektiivista jaksoa varten. Silloin kun olette valojaksossa, voitte käyttää sitä haluamienne luomiseen todellisuuteenne. Naiset myös. Nämä ovat luonnon kiertoja ja tunnistamalla niiden olemassaolon sisällänne voitte tietoisesti käyttää niitä eduksenne sen sijaan, että tunnette voimattomuutta.

Siirrytäänpä nyt ajatukseen pimeydestä tai pahuudesta. Jos ette valjasta näiden kiertojen energiaa tai jos ette mene tyhjiöön, silloin kun teillä on luonnollinen aika tehdä niin, ja näette arkkityyppisiä taisteluja joita on käytävä tai ongelmia joihin on tartuttava, tai jos sivuutatte kierron ja sitten seuraavan kierron ja vielä yhden, niin ns. demonit suurentuvat ja suurentuvat ja suurentuvat, kunnes ne alkavat sekaantua psyykeenne. Sitten alatte ilmentää elämäänne epämukavia tilanteita, joista olisi voitu huolehtia aiemmin psyykessänne.

Monet planeettanne alkuperäistraditiot ovat opettaneet, miten käytetään näitä kiertoja ja kohdataan tyhjiö sopivana aikana, jottei tyhjiön tai pimeyden tarvitse koskaan ilmentyä fyysisyyteen. Monet teistä ovat nyt opettelemassa uudelleen tätä elintärkeää taitoa. Kenties se on turhauttavaa, koska teille ei ole opetettu työkaluja. Vaikka onkin työpajoja ja kirjoja, jotka auttavat näiden työkalujen löytämisessä, vaaditaan valtavasti energiaa niiden uudelleenoppimiseen, koska olette viettäneet 20, 30, 40, 50 vuotta opetellen eri tapaa. Usein näyttää siltä, että poisoppiminen vie pidempään kuin oppiminen. Mutta pelkästään tämän informaation tunteminen näistä pimeyden ja valon kierroista psyykessään, on valtavan arvokasta teille.

Avatkaa nyt mielikuvituksenne sille, miten voitte käyttää tietoa näistä kierroista suuremmaksi hyväksenne. Jos meditoitte tai vain päiväunelmoitte, on mahdollista, että korkeampi itsenne kertoo teille parhaan tavan käsitellä näitä kiertoja. On kuitenkin oleellista tarttua niihin. Tämän olemuksenne luonnollisen energiavirtauksen hyödyntämisen sivutuote on, että teistä tulee voimaantuneempi. Käytätte tietoisesti energiaanne. On kyse sitten vetäytymisestä ja kääntymisestä sisäänpäin tai ilmentämisestä ulkoisesti, käytätte kuitenkin tietoisesti sitä. Tämä merkitsee, että tiedätte, miten rakentaa voimaa ja pitää se. Voitte silloin olla tehokkaampi ilmentäjä.

Emme tarkoita triviaalien asioiden ilmentämistä, vaan elämänne polun ilmentämistä sielunne silmien selkeydellä. Se on siis yleisilmentämistä - ei välttämättä egonne halujen ilmentämistä, vaan sielunne suuremman vision ilmentämistä täällä maan päällä. Tämä auttaa noiden energioiden integroimisessa ja vie itse asiassa teidät takaisin tasapainon keskipisteeseen, polariteetin ulkopuolella, paradoksioven kautta sydämeen.

MYÖTÄTUNTO - OVI YHDISTÄMISEEN

Kysymys: Sanotaanpa, että syntyy jokin tilanne. Jos pysyy neutraalina tuon tilanteen osalta, ei valitse tuomitsemisen taajuutta ja siksi menee lähemmäs sitä, kuka todellisuudessa on.

Kyllä, ja yksi avain neutraalina pysymiseen - koska ei ole eroa älyllisen tai tunneneutraalisuuden välillä - on myötätunto. Tämä siirtää teidät mielestä sydämeen. Monillakaan teistä ei ole vaikeuksia myötätunnon kanssa. Olette kaikki myötätuntoisia, teillä jokaisella on jokin ovi. Kenties se tapahtuu eläinten kanssa, ympäristö-, rotu- tai seksuaalisissa kysymyksissä, mutta jokaisella teistä on oma ovenne, joka siirtää teidät myötätuntoon. Voitte käyttää tuota ovea ensin kuin polkupyörän apupyöriä päästäksenne myötätuntoon. Sitten melko pian pystytte tekemään sen ilman apupyöriä. Myötätunto on avain, koska silloin olette neutraalissa tilassa, polariteetin ulkopuolella. Se on yksinkertaisempaa kuin kuulostaa - vain apupyörävaihe on ensin vähän turhauttava.

Kysymys: Olen vähän hämmentynyt, että myötätunto on keskipiste. Ajattelin rakkautta ja vihaa tai positiivista ja negatiivista. Myötätunto on tavallaan (ainakin minun mielestäni) negatiivinen rakkauden positiiviselle ja positiivinen vihan negatiiviselle. Melkein tuntuu, että myötätunto on polariteetin yksi pää - jokaiselle ajatukselle asteikon toisessa päässä.

Ette voi kokea kahta polariteettia samanaikaisesti, paitsi yhdistämällä ne, mikä on eri asia kuin niiden kokeminen kahtena erillisenä ajatuksena. Tämä merkitsee, että teillä on oltava kolmas tekijä viemään teidät ulos polariteetista. Sanotaanpa, että tuo kolmas tekijä on tällä ylhäällä ja se muodostaa kolmion rakkauden ja pelon polariteetin välille. Tällä kolmannella tekijällä on oltava riittävä yhteys kumpaakin polariteettiin voidakseen olla tuo ovi. Tämä merkitsee, että siinä täytyisi olla rakkautta, mutta siinä täytyisi myös olla sijaa pelolle ja mahdollisuus noiden energioiden käyttämiseen polttoaineena kolmannen tekijän luomiselle.

Sanoit, että näet yhteyden myötätuntoon ja rakkauteen. Mutta myötätunnolla on myös syvä yhteys pelkoon. Kun kuljette Rauhanpuistossa Hiroshimassa tai keskitysleirillä, niin vaikka saattaisi syntyä paljon, paljon erilaisia tunteita, on myös syvää pelkoa. On kyse sitten pelosta, että voisitte olla uhri tai että maailma on menossa ensimmäisessä luokassa helvettiin, tai mitä tahansa, niin löydätte pelon muiden tunteiden joukosta. Niinpä tämän kolmannen tekijän on kehityttävä noista kummastakin tunteesta.

Myötätunnon lisäksi on myös muita polariteetin tunne-evoluutioita, mutta keskitymme tässä myötätuntoon, koska se liittyy sydämeen ja sinne haluamme kohdistaa energiamme. Ajatus myötätunnosta on evoluutiota. Jos otetaan rakkaus ja pelko tai rakkaus ja viha ja kehitetään niitä kuin yhtälöä, saadaan myötätunto. Myötätunto ei ole vain rakkauden laajentuma, se on laajentuma muista tunteista yhdessä ja tämä luo uuden olemistason.

Meille on haasteellista puhua tästä, koska yritämme puhua sanoilla ja järjellä jostain, mikä liittyy sydämeen. Kun koette sen, ymmärrätte paljon paremmin kuin kommunikoidessamme siitä sanoin.

SAMANAIKAINEN RAKKAUS JA PELKO MUUNTAA POLARITEETIN

Kysymys; Ymmärrän sen paremmin sielussani kuin päässäni,

Leikkikää sillä vähän omissa pohdiskeluissanne ja meditoinneissanne ja jos olette oikein rohkea, sanotte ehkä korkeammalle itsellenne, oppaillenne: "Anna minulla tilanne, missä voin kokea tämän." Jos olette rohkea! [Naurua]

Tässä on tosi esimerkki. Oli eräs nainen, jonka kimppuun hyökättiin tarkoituksena kehon vahingoittaminen. Tietenkin tämä sai aikaan valtavan määrän pelkoa naisessa, mutta hyökkäyksen tapahtuessa (tämä nainen oli fyysisesti hyvin avoin) hän jotenkin tunsi hyökkääjän tuskan. Miestä oli hakattu lapsena tai ahdisteltu seksuaalisesti tai jotain. Ja nainen rakasti häntä. Tuolla hetkellä hän antoi miehelle rakkautta, mikä on pelon vastakkainen polariteetti. Kun hän tunsi pelkoa, hän vaihtoi yhtäkkiä rakkauteen, mikä toi kummankin tunteen yhteen myötätunnoksi. Tuolla hetkellä ryöstäjä antoi hänen laukkunsa takaisin ja itki kuin vauva (tämä on tositarina). Mies pyysi anteeksi satutettuaan melkein naista (tuossa kohtaa mies ei ollut hakannut häntä) ja lähti.

Tässä on esimerkki siitä, että aloitetaan toisesta polariteetista, siirrytään nopeasti toiseen ja sitten sydämeen myötätunnon kautta, jolloin koko todellisuus muuttuu. Tämä on konkreettinen esimerkki, mikä voi saada mielenne ja sydämenne vähän liikkeelle. Voitte leikkiä sillä, tuntea tämän kokemuksen tunnesävyjä ja se johtaa teidät syvempään ja syvempään ymmärrykseen.

Vuosien kuluessa olemme kuulleet monia tarinoita teiltä samanlaisista kokemuksista, ei ehkä yhtä dramaattisista, mutta joissa olette tunteet jotain, siirtyneet toiseen tilaan ja sitten siirtyneet sydämeen, jolloin koko tilanne muuttui. Tätä tulee tapahtumaan enemmän ja enemmän. Erona on, että voitte tietoisesti muuttaa sitä, jos haluatte. Joka kerta kokiessanne ei-halutun tilanteen (kenties joudutte umpikujaan ystävän kanssa), yrittäkää mennä rakkauteen tai myötätuntoon. Asettukaa tuon ihmisen kenkiin ja tuntekaa, mitä hän tuntee. Tämä vie teidät takaisin paradoksin keskipisteeseen ja avaa tuon oven. Sitten kun pääsette sinne, todellisuus muuttuu. Kunhan olette tehneet sen vilpittömästi, todellisuus muuttuu. Kun teistä tulee taitavampi tässä, alatte nopeasti nähdä, miten tehokasta se on.

Kysymys: Miten lähellä myötätunto on anteeksiantoa?

Se riippuu tilanteesta.

Kysymys: Ajattelen keskitysleiriä, missä perheiden oli katseltava rakkaidensa silpomista. Ainoa tapa hankkiutua eroon vihasta ja katkeruudesta, mitkä kietoutuivat heidän mieleensä, oli antaa ehdottomasti anteeksi toiselle ihmiselle. He usein tapasivat hänet myöhemmin ja kokivat sen.

Anteeksianto voi tosiaan olla myötätunnon sivutuote. Huomaatte, että se tulee myöhemmin, vaikka joskus se voi tuntua samanaikaisesti. Tietyissä tilanteissa ei ole ketään, jolle antaa anteeksi, mutta tuollaisissa tilanteissa anteeksianto on luonnollista, kun pääsette siihen pisteeseen. Joskus terapeutti saattaa kertoa teille, että teidän on annettava anteeksi jollekin henkilölle. No, ette voi antaa anteeksi jollekin, niin kuin tekisitte keittoa. Ei ole mitään reseptiä. Ensin teidän on sitouduttava tunteellisesti menemään myötätuntoon tai sydämeen ja sitten kaikki purkautuu siitä. Sitä ei voi kontrolloida päällä, vaan siihen sitoudutaan sydämen kautta.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Vanhoja viestejä voit lukea mm. näiltä sivuilta: www.adonai.fi/89 , http://luxonia.com/viestit , www.rosedalebooks.fi/foorumi/index.php
Näillä eri tyyppisillä sivuilla näyttää olevan laaja valikoima tekstejäni - en kuitenkaan suosi tai tue näitä sivuja sen enempää kuin muitakaan sivuja.

< PrevNext >