HomeViestejäSarah Biermann26.9.2011 - Päättää vai valita?

26.9.2011 - Päättää vai valita?

PÄÄTTÄÄ VAI VALITA?
 
Kirjoittanut Sarah Biermann (www.limitless-one.com)
26.9.2011
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Tutkin mielelläni sanojen energiaa ja muinaismerkityksiä. Olen kirjoittanut useita artikkeleita, joka on julkaistu blogissani "Language"-luokassa.
 
Viime aikoina olen ajatellut eroa sanojen "päättää" ja "valita" välillä. Minusta "päättää" tuntuu paljon raskaammalta, merkittävämmältä ja lopullisemmalta. Niinpä päätin vähän tutkia sanakirjasta niiden alkuperää. Tämän löysin.
 
Valita:
- vanhasta englanninkielestä: ceosan "valita, maistaa, kokeilla", sitä vastaa kreikan geuestahi "nauttia" ja latinan gustare "maistaa, nautiskella"
 
Päättää:
- 1400-luvun lopulta vanhasta ranskankielestä: päättäjä, latinasta decidere "päättää", "leikata irti", "leikata, tappaa"
 
Päättää-sanalla on sama etymologiajuuri kuin itsemurhalla! Ehdottomasti raskaampaa energiaa kuin valita-sanan alkuperä "maistaa, nauttia"!
 
Sisareni antoi minulle New York Times Magazinen, missä oli hyvin mielenkiintoinen John Tierneyn artikkeli otsikolla "To Choose is To Lose" (= valitseminen on häviämistä). Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että meillä on rajallinen määrä päätöksentekokykyä, ennen kuin meistä tulee päätösväsynyt. Kun meistä on tullut päätösväsynyt, mikä ei välttämättä merkitse tavallista väsymystä, niin joko lakkaamme kokonaan tekemästä päätöksiä tai alamme tehdä huonoja päätöksiä.
 
Päätösväsymystä lisääviä tekijöitä ovat päätösten määrä, niiden merkitys tai tärkeys ja niitä tehdessä käytetyn tahdonvoiman määrä. Kun tutkittiin ostajia saksalaisessa autokaupassa, asiakkaiden oli päätettävä esim. neljän eri vaihdekepinpään, 13 erilaisen pyöränvanteen, 25 erilaisen moottorikokoonpanon ja 56 mahdollisen sisustusvärin välillä. Ensin asiakkaat miettivät huolellisesti valintojaan, mutta päätösväsymyksen iskettyä he alkoivat valita oletusvaihtoehdon tai noudattaa automyyjän neuvoa. Manipuloimalla näiden päätösten järjestystä ja jättämällä kalliimmat valinnat viimeiseksi, keskimääräinen ero maksetun hinnan välillä oli noin 2000 dollaria autoa kohti.
 
Toiset tutkimukset osoittivat, että glukoosin saaminen aivoihin ainakin minimoi väsymystä ja joskus poisti sen täysin.
 
Tutkimuksessa israelilaisesta ehdonalaislautakunnasta glukoosin edut olivat päivänselviä. Tuomareille annettiin voileipä ja hedelmiä aamupäivällä. Vangeilla jotka ilmestyivät tuomarien eteen juuri ennen taukoa, oli noin 20%:n mahdollisuus päästä ehdonalaiseen. Niillä jotka tulivat tauon jälkeen, oli noin 65%:n mahdollisuus. Juuri ennen lounasta todennäköisyys putosi noin 10%:iin ja hyppäsi 60%:iin heti sen jälkeen. Mahdollisuus päästä ehdonalaiseen putosi jatkuvasti iltapäivän kuluessa.
 
Kun tuomarin kyky tehdä päätöksiä alenee, hän tekee helpoimman päätöksen, jolla on vähiten mahdollisia seuraamuksia. Jos rikollinen pääsee ehdonalaiseen ja palaa rikolliseen elämään, se olisi suuri seuraamus. Jos hän kuitenkin pysyy vankilassa, niin hän hakee tulevaisuudessa taas ehdonalaista ja saattaa onnistua silloin. Tämä päätös tuomarin on helpointa tehdä.
 
Toinen merkittävä päätösväsymyksen syy on tahdonvoiman käyttäminen, vastustaen sitä, mitä haluamme. Yleisimmin vastustettuja haluja yhden tutkimuksen mukaan olivat tarve syödä ja nukkua, halu leikkiä tai levätä. Toisia vastustettuja haluja olivat seksi, jonkin ostaminen, jollekin sen kertominen, mitä oikeasti ajattelee hänestä ja osallistuminen erilaiseen sosiaaliseen vuorovaikutukseen, mm. Facebook.
 
Voitte kuvitella, miksi tämä tekee yrityksestä pysyä erikoisruokavaliolla todella haastavaa. Se on pattitilanne.
 
Vastustaakseen halua syödä jotain tarvitsee tahdonvoimaa.
Saadakseen tahdonvoimaa täytyy syödä.
 
Ei mikään ihme, että kun on pitkän päivän yrittänyt syödä oikeita ruokia (mitä se kenellekin merkitsee), tehdä oikeita päätöksiä, pitää ajatukset positiivisena, vastustaa sellaisen sanomista, mikä saa vaikeuksiin tai suututtaa jonkun tai antaa kenenkään tietää, kuinka outo oikeasti olemme, haluamme mennä vain kotiin ja ahmia suklaapiparin!
 
Tietysti mikä tahansa ruoka mikä muuttuu lopulta glukoosiksi, ruokkii tuota päätöksiä tekevää aivo-osaa, mutta sokerilliset aineet menevät sinne nopeammin.
 
Elämme maailmassa, jossa on enemmän mahdollisia päätöksiä kuin ennen. Kuvitelkaa elävänne maatilalla 200 vuotta sitten. Useimmat päivät olivat samanlaisia. Nouset aamunkoitteessa, syöt jotain velliä, pukeudut luultavasti samaan yksinkertaiseen asuun kuin edellisenä päivänä, lypsät lehmät jne. Ajatelkaa sitä päätösmäärää, mitä me teemme joka aamu. Kahvia vai teetä? Muroja vai paahtoleipää vai ainoastaan banaani? Katsotko sähköpostit tai Facebookin vai et? Katsotko uutiset? Mikä pusero tai paita, housut vai hame vai mekko? Mitkä kengät ja sukat? Mikä jakku tai neule? Ja tässä on vain päivän ensimmäiset 45 minuuttia.
 
Puhumattakaan siitä, miten paljon me kaikki tunnemme painetta "oikeiden" päätösten tekemiseen. Hyvin monet meistä ovat valtavassa siirtymäkaudessa näinä päivinä. Olemme kauhuissamme, että jos teemme väärän päätöksen, niin jotain pahaa tapahtuu. Voisimme epäonnistua (tai onnistua), voisimme tehdä vararikon, toiset voisivat torjua meidät ja ennen kaikkea, emme ehkä onnistuisi pääsemään uudelle maapallolle. Meidän täytyy "pysyä valossa", keskittyä taajuutemme nostamiseen ja ennen kaikkea tehdä palveluksemme planeetalle. Ja kaikki tämä tapahtuu, kun maailma näyttää hajoavan.
 
Ei mikään ihme, että hyvin monet ihmiset joiden kanssa puhun, ovat uupuneita. He ovat toimineet tahdonvoimalla hyvin pitkään ja he ovat vain loppuun kuluneita. Kuulen sellaisia asioita kuin "En vain saa itseäni tekemään asioita, joita minun pitäisi." Näihin asioihin sisältyy talon pitäminen tahrattoman puhtaana, vanhempien luona käyminen sunnuntaipäivällisellä, suunsa pitäminen kiinni, kun työpaikan idiootit jatkuvasti hävettävät ja leikkivät typeriä valtapelejään jne.
 
Mitä meidän siis pitäisi tehdä tälle tilanteelle? Muistakaa, että päätösväsymystä lisääviä tekijöitä ovat:
 
- päätösten määrä
- päätösten merkitys tai tärkeys
- päätöksentekoon käytetyn tahdonvoiman määrä.
 
Ei ole kovin todennäköistä, että tulemme jatkossa elämään kuin tuolla maalaisfarmilla 200 vuotta sitten. Tässä modernissa ajassa ympärillämme on mahdollisuuksia ja se on hyvä asia. Voimme kuitenkin päästää irti väärien päätösten tekemishuolesta. Meidän ei tarvitse ajatella, että jokainen päätös on todella merkittävä ja jos möhlimme siinä, tulee huonoja seuraamuksia. Tuo levottomuus mahdollisesta huonosta lopputuloksesta, mihin pelkomme mukaan meillä ei ole kontrollia, on vanhaa energiaa, joka yrittää saada takaisin Maapeliin. Siihen ansaan ei tarvitse mennä.
 
Ahrazulta/Osirikselta
 
"Todella nautimme värikkäästä ja eloisasta Maatodellisuudesta. Vaikkemme ole täysin ruumiillistuneena tähän todellisuuteen, jaamme toki kokemuksenne. Ja tiedämme, miten intensiivistä ja usein haastavaa elämänne on tällä hetkellä. Haluaisimme auttaa sen paineen helpottamisessa, minkä alla elätte. Ja todellakin tiedämme, miten paljon painetta on!
 
Vedä siis kanssamme syvään henkeä. Tässä hetkessä nyt, kaikki on hyvin. Sillä juuri nyt päästä irti tulevaisuuden huolesta ja menneisyyden katumisesta. Tuo tietoisuutesi kehoon ja tähän nyt-hetkeen. Rentoudu ja tunne rakastava ja tukeva syleilymme. Olet turvassa. Ei ole mitään, mitä voit tehdä väärin. Sanon tämän uudestaan: ei ole mitään, mitä voit tehdä väärin! Menestyksesi on taattu.
 
Sinut on turvallisesti lukittu transformoitumisen T-raiteelle. Sinua ei jätetä taakse, sinun ei tarvitse kiirehtiä ja tehdä "elämäntyötäsi". Olet jo saavuttanut sen, mitä tulit tänne tekemään meidän saamiseksi T-raiteelle! Onnittelu! Anna meidän tulla nyt vähän lähemmäs ja juhlia kanssasi. Olet onnistunut. Vielä enemmän, olet voitokas! Ota hetki tunteaksesi se. (Nyt Sarah haluaa katsoa "onnistumisen" ja "voiton" sanakirjasta.)
 
Osa transformaatiota mitä koet nyt, on vaihtamista päätöksen tekemisestä mielessäsi valintojen tekemiseen sydämessäsi. Sen sijaan että yrität selvittää kaiken, punniten jokaisen mahdollisuuden mahdollisia seuraamuksia ja uuvuttaen itsesi, käytä tunneaistiasi valintojesi tekemisessä. Voit luottaa tietäväsi, mikä on oikein sinulle, jos pysyt sydämessäsi, tietämisessäsi ja tuntemisessasi.
 
Kyllä, nautimme todella Maatodellisuuden elämän sykkeestä. Tämä on houkutellut meidät osallistumaan. Se on hyvin rikas, värikäs ja aistillinen. On hyvin monia kokemuksia, joita voi saada vain täällä. Raskaus, vastuu ja huoli eivät kuitenkaan ole kovin houkuttelevia. Nämä asiat ovat osa vanhaa todellisuutta ja matkalla pois. Voitaisiin sanoa, että ne kuitenkin potkivat ja huutavat matkallaan. Haluamme teidän tietävän, että raskautta, kamppailuja, tuomitsemista ja loukkauksia nousee. Kyllä, ne ovat matkalla ulos. Uusi todellisuus minkä autoitte luomaan ja ilmentämään maan päälle, on paljon kevyempi. Tiedätte, mikä on mahdollisuus, koska autoitte luomaan sen. Ja tuo mahdollisuus tulee ehdottomasti tapahtumaan.
 
Siis taas kerran, vedä syvään henkeä kanssamme ja tunne rakastava syleilymme, tunne oma onnistumisesi ja tiedä olevasi turvassa.
 
Hemmottele ilman syyllisyyttä itseäsi jollain, mikä saa olosi tuntumaan hyvältä. Anna kehosi levätä, kun se sitä tarvitsee. Se käy tällä hetkellä läpi hyvin monia transformaatioita. Sinun on ok olla oma itsesi. Olet upea ja rakastettu, juuri sellaisena kuin olet. Ja on ok, jos talosi ei ole täysin puhdas!
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Vanhoja viestejä voit lukea mm. näiltä sivuilta: www.adonai.fi/89 , http://luxonia.com/viestit , www.rosedalebooks.fi/foorumi/index.php
Näillä eri tyyppisillä sivuilla näyttää olevan laaja valikoima tekstejäni - en kuitenkaan suosi tai tue näitä sivuja sen enempää kuin muitakaan sivuja.

< PrevNext >