HomeViestejäSelacia22.5.2020 - Sosiaalista jakautumista maskien vuoksi

22.5.2020 - Sosiaalista jakautumista maskien vuoksi

SOSIAALISTA JAKAUTUMISTA MASKIEN VUOKSI
- Jakautunutta kuitenkin keskenään yhteydessä
 
Kirjoittanut Selacia (selacia.com)
22.5.2020
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Historia on osoittanut, että suuren epävarmuuden myötä tulee pelkoa ja ihmisen tarve kontrolloida omia olosuhteitaan. Tämä on heimopiirre. Se on tunnepohjaista. Se voi saada aikuiset ihmiset käyttäytymään kuin lapset. Ja se voi jakaa ihmisiä – myös perheitä – mikä aiheuttaa vielä enemmän pelkoa. Tämä tuhoava kierre on nyt keskiössä ympäri maailmaa, mitä katalysoi yleisesti covid ja nyt erityisesti kasvomaskien käyttäminen. Riippumatta siitä, mitä sinä tunnet maskeista, jatka lukemista saadaksesi laajemman näkökulman siitä, mitä tapahtuu.
 
Taustaa
 
Kuten kirjoitan "Ennusteissa 2020", olemme ennenkuulumattomien häiriöiden ja epävarmuuden vuodessa. Jo ilman globaalia covid-pandemiaa vuoden 2020 oli määrä olla yhteiskunnallisten muutosten ja mullistusten merkittävä kynnys.
 
Tämän vuoden energiat asettavat näyttämön jatkuvalle kaaokselle ja sen syvemmälle tarkastelulle, mitä olemme yhteiskuntana luoneet. Ikään kuin universumi antaisi meille kvanttipeilin nähdäksemme totuuden siitä, miten elämme, miten kohtelemme toisiamme ja miten kohtelemme Maata. Tuo peili ei katoa – ei, ennen kuin näemme yksilöinä ja kollektiivisesti, mitä se heijastaa ja mitä täytyy muuttaa, ja sitten tulemme yhteen tekemään nuo muutokset. "Yhdessä" on avain.
 
Yllä kuvaamani prosessin aikana meillä on epäilemättä lukemattomia kiistoja asioista, jotka meidän täytyy oppia. Kuten ihmisellä on taipumusta epävarmuuden aikana, saatamme etsiä syitä, miksi asioita tapahtuu, ja haluamme syyttää jotakuta tai jotain. Tuon prosessin aikana ihmiset voivat pitää salaliittoteorioita hyvin vetoavina.
 
Lisäksi, silloinkin kun on faktoja tiedemiehiltä ja terveysasiantuntijoilta, pelko voi saada yleensä maadoittuneen ja harkitsevan ihmisen sivuuttamaan faktat ja sallimaan tunteiden vaikuttaa ajatteluun ja tekoihin, ja esimerkiksi viettää tuntitolkulla Twitterissä lukemassa viimeisimpiä "uutisia".
 
Tiesitkö, että Carnegie Melon yliopiston tutkijat päättelivät 20.5., että lähes puolet tileistä jotka tweettaavat koronaviruksesta, on luultavasti botteja? Tutkijat sanoivat, että oli 100 valekertomusta covidista, joita bottien kontrolloimat tilit lisäsivät Twitterissä.
 
Sosiaalinen jakautuminen maskien vuoksi on intuitionvastaista. Maskit ja sosiaalinen etäisyys ovat väliaikainen toimenpide estämään tämän viruksen lisäleviäminen, jota emme vielä täysin ymmärrä. Se on täällä. Se on tarttuva. Tämä ei ole henkilökohtaista. Siinä ei ole kyse vapaudestamme. Olemme keskenään yhdistynyt globaali yhteiskunta – mitkään rajat eivät pysty hillitsemään tällaista infektiosairautta. Mutta jokainen meistä voi tehdä oman osansa maailmamme auttamisessa pääsemään läpi tästä kriisistä. Jos se merkitsee tilapäistä maskin käyttämistä viruksen hillitsemiseksi, niin muistamme, että se on väliaikaista. Se on ystävällisyystekomme näinä hetkinä.
 
Mitä voit tehdä
 
Ehdotan olemaan tietoinen siitä, mitä informaatiota katselemme. Kouluta itseäsi kerran päivässä päivän perusuutisilla, ja sitten irrottaudu siitä, jotta et ole liian täynnä. Älä tietenkään katsele uutisia enää tuntia ennen nukkumista. Pyri tietämään faktat ja tiede. Käytä intuitiotasi tarkistamaan informaatio ja katso syvemmälle. Useimmat tarinat ovat kuin äänitavuja – otsikoita joissa on huomion herättävää informaatiota. Monet niistä vetoavat tunteisiisi, mukaan luettuna ärsytys ja viha jota ehkä tunnet kotona pysymisestä tai muista covidiin liittyvistä rajoituksista.
 
Roolimme jumalaisina muutoksentekijöinä on olla positiivisen muutoksen eturintamassa yhteiskunnassamme – antaa esimerkki muille. Sen tekemiseksi meidän täytyy pysyä maadoittuneena, kehittää sisäistä viisauttamme ja oppia käyttämään erottelukykyä. Taitoa tarvitaan oman mielemme valvomiseen ja eron oppimiseen egomielemme ja sisäisen viisautemme välillä.
 
Egomieli
 
Osa egoluontoamme on ottaa asiat henkilökohtaisesti, suuttua ja loukkaantua asioista, jotka ovat neutraaleja. Loppujen lopuksi, egomielemme on se, joka laittaa leimoja asioihin. Ja leimaaminen vie meidät kvanttisuudesta lineaariseen perspektiiviin, johon sisältyy tuomitseminen.
 
Kun kuljemme tuota tietä, egomielemme jaarittelu voi kiertää kehää ja lisätä järkytystämme toistuvilla ajatuksilla siitä, miksi tämä tai tuo on huono tai ei-hyväksyttävä. Tuossa mielen jaarittelussa egomielemme tietysti lisää oman ennakkoasenteensa ehdollistumisesta ja altistumisesta sosiaalisen median ryhmäajattelulle. Se miltä tämä näyttää kullakin meistä, riippuu mediasta, johon keskitymme, ja uskomuksista jotka jaamme ympärillämme olevien kanssa.
 
Miksi meidän täytyy mennä egon yli
 
Se mitä tapahtuu sosiaalisessa jakautumisessa maskien käyttämisestä, on täydellinen esimerkki kuvaamastani dynamiikasta. Kun aiemmin tuntematon virus saapui ja levisi maailmanlaajuisesti, pelkästään se laukaisi suuren epävarmuuden yhteiskunnassa. Tällaisen tietämättömyyden energia on syvällekäyvää. Kun siihen lisätään se tehoton johtajuus, jota olemme kokeneet covid-kriisin aikana, ihmisen hermostossa alkaa kellot soida. Paljon tästä on tiedostamatonta, mutta se on olemassa.
 
Egomme ei saa meitä pois tästä kriisistä nopeammin. Luonteensa mukaisesti ego hämmentää asioita ja luo vielä lisää kysymyksiä sisällemme. Egon kysymyksiin ei ole vastauksia. Noihin kysymyksiin sisältyy kuitenkin tarinoita – paljon tarinoita. Ja voimme jäädä niin kiinni noihin tarinoihin, että kadotamme itsemme, sisäisen rauhamme ja kykymme hahmottaa, mikä on aitoa ja totta.
 
Pyritäänpä nostamaan itsemme pelko-oktaavien yläpuolelle, saadaksemme hengen korkeamman näkökulman. Jokaisella meistä on potentiaali tähän. Se vaatii enemmän ponnistelua kriisin aikana, mutta pystymme siihen. Luota tähän. Tiedä, että sinut on koodattu kehittämään kykyjäsi ja taitojasi hyvin tarkoituksellisilla tavoilla vuoden 2020 aikana. Täysin uusi maailma on tekeillä, ja sinä autat sen luomisessa.
 
Odotan innolla palautettanne näistä teemoista sekä tietääkseni, miten voin palvella teitä laajemmin 2020. Ottakaa vapaasti yhteyttä minuun nettisivujeni kautta.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >