HomeViestejäMuita kirjoittajia11.2.2020 - Meredith Martin - Mikä on empaatti ja miten sellaisena selviydytään

11.2.2020 - Meredith Martin - Mikä on empaatti ja miten sellaisena selviydytään

MIKÄ ON EMPAATTI JA MITEN SELLAISENA SELVIYDYTÄÄN
 
Kirjoittanut Meredith Martin (www.in5D.com)
11.2.2020
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Oletko koskaan miettinyt, mikä empaatti on? Tai jos tiedät olevasi empaatti, oletko koskaan tarvinnut opastusta siinä, miten siitä selviydytään paremmin? Jos olet, niin sain sinut innostumaan! Lue eteenpäin ja saat tietää, mikä empaatti on ja miten sellaisena selviydytään kuin ammattilainen.
 
Oletko koskaan tai onko sinusta koskaan …
 
* kuullut jonkun kertovan ongelmistaan ja sitten … hitaasti mutta varmasti … alat olla huolissasi noista samoista ongelmista? Vaikka nuo ongelmat eivät ole sinua?
 
* tuntunut kummalliselta jonkun vieressä, jolla on tuskaa? Tai tuntenut juuri samoja oireita, kuin jollain tuskasta kärsivällä on? Tämä voi olla fyysistä kipua, tunnetuskaa tai eksistentiaali- tai henkistä tuskaa? Esimerkiksi, työtoveri jolla on myllerrystä kotona, tulee usein töihin masentuneena ja hermostuneena. Ja kun olet hänen lähellään, sinustakin alkaa tuntua masentuneelta ja hermostuneelta?
 
* tuntenut vetoa ihmisten auttamiseen? Silloinkin kun he eivät pyydä apua?
 
* tuntenut halua pelastaa joku hänen omilta ongelmiltaan?
 
* ollut ihmisryhmässä, joka ajattelee tai tuntee tietyllä tavalla, ja pelkästään olemalla siinä alat ajatella tai tuntea samalla tavalla? Vaikket aidosti tunne tai ajattele, että tuo tietty asia on totta?  
 
No, jos mikään tästä resonoi kanssasi, saatat olla empaattinen. Empaattinen? Mitä se edes merkitsee?! Se merkitsee: empaatit ovat ihmisiä tai eläimiä, jotka omaksuvat helposti toisten energian. Ja energiaa on kaikkialla, kaverit! Koska energiaa ovat … tunteet, ajatukset, uskomukset, tuska, käyttäytyminen, ideat.
 
Ja kaiken tämän energian pyöriessä ympärillä kaikkialla, on helppoa omaksua tuo energia empaattina. Tämä merkitsee, että empaatilla on taipumusta …
 
* tehdä jonkun toisen ongelmasta omansa. Empaateilla on kyky helposti tuntea toisten ihmisten ongelmien energia. Vaikkei ongelmalla ole mitään tekemistä empaatin kanssa, hän ottaa sen tietämättään itselleen, koska se tuntuu hyvin todelliselta myös hänestä.
 
* tuntea toisen tuska. Empaateilla on taipumusta kokea toisten tuska. Tämä merkitsee, että empaatit voivat tuntea kirjaimellisesti toisten ihmisten mentaalisen, fyysisen ja/tai henkisen tuskan. Se on erittäin todellinen ilmiö, ja se voi todella näännyttää sinut, jos et osaa erottaa, mitä on sinun ja mikä ei ole.
 
* haluta ojentaa auttava kätensä. Empaatit voivat tuntea vetoa auttaa, parantaa tai muuten pelastaa ystäviä, perhettä, kumppaneita näiden omilta ongelmilta. Vaikka siitä olisi haittaa heille itselleen. Tämä johtuu sitä, että empaatti haluaa helpottaa sitä tuskaa, jota hän tuntee hyvin helposti itse. Älä ymmärrä minua väärin – on aina mahtavaa auttaa toisia. Mutta se voi olla tuhoisa kierre, jos olet empaatti ja autat jatkuvasti toisia sen sijaan, että autat itseäsi ensin.
 
* ottaa jonkun toisen muun ajatusmallit. Kyllä, empaateilla on kyky ottaa itselleen jonkun toisen ajatukset. Mutta kyse ei ole kuitenkaan vain ajatuksista. Se voi olla myös uskomuksia, ideoita ja käyttäytymistapoja. Tässä on esimerkki. Olette ystäviä A:n kanssa ja nautit todella olla hänen kanssaan. Mutta sinulla on ystäväryhmä, joka ei pidä A:sta. Heillä on hyvin tietynlaisia ajatuksia hänestä ja he kertovat ne sinulle. Vaikka tiedät, ettet usko näitä ajatuksia, alat alitajuisesti uskoa joka tapauksessa nämä asiat, koska empaattina oleminen merkitsee alttiutta toisten ihmisten energialle.
 
Siis edes oivaltamatta sitä, empaatit voivat helposti uskoa, tuntea, ajatella tai kokea jonkun toisen juttuja. Jonkun toisen tuskaa. Jonkun toisen ongelmia. Ja kaikki tämä voi tapahtua empaateille pelkästään olemalla toisten ihmisten lähellä.
 
Mutta merkitseekö tämä, että olet hullu? Ei.
Merkitseekö tämä, että olet kummallinen? Ehdottomasti ei.
Merkitseekö tämä, että olet erilainen? Et niin paljon, kuin luulisit. Nimittäin kaikilla meistä on jollain tasolla empaattisia kykyjä. Sen voimakkuus vain vaihtelee yksilöstä toiseen.
 
Kerrataanpa siis:
1. Tiedämme, mikä empaatti on.
2. Tiedämme hänen energeettiset taipumuksensa.
 
Mutta jokapäiväisellä tasolla, mitä empaatti tuntee? Mitä hän kokee? No, empaateilla on taipumusta …
 
* tuntea ahdistusta suurissa väkijoukoissa, sairaaloissa tai sotkuisissa paikoissa
* saada syviä tunnekokemuksia katsellessaan elokuvaa tai lukiessaan tarinaa; tämä pätee sekä positiivisiin että negatiivisiin tarinoihin
* kokea laaja kirjo tunteita kuunnellessaan jonkun jakavan henkilökohtaisen tarinansa tai muistonsa
* tuntea olonsa jotenkin huonoksi käydessään paikassa, jossa kummittelee tai jossa jotain traumaattista on tapahtunut
* kokea ylistimuloitumista elämässä yleensä; tähän sisältyy mm. kovat tai toistuvat äänet, keinovalo, karheat vaatteet, voimakkaat hajut, vieraat mausteet ja/tai jokapäiväinen hevonpaska, jota kanssaihmiset jauhavat
 
Rehellisesti sanottuna, hemmetti, kuulostaa kiroukselta olla empaatti, vai mitä? Ymmärrän. Mutta sen ei tarvitse tuntua siltä. Kaikki tämä on itse asiassa lahja. Mutta voidakseen nähdä sen sellaisena, täytyy olla hyvin tietynlainen työkalusetti. Selitetäänpä tuota työkalusettiä.
 
1. Erottelukyky
 
Erottelukyky on kyky tarkistaa itseltään ja arvioida, mikä on omaa ja mikä ei. Esimerkiksi, Ben meni kotiin jouluksi. Hän kuunteli nuoremman veljensä ahdinkoa, miten elämä oli kovaa. Vierailun jälkeen Ben oli alakuloinen, koska hän tietää, miten kovaa elämä voi olla. Mutta Ben käytti erottelukykytyökalua ja tarkisti itseltään asian. Ja hän havaitsi, että alakulo ei itse asiassa ollut hänen. Se oli veljen. Ben-joukkue: 1, Masennusjoukkue: 0
 
2. Henkilökohtaiset rajat
 
Henkilökohtainen raja on yksinkertaisesti sellainen, jonka voit luoda itsellesi auttamaan oman fyysisen, mentaalisen ja henkisen energiasi ylläpitämisessä. Esimerkiksi, Sally energisoituu olemalla yksin kotona sunnuntai-iltaisin. Mutta Bob houkuttelee häntä kanssaan katsomaan konserttia hänen rakkaana sunnuntai-iltanaan yksin. Sally sanoo yksinkertaisesti "ei" Bobin herkeämättömästä anelusta huolimatta. Sally piti henkilökohtaisen rajansa ja pysyi kotona sanomalla tiukasti "ei".
 
3. Energiasuojaus
 
Energiasuojausta on pelkästään kuvitella suojaus ympärilleen. Ja on roppakaupalla tapoja suojautua energeettisesti. Mutta yksinkertaisuuden nimissä, keskity sydämeesi ja kuvittele sokaisevan valkoinen valo ympärillesi. Tee tämä, kun olet fyysisesti, mentaalisesti tai tunteellisesti rasittavassa tilanteessa, koska tämän valon kuvitteleminen kohottaa sinua ja suojaa sinut riippumatta siitä, missä olet tai mitä teet. Ja jos haluat superlatautuneen suojan, pyydä enkeleitäsi auttamaan. Kuiskaa ääneen tai sano sisäisesti: "Rakastavat enkelit, suojatkaa energiani nyt. Kiitos."
 
Se on siinä, ihmiset! Empaattiset kyvyt ovat lahja, jotka on tarkoitettu auttamaan meitä kokemaan ja yhdistymään helposti maailmaan ympärillämme. Mutta empaattisten kykyjemme hyödyntämiseksi todella, meidän täytyy tietää, miten käytetään erottelukykyä ja suojaudutaan. Sekä fyysisellä että energiatasolla.
 
Siis tiedä, ettet ole yksin tässä. Tiedä, että voit olla menestynyt sen sijaan, että tämä lannistaa sinut. Ja lopuksi tiedä, että on sinun vallassasi tietää, miten kukoistetaan omissa empaattisissa kyvyissään.
 
Sinun täytyy vain
1. käyttää erottelukykyä
2. asettaa omat rajasi ja
3. suojautua energeettisesti.
 
Koska sinua rakastetaan ja olet täysin sen arvoinen. Valaiskoot nämä työkalut polkuasi ja ymmärrystäsi, rakas ystäväni :)
 
Kaikkea rakkautta,
Meredith
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >