HomeViestejäMuita kirjoittajia17.9.2015 - Hillary Gerstler - Kirje empaattisille ihmisille

17.9.2015 - Hillary Gerstler - Kirje empaattisille ihmisille

KIRJE EMPAATTISILLE IHMISILLE – KUN TUNNET TÄYSIN NÄÄNTYNEESI, MUISTA TÄMÄ
 
Kirjoittanut Hillary Gerstler (thespiritscience.net)
17.9.2015
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Empaattisena minulle on aivan liian tuttua, miltä tuntuu eksyä. Tuntea olevansa vain kajastus siitä ihmisestä, joka tiedät olevasi. Minulle on aivan liian tuttua, miten helppoa on päätyä suhteeseen, jossa ei ole omaa ääntä, ja uskoa, että koska minulla on paras tarkoitus, toisillakin on. Olla sameassa lahdessa ilman melaa näkyvissä. Anna sanojeni olla tuo mela.
 
Empaattisina meillä on ainutlaatuinen kyky jäädä jumiin masennukseen, jonka aiheuttaa kuriton ympäristö. Syynä on, että empaattisina pystymme sisäistämään toisten ihmisten tunteet ikään kuin ominamme.
 
Tunnemme kirjaimellisesti, mikä tekee rakkaistamme onnellisen, ja vielä pahempaa, mikä tekee heistä vihaisen ja järkyttyneen.
 
Näistä tunteista tulee niin pakahduttavia, että oivaltamattamme tätä alamme antaa KAIKEN, jotteivät he suutu tai järkyty – tunnemme pienimmänkin ärsytyksen, jonka he tuntevat.
 
Vaikka voimme romantisoida tätä ilmiötä, todellisuudessa empaattinen ihminen häipyy unholaan. Meidän tunteistamme tulee vähäpätöisiä ja alamme oikeasti uskoa, ettei omilla tunteillamme ole lainkaan merkitystä.
 
Tässä kohtaa masennus alkaa, koska syvällä, syvällä sielumme syvyyksissä taistelemme ollaksemme vapaa.
 
Jotkut ihmiset ehkä sanovat: "Millainen ihminen saisi jonkun tuntemaan tuolla tavalla?" Totuus on, että (suurin osa) rakkaistamme ei ole luonnostaan pahoja. Se tapahtuu tavallisesti heidän tietämättään. Se voi alkaa siitä, että vaadimme heitä valitsemaan ravintolat ja ajanvietteet, koska "haluamme vain tehdä heistä onnellisen".
 
Pienet merkityksettömät eleet asettavat mallin sille, miten sinua saa kohdella. Toisin sanoen asetat mallin, että he ovat tärkeämpiä kuin sinä – ja miksi he sen vuoksi kunnioittaisivat sinua.
 
Olemme niin täysin näiden tilanteiden otteessa ja elämme rakkaillemme, että vaikka olisimme kuinka masentunut, lähteminen ei koskaan näytä vaihtoehdolta. Kirjaimellisesti kuolisimme mieluummin, kuin rikkoisimme jonkun rakkaamme sydämen. Tästä syystä hyvin monet empaattiset ihmiset ovat myös itsemurha-alttiita.
 
Tätä ilmiötä ei tapahdu ainoastaan romanttisissa suhteissa. Tätä voi helposti tapahtua ystävyyssuhteissa, tiedostamattamme edes sitä. Ystävät saattavat jatkuvasti kysyä neuvoamme, mutteivät pysähdy kuuntelemaan meidän ongelmiamme. Olemme asettaneet mallin, että meidän ongelmamme ovat vähemmän tärkeitä, että ME olemme vähemmän tärkeitä.
 
Sama tapahtuu vanhemman ja lapsen suhteessa. Empaattisina lapsina tunnemme äärimmäistä painetta olla tuottamatta pettymystä vanhemmillemme, koska sisäistämme tuon pettymyksen, ja siksi meistä tulee pettynyt itseemme.
 
Kolikon kääntöpuolella, empaattisina vanhempina annamme kaikkemme varmistaaksemme, että lapsemme ovat onnellisia, heistä huolehditaan, ja että lapsemme tietävät, että meidän on koskaan mahdotonta olla pettynyt heihin.
 
Olemme parhaita mahdollisia vanhempia, koska kasvatamme lapsia, joilla on enemmän itseluottamusta ja jotka tuntevat olonsa mukavaksi omissa nahoissaan.
 
Kun tunnet pakahtuvasi, kun olet antanut kaiken energiasi tosille ja sinun täytyy ladata itsesi, muista aina:
 
1) Ansaitset onnellisuuden – ota aikaa itsellesi.
2) Tunteesi eivät ole vähemmän tärkeitä kuin kenenkään muun tunteet.
3) Olemme kaikki yhteydessä – kun satutat itseäsi, satutat toisia.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.  

< PrevNext >