HomeViestejäMuita kirjoittajia5.7.2016 - Anna LeMind - Miksi olemme yksinäisiä liikayhdistyneessä maailmassa?

5.7.2016 - Anna LeMind - Miksi olemme yksinäisiä liikayhdistyneessä maailmassa?

MIKSI OLEMME YKSINÄISIÄ LIIKAYHDISTYNEESSÄ MAAILMASSA?
 
Kirjoittanut Anna LeMind (www.learning-mind.com)
5.7.2016
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Maailma ei ole koskaan ollut näin yhdistynyt. Viestintä- ja internet-teknologia on tehnyt mahdolliseksi pysyä yhteydessä kenen kanssa tahansa asuinpaikasta riippumatta. Tänä päivänä on luultavasti mahdotonta löytää ihmistä, joka ei käytä sosiaalisia verkostoja ja välittömän viestinnän sovelluksia, joista on tullut oleellinen osa elämäämme. Monet ihmiset eivät pysty edes kuvittelemaan päivärutiinejaan ilman suoraa kommunikointia, ja heistä tuntuu vallinaiselta, jos he eivät chattaa ystäviensä kanssa ja näe heidän päivityksiään Facebookissa ainakin kerran päivässä. Emme ole periaatteessa koskaan yksin, ja kuitenkin olemme yksinäisempiä kuin koskaan.
 
Tämä ei ole ainoastaan väite – tutkimukset osoittavat, että yksinäisyyttä tuntevien ihmisten määrä kasvaa jatkuvasti. Esimerkiksi Mielenterveyssäätiö havaitsi, että Iso-Britanniassa 10% ihmisistä tuntee yksinäisyyttä ja 48% vastaajista uskoo, että modernista ihmisestä tulee aina vain yksinäisempi.
 
Näyttää siltä, että yksinäisyyden tunne on oikea epidemia yhteiskunnassamme. Mutta miksi tunnemme näin, vaikka käytössämme on monia tapoja kommunikoida muiden ihmisten kanssa päivän joka hetki? Otsikon kysymykseen vastataksemme, selvitetäänpä ensin, mitä yksinäisyys itse asiassa on. Vaikka sanakirja ehdottaa, että se on olemista yksin tuntien samalla surua ja eristyneisyyttä, yksinäisyys on paljon monimutkaisempaa.
 
Oletko koskaan ollut ihmisten seurassa, joiden kanssa sinulla ei ollut paljon yhteistä? Tai kenties vieraiden tai tuttujen seurassa, jotka olivat hyviä ystäviä keskenään eivätkä kiinnittäneet paljon huomiota sinuun? Jos sinulla on ollut vastaavia tilanteita, olet samaa mieltä, että noina kertoina olet tuntenut yksinäisyyttä olematta yksin.
 
Tätä yksinäisyys oikeasti on – yhteyden ja ymmärryksen puutetta riippumatta siitä, oletko yksin vai et. Itse asiassa, tämä tunne saattaa olla voimakkaampi silloin, kun olet ihmisten kanssa, joiden kanssa et resonoi, kuin ollessasi oikeasti yksin. Minäpä siteeraan Robin Williamsia tässä: "Ajattelin ennen, että pahinta elämässä olisi päätyä olemaan yksin. Ei ole. Pahinta elämässä on päätyä ihmisten joukkoon, jotka saavat tuntemaan yksinäiseksi."


Eikö se siis ole syy, miksi olemme niin yksinäisiä tässä liikayhdistyneessä maailmassa, jossa elämme tänä päivänä? Populaarikulttuuri ja liika turvautuminen sosiaaliseen mediaan ovat periaatteessa saaneet meidät uskomaan, että ihmisviestinnässä on kyse määrästä, eikä laadusta.
 
Tämän ristiriidan havainnollistamiseksi esitän sinulle kaksi yksinkertaista kysymystä: miten monta ystävää sinulla on Facebookissa ja miten monen kanssa heistä sinulla on oikeasti syvä yhteys? Lyön vetoa, että useimmilla teistä on satoja Facebook-ystäviä ja voitte kuitenkin nimetä vain muutaman ihmisen, joiden kanssa olette todella läheisiä.
 
Kuten näet, meiltä puuttuu modernissa maailmassa syvä ja merkityksellinen yhteys toisiin ihmisiin, mikä saa meidät vääjäämättä tuntemaan yksinäisyyttä. Ympärillämme on jatkuvasti ihmisiä (jos ei fyysisesti, niin ainakin virtuaalisesti) ja kuitenkin meistä tuntuu harvoin todella läheiseltä kenenkään kanssa henkisesti ja tunteellisesti.
 
Jos asiaa ajattelee, siinä on tolkkua, että ihmiskommunikoinnista on tullut hyvin pinnallista, koska koko valtavirtakulttuuri perustuu pinnallisuuteen ja onttouteen. Meidät on saatu uskomaan, että meidän tarvitsee vain tyydyttää fyysiset tarpeemme ja toteuttaa itsekkäät toiveemme.
 
Yhteenvetona, muista, että yksinäisyyden välttämisessä ei ole kyse olemisesta ja kommunikoimisesta ihmisten kanssa koko ajan. Siinä on kyse syvän yhteyden muodostamisesta oikeiden ihmisten kanssa, ollen samalla riippumaton yksilö, joka ei tarvitse toisten hyväksyntää.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.  

< PrevNext >