HomeViestejäMuita kirjoittajiaMarraskuu 2015 - Mateo Sol - Vanhojen sielujen 10 yleismaailmallista ongelmaa

Marraskuu 2015 - Mateo Sol - Vanhojen sielujen 10 yleismaailmallista ongelmaa

VANHOJEN SIELUJEN 10 YLEISMAAILMALLISTA ONGELMAA
 
Kirjoittanut Mateo Sol (lonerwolf.com)
Marraskuu 2015
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
"Tässä naisessa on jotain melkein mystistä. Hänen kasvoissaan on paljon ryppyjä. Se oli ensimmäinen asia, joka osui silmiini, mutta ne eivät saaneet häntä näyttämään vanhalta. Sen sijaan ne korostivat tiettyä nuorekkuutta tuossa hänen ylimaallisessa iässään. Rypyt kuuluivat paikoilleen, ikään kuin ne olisivat olleet osa hänen kasvojaan syntymästä saakka. Kun hän hymyili, rypyt hymyilivät hänen kanssaan, kun hän kurtisti kulmiaan, rypytkin kurtistivat. Ja kun hän ei hymyillyt eikä kurtistanut, rypyt oli siroteltu hänen kasvoilleen kummallisen lämpimällä ja ironisella tavalla." –Haruki Murakami (Norwegian Wood)
 
Ensimmäinen oivallukseni sisäisen vanhuuden tunteesta oli murrosiässä. Minusta tuntui epätavallisen erilaiselta kuin muut lapset, jotenkin vanhemmalta, mutta "kypsä" ei ollut oikea sana. Paras tapa kuvata sitä tuolloin oli, että minulla oli ikään kuin satoja elinvuosia, jotka oli tiivistetty 16 vuoteen.
 
Kun vuodet kuluivat, kohtasin muutamia vanhoja sieluja, jotka jakoivat kokemukseni. Puhuin oivalluksistani ja esittelin heille "vanha sielu" –käsitteen. Yksi näistä ihmisistä oli Luna. Hän oli niin innoissaan siitä, että kirjoitti lopulta hyvin vastaanotetun artikkelin "9 Signs You're an Old Soul" sekä sen jälkeen kirjan "Old Soul Book".
 
Viime aikoina monet muut nettisivut ovat alkaneet kirjoittaa myös vanhoista sieluista. Itse asiassa niin monet ihmiset näyttävät kykenevän samaistumaan tähän kokemukseen, että ajattelin, että olisi hyvä idea muodostaa erityisesti vanhoihin sieluihin omistautunut yhteisö ja silloin syntyi vanhojen sielujen Facebook-ryhmä. Ristiriidan puuttuminen niin suuressa jäsenryhmässä on todiste heidän keskuudessaan olevasta kypsyydestä.
 
Mutta reaalimaailmassa eri sielukehitystason ihmisten rinnakkainelo toistensa kanssa tuo ongelmia. Eikä vain tämä, vaan vanha sielu ei välttämättä ole yhtä kuin kaikkitietävä tai täydellinen. Se on merkki sen energian iästä, joka tunnetaan sieluna.
 
Vuosina jolloin olen mentoroinut vanhoja sieluja ja auttanut heitä henkisessä kehityksessään, olen nähnyt, että nämä ovat joitain suurimpia ongelmia, ja olen myös henkilökohtaisesti kokenut niitä.
 
1. OLET YHTEISKUNNAN HYLKIÖ
 
Kuten kuka tahansa joka hahmottaa maailman eri tavalla kuin muut, vanhat sielut voivat kokea suurta (ja loputonta) eristäytymisen tunnetta. Koska he eivät onnistu sopeutumaan standardeihin, joita yhteiskunta ihailee ja arvostaa (ura, materialismi, status jne.), heidät nähdään yleisesti kummallisena, epätavallisena ja epäsovinnaisena.
 
2. OLET MUSTA LAMMAS
 
Samalla kun vanhat sielut voivat muodostaa vahvoja suhteita ihmisten kanssa, heidän läpitunkeva kykynsä yhdistyä ihmisten syvyyksiin elämässä, voi tehdä monista vihollisia. Nähdessään syvälle ihmisten ydinongelmiin, vanhat sielut tuntevat luontaista halua olla totuudenmukaisia, vaikka tämä merkitseekin epämukavien totuuksien paljastamista, kuten se tosiasia, että monet ongelmat aiheuttaa epäkypsyys tai haluttomuus ottaa vastuuta.
 
Ne jotka ovat halukkaita muuttumaan, kuuntelevat ja pitävät sinusta, kun taas muut tuntevat suurta inhoa sinua kohtaan. Tästä syystä vanhoista sieluista tulee usein "paholaisen kannattajia" tai ystäviensä tai perheensä "musta lammas".
 
3. SINUT LEIMATAAN USEIN VÄÄRIN
 
Jos on jotain, mitä rakastamme ja missä olemme hyviä, se on ihmisten leimaaminen. Huijaamme itsemme ajattelemaan, että voimme tuntea jonkun antamalla hänelle leiman. Ihmiset ovat kuitenkin aivan liian monimutkaisia lokeroitavaksi tiettyyn, muuttumattomaan ihmisryhmään. Tässä tapauksessa vanhoille sieluille annetaan usein erilaisia leimoja – beatnik, hippi, anarkisti, new age –friikki.
 
Vaikket voi taistella leimoja vastaan, voit yrittää käyttää niitä positiivisesti. Leimoja voidaan käyttää opasteena, suuntana tietoisuuteen jostain ominaisuudesta, jonka monet meistä jakavat. Nämä ominaisuudet ovat voimakkuudeltaan erilaisia eri ihmisissä, mutta ainakin ne auttavat meitä ymmärtämään itseämme (ja ympärillä olevia ihmisiä) vähän paremmin.
 
Osittain tästä syystä kutsuin vanhojen ihmisten ryhmää nimellä "Olen vanha sielu" – ei siksi, että ihmiset voivat saada egoistista ylpeyttä sellaisesta leimasta, vaan luomaan itsetietoisuutta ja sallimaan ihmisten ymmärtää paremmin itseään.
 
4. PUHUT TÄYSIN ERI KIELTÄ
 
Sanat ovat symboleja, jotka jokainen meistä lataa omilla ainutlaatuisilla määritelmillään niiden ainutlaatuisten elämänkokemustemme mukaan, jotka liittyvät kuhunkin sanaan. Se mitä minä liitän "rakkauteen", saattaa olla täysin erilaista kuin sinulla. Esimerkiksi kun joku ajattelee rakkautta, hän saattaa muistaa vanhan, epäonnistuneen suhteensa ja tuntea kamalaa haavoittuvuutta, kun tuo sana nousee esiin, kun taas toiset saattavat liittää rakkauden uskollisuuteen ja ystävyyteen.
 
Vanhat sielut käsittävät tämän rajoituksen ja siksi heille on suurta kamppailua ilmaista täysin, mitä he haluavat sanoa – he tietävät ikään kuin puhuvansa täysin eri kieltä kuin muut.
 
5. OLET TAIPUVAINEN VOIMAKKAISIIN EKSISTENTIAALIKRIISEIHIN
 
Olen joskus nähnyt tapauksia, joissa vanha energia on syntynyt ihmiskehoon, joka ei ole yhteensopiva henkiseltä kypsyydeltään. Tämä voi johtaa masennukseen, aineiden väärinkäyttöön ja eksistentiaalikriiseihin.
 
Kun ihminen oivaltaa, että kaikki on ohimenevää, elämästä voi tulla turhaa. Tämä ihminen näkee, että kehomme on väliaikainen astia, jolla ei ole oikeasti merkitystä, ja ilman itserakkauden vaalimiskykyä, tuloksena voi olla itsetuhoisia tapoja.
 
Tässä tapauksessa on välttämätöntä käydä läpi voimakas henkinen kasvu ja kehittää olemassaolomerkitystä ja sisäistä ymmärrystä rappeutumispolkujen kautta, voidakseen oppia ottamaan vastaan sielunsa.
 
6. VOIT KULUA TUNTEILTASI HELPOSTI LOPPUUN
 
Vanhan sielun viisauden ja kärsivällisyyden myötä, tulee myös toisten ihmisten halu käyttää sinua tunteidensa kaatopaikkana. Olen kokenut paljon tätä omassa elämässäni ja käynyt tunnelatautuneita keskusteluja, jotka kestävät tunteja kerrallaan. Jotkut vanhat sielut ovat myös empaattisia, mikä voi myös vaatia suuren veron energiasta.
 
7. OLET ALTIS KULUMAAN HENKISESTI LOPPUUN
 
Totuuden ja syvemmän ymmärryksen etsinnässä sekä itsensä ja maailman sisäisessä tutkimisessa, vanhan sielun on yleistä tuntea paljon henkistä väsymystä. Kun tähän lisätään toimiminen välittäjänä ihmisten ja heidän ongelmiensa välillä, uuvut loppujen lopuksi.
 
8. KAMPPAILET SUKULAISSIELUN LÖYTÄMISEN KANSSA
 
Jos todellisten ystävien löytämien on sinulle vaikeaa, sielunkumppanin tai elämänkumppanin löytäminen voi olla vielä suurempi haaste. Lunan löytäminen vaati minulta asumista kuudessa eri maassa.
 
Mutta ei se aina ole niin vaikeaa. Viisaus erottaa yhteyden todellinen syvyys jonkun ihmisen kanssa on suurin voimavarasi rakkauden alueella.
 
9. MAHDOLLISUUDET LAMAUTTAVAT SINUT
 
Kun kypsyytemme lisääntyy, havaintomme mahdollisuuksista ja selityksistä laajenee: näemme elämän rajattomista kulmista. Tämä merkitsee, että näemme useampia asioiden tekemistapoja, mikä tekee meistä pettämättömästi päättämättömän, kun näemme täyden mahdollisuuskirjon eikä mikään ole ehdotonta. Vaikka päätösten ja arviointien tekeminen voi olla lamauttava kokemus, tämä voi toimia hyveenä, joka sallii meidän ymmärtää, ettemme voi tuomita ihmisiä pärstäkertoimen perusteella ja he ovat tulosta miljoonista sisäisistä ja ulkoisista vaikutuksista.
 
10. KAIPAAT PAIKKAA JOHON KUULUA
 
Joistakin vanhoista sieluista maailma tuntuu vieraalta. Heidän on vaikea ymmärtää ihmisiä, miksi on suurta kaaosta ja kurjuutta ja miten se sallitaan ja miten sitä joskus kannustetaan jopa jatkamaan. He kaipaavat paikkaa, jonne he tuntevat kuuluvansa, tilaa joka on täynnä vapautta. Tämä johtaa usein tunteeseen, että tämä maailma ei ole heidän todellinen kotinsa.
 
***
 
Riippumatta siitä, mihin yllä olevista ongelmista ehkä törmäät, nämä kamppailut vaikuttavat elämääsi paljon vähemmän, kun sisäinen ymmärryksesi ja hyväksyntäsi kasvaa.
 
Mitä voimakkaampi kykysi on kanavoida ja käyttää sitä vanhaa energiaa, joka on latenttina sisälläsi, sitä suurempi kykysi on auttaa sielusi kehityksen jatkumisessa.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.  

< PrevNext >