HomeViestejäMuita kirjoittajia12.5.2015 - Christina - Viisi asiaa introverteista joita ihmiset eivät ymmärrä

12.5.2015 - Christina - Viisi asiaa introverteista joita ihmiset eivät ymmärrä

VIISI ASIAA INTROVERTEISTÄ JOITA IHMISET EIVÄT YMMÄRRÄ
 
Kirjoittanut Christina (www.in5D.com)
12.5.2015
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Kun olet mietteliäs introvertti ja vietät mieluummin aikaa yksin kuin toisten kanssa, se voi joskus merkitä, että toiset ihmiset eivät yksinkertaisesti ymmärrä tiettyjä asioita persoonallisuudessasi. Huomion kiinnittäminen omiin ajatuksiin ja tunteisiin ja sosiaalinen valikoivuus saattaa näyttää vieraalta toisille, jotka eivät ole tottuneet sellaiseen.
 
Tässä on viisi asiaa introverteista, joita muut ihmiset – pääasiassa ekstrovertit – eivät pysty ymmärtämään.
 
1. Kun on introvertti, se ei välttämättä merkitse, että on ujo, vetäytyvä tai sosiaalisesti kömpelö.
 
Introvertti saa energiaa yksin vietetystä ajasta. Hän etsii mieluummin sisältään lohtua ja vastauksia kysymyksiin kuin kääntyy ulkoiseen maailmaan. Jotkut introvertit voivat olla ujoja ja kömpelöitä sosiaalisissa tilanteissa, mutta eivät kaikki introvertit ole. Pelkästään se, että joku määrittelee itsensä introvertiksi, ei merkitse, ettei hän voi verkostoitua kuin ammattilainen sosiaalisessa tapahtumassa aina silloin tällöin. Se merkitsee vain, että hän tarvitsee sen jälkeen omaa aikaa elpymiseen ja tilaisuuden tapahtumien pohtimiseen.
 
2. Introvertit eivät pysty olemaan muiden ihmisten kanssa 24/7.
 
Joskus ekstrovertit eivät voi ymmärtää, miksi introvertit eivät halua olla jatkuvasti toisten ihmisten kanssa, ja tämä on luultavasti introvertin ominaisuus, mitä muut eivät eniten ymmärrä. Useimmat introvertit uupuvat ajatuksesta olla toisten lähellä pitkiä aikoja, mikä voi olla hämmästyttävää niille, jotka kukoistavat toisten seurassa.
 
3. Introvertit eivät puhu paljon.
 
Okei, kyse ei ole niinkään siitä, että introvertit eivät puhu paljon – ennemminkin emme joissain tilanteissa tunne tarvetta puhua, ellei meillä ole mitään lisättävää. Joissain tapauksissa, pysymme ryhmissä usein hiljaa ja tarkkailemme. Toisissa tilanteissa introvertit pysyvät mieluummin hiljaa myös kahdenkeskisissä keskusteluissa ja puhuvat vain, silloin kun haluavat lisätä jotain arvokasta. Joskus toiset ihmiset eivät voi ymmärtää, miksi emme puhu enempää, miksi emme puhu puolellemme koko huonetta heidän tapaansa tai miksi näytämme etäisiltä ja hiljaisilta.
 
4. Introverteilla on harvoja ystäviä.
 
Introverteilla usein laatu voittaa määrän ystävyyssuhteissa, mitä ne eivät usein ymmärrä, joilla on laaja ystäväpiiri. Muutama läheinen ystävä suuren tuttavaryhmän sijasta on ominaisuus, mitä toisten on vaikea ymmärtää.
 
5. Suuret ryhmät ovat pakahduttavia.
 
Useimmille introverteille suuret ihmisryhmät voivat olla ylivoimisia ja viipyminen niissä pitkään voi olla uuvuttavaa. Ekstrovertit jotka kukoistavat sellaisissa tilanteissa, eivät ymmärrä, mikä on ongelmana, ja rakastavat monien ihmisten vilinää ja vilskettä samassa tilassa.
 
Olet sitten introvertti, joka on samaa mieltä kaikista näistä kohdista, tai ekstrovertti joka ei vain ymmärrä, miksi introvertit ovat sellaisia, kuin ovat, pienellä introvertti-ekstroverttiasteikon ymmärryksellä voi päästä pitkälle.
  -----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.  

< PrevNext >