HomeViestejäMuita kirjoittajia14.3.2012 - Roxanne Burnett - Kaikilla on tuskaa - missä pidät omaasi?

14.3.2012 - Roxanne Burnett - Kaikilla on tuskaa - missä pidät omaasi?

KAIKILLA ON TUSKAA - MISSÄ PIDÄT OMAASI?
 
Kirjoittanut Roxane Burnett (masteringalchemy.com)
14.3.2012
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Vietin äskettäin vähän aikaa erään naisen kanssa, jonka lähellä vartuin. Olin hänen kaupungissaan ja tarjouduin kustantamaan hänelle lounaan. Kehotin häntä valitsemaan ravintolan, missä hän ei ollut käynyt aiemmin ja mikä tuntuu hänestä yltäkylläiselle ja ylelliselle. Hän valitsi kiinalaisen "niin paljon kuin jaksat syödä" -noutopöydän. Hänellä oli kuponki.
 
Kun olin toisessa salaatissani, hän alkoi kommentoida toisten syöjien ulkonäköä. "Miksi nainen ei TEE mitään TUOLLE?" "Olen yllättynyt, että nämä tuolit kestävät miestä." "Miten surullista, myös heidän lapsensa ovat valtavan kokoisia." "Miten nainen on voinut PÄÄSTÄÄ itsensä tuollaiseksi?"
 
Hänen sanansa olivat loukkaavia ja vatsaani alkoi väännellä. Kun lopetimme ateriamme, ystäväni nousi seisomaan ja sen tehdessään hän tarttui selkäänsä ja voihki. Hänellä on ollut selkäkipuja vuosia ja jokainen liike sattuu. Hän on nukkunut samalla patjalla 30 vuotta.
 
Kun ajoin ystäväni kotiin, hän jutteli jatkuvasti toisista ajajista ja siitä, miten aina pitäisi toimia sääntöjen mukaan, jotta kaikki tiellä tuntisivat turvaa. Kun jätin hänet kyydistä ja aloin sanoa näkemiin, hänen monivuotinen kumppaninsa tervehti minua ystävällisesti. Ystäväni kumppani on ollut masentunut pitkään eikä hän lähde ulos talosta. Hänen tuskansa näyttää pysyvästi alaspäin kääntyneeltä suulta ja turvonneilta silmiltä. Kenties hän itkee usein, en tiedä. Halasimme ja juttelimme vähän, kun löysin istuinpaikan heidän olohuoneestaan. Se oli täynnä tavaraa.
 
Tavaraa. Tiedättehän - tärkeitä asioita joita keräämme. Yhdessä kahvipöydän kasoista oli päällimmäisenä aikakauslehti. Reminisce. Ystäväni on 80+ ja keskittyy mielellään hyvään elämäänsä 1940- ja 1950-luvulla.
 
Kun olimme jutelleet säästä, hallituksesta, laittomista maahanmuuttajista ja siitä, miten maahanmuuttajien pitäisi oppia englantia jäädäkseen tänne USA:han, pääsin lähtemään armollisesti ja ajoin takaisin hotellihuoneeseeni. 5D-turvapaikkaani.
 
Tuska
 
Meillä kaikilla on tuskaa. Jokaisen keho pitää tuskaa omalla ainutlaatuisella tavallaan. Se voi tulla esiin valituksena muista, ylipainona (olen ollut siinä), masennuksena (siinäkin) tai fyysisinä särkyinä (joskus). Yksilöllinen taitomme tai mestaruutemme on siinä, miten käsittelemme sen. Miten sinä käsittelet omaa tuskaasi? Tunnistatko edes sitä?
 
Miten selviydymme tuskasta
 
Yksi tapa selviytyä tuskastamme on kieltää se. "Jos on vain piittaamatta siitä, se menee pois." Mutta meneekö se oikeasti? Vai esittäytyykö se vain hiljaisella, passiivis-aggressiivisella tavalla? Kuten ystäväni kumppanilla - suru ja masennus.
 
Toinen tapa on olla macho (onko testosteronia?) "Olen vahva kuin härkä. Pystyn raivaaman tieni läpi mistä vaan." Kyllä, niin pystyt, kunnes keho tai mieli väsyy ja lakkaa toimimasta jollain tavalla - vamma tai romahdus.
 
Yksi tapa reagoida tuskaan on heijastaa sisäinen tuskamme ympärillä oleviin. "Miksei nainen tee mitään tuolle läskille, selkäkivulle, yskälle, aknelle tai masennukselle?" Tämä on yleinen ratkaisu, mihin monet päätyvät. Jos löydän muita, joita voin kiusata tai kritisoida, minun ei tarvitse katsoa omaa tuskaani tai tasapainottomuuskohtaani. Hän on paljon pahempi kuin minä. Omani on kontrollissa.
 
Voihki. Voit voihkia, murahdella ja huokailla ja kenties toiset ympärilläsi alkavat sympatisoida ja sääliä sinua. Tai kenties he kysyvät, mikä ongelmasi on. Tämä avaa sinulle oven puhuaksesi kaikista lääkäreistäsi, leikkauksistasi ja lääkkeistäsi. Vielä parempi, etsi joku, joka voi ottaa osaa ja vertailla tuskia. Voitte tehdä siitä pelin ja kilpailla, kenellä on kipein selkä.
 
Itsensä lääkitseminen. Siinä on paljon vaihtoehtoja.
 
Joka tapauksessa se alkaa päästäsi
 
Erinomaisempi (ja kenties vaikeampi) tapa käsitellä tuskaa on keskittyä sen irtipäästämiseen tai vähentämiseen. Käytä oppimiasi työkaluja tuon tuskalatauksen vähentämiseksi ja irtipäästämiseksi - ilmentyy se sitten fyysisenä, tunteellisena tai mielen tasapainottomuutena. Ennen kun teemme sen, meidän täytyy tietysti päättää, että olemme valmis sen osalta. Monet eivät ole valmiita tuon tuskan kanniskelun osalta. Siitä on tullut niin tuttua, etteivät he voi kuvitella elämää ilman sitä. "Kuka olen, jos en ole masentunut ja pakahtunut?"
 
Aloita kuvittelemalla, mikä on mahdollista. Teeskentele. Millainen tämä päivä olisi, jos en söisi keskipakettia nyt? Tai jos olisin onnellinen? Jos kuvitteleminen on liian vaikeaa, etsi elävä esimerkki ihannesinusta. Mitä sanoja tuo ihminen havainnollistaa? Varma, menestynyt, aktiivinen, eloisa? Katsele vain, miten hän havainnollistaa tuota energiaa.
 
Päätä ensin, että tuo tuska ja liemi missä olet, ei ole enää hauskaa, eikä se anna enää alkuperäistä huomiota tai sympatiaa tai lohtua. Sitten sinun on päätettävä, että on liian kallista kantaa tuota kiveä repussasi pidempään - se on liian kallista fyysisesti, tunteellisesti ja mentaalisesti. Käytä sitten työkalujasi latauksen purkamiseen tuolta vanhalta tavalta. (Ruusu, maadoitusjohto, elävät sanat ja muut tavat (on monia muita).) Ota pikkuaskelia lannistumisen tai paineen välttämiseksi. Tämä ei ole kilpailua hyvinvointiin.
 
Uuden patjan ostaminen ja kiropraktikolla käyminen voisi myös olla upea ensiaskel tuon selkäkivun helpottamiseen. Mutta jos tekisit sen, sinulla ei ehkä olisi enää paljon puhuttavaa. Saattaisit menettää kaikki valittavat ystäväsi. Sinusta saattaisi tulla onnellinen!
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Vanhoja viestejä voit lukea mm. näiltä sivuilta: www.adonai.fi/89 ja http://luxonia.com/viestit. Näillä sivuilla näyttää olevan laaja valikoima tekstejäni - en kuitenkaan suosi tai tue näitä sivuja sen enempää kuin muitakaan sivuja.

< PrevNext >