HomeViestejäPepper Lewis26.3.2022 - Elämä on (edelleen) hyvää

26.3.2022 - Elämä on (edelleen) hyvää

ELÄMÄ ON (EDELLEEN) HYVÄÄ

Kirjoittanut Pepper Lewis (www.pepperkeenlewis.com)
26.3.2022
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kysymys: Tunnen, että olen tulossa kaiken vastaiseksi. Onko jokin tapa kääntää prosessin suunta, ennen kuin metamorfoosi on valmis?

Vastaus: Lyhyt vastaus on KYLLÄ. Uskon, että tuon prosessin suunnan voi kääntää. Tässä on pidempi vastaus. Muutama vuosi sitten löysin itseni samanlaisesta tilanteesta. Tunsin pudonneeni syvän kaivon pohjalle, josta kiipeäminen tuntui mahdottomalta. Minulla oli vähän uskoa kykyyni saada itseni pois tuosta tilanteesta ja epäilin, ettei päättäväisyyteni riitä tarvittavaan ponnistukseen.

Se on totta, mitä sanotaan – että pohjalta pääsee vain ylöspäin – ja kun katsoin ylöspäin, näin sinisen taivaan. Ja koska en ollut sinistä taivasta vastaan, aloitin siitä. Ollessani edelleen pohjalla, aloin etsiä ja laskea, miten monen asian vastainen en ollut. Luettelo oli melko lyhyt alussa, mutta se piteni, ja lopulta siitä tuli tikapuuni ulos, ja onneksi ei ollut liian myöhäistä. Sininen taivas oli edelleen siellä.

Kun tutkit tietä ulos ahdingostasi, kannattaa harkita, miltä näyttää, kun on "liian myöhäistä". Miltä pysyvä kaiken vastaisuus näyttää? Miten kaiken vastainen henkilö tulee esiin? Onko seurattavia roolimalleja? Haluaisitko liittyä klubiin, jonka jäsenet ovat kaiken vastaisia?

Ehdotan, että esität nämä kysymykset hiljaa ja ääneen kolmessa eri ympäristössä – ulkona kun jaat intiimin hetken luonnon kanssa, sisällä kun katsot peiliin, ja mietiskelevällä vierailulla sisäisen itsesi luo. Pysy kussakin ympäristössä, kunnes saat vastauksen. Katso, näyttääkö kukaan näistä "ystävistä" vihreää valoa tuolle ajatukselle. Veikkaisin, että ainakin kaksi kolmesta nostaisi varoituslipun, ja kolmas näyttäisi STOP-merkkiä.

Tunnetko ketään "liian myöhäistä" -ihmisiä? Useimmat meistä tuntevat. Heidän lähellään on vaikea olla kovin pitkään. Mietimme, mitä heille tapahtui. Pelkäämme, että se voi tarttua. Niinpä se on yksi kysymys itsellesi: mitä sinulle tapahtui? Milloin se tapahtui? Tapahtuiko se kaikki kerralla vai vähitellen ajan kuluessa? Oliko kyse tietystä tapahtumasta vai ihmisestä? Tapahtuiko se sinulle, jollekin jonka tunnet, vai maailmalle jossa elät? Nämä ovat tärkeitä kysymyksiä, ja vain sinulla on vastaukset.

Sanot, ettei metamorfoosi ole valmis, ja pyydät apua prosessin suunnan muuttamiseen. Se on hyvä merkki! Se merkitsee, että olet edelleen jonkin puolesta. Se on hyvä paikka aloittaa. Minä olen maan puolesta, kuten jo tiedät. Jokin aika sitten keksin, että voin olla Maan puolesta tarvitsematta olla esimerkiksi niitä vastaan, jotka eivät usko ilmastokaaokseen. Se oli tärkeä ero minulle.

Olen monien asioiden puolesta. Ja olen myös useita asioita vastaan. Olen sotaa ja aseita vastaan, köyhyyttä ja nälkää vastaan ja päänsärkyä ja hyttysenpuremia vastaan. Olen terveyden puolesta, luonnonmukaisen puutarhahoidon puolesta ja hyvien ystävien ja hyvän ruuan puolesta. Luettelo on pitkä.

Olen myös hetkellisesti puolueeton joissain asioissa, mikä tarkoittaa, että olen avoin muuttamaan mieleni myöhemmin. Aina kun mahdollista, elä ja anna elää toimii minulla. Sisäisillä ja ulkoisilla tiloilla joissa elän, on samanlainen jalanjälki nykyään. Minulla ei ole tilaa enää vastalausekylteille. Silmäni ja korvani ovat auki. Luotan ja uskon, että elämämme antaa vastaukset, joita tarvitsemme.

Epäilen vahvasti, että sinä ja minä ja monet muut olemme seuranneet sitä keltaista tiilitietä, josta kuulimme lapsina. Sen pitäisi johtaa meidät kotiin, mutta vasta kun meitä on testattu vähän. Tuo keltainen tiilitie on myös mennyt huonoon kuntoon. Se on nyt kuoppainen tie, ja on helppoa kompastua moniin esteisiin. On vaikea nähdä sininen taivas yläpuolella ja välttää töyssyt alapuolella samanaikaisesti.

Mitä tehdä?! Etene varovasti. Hidastele vähän. Tee (hetkellinen) päätös pysyä neutraalina positiivisen tai negatiivisen sijasta, tai puolesta vs. vastaan sijasta. Pidä tauko voimakkaista mielipiteistä ja kovista päätöksistä. Ole osallistumatta riitaisiin keskusteluihin vähän aikaa. Korvaa reagoivat äänet maltillisilla äänillä. Kokeile tätä yhden vuodenajan. Vuodenaika on noin kolme kuukautta, neljännesvuosi. Ei liian pitkä. Se on toteuttamiskelpoinen.

Lisään tämän. On helpompaa olla tämän, heidän ja tuon vastainen. On vaikeampaa pysyä tasapainossa, mikä vaatii meitä tasapainoilemaan tuomitsemisen sijasta. Säästä energiasi asioihin, joilla on eniten merkitystä. Eteenpäin mentäessä tarvitsemme kaikki taitoja, jotka ovat unohtuneet tai ruosteessa käyttämättömyydestä. Voimme alkaa harjoitella tänään.

Takaisin lyhyeen vastaukseen. On liian aikaista heittää pyyhe kehään ja lopettaa tältä päivältä – tai tässä elämässä. Siis ponnistele kaikin tavoin tuon prosessin suunnan muuttamiseksi. Ja kun teet sen, auta muita tekemään sama.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >