HomeViestejäPepper Lewis30.12.2021 - Maa ja Gaia

30.12.2021 - Maa ja Gaia

MAA JA GAIA

Kirjoittanut Pepper Lewis (www.pepperkeenlewis.com)
30.12.2021
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kysymys: Tänä vuonna olen kuullut sinun viittaavan Maahan Gaiana, planeettana ja maailmana. Mikä näistä termeistä on täsmällisin, vai ovatko ne kaikki yksi ja sama asia?

Vastaus: Hyvä kysymys! Maamme on ennen kaikkea kaunis planeetta aurinkokunnassamme. Se on kotimme. Muinaisaikoina sumerilaiset tunsivat sen nimellä GI, egyptiläiset Geb (maan jumala), roomalaiset Terra Mater (Tellus, maaemo), ja on muita nimiä, jotka puhuvat Maan elämänantavista ominaisuuksista – kaikki viittauksia valtavaan ja kauniiseen kotiimme. Gaia tai Gaea, kuten se joskus kirjoitetaan, on muinaiskreikkalaisten Maalle antama nimi. He kohottivat Maan jumalattaren kaltaiseen asemaan ja antoivat sille feminiinisiä, elämänantavia, äitimäisiä piirteitä. Uudempina aikoina sitä on kutsuttu Siniseksi jalokiveksi tai yksinkertaisesti Äiti Maaksi.

Koska nimeämme jatkuvasti asioita, Maalla on runsaasti nimiä. Joka kielessä on loputtomasti kuvauksia. Monet niistä ovat kohteliaita, mutta joidenkin mukaan Maa ei ole muuta kuin kivi – pölyä ja hiekkaa. Kuvittelisin, että on aikoja, jolloin se on saattanut olla totta. Gaia-nimitystä alettiin käyttää enemmän 1970-luvulla, kulttuurisena ja planetaarisena mullistusaikana. Ne jotka ymmärsivät, että tietoisuudessa tarvittiin ekologinen muutos, ilmaisivat käsityksen Maasta aistivana olentona, elävänä tietoisuutena, jolla on laatuja ja ominaisuuksia ja joka ajattelee, tuntee, hengittää ja toimii elämää hoivavilla tavoilla – hoivaten omaa elämäänsä sekä kaiken sen pinnalla ja sisällä olevan elämää.

Tiedemiehelle nimeltään James Lovelock on annettu kunnia Gaia-nimen popularisoinnista nimeämällä tutkimustuloksensa The Gaia Hypothesis (= Gaia-hypoteesi). Hänen peruspremissinsä oli, että planeetan elävät organismit ovat vuorovaikutuksessa ympäröivän epäorgaanisen ympäristön kanssa, muodostaen synergisen ja itsesäätelevän järjestelmän, joka ylläpitää ne ilmasto- ja biokemialliset olosuhteet, jotka tekevät elämästä maan päällä mahdollista. Hänen teoriansa kuulostavat melko ilmeisiltä tänä päivänä, mutta 50 vuotta sitten James Lovelock maksoi kovan hinnan julkistaessaan oman teoriansa. Hänet naurettiin pihalle monista tiedepiireistä, ja kesti pitkän aikaa, ennen kuin hänen teoriansa hyväksyttiin faktana. Hän on yksi sankareistani!

Minulla ei ollut nimeä sille, mikä tuli esiin ja myöhemmin yhdistyi kanssani 1994. Pystyin kuvailemaan vain sen kauneutta, voimaa ja viisautta. Muistan olleeni enemmän huolissani siitä, miten tuo energia hämmensi minua, aiheutti päänsärkyä ja sekoitti tasapainoni. Kanavointi (sana josta en pidä) oli minulle vielä jokseenkin uutta silloin, ja olin valmistautumaton siihen, miten se muuttaisi elämäni polkua. Eräänä päivänä osallistuin Havaijilla seminaari-retriittiin, jota johti ihana Ronna Herman. Lähetin viestin hänelle huoneeseen ja kysyin, voisinko jakaa tätä energiaa seuraavana päivänä yhdellä patikoinnillamme. Luulen, että Gaia-nimeä ehdotti joku osallistujista, ja se jäi.

Gaia ei ole sama asia, kuin fyysinen Maa, kuitenkin se on myös fyysinen Maa, koska ne eivät ole erillään. Kaikkien elävien asioiden välillä on täällä monisyinen yhteys. Gaia, tai anima mundi ("maailmansielu"), on tuo yhteys. Gaia on Maalle sama asia, kuin sielu on ihmiskeholle. Hahmotamme tuon yhteyden liikkeen tai toiminnan Maan henkenä, kaiken sen yhdistävänä ja aistivana tietoisuutena, mitä Maa on, me mukaan luettuna.

Maailmamme on mieliemme ja kehomme rakentama. Tämä maailma, tai mikä tahansa maailma, alkoi ideana, joka heräsi henkiin. Kuvittelimme kollektiivisesti tätä maailmaa, kunnes siitä tuli kiinteä ja todellinen. Annoimme tarkoituksen sille ja itsellemme siinä. Kuvittelimme historiat, hallitukset, kulttuurit, taidemuodot ja oppimistavoitteet. Loimme ne, ja sitten uskoimme niihin. Nyt meille näytetään, että mitä kokeiluihin tulee, niin lähestymme tämän kokeilun rajoja. Olemme venyttäneet sitä melko pitkälle. Suru, aggressiivisuus, hämmennys ja epävakaus ovat kaikki merkkejä maailmasta, joka on hajoamassa aineosiinsa. Jos voimme muistaa, että olemme luovia olentoja, jotka voivat luoda maailmoja, luomme uuden maailman. Alamme jo tehdä sitä. Olemme nyt olentorotu, joka uskoo voivansa elää ja toimia tilassa/avaruudessa tai toisella planeetalla. Planeetalla voi olla olemassa monia eri maailmoja törmäämättä toisiinsa.

Muutama vuosi sitten tietooni tuli huhu, että Gaia oli lähdössä planeetalta monista syistä, mm. siksi että tuhosimme tätä paikkaa. Mutta se ei toimi niin. Sielut eivät lähde suutuspäissään. Eikä Gaia ole jumissa täällä, pitämässä huolta meistä, huonosti käyttäytyvistä lapsista. Ongelmana siinä, että Maasta tehdään jumalolento tai personoidaan se vihaiseksi äidiksi, on, että meiltä menee ohi luonnon viisauden todellinen kauneus. Iso viisaus.

Enää ei ole mitään epäilystä siitä, että fyysinen Maa muuttuu, karistaen täällä ja rakentaen siellä. Muutokset ovat vasta alkamassa, joten parhaan etumme mukaista on tutustua uuteen Maahamme ja niihin tapoihin, joilla se ilmaisee itseään. Gaia muuttuu ja kehittyy myös. Se energia jonka tunnen tänä päivänä, on samanlainen, muttei sama, kuin se oli 20 vuotta sitten. Se on oikeudenmukaista – minä en ole sama, kuin olin 20 vuotta sitten, etkä ole sinäkään. Meidän pitäisi olettaa ja hyväksyä, että evoluutiopolkumme muuttuu myös. Kuten aina, meidän täytyy muistaa, ettemme omista tai kontrolloi Maata. Emmekä ole vain sivustakatsojia. Maa on oma olentonsa, meidän kanssamme ja ilman meitä. Gaia/anima mundi on tietoisuus, joka yhdistää meidät siihen, kaikkiin olentoihin, valtakuntiin ja elementteihin sekä toisiimme. Gaia on koti.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >