HomeViestejäPepper Lewis28.11.2021 - Miksi on niin vaikea pysyä positiivisena?

28.11.2021 - Miksi on niin vaikea pysyä positiivisena?

MIKSI ON NIIN VAIKEA PYSYÄ POSITIIVISENA?

Kirjoittanut Pepper Lewis (www.pepperkeenlewis.com)
28.11.2021
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kysymys: Loppuuko jatkuva negatiivisuus koskaan? En halua käyttää korvatulppia koko päivää, pistää päätäni pensaaseen tai katsoa vain yhtä kanavaa. Haluan pysyä informoituna ja katsoa asioita positiivisesti. Onko se mahdollista?

Vastaus: Kyllä, se on mahdollista. Muutoksien myötä. Onnellisuus on mielentila. Tunnemme onnea, kun koemme mielihyvää. Positiivisuus on mielentila, jota voi harjoitella ja harjoittaa säännöllisesti. Täydellisessä maailmassa (ei tämä!) olisimme rentoutuneita, onnellisia ja positiivisia koko ajan. Tiedät jo luultavasti tämän, mutta ihmisillä on negatiivinen ennakkoasenne. Yksinkertaisesti sanottuna, kiinnitämme enemmän huomiota negatiivisiin mahdollisuuksiin, kuin positiivisiin todennäköisyyksiin. Kauan sitten tämä suojeli meitä vaaralta varoittamalla meitä. Se pelasti henkemme lukemattomia kertoja lukemattomien elämien aikana. Ajan kuluessa opimme olemaan riippuvaisia näistä varoituksista. Aivoilla on monta tapaa varoittaa meitä, mutta pelko ja viha, erityisesti tuntematonta kohtaan, on yksi tavallisimmista.

Meillä on vähemmän pelättävää tuntemattomissa vaaroissa kuin kauan sitten, kuitenkin negatiivisuus ennakkoasenteena pysyy. Siis on meidän tehtävämme kouluttaa aivomme uudelleen huomaamaan positiiviset ja rentoutuneet hetket ja tallentamaan ne tulevaa käyttöä varten. Monille meistä tämä on uusi taito. Taustamme, kasvatuksemme ja varhaiset kokemuksemme eivät sallineet aivojemme oppia tätä aiemmin, eikä meitä kannustettu kehittämään kaikkia resursseja, jotka johtavat hyvinvointiin. Ei ole liian myöhäistä kouluttaa aivojamme uudelleen ja auttaa ystäviä ja perhettä tekemään sama. Olemme sen uuden maailman lähettiläitä, joka luo nyt vanhaa nahkaansa. Kenties voimme pudottaa myös joitain väsyneitä ja ylirasittuneita aivosoluja ja katsoa, mitä uutta on horisontissa.

Näyttää melko yksinkertaiselta. Miksi kaikki eivät tee niin? Kuten käy ilmi, hyvinvoivaksi tulemisellemme ei ole niin paljon tukea, kuin toivoisimme tai odottaisimme. Vanha maailma ei ole vielä täysin valmis meidän osaltamme. Sillä on voimakas mieltymys siihen, että pysymme pelokkaana, epäselvänä, vihaisena, ahdistuneena, läheisriippuvaisena ja kontrolloituna. Päästäksemme pakoon tätä (negatiivista) vetovoimaa, tarvitsemme raketti(ohjaus)moottoreita! Yhden ihmisen on vaikea saada aikaan näin paljon positiivisuutta, mutta yksi ihminen muiden samanmielisten joukossa pystyy siihen. Kauan sitten lukumäärissä (numeroissa) oli turvaa. Sama pätee tänä päivänä, mutta niiden numeroiden joita sinä ja minä etsimme, täytyy olla kokonaislukuja, jotka kerrottuna avaavat oven uuteen ajatteluun ja olemiseen.

Riippumatta siitä, minkä tai kenen uskomme pidättelevän meitä – joku ihminen, olento, organisaatio tai muu hallita – se on voima, joka pitää ottaa huomioon. Tietoisesti ja tiedostamatta, energioita toimii meitä vastaan yötä päivää. Ne houkuttelevat meitä, mitätöivät meitä, äänestävät meidät kumoon, kaatavat unihiekkaa silmiimme, harhauttavat meitä, kannustavat meitä ostamaan, vievät meidät ulos päivälliselle, ostavat uuden television meille ja vakuuttavat, että teemme jo tarpeeksi planeetan eteen. Huomaa, että voit lisätä minkä tahansa sanan tai aiheen tähän keskusteluun. Voisimme aivan yhtä helposti puhua uuden idioottivarman dieetin karikoista. Ja puhumme kaikista, jotka tunnemme, koska alamme vasta herätä ja pyyhkiä unta silmistämme.

Herääminen uuden maailman "keskielämänvirrassa" on jatkuva prosessi, ei tapahtuma. Tämä prosessi jatkuu luultavasti jonkin aikaa, kenties tämän elämän loppuun. Tämän ei ole tarkoitus lannistaa meitä, vaan kannustaa "parempia enkeleitämme" opastamaan ja vahvistamaan fyysisiä, mentaali- ja henkilihaksiamme, kun ne ovat löystyneet käyttämättömyydestä.

Pitkäaikainen stressi vähentää kykyämme ajatella, tuntea ja toimia luovasti. Menetät lihaksia. Mara (valaistumista vastustavien voimien personoituma) voittaa. Mara oli demoni, joka yritti estää Buddhaa saavuttamasta valaistumisen. Mara ilmaisee myös niitä sanoja ja paheita/vikoja, joita kohtaamme elämänpolulla. Psykologisesti puhuttaessa se on ilmentymä omasta negatiivisesta mielestämme. Mainostajien tapaan Mara tuntee parhaat temput.

Meidän tehtävämme on välttää jäämästä koukkuun ja oppia vapauttamaan itsemme, kun jäämme. Sen sijaan, että olisi ollut piittaamatta Marasta tai ajanut tämän pois, Buddha myönsi tyynesti sen läsnäolon ja sanoi: "Näen sinut, Mara." Hän kutsui Maran teelle ja palveli häntä kunniavieraana. Joskus tietoiseksi tuleminen riittää. Gaian sanat olivat samanlaisia. Se sanoi: "Mene nopeasti! Hae hyvät hopea-astiat! Tarjoile makeimpia herkkuja. Sytytä lämmin tuli takkaan. Anna tälle viholliselle paras paikka pöydästä ja palvele häntä hyvin!" Miksi? Jotta Mara (negatiivisuus/pelko/ahdistus) pysyy täysin näkyvissä, eikä naamioidu joksikin, mitä saattaisimme pelätä tai himoita – liian kylläisenä ruuasta ja juomasta vaivatakseen meitä.

Kuka tai mikä Mara on sinun elämässäsi? Misinformaation kaupustelijat, perheenjäsen, pomo, velka, tuntemattoman pelko, epävarmuus tulevaisuudestamme? Mara on myös paikka. Siellä kadotamme olemisen perustan. Mara tapahtuu, kun unohdamme, että olemme tehtävässä, joka kestää täsmälleen yhden elämän. Monet meistä ovat nyt yli puolivälin tehtävässämme, riippumatta kronologisesta iästämme. Kerromme tarinaamme ajatuksien, sanojen ja tekojen kautta. Silloinkin kun horjumme, jälkeläisemme ja ne, jotka seuraavat meitä, muistavat, tallentavat ja kertovat tarinamme uudelleen tulevana aikana. Tarinoidemme ei ole tarkoitus kuolla kanssamme – ne on tarkoitus välittää tuleville sukupolville, jotka julistavat ponnistelujamme jonain haastavana, kriittisenä ajankohtana, jolloin taistelimme pysyäksemme hereillä ja ohjataksemme mielemme ja sielumme turvaan. Tarinamme kirjoitetaan tähtistöihin. Loppujen lopuksihan seuraamme sitä polkua, jonka ne hahmottelivat meille.

Vanha itseni kuvitteli, että hän olisi onnellinen jonain päivänä, muttei tänään. Hän ajatteli, että jonain päivänä hän olisi fiksumpi, rikkaampi, laihempi (ja valaistuneempi). Hän odotti lisää tietoa, syvempiä viestejä ja parempia tilaisuuksia. Vanha itseni ajatteli, että elämäni oli epätyydyttävää, varsinkin verrattuna muihin. Vanha itseni todella halusi paremman elämän minulle, mutta sitä ei koskaan näyttänyt tulevan siinä muodossa, jonka hän tunnisti tai hyväksyi. Tänä päivänä prosessissa oleva itseni on tyytyväinen vähempään. Hän on kaukana täydellisestä, mutta hänellä on hyvät tarkoitusperät. Hän tuntuu nauttivan elämästä enemmän, ja aina silloin tällöin jotain upeaa putoaa hänen syliinsä. Itsemme näkeminen kolmannessa persoonassa auttaa meitä olemaan objektiivinen – juuri tässä, juuri nyt, juuri sellaisena kuin olemme.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >