HomeViestejäPepper Lewis22.1.2021 - Hengen tähtien yö

22.1.2021 - Hengen tähtien yö

HENGEN TÄHTINEN YÖ

Kirjoittanut Pepper Lewis (www.pepperkeenlewis.com)
22.1.2021
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kysymys:
Miten määrittelisit pimeän ajan – olemmeko sellaisessa nyt? Onko mahdollista, että planeetta kokonaisuutena kokee "sielun pimeän yön"?

Vastaus:
Historiassamme on useita pimeitä jaksoja. Kutsumme niitä pimeiksi, mutta nämä epäviralliset nimitykset ovat kuvailevia, enemmän kuin mitään muuta. Kuitenkin silloin kun merkittävät haasteet jotka vaikuttavat suureen osaan maapallosta, ulottuvat muutaman sadan vuoden ajalle, ne kannattaa huomioida.

Pimeisiin aikoihin liittyy useita piirteitä. Olen luetellut tähän muutaman, satunnaisessa järjestyksessä. Katso, mitä ajattelet. Säännöllistä sodankäyntiä, mm. kansalaissotia ja jatkuvia rajakiistoja, urbaanin elämän häviämistä, älyllistä pysähtyneisyyttä, eteenpäin ajattelevien ideoiden puutetta, infrastruktuurien luhistumista, kulttuurillisen kehittymisen puutetta, sairauksien ja tartuntatautien lisääntymistä, syviä luokka- ja rotueroja, pitkittyneitä taloudellisia laskusuhdanteita, erilaisia vastoinkäymisiä jotka ulottuvat suureen osaan väestöstä, luonnonvarojen puutetta, vakiintuneiden kasvi- ja eläinlajien sukupuuttoa, vakiintuneiden arvojen ja normien hajoamista, poliittisten järjestelmien ja puolueiden laajaa pirstoutumista, katastrofaalisten geofyysisten poikkeavuuksien lisääntymistä, johtajuuden puutetta, merkittävää menetystä tai välinpitämättömyyttä nuorempien sukupolvien keskuudessa, kansalaislevottomuutta, tottelemattomuutta ja kapinointia, laajamittaista ilmastomuutosta, sopeutumattomuutta muutokseen tai innovaation puutetta.

Ruksasin muutaman kohdan – entä sinä? Mutta vaikka ruksaisimme kaikki kohdat, emme voisi sanoa varmuudella, että olemme pimeässä ajassa. Emme vielä. Meidän täytyy mennä pidemmälle siihen, oppia siitä, ymmärtää ahdinkomme ja sitten määrittää, miten tulemme ulos siitä kollektiivisesti. On myöhemmin paljon aikaa nimetä se. Ajattelen kuitenkin, että olemme vaikeassa ajassa, joka haastaa meidät monin tavoin. Emme voi nähdä tai tietää kaikkea vielä, mutta tallennettu historia on hyvä muistutus siitä, mikä ei ole toiminut, ja tulevaisuus kutsuu meitä tekemään erilaisia valintoja.

"Sielun pimeä yö" ja/tai "aistien pimeä yö" on henkilökohtaisempi asia. Näitä hyvin ainutlaatuisia, erityisiä ja tunnistettavia termejä käytti ensimmäisenä Juan de la Cruz, Ristin Johannes, kuten tunnemme hänet tänä päivänä lännessä. Hän oli Avilan Teresan aikalainen, myös pyhimys, 1500-luvun puolivälissä.

Johannes uskoi henkiseen elämään, joka muodostui kolmesta vaiheesta: aloittelijan matka tai puhdistava tie, pätevyyden polku tai valaiseva tie ja täysin tuntematon tai yhdistävä tie. Näitä vaiheita peilaavat karkeasti lapsuus, murrosikä ja aikuisuus. Hän kuvasi näitä vaiheita yksityiskohtaisesti todeten, että jokainen merkitsi vääjäämätöntä (tarkoitettua) kriisiä. Siirtyminen kriisin yli vaati ymmärrystä sen luonteesta ja sen aiheuttaman kurjuuden parantamista. Tänä päivänä voisimme kutsua tätä "velkamme maksamiseksi".

Opetukset joita pidetään Ristin Johanneksen luomina, tekevät eron aistien pimeän yön ja hengen (sielun) pimeän yön välillä. Siirtymä puhdistavasta valaisevaan on tulos aistien voittamisesta, kun taas siirtymä valaisevasta yhdistävään on todellista hengen työtä.

Aistien pimeä yö on kriisi, jossa aistien tarjoamasta lohdusta vetäydytään tarkoituksella. Toisin sanoen, menetämme ne asiat, jotka tekevät elämästä liian helppoa tai liian mukavaa. Jos kaikki ympärillä on aina lämmintä ja pörröistä, miksi vaivautuisimme kasvamaan? Tyypillisesti aistien pimeä yö kääntää elämämme ylösalaisin. Asiat menevät harvoin suunnitellusti, emme enää saa tahtoamme läpi, fyysisistä mukavuuksista tulee epämukavuuksia, ystävät ja rakastajat saattavat katsoa meitä paheksuen, saatamme menettää tai meiltä varastetaan asioita, joita arvostamme eniten. Meidän on tarkoitus ja määrä kohdata nämä vihkimykset ja herätä tarkoituksen ja merkityksen elämään. Pimeä yö sulkee aistit, opettaa meidät näkemään pimeässä, kuulemaan kuiskauksina. Sitten kun aistimme lopulta jälleen palaavat, ne johtavat suoraan sydämeen, sielun kotiin. Saamme arvostuksen elämää kohtaan, ja olemme kiitollinen, kun asiat menevät tahtomme mukaan.

Yksi opettajistani sanoo hengen pimeää yötä "kutsuksi selvittää pelko". Saatamme alkuun huijata itsemme ajattelemaan, että meillä on vain muutama huono päivä, mutta ennen pitkää tunnistamme, että jotain suurempaa on pelissä, eikä sitä voi sivuuttaa tai jättää huomiotta. Pimeään yöhön viitataan joskus Saturnuksen paluuna. Eräs astrologiystäväni kertoi minulle – muistuttaen minua pakenemattomuuden viisaudesta – että kun planeetta "istuu päälläsi", pysyt siinä, kunnes olet oppinut sen oppitunnit. Saturnus on suuri tasaaja, kovan rakkauden orjapiiskuri. Pimeän yön oppitunnit voivat olla musertavia, nöyryyttäviä ja aiheuttaa häpeää. Lopulta elämä puhdistaa ja parantaa meidät. Ja jos kiinnitämme huomiota, pimeän yömme kokemukset voivat osoittaa vapautumiseen.

Siis kyllä, uskon tosiaan, että me, ihmislaji suuren muutoksen partaalla, voimme joutua käymään näitä kriisejä/vihkimyksiä läpi matkallamme kohti eheyttä – yhdessä. Viime aikoihin saakka olemme (virheellisesti) uskoneet, että olemme yksittäisiä olentoja, jotka voivat tehdä, mitä lystäävät, sivuuttaen samalla planeetan ja tulevien kasvi-, eläin- ja ihmissukupolvien hyvinvoinnin. Mutta jos – kuten monet uskovat – löydämme, että olemme ennen kaikkea yksi olento, meidän pitäisi päästä töihin. Tämä epämiellyttävä totuus tuntuu seuraavan meitä lähellä nykyään. En osaa sanoa varmuudella, että nämä olisivat pimeitä aikoja, mutta luulen, ettei meidän pitäisi sivuuttaa sitä varjoa, joka peittää valomme ja himmentää tulevaisuutemme.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >