HomeViestejäPepper Lewis28.10.2020 - Valoa suodattuu halkeamista

28.10.2020 - Valoa suodattuu halkeamista

VALOA SUODATTUU HALKEAMISTA

Kirjoittanut Pepper Lewis (www.pepperkeenlewis.com)
28.10.2020
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Kysymys:
Kiitos, kun jaat positiivisia ja kohottavia viestejä. Kysymykseni on: tuntuuko sinusta aina siltä? Ja jos tuntuu, niin ottaen huomioon kaiken, mitä maailmassa tapahtuu tällä hetkellä, miten teet sen?
 
Vastaus:
Yksinkertainen vastaus on: "Ei, minusta ei aina tunnu positiiviselta tai mieltäni ei kohota se, mitä näen ympärilläni. Totta puhuen, kysymyksesi hätkäytti minua, koska se saapui haastavana päivänä ja pakotti minut ajattelemaan, että olin sallinut ajatusten ja asioiden, joilla oli vähän tekemistä hyvinvointini kanssa, hallita päivääni. Onneksi pystyin löytämään tarpeeksi hyvää tahtoa ja upayaa (taidokkaita keinoja) kääntääkseni kurssin ja palatakseni keskukseen. Ja se on vastaukseni alku sinulle.
 
Olen varma, että altistun sille samalle huonojen uutisten ryöpylle joka päivä, kuin melkein kaikki muutkin. Olen kuullut luotettavasta lähteestä, että Dalai Lama seuraa BBC:tä muutaman kerran päivässä, joten hänkään ei ole vapaa siitä. Ellemme elä luolassa keskellä ei-mitään, on melkein mahdotonta sulkeutua lacunan (täyttymätön tila, väli tai aukko) kollektiivisilta vaikutuksilta.
 
Koko maailma tuntee tämän, mikä merkitsee, että kaikki aistimme ja herkkyytemme tulittavat kerralla, samaan aikaan. Ja koska emme ole tottuneet asettumaan olemuksemme keskelle, jossa energia on tasaisesti jakautunutta, on helppoa ajelehtia epätasaisiin paikkoihin, joissa useimmiten kohtaamme sellaisia uutisia, joita emme kaipaa. Olen sanonut tämän aiemmin, mutta se kannattaa toistaa: tämä on paikka, missä olemme, ei se, kuka olemme. Muistutan itseäni samasta melkein päivittäin.
 
Se riippuu päivästä, mitä teen tai en tee pysyäkseni keskuksessani. Minulla on samat työkalut kuin sinulla, jotkut toimivat paremmin kuin toiset. Ilmeisimpiä työkaluja ovat: irrottaudu, lähde pois, sulje se, peru tilaus. Olen utelias tietämään, mitä maailmassa tapahtuu. Tiedän myös, että useimmat "uutiset" joita saan, eivät ole uusia eivätkä myönteisiä. Olen etääntynyt useimmista medialähteistä, erityisesti vähemmän luotettavista ja matkivista lähteistä. Kuuntelen uutisia kerran tai kaksi päivässä, ja sammutan ne heti, kun alan tuntea haitallisia aistivaikutuksia.
 
Minulta kysytään usein, mitä tunnen Facebooksista (useimmiten ihmiset, jotka eivät ole siellä). Minusta tuntuu luultavasti samalta kuin sinusta. Pidän muutamista sen piirteistä ja inhoan melkein kaikkea muuta. Voin tuntea, miltä joistain ystävistäni tuntuu, sen perusteella, mitä he postaavat. Yksi ystävä on postannut vain muistoaikajanoja kuluneilta vuosilta. Se tuntuu minusta siltä, ettei hän ehkä halua jakaa, miltä hänestä tuntuu tänä päivänä. Muut ystävät postaavat päivittäin selfieitä, joissa on jokin maisema taustalla, voimakasteemaisia poliittisia julkilausumia, ympäristövetoomuksia, sarjakuvia ja suosittuja eläinmeemejä. Voi kertoa paljon siitä, mitä joku tuntee, hänen Facebook-postaustensa perusteella – mutta ei voi kertoa, miltä hänestä tuntuu, ellei hän ota yhteyttä tai sinä et ota. Hymiöt eivät ole todellisia, ihmiset ovat. Tarvitsemme toisiamme nyt enemmän kuin koskaan.
 
Muistatko, mitä halusit olla isona? Minä halusin olla ekologinen supersankari. Minulla oli toistuva uni, jolle annoin nimen "Pepper pelastaa maailman." Elämä meni eri tavalla, mutta olen aina ajatellut Äiti Maan hyvinvointia omani rinnalla.
 
Monta vuotta sitten, suurien henkilökohtaisten vaikeuksien aikana, pystyin tekemään vain vähän muuta, kuin ajamaan rannalle joka päivä keräämään roskia. En osaa selittää sitä muuten, kuin että se piti minut järjissäni. Ajan kuluessa opin tuntemaan paikallisia ihmisiä – kodillisia ja kodittomia, hölkkääjiä, surffaajia, katumyyjiä jne. Muutaman kuukauden jälkeen löysin pieniä roskakasoja odottamassa minua. He eivät olleet rannalla sitä varten, mutta kaikki auttoivat. Se teki hiekkarannasta kivemman paikan, ja se sai myös minun oloni tuntumaan paremmalta.
 
En ole varma, jatkoivatko he sitä minun lakattuani käymästä, mutta haluan ajatella, että jatkoviat. Kukaan meistä ei voi pelastaa maailmaa yksin, mutta yhdessä voimme tehdä paljon. Emme ehkä voi myöskään korjata tätä maailmaa. Jos emme voi, meidän täytyy rakentaa uusi. Yhdessä.
 
Kauan sitten vakiintunut ja ylevä ammatti oli "halkeamakorjaaja". Hyvin sananmukaisesti he vahvistivat kaupungin muureja, perustoja, kasarmeja jne. Siihen aikaan rakennukset hylättiin, kun halkeamia ei pystytty korjaamaan. Ajan kuluessa "halkeamakorjaaja" (suom. huom. tässä käytetty sana "halkeama" merkitsee myös mm. välirikkoa, rikkomusta) alkoi tarkoittaa myös niitä, jotka toivat sotivat osapuolet takaisin yhteen. Ihmiset havaitsivat, että rikotut lupaukset ja sopimukset voitiin korjata tai parantaa. Halkeamakorjaajat eivät olleet tämän päivän diplomaatteja tai neuvottelijoita. He olivat suurisieluisia ihmisiä, jotka pystyivät näkemään sydämen silmin ja parantamaan luonnon tarkoitusten kera. Kenties me voisimme hyötyä halkeamakorjaajista, tai vielä parempi, tulla sellaiseksi itse.
 
Näen tämän ajan matkana, jolla me kaikki olemme. Muun ilmauksen puutteessa, kutsun sitä ihmisten joukkolähdöksi (exodus) tunnetusta tuntemattomaan. Olemme nyt vasta tuon matkan alussa, varhaisimmissa vaiheissa. Jos menemme liian nopeasti tai kuvittelemme vain pahimpia skenaarioita, palamme loppuun, ennen kuin pääsemme myöhempiin vaiheisiin. Meidän täytyy ottaa oppimme kaukaisen ajan pitkänmatkanjuoksijoilta. Matkusta kevyesti, pysy tietoisena ja tarkkana.
 
Kiitos kysymyksestäsi. Toivottavasti rehellinen vastaukseni auttaa sinua tietämään, että tunnemme samalla tavalla ja ilmaisemme sen eri tavoilla. Vaikka nämä ajat tuntuvat haastavammilta kuin muut, joita olemme kohdanneet, esi-isiämme ovat kohdanneet samanlaisia. Planeettamme, Anima Mundi, on viisas ja aistiva olento. Olemme muutoksen leveysasteella, resurssit ja kekseliäisyys kumppaneina.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >