HomeViestejäPepper Lewis16.6.2020 - 5G - nyt vai ei koskaan?

16.6.2020 - 5G - nyt vai ei koskaan?

5G – NYT VAI EI KOSKAAN?

Kirjoittanut Pepper Lewis (www.pepperkeenlewis.com)
16.6.2020
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Hyvässä ja pahassa, olemme vankasti teknologian aikakaudessa. Ei ole paluuta taaksepäin. Aloitan samoilla sanoilla, jotka näet uudestaan lähellä tämän artikkelin loppua: teknologia voittaa. On useita syitä tähän, mm. se tosiasia, että Kalojen aika loppuu vähemmän sulavaliikkeisesti. Vanhan ja uuden välistä kamppailua tapahtuu edessämme silmiinpistävästi – olemme sekä silminnäkijä että osallistuja. Siirtyminen Vesimieheen jatkuu myrskyisänä. Mitä tekemistä päiväntasausten prekessiolla on 5G:n kanssa? Enimmäkseen se, että 5D on teknologiapelin muuttaja – avain kaikkien niiden tulevien teknologioiden oveen, joista olemme lukeneet, kuten kuljettajattomat autot, biometriikka, lääketieteellinen pikakuvantaminen ja paljon muuta. Sitä on myös kuvattu ohuesti naamioituna aseena, joka aiheuttaa syöpää, vahingoittaa silmän sarveiskalvoja ja polttaa ihon pintaa – vain muutamia mainitakseni. Siitä on jonkin aikaa, kun olen nähnyt jonkin aiheen herättävän yhtä paljon varovaisuutta ja epäilyä.
 
Tähän mennessä meille on jo tuttua 4G tai neljännen sukupolven matkapuhelinteknologia, joka tuo nopeamman yhteyden mobiilimaailmaan. Siinä on tolkkua, että 5G olisi sen seuraaja, kuin käyttöjärjestelmän uusi versio. Ja niin 5G:n puolestapuhujat haluavat sinun uskovan.  Mutta 5G on paljon yli sen. Täysin käyttöönotettuna se hyödyntää kasvotunnistusteknologiaa valvomaan ja ohjaamaan kuljettajattomia ajoneuvoja ja kutsumaan automaattisesti "ensiavun antajat". Lopulta 5G käyttää biometriikkaa havaitsemaan paljon muuta.
 
On varmasti positiivisia puolia, erityisesti ottaen huomioon jokapäiväisen elämämme turvattomuuden. Menetetään ehkä vähemmän henkiä, jos lääketieteellistä apua tulee nopeammin. Entä sitten negatiiviset puolet? Niitä on monia. 5G käyttää millimetriaaltoja, mikroaaltoja ja muita uusia teknologioita, joista tiedämme erittäin vähän. Tähän mennessä kokeita on tehty vain rotilla ja hiirillä, eikä ole monia kokeita joista puhua. Tulokset (joista tiedämme) eivät ole vakuuttavia. Pystymme nyt vielä pitämään vähän etäisyyttä verkkomuuntajiin ja nykyisiin matkapuhelinantenneihin, muttemme pysty tekemään sitä 5G:n kanssa. 5G on todellinen "liitettävyysverkko" – sen täytyy olla yhteydessä melkein kaikkeen pitääkseen asiat pyörimässä tasaisesti. Toisin kuin suuret mastot, 5G-kotelot ovat pieniä ja helposti asennettavia useimpiin rakenteisiin. Ennen pitkää niitä on kaikkialla.
 
5G esitellään intenetin käytön ajansäästäjänä, turvallisuusavustajana, terveysvalvojana ja muuna. Hyvässä ja pahassa, älypuhelimista, kodeista, tietokoneista, televisioista, kameroista ja kaupungeista voi nyt tulla jotain paljon uhkaavampaa. Saatamme pitää näitä henkilökohtaisina asioina, mutta meidän pitäisi jo hyväksyä, että ne palvelevat monia tarkoituksia ja osapuolia. 5G:n vastustajat uskovat vahvasti, että se kuormittaa soluja ja aiheuttaa lisääntyneen syöpäriskin. On ollut tapauksia, joissa suuria lintumääri on kuollut uusien 5G-alueiden lähellä. Ei ole todistettu, että syy olisi ollut 5G. Terveystiedemiehet teoretisoivat, että 5G:n taustalla oleva teknologia saattaa aiheuttaa rakenteellisia ja toiminnallisia muutoksia lisääntymiselimistöön, erityisesti miehillä. On myös alustavia todisteita haitallisten vapaiden radikaalien, oppimis- ja muistivaikeuksien, neurologisten häiriöiden ja negatiivisten vaikutusten lisääntymisestä yleiseen hyvinvointiin. Toistaiseksi ei ole täsmällisiä todisteita, jotka osoittaisivat tämän todeksi – pääasiassa siksi, ettei testejä ole suoritettu ihmisillä.
 
5G on jo joissain kaupungeissa ympäri maapalloa, vaikkei täydellä kapasiteetilla. 5G:n vastustajat ja asiasta kiinnostuneet markkinoijat ovat jo esitelleet kasvotunnistuksen estäviä maskeja, vaatteita ja muita verhoutumislaitteita, jotka on suunniteltu tekemään käyttäjä läpinäkyväksi tai tunnistamattomaksi. Lisää yksinkertaisen tekniikan ja huipputeknologian varusteita on tulossa. Väittely tästä uudesta teknologiasta on täydessä vauhdissa. Hiljattain informaatio/epäinformaatiokanava yhdisti 5G:n covid-19-virukseen, mikä käynnisti vastaiskun, joka johti useiden mastojen polttamisen maan tasalle.
 
Tiedemiehet Euroopassa ovat esittäneet ennalta varautumisen periaatetta, joka mahdollistaa nopean reagoinnin, jos vaaraa on aiheutumassa ihmisten, eläinten tai kasvien terveydelle tai suojellaan ympäristöä. Silloin kun tieteellinen data ei mahdollista riskin täydellistä arviointia, tätä periaatetta voidaan käyttää pysäyttämään jakelu tai vetämään pois tuotteet, jotka ovat todennäköisesti vaarallisia. Tämä kuulostaa viralliselta ja tehokkaalta, mutta todistetaakka on edelleen kuluttajilla ja heidän edustajillaan. Jos tilanne käännettäisiin ympäri, valmistajaa vaadittaisiin todistamaan vaarattomuus, mutta niin ei tällä hetkellä ole.
 
Mutta onko 5G ase? Ei nyt. Ei vielä. Mutta siitä voi tulla sellainen. Se mahdollisuus on rakennettuna itse järjestelmään. Yksi pääero aseiden ja aseistetun teknologian välillä on, että aseet tappavat, kun taas aseistettu teknologia neutralisoi. Armeija käyttää tätä termiä usein kuvaamaan vihollista, josta on tehty tehoton tai harmiton. Tämän teknologian käyttäminen saattaa auttaa palveluhenkilöstöä olemaan varmempi ennen epäiltyjen kohtaamista, mutta tekeekö se ennestään huonosta tilanteesta pahemman? Ja jos/kun uusi teknologia neutralisoi väärän ihmisen, ketä syytämme siitä?
 
Yksityisyysongelmat ovat seuraavana luettelossa. 5G käyttää viimeisintä "näköhavaintoteknologiaa" (visual enhancement detection). Onko tämä toinen tapa sanoa, että meitä vakoillaan? Luultavasti kyllä. Tämä ei ole uutta informaatiota, ja kohtuuden nimissä on sanottava, että meitä on varoitettu. Edward Snowden ja muut ilmiantajat ovat valaisseet meitä. Patriot Actissa selitetään se myös, mutta nyt se on täällä. Ja kyse ei ole vain "heidän" katselemisestaan – nyt meitäkin katsellaan.
 
Siis tässä on kysymys sinulle: "Olisitko valmis luopuman älypuhelimesta päästäksesi eroon 5G:tä? Voisitko elää ilman GPS-järjestelmää ja kaikkea muuta, mihin olet tottunut?" Jotkut vastaavat "kyllä", mutta valtaosa sanoo "ei". Pidämme enemmän teknologian tarjoamasta mukavuudesta. Useimmat meistä ovat koukussa. Ja se on vain yksi syy, miksi tämä teknologia etenee ja ottaa paikkansa päivittäisessä elämässämme. Useimmat ihmiset hyväksyvät sen tarjoaman arvon ja kokeilevat onneaan todistamattomien riskien kanssa.
 
Voi odottaa vastustusta ja takaisintyöntöä tämän asian kummaltakin puolelta. Siviilikanteet aiheuttavat viivytyksiä joissain isoissa kaupungeissa ja monissa pienemmissä, mutta ne eivät pysäytä vauhtia pitkäksi aikaa. 5G on ollut työn alla kauan, se on vain yksi osa siinä suuressa määrässä teknologiaa, jota ilmestyy nopeasti. 5G on juuri nyt leviämässä ja 6G seuraa perässä. Kysymyksiin vastataan, ja arvostettuja vastalauseita arvioidaan, mutta loppujen lopuksi 5G menee eteenpäin. On myös todennäköistä, että huomiomme on muualla – ottaen huomioon, mitä tiedämme ja mitä emme tiedä kummallisesta ja uudesta pandemian jälkeisestä maailmastamme. Julkinen mielipide on yhtä jakautunut tässä kysymyksessä, kuin melkein kaikessa nykyään. 5G saattaa kuitenkin olla tuo maankuulu hiekkaan piirretty viiva liittyen siihen, miten paljon suuri yleisö sietää karanteenin jälkeen. Ja kuten sanoin aiemmin, teknologia voittaa loppujen lopuksi, huolimatta sen käyttötavasta. Ainakin tällä erää.
 
En ole "survivalisti" tai profeetta. Katson vain ympärilleni, "mitä on". Ja kun olen nähnyt tarpeeksi, jaan sen teidän kanssanne. En ole aktivisti ja tuskin täytän ympäristönsuojelijan vaatimuksia. Jos olisin, puolustaisin luonnollista ympäristöä ja sen kutistuvia resursseja. Kyltissäni lukisi: "Ihmiskunnan tarpeet ja ahneus ovat ohittaneet äitimme kyvyn täydentää resurssejaan." Ottaisin kantaa maailman ruoka-, vesi- ja lääkevarantoon. Olisin käsikoukussa ystävien ja naapureiden kanssa tukemassa pölyttäjiä, jotka vähenevät hälyttävää vauhtia. Aktivistina antaisin ääneni näille asioille ja muulle. Mutta tänään istun työpöytäni ääressä fiksoituneena siihen tosiasiaan, että kaikkien jo kohtaamiemme haasteiden lisäksi, uhanalainen ihmisrotumme jatkaa toistensa vahingoittamista ja tappamista. Meidän täytyy näyttää maailmalle, että elämä on hoivaavaa, merkityksellistä ja inspiroivaa, ja että myötätunto ja kompromissi voivat nousta vaaran ja rangaistuksen yläpuolelle. Jos ei, huomaamme, että olemme kertakäyttöisiä, jos emme sukupuutossa.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >