HomeViestejäPepper Lewis10.8.2020 - Elämää altaan syvässä päässä

10.8.2020 - Elämää altaan syvässä päässä

ELÄMÄÄ ALTAAN SYVÄSSÄ PÄÄSSÄ

Kirjoittanut Pepper Lewis (www.pepperkeenlewis.com)
10.8.2020
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Kysymys:
Eräs ystäväni meni hiljattain syvään päähän (tuli "hulluksi"), henkisesti sanottuna. Se alkoi erilaisen henkisyyden satunnaisella tutkimisella. Nyt hänellä on pakkomielle löytää vastauksia, joita on mahdotonta todistaa tai vastustaa. Koska tämä ei ole ollut oma kokemukseni, voitko selittää sitä paremmin?
 
Vastaus:
Tämä on niin iso kysymys, että melkein vihaan puhua siitä tässä kolumnissa. Se on laaja ja tärkeä aihe ja ansaitsee enemmän huomiota. Käytän nykyään melkein jokaisen tilaisuuden kertoa, että olemme ainutlaatuisessa ajassa ja paikassa ihmiskokemuksen kehittymisessä. Kollektiivinen historiamme on tuonut meidät tähän risteykseen, mutta meidän täytyy löytää eri tie siitä ulos, erityisesti jos emme halua kantaa pysähtyneen ja toistuvan elämän taakkaa.
 
Meitä kaikkia venytetään ja haastetaan eri tavoin, mitä seuraa sisäisiä kuiskauksia sielulta, jonka syy olla maan päällä on löytäminen, ymmärtäminen, myötätunto ja kasvu. Kasvuhaaste paljastuu kaavoissa ja ketjuissa, jotka luotiin kauan sitten, tavallisesti tätä edeltävissä elämissä. Kasvu alkaa usein sellaisilla kysymyksillä, kuin "Kuka minä olen?" ja "Miksi minä olen?" Nämä kysymykset lepäävät olemuksemme kerroksissa, kunnes meistä tulee tarpeeksi levottomia lähteäksemme etsimään vastauksia. Jotkut ihmiset ovat tyytyväisiä niihin vastauksiin, joita vanhempamme ja syntymäperheemme antavat, toiset kääntyvät koulutuksen, uskonnon tai filosofian puoleen.
 
Kun tutkimuksemme vievät meidät syvemmälle, siitä voi tulla monimutkaisempaa. On rajaton määrä tutkimispolkuja. Olisi liiallista yksinkertaistamista sanoa, että kaikki polut johtavat samaan johtopäätökseen. Ne eivät vie. Mutta ne yhtyvät monissa kohdissa, löytäen ihmisalkuperämme ja uskomukset, jotka tulivat muinaisilta kulttuureilta ja sivilisaatioilta. Moderni kulttuurimme, erityisesti täällä lännessä, ei enää kannusta siirtymäriitteihin, vihkimyksiin, vaelluksiin tai syväsukelluksiin. Collegeikäiset nuoret ottavat joskus välivuoden, ennen kuin jatkavat opiskelua, mutta niihin ei kannusteta tarpeeksi usein. Elämän keskivaiheiseen mennessä vastaamattomat kysymyksen palaavat. Jos niitä on viivytetty tai ne on sivuutettu liian pitkään, joskus ne vaativat huomiota, myös elämän kiireisten vastuiden keskellä.
 
Oma etsintäni alkoi 11-vuotiaana, ja vaikka matkan varrella on ollut taukoja, löytämisprosessi on jatkuva. Voin sanoa varmuudella, että eri vaiheissa matkan varrella myös minun ystäväni ja perheeni ovat ajatelleet, että olin mennyt syvään päähän. Emme ole aina niin valmistautuneita kohtaamaan uutta informaatiota, kuin luulemme olevamme. Se voi ilmaantua, silloin kun vähiten odotamme sitä, ja sivuvaikutukset voivat olla sosiaalisia, tunteellisia ja fyysisiä. Opimme kulkiessamme. Löydämme opettajia ja oppaita matkan varrella, mutta olemme usein myös yksin. Tarvitsemme yksinäistä aikaa löytääksemme sisäisen totuutemme. Kompassi osoittaa aina sinne. Onko mahdollista, että olet kohdannut ystäväsi tuollaisena hetkenä? Vanhojen identiteettien, tarinoiden ja uskomusten purkaminen on vaikea, mutta välttämätön askel, ennen sen huolellista uudelleenrakentamista, mikä on aidointa. Ajallisesti se vie niin kauan, kuin vie. Joillekin meistä se on elämäntyö.
 
Oletko utelias siitä, mikä motivoi joitain ihmisiä omistamaan niin paljon aikaa ja energiaa henkisen viisauden tavoitteluun, vai oletko todella huolissasi ystäväsi hyvinvoinnista ja turvallisuudesta? Tuntuuko sinusta, että häntä vahingoitetaan jollain tavalla? Näitä kysymyksiä minä esittäisin ystävänä. Kuten sanoin aiemmin, nämä ovat mutkikkaita aikoja. Vaatii hyvin vähän tehdä itsestään opettaja ja saada nopeasti jonkun luottamus. Jos tämä on todella huolesi, sitä kannattaa tutkia lisää. Monta vuotta sitten henkisen tiedon jano johti minut muutaman "puoskarin" luo, kuten eräs jalo opettaja kutsui heitä kerran – karismaattisia, mystisiä ja aistillisia ihmisiä, näyttelijöitä joilla on hyvin harjoiteltu dialogi, joka on suunniteltu saamaan heidät kuulostamaan viisaalta ja vetoavalta.
 
Esitämme useimmiten kysymyksen, mistä (paikasta ja asiasta) löytyy suurin merkitys. Olemme kaikki itsemme löytämisen matkalla, ja tuon matkan varrella kohtaamme muita. Tämä on yksi niistä tavoista, joilla kaikki polut yhtyvät. Kun polkumme risteävät, meillä on tilaisuus nähdä elämä eri silmin. Sielu ja Lähde katsovat maailmaa meidän silmillämme ja näkevät sen niin, kuin me näemme. Vastaukset useimpiin kysymyksiimme paljastuvat, kun katsomme myös sisäänpäin.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >