HomeViestejäPepper Lewis23.7.2020 - Se ei ole vessapaperi ensi kerralla

23.7.2020 - Se ei ole vessapaperi ensi kerralla

SE EI OLE VESSAPAPERI ENSI KERRALLA

Kirjoittanut Pepper Lewis (www.pepperkeenlewis.com)
23.7.2020
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Kysymys:
Keskeyttääkö tämänhetkinen "disruptio/häiriötalous" ruuan, veden ja muiden resurssien jakelun?
 
Vastaus:
"Disruptio" (=häiriö(t)) oli muutama vuosi sitten vain muotisana tietokonefriikkien keskuudessa. Tänä päivänä se on kaikkien sanastoa. Elämäämme on häiritty, ja meillä on tunne, että häiriöt voivat olla täällä jäädäkseen. Yksinkertaisesti tarkasteltuna, jos x:ää häiritään, luodaan y – x:n kuolema on y:n syntymä. Tätä tapahtuu koko ajan kulutuspohjaisessa maailmassamme. Tämänhetkinen eikä kovin yksinkertainen ongelmamme on, että ihmislaji saattaa olla seuraava x.
 
Häiriöt ovat herätyksiä. Meidän kaikkien pitäisi olla hereillä ja kiinnittää huomiota nyt. Kauan sitten minulle kerrottiin, että sitten kun kaikkien tuli aika herätä, he heräisivät. En ole vieläkään varma, uskonko sen täysin, mutta näen, että on mahdollista saada maailman huomio! Nyt kun silmämme ovat auenneet, meidän pitäisi katsella ympärille kummallista uutta maailmaamme ja alkaa etsiä ratkaisuja nykyiseen ahdinkoomme.
 
Olemme olleet onnekkaita tähän saakka. Vessapaperia saa taas, käsidesit ovat palanneet hyllyille ja lohtunoutoruoka pitää kaikki järjissään. Mutta emme onnistuneet niin hyvin, kuin olisimme voineet. Typeryydestämme saatiin hyvää karanteenihuumoria ja keskustelua, mutta mitä jos puutteet olisivat vakavampia kuin vessapaperi? Mitä jos puuttuvat tai varastetut tavarat olisivat juuri niitä asioita, joita me kaikki x:t tarvitsemme selviytyäksemme?
 
Vastus kysymykseesi on "kyllä", mutta ei vielä. Suurin osa kuluttamastamme ruuasta ei ole paikallista – se tulee muualta juuri oikeaan aikaan, jotta löydämme suosikkitavaramme hyllystä. Näin toimitaan enimmäkseen länsimaissa. Vähemmän kehittyneet ja nousevat markkinataloudet eivät ole yhtä onnekkaita, mutta ne noudattavat samaa mallia. Häiriötaloudessa meillä kaikilla saattaisi olla odotettavissa julma herääminen. Monet maat eivät omista omia resurssejaan. Ne on myyty tai luvattu velanmaksuna vauraammille hallituksille. Raaka-aineresursseja kutsutaan hyödykkeiksi kaupankäyntimaailmassa Useimmat meistä tuskin tietävät, että ne vaihtuvat kädestä toiseen monta kertaa minuutissa. Olemme keskittyneet kasvomaskeihin, rokotteisiin, terveydenhuoltoon ja työpaikkoihin.
 
Häiriöt ovat täällä jäädäkseen. Emme ehkä tiedä, miten tai mitä suunnitella, mutta meidän pitäisi ymmärtää, että se mikä pinnalta vaikuttaa tilapäiseltä poikkeukselta tai "uudelta normaalilta", kasvaa itse asiassa kuin lumipallo suuremmaksi kulttuurilliseksi transformaatioksi, joka vaikuttaa meihin kaikkiin. Koska se ole vielä täällä, on vaikea tietää, mihin vaikutetaan ensin tai eniten. Tutki tarpeellisimpien tavaroidesi toimitusketjua ja näe, missä kohtaa se todennäköisimmin häiriintyy. Etsi paikallisia lähteitä. Pidä luetteloa vaihtoehtoisista resursseista. Ylläpidä, hamstraamatta, pientä varastoa välttämättömyystarvikkeita – sellaisia asioita jotka varmistavat oman ja perheesi hyvinvoinnin. Vaikka valmistautuisimme hyvin, jossain kohtaa opimme kaikki pärjäämään ilman muutamia asioita. Opimme oppitunteja, joita muut ovat asettaneet esimerkeiksi meille. Olemme uskomattoman kekseliäitä, kun meidän täytyy toimia.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >