HomeViestejäNazar FedunkivMaaliskuu 2022 - Ukraina - henkilökohtainen perspektiivi

Maaliskuu 2022 - Ukraina - henkilökohtainen perspektiivi

UKRAINA – HENKILÖKOHTAINEN PERSPEKTIIVI

Kirjoittanut Nazar Fedunkiv (www.crimsoncircle.com)
Maaliskuun 2022 Shaumbra-lehdestä
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Päätoimittajan kommentti: Nazar Fedunkiv, Crimson Circlen sosiaalisen median päällikkö, jakoi tämän henkilökohtaisena postauksena Facebookissa. Meistä se tuntui hyvin ajankohtaiselta, koskettavalta ja tärkeältä perspektiiviltä.

***

Tärkeää: tämä on henkilökohtainen kokemukseni, havaintoni ja historiani. En halua väittelyjä siitä, kuka on oikeassa tai väärässä tai mitä tapahtui menneisyydessä, enkä halua neuvoja tai sääliä. Haluan pelkästään jakaa tämän kanssamatkustajieni kanssa. Kiitos ymmärryksestä

Isoisäni oli ukrainalainen kielenopettaja, vain puolitoista vuotta. Koko hänen perheensä karkotettiin Siperiaan, koska hänen isänsä taisteli venäläisiä vastaan 1918, heti toisen maailmansodan jälkeen yhdessä Ukrainan yrityksessä saada itsenäisyys. Myöhemmin elämässä isoisäni oli myös radiosähköttäjä Ukrainan kapinallisarmeijassa, joka taisteli Neuvostoliittoa vastaan.

Isoäitini perhe karkotettiin myös, koska hänen setänsä oli sadanpäämies Ukrainan kapinallisarmeijassa. Neuvostoliittolaiset poliisit tappoivat hänet monilla kranaateilla hänen maanalaiseen piilopaikkaansa.

Kaikki se oli vain 2–3 sukupolvea sitten.

Maalatakseni kuvan teille – voitko kuvitella, mitä esi-isäni ovat kuiskineet minulle muutaman viime päivän ja miten monia muinaisen tuskan ja raivon kerroksia tunnen? Voin tuntea heidän kääntyvän haudoissaan, haluten nousta hävittämään arkkivihollisensa kotimaastaan.

***

Tässä elämässä en kuitenkaan voisi koskaan ymmärtää tuota loputonta vihanpitoa Ukrainan ja Venäjän välillä. Jokainen venäläinen jonka olen tavannut tai jonka kanssa olen ollut kontaktissa tässä inkarnaatiossa – shaumbra tai ei-shaumbra – on ollut täysin ok ihminen. Meillä oli joitain samankaltaisuuksia, meillä oli joitain eroavuuksia, mutta yhteys oli olemassa. Olen varma, että monet venäläiset kylät näyttävät ja tuntuvat samanlaisilta, kun olen kuvannut videossani.

Tässä videossa on paikka, jossa vietin lapsuuteni – luonnossa, kauneudessa, kävellen pelloilla, kylväen siemeniä, hoitaen puutarhoja ja eläimiä perheeni kanssa. Tämä on isovanhempieni koti. Taustalla kuuluu laulu kylästäni, jonka nauhoitin tuossa talossa vuosi isoisäni kuoleman jälkeen.

En voi tajuta, mistä tulee tämä loputon taistelu maiden eliittien välillä ja tuo kummallinen halu pyyhkiä pois tai sulauttaa Ukraina.

***

Hyvin henkilökohtaisella tasolla olen ok. Olen turvassa fyysisesti. Lähdin maasta kaksi kuukautta sitten, koska en suunnitellut mennä armeijaan ja lääkäritutkintoni myötä minut olisi epäilemättä kutsuttu. Sotaan meneminen viimeisessä elämässäni ei ehdottomasti ole minun valintani.

Kuitenkin nämä viime päivät ovat olleet kirjaimellisesti huonoin kokemus, joka minulla on ollut tässä elämässä.

Kauheuksien tarkkaileminen ja alkujärkytys siitä, mitä tapahtuu, on ollut sietämätöntä. Yhdeksänkymmentä prosenttia laajasta suvustani on Ukrainassa.

Veljeni oli tarpeeksi typerä saadakseen itsensä ja lapsensa jumiin Kiovan rakettitulitukseen ja jatkuviin yrityksiin vallata pääkaupunki.

Vanhempani ovat länsiosassa eivätkä he lähtisi maasta, vaikka olen kehottanut heitä liittymään seuraani monta kertaa.

Luonnollinen suojaus on siisti luontoisetu itselleni, ja se toimii. Ulottuuko se kuitenkaan perheeseeni? On kaksi eri asiaa päästää irti rakkaasta ihmisestä luonnollisessa kuolemassa, kuin katsella hänen kuolevan tuskallisesti pommituksessa.

Pelko oli kouriintuntuvaa. Ihmisosani oli täysin romuna.

***

En ole koskaan pitänyt itseäni patrioottina. Olen kosmopoliitti. Matkustan, tutkin ja muistan/kerään yhteen. Mutta nautin myös valtavasti palata takaisin vähäksi aikaa jokaisen matkani jälkeen, takaisin perheeni ja ystävieni luo, takaisin kylääni.

Kuitenkin tämä hyökkäys laukaisi jotain uutta minussa. Olen aistinut, että kaikki mitä olen rakastanut tämän elämäni perustassa – lapsuuteni, kyläni, luonto, kulttuurini, kieleni, laulut kylästäni (videolla), perheeni koti – hävitetään, tuhotaan ja poistetaan sellaiseksi, mitä ei koskaan ollut olemassa. Tai ainakin sitä yritetään. Taas.

***

Keahak-sessio lauantaina 26.2.2022 oli ainoa asia, joka toi minulle lohtua ja rauhaa. Sain sen torstaina käännettäväksi, ja ajoitus oli täydellinen. Kuunnellessani pystyin oivaltamaan meidän – minun – m-intohimon (suom. huom. missio + intohimo) hyvin syvällä ja henkilökohtaisella tasolla, mitä en ollut koskaan ennen kyennyt tuntemaan. Valon säteileminen neutraalisti, valitsematta puolta, silloin kun omalle etupihallesi hyökätään, oli suurin haaste. Mutta lopulta pääsin tuohon tilaan ja paikkaan, myrskynsilmään.

Unohdan sen usein, nähdessäni reaaliaikaisia sosiaalisen median tarinoita ystäviltäni Kiovasta ja itäisen Ukrainan kaupungeista, kun he nukkuvat metroissa tai pommisuojissa ja piiloutuvat tykistötulelta kaupungeissa, joissa olen ollut hyvin monta kertaa, ja todistaessani tuhoja ja kuolemaa kummallakin puolella. Mutta sallin itseni unohtaa sen ja tuntea kaiken, mitä tunnen – epäoikeudenmukaisuuden, surun, vihan, pelon, kyyneleet.

Tämä on ilmentymä, malliesimerkki kärsimyksestä tällä planeetalla nykyaikana, ja jostain syystä olen sen keskuksessa. En aio tukahduttaa sitä tai työntää pois. Ihmiseni täytyy tuntea tämä kokemus täysin voidakseen päästää siitä irti, mukaan luettuna kaikki esi-isiltä peritty ja vuosituhansia jatkunut konflikti.

Kuitenkin kaikkien näiden kerrosten alla olen täysin tyyni, valaisten valollani kaikki osani, joilla on tuskaa. Hyvin todellinen esimerkki JA-tilasta.

***

Kysyin aina itseltäni, miksi valitsin juuri Ukrainan syntymäpaikakseni viimeiseen elämääni tällä suurenmoisella planeetalla. Miksi päätin ottaa itselleni kaiken tuon vuosisatojen kärsimyksen ja loputtoman taistelun itsenäisyydestä? Nyt siinä kaikessa on tolkkua.

Voin nähdä nyt selvästi, minun valoni ja sinun valosi säteilyssä, että tällä tilanteella on mahdollisuus tuoda jotain hyvin kaunista kummallekin maalle ja niiden kansoille, ja koko planeetalle – loppu ikivanhalle vihanpidolle ja esimerkki siitä, että kaikki valta on epätodellista ja siitä voidaan lopulta vapautua, sekä tarpeesta kärsiä.

Olen kiitollinen Adamukselle, Geoffille ja Lindalle sukeltamisesta tähän tilanteeseen ja selkeyden tuomisesta – tuo Keahak-kanavointi auttoi minua valtavasti synkimpänä hetkenäni.

Olen hyvin kiitollinen kaikille teille, shaumbroille, jotka lähestyitte tukien, jotka tarjositte minulle ja perheelleni asuinpaikkoja ja mitä tahansa apua, mitä tarvitsisin. Tämä merkitsee paljon.

Olen etuoikeutettu kanssaluodessani Crimson Circlen kanssa, yrityksen joka luo ainoat tuotteet, joista välitän.

***

Osa minusta tuntee pakkoa auttaa aktiivisesti ihmisiä, jotka kärsivät nyt … Sitten oivallan, että valoni säteilemisellä, samalla kun tunnen kaiken, mitä tunnen, on todellista vaikutusta. JA voin tehdä kumpaakin.

Jos joku teistä tuntee samalla tavalla, voitte valita monia tapoja tehdä sen tästä linkistä: how-to-help-ukraine-now.super.site

Ainoa asia jota pyydän henkilökohtaisesti teitä tekemään – jos päätätte seurata raportteja tapahtumista – on tarkistaa huolellisesti ne lähteet, jotka päästätte omaan tilaanne. Goebbels olisi ylpeä sen propagandan määrästä ja epäinhimillisyydestä, joka jakaa perheitä ja tekee ystävistä vihollisia.

Minulla ei olisi normaalisti mitään sanottavaa tällaisista aiheista, mutta koska se on suora kokemukseni – maan sisältä, lähimmistä ihmisistä, ystävistäni – on melko surullista nähdä noita kommentteja. Kaikki on kääntynyt täysin ylösalaisin. Kaksinaisuutta, kontrollointia ja manipulointia teknologiaa käyttämällä. Kunnioittakaa itseänne olemalla lankeamatta siihen.

Voidaksesi tajuta kaiken sen naurettavuuden, niin venäläinen ystäväni joka on asunut Ukrainassa muutaman viime vuoden, yritti saada yhteyden vanhempiinsa Venäjällä, nukkuessaan metrossa muutaman yön, piilossa jatkuvalta umpimähkäiseltä tykistötulitukselta. Hänen isänsä yksinkertaisesti vain torjui hänen sanansa – sanoen, että se on valetta, ja siteeraten virallista linjaa: "Ei ole mitään sotaa, ja Venäjän armeija pelastaa Donbasin ja yrittää tuhota natsit." He eivät ole puhuneet sen koommin.

Haleja, ystävät.

Rakastan teitä sen vuoksi, mitä olette ja mitä teette, ja minulle on kunnia penkkeillä teidän rinnallanne.

-------------------

Nazar löytää iloa luonnosta, matkustuksesta ja kokemustensa spontaanista jakamisesta. Valonsa säteileminen – itselleen ja planeetalle – on hänen todellisin täyttymyksensä. Häneen saa yhteyden Facebookin kautta.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< Prev