HomeViestejäCheryl Richardson19.6.2022 - Erään uran huipentuma

19.6.2022 - Erään uran huipentuma

ERÄÄN URAN HUIPENTUMA

Kirjoittanut Cheryl Richardson (cherylrichardson.com)
19.6.2022
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Siitä hetkestä kun taustamusiikki alkoi jyskyttää, saatoin tuntea vellomista vatsassani. Kun tuo jyske voimistui, energia seurasi ja liikkui ylös selkärankaa ja laskeutui rintaan. Katselin Netflixissä dokumenttia Jennifer Lopezista, joka 50-vuotiaana valmistautuu tapahtumaan, jota hän piti uransa huipentumana siihen mennessä – Super Bowlin puoliaikashow.

"Koko elämäni on ollut taistelua, taistelua tulla kuulluksi, nähdyksi ja otetuksi vakavasti", hän sanoo astuessaan stadionille. "Ja nyt minulla on tämä uskomaton tilaisuus näyttää maailmalle, kuka olen."

Minulta pääsi syvä huokaus, ja asetuin mukavasi katsomaan show'ta.

Kun katselin dokumenttia, ajattelin egon valtaa ja vaikutusta. Ego – persoonallisuutemme – on kuin taikaviitta, jota käytämme päivittäin ja jota on ommeltu paikoilleen ihan elämämme alusta saakka. Se ovat muotoilleet vanhempien, opettajien, uskonnollisten johtajien, pomojen ja kaikenlaisten auktoriteettihahmojen kädet, ja olemme itse lisänneet sitä ajan kuluessa. Kun tämä asu on tukevasti paikoillaan, se lietsoo haluamme, kaipaustamme, merkityksellisyyteen ja "riittävyyteen", ja sen taskut ovat täynnä temppuja ja työkaluja, jotta tuo työ saadaan tehtyä.

Ego ei ole paha asia – meidän täytyy toimia maailmassa – mutta jossain kohtaa, sitten kun olemme kolhiintunut, lopen uupunut ja valmis rauhaan, opimme näkemään, mikä se on – valheellinen itse, joka saa meidät aina haluamaan enemmän ja pyrkimään enempään.

Halftime (= puoliaika) on dokumentti, joka on inspiroiva, liikuttava toisinaan ja hyvin tehty, ja kun se oli ohi, ajattelin, miten tuo vanha viitta hiipi selkäni takana alusta pitäen. "Kirjoita lisää kirjoja", se kujersi livahtaessaan käsivarsilleni. "Pidä enemmän puheita ja kerää lisää seuraajia."

Ego on kyseenalainen seireeni, joka odottaa valmiina tilaisuutta ja hyräilee hiljaa tuttua laulua, joka on suunniteltu houkuttelemaan meidät takaisin elämään jatkuvan tavoittelemisen pyörässä.

Tässä kohtaa olen kiinnostuneempi sielusta kuin tuosta viitasta. Teen parhaani ollakseni läsnä, huomatakseni, milloin ego yrittää kaapata huomioni (ja aikomukseni), ja löytääkseni yksinkertaista kauneutta jokapäiväisistä hetkistä. Haluan olla täysin läsnä myös silloin, kun elämä on vaikeaa, koska kauneutta voi löytää myös vaikeista asioista.

Olen rehellinen sinulle: tämä lähestymistapa elämään ei ole seksikäs, jännittävä tai kovin suosittu. Siitä puuttuu maineen ja näkyvyyden leima. Ja joskus on yksinäistä. Todella yksinäistä. Mutta loppujen lopuksi se on antanut minun tuntea vapautta, elää aidommin ja arvostaa hyvin monia asioita elämässäni – jotain mitä egoni ei koskaan tuonut.  

Rakkautta,

Cheryl

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >