HomeViestejäCheryl Richardson16.7.2023 - Älä koskaan lykkää iloa

16.7.2023 - Älä koskaan lykkää iloa

ÄLÄ KOSKAAN LYKKÄÄ ILOA

Kirjoittanut Cheryl Richardson (cherylrichardson.com)
16.7.2023
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Seisoin keittiössä tiskipöydän ääressä huuhtelemassa lautasia ja laittamassa niitä tiskikoneeseen, kun huomasin tutun ajatusketjun muodostuvan päässäni. "Katsotaanpa", kerroin itselleni, "olen maksanut laskut, täsmännyt pankkitilit ja siivonnut keittiön, joten nyt voin tehdä kupin teetä ja lukea kirjani loppuun."

Kuulostaa ihan harmittomalta, paitsi että sain kolmannen kerran viikon aikana itseni kiinni siitä, että vasta sitten kun työt oli tehty, voisin ikään kuin tehdä, mitä halusin. Se on vanha toimintamalli, vastarannankiiski elämänvaiheesta joka on omistettu tuottamiseen, saavuttamiseen ja kovaan työhön. Mutta nyt tässä vaiheessa – viisausvuosissa – olen jatkuvasti muistuttanut itselleni:

Sinun ei tarvitse ansaita iloasi.

Niinpä menin istumaan olohuoneeseen, vedin peiton jalkojeni päälle ja luin seuraavan tunnin aikana loppuun viimeisimmän suosikkikirjani. Kun käänsin viimeisen sivun, suljin silmäni yrittäen pitää kiinni tuon kokemuksen taikuudesta. Selkä ja lantio kertoivat minulle, että olin istunut samassa asennossa liian pitkään, mutta en halunnut rikkoa lumousta nousemalla ylös venyttelemään.

Jälkijunassa sain luettua Richard Powersin kirjan The Overstory, Pulitzer-palkinnon voittaneen romaanin, joka julkaistiin 2018. Se kertoo tarinan yhdeksästä ihmisestä elämän eri alueilta, jotka liittää yhteen heidän suhteensa puihin. Nykyään kulutan enemmän aikaa kirjojen parissa, kuin puhelimen tai tietokoneen, ja se on ollut suuri ilonlähde. Powersin kirjassa on joitain kauneimpia lauseita, joihin olen koskaan törmännyt, ja se on kirjoittamisen ja tarinankerronnan mestariluokkaa, mikä sai minut hämmentymään joidenkin ihmisten luovasta neroudesta.

Sinun ei tarvitse ansaita iloasi.

Sinun ei tarvitse elää sääntöjen mukaan, jotka eivät enää palvele sinua.

Sinun ei tarvitse olla huolissasi elämän hajoamisesta, kun päätät tehdä mielihyvästä/ilosta prioriteetin.

Nämä sanat minun täytyy lukea uudelleen voidakseni luoda uusia hermoratoja, jotka palvelevat tätä kaunista vaihetta – vuosi jolloin "älä koskaan lykkää iloa" -lauseesta tuli alku uuteen lukuun elämässäni.

Rakkautta,

Cheryl

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >