HomeViestejäCheryl Richardson9.7.2023 - Paina jarrua

9.7.2023 - Paina jarrua

PAINA JARRUA

Kirjoittanut Cheryl Richardson (cherylrichardson.com)
9.7.2023
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Melkein joka perjantai osallistun hyvin kauniisti kehossaan elävän ystäväni joogatunnille. Se on jin-joogaa - lempeitä asentoja, joita pidetään pitkään – ja se on täydellinen tapa päättää viikko, kun on kävellyt, patikoinut tai nostanut painoja muina päivinä.

Tänä aamuna kastellessani puutarhaa ja hoitaessani kasveja, ajattelin tuota joogatuntia ja miten se auttaa minua hidastamaan ja elämään tarkoituksellisemmin. Kun karsin kurpitsanlehtiä, jotka valtaavat kasvimaata, leikkasin laventelia kuivumaan ruokakaappiin ja poimin kasan violettia basilikaa pestoa varten, otin asiakseni tehdä yhden asian kerrallaan, kärsivällisesti ja läsnäolevasti. Kastelin kasveja kevyesti, enkä ryöpyttänyt niitä letkulla, hukuttaen lehdet. Poistin tarkkaan kuivuneet lehdet jokaisen kasvin juurelta, enkä jättänyt niitä sinne muodostamaan märkää sotkua ajan kuluessa.

Ennen hoidin puutarhaa samalla tavalla, kuin tein töitä – ahkera "multitaskaaja" jolla oli huomio tehokkuudessa ja nopeudessa. Elämä oli kilpailua, ja tavoitteeni oli päästä maaliviivalle mahdollisimman nopeasti, jotta voisin jatkaa seuraavaan tehtävään. Hidastaminen oli luksusta, johon minulla ei ollut varaa, koska hermostoni oli koulutettu liikkumaan salamavauhtia.

Mutta hermosto vanhenee. Liian kova puskeminen saa kehon kapinoimaan, ja silloin meidät pakotetaan tekemään rauha jarruttamisen kanssa, voidaksemme pysyä kunnossa. Se ei ole helppoa. On päiviä, jolloin tunnen edelleen, kuin olisin Arabianhevonen, joka ryntää päivään ja liikkuu niin nopeasti (ja tiedostamatta), että jään paitsi omasta elämästäni. En osaa sanoa, miten monta kertaa olen unohtanut, mitä söin aamiaiseksi, tai kävellyt johonkin huoneeseen, ja sitten minun on tarvinnut palata askeliani taaksepäin muistaakseni, mitä olin tekemässä. En unohda näitä asioita, koska minusta on tulossa vanha tai dementoitunut. Niin on, koska en ole paikalla. Pää liikkuu, ennen kuin kehollani on tilaisuus päästä kyytiin, ja koko systeemi horjuu.

Viisausvuosien itsehoidossa on ollut kyse vähentämisestä. Hidastamisesta. Yhden asian tekemisestä kerrallaan. Koko hätätapauskäsityksen perumisesta. Onhan minulla jo tarpeeksi historiaa takana tietääkseni, että on hyvin harvoja asioita, jotka vaativat välitöntä huomiota, ja enemmän asioita joissa kannattaa viipyillä.

Siinä se on, kultaseni. Vanhasta Arabianhevosesta on tulossa kypsä tamma, joka käyskentelee päivään iloisesti ja vaivattomasti, olettaen elämän odottavan häntä.

Ja se odottaa ...

Rakkautta,

Cheryl

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >