HomeViestejäCheryl Richardson21.5.2023 - Vanhempien naisten viisautta

21.5.2023 - Vanhempien naisten viisautta

VANHEMPIEN NAISTEN VIISAUTTA

Kirjoittanut Cheryl Richardson (cherylrichardson.com)
21.5.2023
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Liikenne mateli, pysähtyi ja lähti taas liikkeelle melkein tunnin, mutta tuskin huomasin sitä. Kuuntelin Julia Louis-Dreyfusin uutta podcastia "Viisaampi kuin minä", ja se sai matkani kaupunkiin ja takaisin tuntumaan inspiroivalta seikkailulta. Podcast on sarja vanhempien naisten haastatteluja viisaudesta, jota tulee ikääntyessä. Kuuntelin keskusteluja aktivisti Jane Fondan, romaanikirjailija Isabel Allenden, ja Ruth Reichlin kanssa, joka on Gourmet-lehden aiempi päätoimittaja.

Ohjelman aikana Julia pyytää vieraitaan kertomaan, mitä he ovat oppineet hyvästä elämisestä ja mitä he haluavat ihmisten eniten tietävän vanhenemisesta. Oli virkistävää kuulla naisten puhuvan avoimesti ja rehellisesti sen haasteista ja hyödyistä, kun on seitsemän- ja kahdeksankymppinen. Kun olin saanut kuunneltua kolmannen haastattelun, suljin puhelimen ja ajoin kotiin miettien kuulemaani.

Oli selvää, että iän mukana tulee rohkeutta lakata pelleilemästä. Koska elämällä on loppumisajankohta, välittää vähemmän rauhan säilymisestä ja kunnioittaa enemmän sitä, mikä on totta. Jos et halua tehdä enää jotain, lakkaat tekemästä sitä. Jos olet kyllästynyt olemaan yleisönä muiden ihmisten draamassa, lähdet pois tuosta esityksestä. Pidät sisäpiirisi lähellä, ja säästät energiasi asioihin, jotka saavat elämän laulamaan – usein yksinkertaisia asioita, kuten hyvän aterian tekeminen, aamukahvin nauttiminen hiljaa ilman keskeytyksiä tai leikkiminen lastenlasten kanssa, jotka palaavat kotiin vierailun päätyttyä.

Ikääntymisen myötä tulee vapaus. Siihen mennessä, kun olet kuusikymppinen, sinulla on tavallisesti tarpeeksi kilometrejä takana tietääksesi, että voit selviytyä sydämen särkymisestä, menetyksestä, syyllisyydentunteista ja siitä, että ihmiset suuttuvat valinnoistasi. Sinusta tulee taitavampi asettamaan rajoja – joskus epätoivosta tai ärtymyksestä alkuun – ja tulee helpommaksi sanoa se, liikoja selittelemättä tai puolustelematta päätöstäsi.

Ja sitten on terveys. Tämä oli yksi asia, joka korostui eniten. Melkein jokainen keskustelu fokusoitui sen tärkeyteen, että kehosta pidetään hyvää huolta, jotta voimme nauttia vanhuuden eduista. Ikääntymisen herkullisuus voi keskeytyä/häiriintyä tai mennä täysin sivu suun, jos meidät pakotetaan käyttämään paljon aikaa ja energiaa terveysongelmiin, jotka olisi voitu välttää.

Matkani loppuun mennessä tunsin innostusta elämäni muutamasta seuraavasta vuosikymmenestä, ja kun pääsin kotiin, laitoin leikkitossut jalkaan ja lähdin kävelylle. Pitkälle kävelylle. Jossa oli mäkiä.

Voit tsekata podcastin kaikilta normaaleilta kanavilta ja kuulla lisää siitä täältä.

Rakkautta,

Cheryl

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >