HomeViestejäCheryl Richardson26.2.2023 - Miten sisäinen kiusaaja hiljennetään

26.2.2023 - Miten sisäinen kiusaaja hiljennetään

MITEN SISÄINEN KIUSAAJA HILJENNETÄÄN

Kirjoittanut Cheryl Richardson (cherylrichardson.com)
26.2.2023
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Joskus sisäisen kiusaajan ääni tekee kuuroksi. Se huutaa niin kovaa, etten kuule omia ajatuksiani, puhumattakaan saa luovia inspiraatioita, joita tarvitsen kirjoittaessani. Noina päivinä otan sisäistä taiteilijaani kädestä, talutan hänet kirjoituspaikkaamme ja seison vieressä, kunnes hän pääsee alkuun.

"Turvaan selustasi", sanon hänelle. "Älä ole huolissasi. Kirjoita vain."

Minusta on tullut melko hyvä käsittelemään niitä ärsyttäviä kriitikkoja, joita asuu päässäni. Joskus annan heidän sanoa sanottavansa. Istun työhuoneeni lattialla, kun he jaarittelevat ja jaarittelevat siitä, että olen kirjoittajana ok, mutten mahtava, ja viilailen vain kynsiäni, kunnes he kyllästyvät. Toisina kertoina menen tietokoneelle, avaan tyhjän sivun ja kirjoitan kaiken, mitä he sanovat, kunnes he huomaavat, että teen vain muistiinpanoja, mutten omaksu niitä, ja he hiljenevät.

Kaikkein paras taktiikka on se, kun soitan taiteilijatoverille ja paljastan salaisuuden, mitä tapahtuu. Kerron hänelle, mitä tuo äkeä kuoro sanoo, jotta voin kuulla hänen kertovan, että samat äänet kaakattavat hänenkin päässään. Nauramme ja valitamme, valmennamme ja lohdutamme toisiamme, ja sitten pääsemme kumpikin takaisin töihin.

Yritin vuosia hiljentää nuo sisäiset kriitikot taistelemalla niitä vastaan, mutta tuo huomio antoi heille vain lisää valtaa ja ammuksia tulla jatkuvasti tielle. Niinpä luovuin tappelusta. Antauduin sen sijaan sille tosiasialle, että kaikki tekemisen arvoinen aktivoisi kriitikot (muuten, sisäiset ja ulkoiset), ja koska olen kiinnostunut vain tekemisen arvoisista asioista, minun pitäisi oppia elämään heidän kanssaan. Ja nyt elän.

Silloin kun synkät äänet tukahduttavat taiteilijan minussa, kuiskaan lempeästi: "Luota itseesi, kultaseni. Jatka. Rytmi jota etsit, on aivan kulman takana."

Onneksi hän kuuntelee. Koska loppujen lopuksi tarvitsemme vain sitä – rakastavaa läsnäoloa emännöimään pelkoamme, kunnes se tuntee olevansa nähty ja kuultu ja valmis häviämään.

Ja se häviää. Luovuuden voima on liian vahva pidettäväksi vankina.

Kriitikkokomitea on aina jokaisen merkittävän luovan tapahtuman osallistujaluettelossa. Varmista vain, että kutsut paljon enemmän ystäviä.

Rakkautta,

Cheryl

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >