HomeViestejäShaumbra-lehtiJoulukuu 2020 - Elin Dukana - Rajoitusten kanssa tanssiminen

Joulukuu 2020 - Elin Dukana - Rajoitusten kanssa tanssiminen

RAJOITUSTEN KANSSA TANSSIMINEN

Kirjoittanut Elin Dukana (www.crimsoncircle.com)
Joulukuun 2020 Shaumbra-lehdestä
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Inspiraation tähän pieneen tarinaan antoi tuore 25 sanan keskustelusääntö Facebookissa.
 
Taannoin tapasin hyvin uskonnollisen naisen, joka ei koskaan anna minun unohtaa sitä, kun hän ilmestyy elämääni aika ajoin. Puhuin hänelle tietoisuudesta, ja hän kuunteli kiinnostuneena. Hän alkoi sanoa kivoja asioita minusta, ja että hänellä oli profetointitaito ja hänen "isänsä taivaassa" oli hyvin ylpeä minusta. Kun hän kysyi, voisiko hän antaa minulle siunauksia, sanoin, ettei sillä olisi mitään vaikutusta minuun, ja hän nauroi. Mutta en odottanut, että nousee seisomaan ja laittaa kätensä pääni päälle. Hän oli juonut liikaa punaviiniä ja hänen kätensä tuntui painavalta kuin kypärä. Hän sanoi, että hänen isänsä taivaassa kehotti minua nousemaan seisomaan kunnioituksesta itseäni kohtaan. Hän oli hyvin äänekäs ja vaativa juomansa alkoholimäärän vuoksi, joten nousin seisomaan – ja tunsin vielä enemmän painetta alaspäin.
 
Tilanne oli huvittava, ja toivoin, että kaikki ohikulkevat ymmärtäisivät sen sillä tavalla eivätkä ottaisi sitä liian vakavasti. Mutta olin kuitenkin vähän häpeissäni osallistumisesta uskonnolliseen esitykseen, joka tapahtui täysin julkisesti. En ollut valmistautunut siihen. Sitten aloin tulla kärsimättömäksi, koska tuo loputon puhe ei tullut mihinkään johtopäätökseen – se oli vain loputonta sanojen toistamista. Valitin ja olin töykeä, mutta hän vain nauroi ja jatkoi ikuisuuksia, kuin hän ei koskaan antaisi minun mennä. Kun hän viimein lopetti, sanoin välittömästi hyvää yötä ja lähdin.
 
Muutaman päivän päästä eräs naapuri soitti ja pyysi apua asuntonsa myymisessä, johon sisältyisi valmistelu, mainostaminen, esitteleminen jne. Hän maksasi minulle, mutta määrä oli vain neljännes siitä, mitä hän oli tarjonnut kahta vuotta aiemmin aivan samasta työstä. Silloin hän oli muuttanut mielensä ja päätti olla myymättä, enkä saanut muuta kuin tuon kokemuksen. Kaikki työ jonka tein silloin ilmoituksiin ja mainoksiin, olisi edelleen käypää, mutten maininnut siitä. Kerroin hänelle, että hän oli itse asiassa auttanut minua, koska tuon kokemuksen jälkeen olin kieltäytynyt auttamasta hyväntekeväisyytenä toista ihmistä myynnissä, mikä tuntui valtavalta helpotukselta. Pian sen jälkeen, ja täysin odottamatta, joku muu tarjoisi minulle hyvän summan rahaa saman työn tekemisestä, mutta tällä kertaa saisin puolet siitä etukäteen. Se kuulosti mukavalta! Sain rahat, myin asunnon viikossa ja sitten sain loppumaksun. Ja yhtäkkiä ihmisiä tuli luokseni kaikkialta ja halusi palveluksiani samalla tavalla, ja lähetti minulle rahaa epäröimättä.
 
En saanut kertoa miehelle siitä lainkaan, koska heti kun mainitsin työn, jonka olin tehnyt viime kerralla, hän stressaantui niin, että lopetti keskustelun. Hän ilmeisesti luuli, että odotin hänen maksavan siitä. Hän ei tajunnut sitä, kun sanoin, että tuolla kokemuksella oli itse asiassa ollut arvoa minulle. Se tuntui hyvältä, kyetä kertomaan hänelle selvästi, etten ollut kiinnostunut hänen tarjouksestaan. Olin saanut tarpeekseni siitä, että olin kärsivällisesti piittaamatta hänen manipuloinneistaan, ja olin saanut tarpeekseni siitä, että annoin ihmisten kohdella itseäni huonosti, hyvin monilla tavoilla.
 
Tuon huvittavan siunausshow'n jälkeen olin kysynyt itseltäni, miksi hyvin usein nauran sisälläni, kun olen epämukavissa tilanteissa ihmisten kanssa. Se ei ratkaise mitään. Se vain tekee siitä vähemmän satuttavaa, kun salaa pilkkaan heitä. Sitten tajusin sen. Se oli vain suojautumista, koska olin passiivisesti tarkkaillut itseäni kohdeltavan loukkaavasti koko elämäni ajan. Niinpä silloin kun tunsin itseäni hyväksikäytettävän ja olevani yksin kovassa maailmassa, käänsin sen viihteeksi, tavaksi olla kiva itselleni. Ainakin se suojasi minua siltä, ette tuntenut itseäni uhriksi. Ja ennen kaikkea, en haluaisi koskaan satuttaa ketään, vaikka hän tekisi minulle mitä. (En oikeasti voinut. Teininä joskus maatessani sängyssä kuvittelin herääväni yöllä tikapuiden ääneen ikkunani takana. Kuvittelin, että olisin valmistautunut läimäyttämään sormiin heti, kun ne ilmestyisivät huoneeseeni. Ainoa huoleni oli, että tunkeutuja putoaisi ja loukkaantuisi. Se todella huoletti minua.)
 
Ja sitten 25 sanan keskustelusääntö Facebookissa sai minut näkemään, mitä oli tekeillä. Ihmettelin, miksi niin monet shaumbrat pelaavat edelleen syyttelypeliä, kun he tuntevat toisten ihmisten sääntöjen kontrolloivan ja rajoittavan itseään. Eivätkö he tiedä luovansa sen itselleen? Jokaisen kokemuksen! Ja se on palvelemassa heitä. Pidin Tobiaksen kutsusta monta vuotta sitten tanssia sen kanssa, mitä ikinä tulee ovelle. Mitä jos kaikki ottaisivat vastuun omasta luomisestaan? Tietoisena luojana tiedän, että mikä ikinä kokemukseni on, se on vain henkilökohtainen havaintoni. Laitoin sen siihen jostain syystä. Vedin sen puoleeni antaakseni sen palvella minua. Jos se tuo esiin tunteita, noihin tunteisiin saattaa sisältyä jokin lahja minulle. Minun täytyy vain sallia se. Jos syytän jotakuta muuta siitä omasta tunteestani, että minua rajoitetaan, viimeinen asia jonka tarvitsen, on selitys mielelle. Rajoittaminen on henkilökohtaista. Omista se! Se on helppo unohtaa.
 
Sitten muistin tuon uskonnollisen ja juopuneen naisen sanat isästä taivaassa. Hän oli kehottanut minua nousemaan seisomaan kunnioituksesta Itseäni kohtaan. Se olin MINÄ, jota hän kanavoi! Olen myös Jumala! Mutta hän saattoi luottaa vain siihen, että se oli isältä taivaasta, kuten hän oli oppinut. Oivalsin, että minun osani tuossa kokemuksessa oli oma luomukseni. Olin kuullut juuri sen, mitä minun tarvitsi kuulla. En vain tajunnut sitä, koska minulla oli liian kiire pilkata tuota epämiellyttävää tilannetta, jota tunsin voimakkaasti vastustavani. Itse asiassa syytin hiljaa häntä itseni pitämisestä alhaalla, vaikka hän käski minun nousta ylös kunnioituksesta. Tuolla hetkellä olisin voinut seistä suorassa ja käskeä hänen lopettaa, mutta en halunnut järkyttää häntä. Sen sijaan syytin häntä siitä kaikesta. Jäin tuohon kokemukseen, tiedostamatta, että häpesin omaa valintaani.
 
Jotenkin tuo viesti kuitenkin meni lävitseni. Puhuessani totuuttani tuolle miehelle puhelimessa, nousin seisomaan kunnioituksesta itseäni kohtaan. Ottamalla vastuun siitä, mitä olin luonut itselleni, ei ollut ketään syytettävää. Ei häntä, ei tuota uskonnollista humalaista naista, ei ketään niistä, jotka vaikuttivat kohdelleen minua huonosti. Jostain syystä viime viikkoina oli tuntunut olevan monia ihmisiä, jotka olivat kohdelleet minua huonosti monin eri tavoin. Nyt saatoin nähdä, miten he olivat kaikki esittäneet osaa siinä, että minut saatiin tähän selkeyteen omasta arvokkuudestani. He eivät edes tienneet, miten tärkeää osaa he esittivät hyväkseni.
 
Tällä tavalla luon täsmälleen sen, mitä tarvitsen. Se on vain siinä, yksityisnäyttämöllä suoraan edessäni, ja ihmiset ympärilläni esittävät roolejaan ilmaiseksi. Se on minun yltäkylläisyyttäni! Ei ihme, että se on minusta huvittavaa, vaikka se tuntuukin melko epämiellyttävältä joskus. Ja kuitenkin nouseminen seisomaan itseni vuoksi tuntuu hyvin paljon tyydyttävämmältä, kuin juhlalta uuden arvokkuustason tulemisesta integroitavaksi, pelkästään sallimisella.
_____________
 
Elin on ollut Crimson Circlessä vuodesta 2002. Näyn inspiroimana hän jätti kaiken taakseen ja alkoi kulkea ja käydä monissa paikoissa, kunnes päätyi osallistumaan valtavan hotellin transformoimiseen Norjan vuorilla. Hän viihdyttää itseään kirjoittamalla tarinoita kokemuksistaan eri perspektiiveistä. Eliniin voi ottaa yhteyttä Facebookissa tai sähköpostilla.
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >